Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

* Δεν έχω διαβάσει προηγούμενες απαντήσεις

Φορολογικά , αν το ποσό που θα σηκώσεις δικαιολογείται με τις φορολογικές σου δηλώσεις (ανάλωση κεφαλαίου) δεν έχεις θέμα έτσι κι αλλιώς . 

Υπάρχει περίπτωση να σε ρωτήσουν στο κατάστημα. Πριν 4-5 χρόνια μου είχαν πει ότι από 15000 κ πάνω ρωτάνε από πού ήρθαν τα λεφτά κ στέλνουν σήμα στη τράπεζα της Ελλάδος πιθανόν μαζι με δικαιολογητικά . Εγώ θα χώριζα το ποσό κ θα πήγαινα 2-3 φορές στη τράπεζα 

* Βασικό αυτές είναι γενικές πληροφορίες αλλά επειδή μιλάμε για λεφτά πλήρωσε ένα λογιστή να σου δώσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πληροφόρηση για το δικό σου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πρόβλημα. Στο τζάμπα σε ανώνυμο forum με όλο το σεβασμό κ σε εσένα κ σε όσους προσπαθούν να βοηθήσουν δε γίνεται δουλειά 

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δηλαδη   αυριο-μεθαυριο   που   θα   μου   καταθεσει   η   συζυγος   του   κανταφι    16.000.000$   οπως   μου  εχει   υποσχεθει   θα   χτυπησει   κοκκινο   και

θα   με  τρεχουν?:lol::mrgreen::D

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Δηλαδη   αυριο-μεθαυριο   που   θα   μου   καταθεσει   η   συζυγος   του   κανταφι    16.000.000$   οπως   μου  εχει   υποσχεθει   θα   χτυπησει   κοκκινο   και

θα   με  τρεχουν?:lol::mrgreen::D

Δεν θα σε τρέχει κανείς.

Απλά, θα πληρώσεις το φόρο ΔΩΡΕΑΣ και όλα καλά.

9 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

* Δεν έχω διαβάσει προηγούμενες απαντήσεις

Φορολογικά , αν το ποσό που θα σηκώσεις δικαιολογείται με τις φορολογικές σου δηλώσεις (ανάλωση κεφαλαίου) δεν έχεις θέμα έτσι κι αλλιώς . 

Υπάρχει περίπτωση να σε ρωτήσουν στο κατάστημα. Πριν 4-5 χρόνια μου είχαν πει ότι από 15000 κ πάνω ρωτάνε από πού ήρθαν τα λεφτά κ στέλνουν σήμα στη τράπεζα της Ελλάδος πιθανόν μαζι με δικαιολογητικά . Εγώ θα χώριζα το ποσό κ θα πήγαινα 2-3 φορές στη τράπεζα 

* Βασικό αυτές είναι γενικές πληροφορίες αλλά επειδή μιλάμε για λεφτά πλήρωσε ένα λογιστή να σου δώσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πληροφόρηση για το δικό σου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πρόβλημα. Στο τζάμπα σε ανώνυμο forum με όλο το σεβασμό κ σε εσένα κ σε όσους προσπαθούν να βοηθήσουν δε γίνεται δουλειά 

Δεν είναι δουλειά λογιστή.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά sorry για το hijack, είναι άσχετο με τα posts αλλά σχετικό με τον τίτλο: 

Το ποσό που καταβάλλει ο ενοικιαστής στον ιδιοκτήτη για ενοίκιο, αν δεν καταβληθεί με τέτοια αιτιολογία, θεωρείται εισόδημα;

Εννοώ, αν γίνει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών σε ανανέωση του συμβολαίου να δηλωθεί μικρότερο ποσό (με το σκεπτικό να γίνει μείωση ενοικίου και να έρχεται περίπου μία η άλλη στον ιδιοκτήτη απ' τη στιγμή που του παίρνει το 15% η εφορία), υπάρχει πρόβλημα αν ο ενοικιαστής καταβάλλει το τελικό-άτυπο συμφωνημένο ποσό, που θα είναι μεγαλύτερο απ' το δηλωμένο;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Παιδιά sorry για το hijack, είναι άσχετο με τα posts αλλά σχετικό με τον τίτλο: 

Το ποσό που καταβάλλει ο ενοικιαστής στον ιδιοκτήτη για ενοίκιο, αν δεν καταβληθεί με τέτοια αιτιολογία, θεωρείται εισόδημα;

Εννοώ, αν γίνει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών σε ανανέωση του συμβολαίου να δηλωθεί μικρότερο ποσό (με το σκεπτικό να γίνει μείωση ενοικίου και να έρχεται περίπου μία η άλλη στον ιδιοκτήτη απ' τη στιγμή που του παίρνει το 15% η εφορία), υπάρχει πρόβλημα αν ο ενοικιαστής καταβάλλει το τελικό-άτυπο συμφωνημένο ποσό, που θα είναι μεγαλύτερο απ' το δηλωμένο;

Υπάρχει κάποιος κυνδυνος αλλά αφορά τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.

Δημοσ.

Η εφορία μπορεί να σε καλέσει ανά πάσα στιγμή δει κάτι που είναι έξω από τα συνηθισμένα.

Αν τα εισοδήματά σου επί σειρά ετών καλύπτουν τα χρήματα που θα βγάλεις-βάλεις, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Ότι θέλεις τα κάνεις δικά σου είναι.
Πρόβλημα θα έχεις αν αυτά που έχεις, δικαιολογούνται μόνο με "περίεργους" τρόπους...αυτό που λέμε "ξέπλυμα"...δεν νομίζω να είσαι τέτοια περίπτωση, είσαι;;; :)

Δημοσ.

Δηλαδή συνδέονται οι καταθέσεις με τη φορολογική δήλωση; Δε νομίζω ότι φαίνονται κάπου.

Εν τω μεταξύ εγώ ας πούμε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη τον πλήρωνα πότε με μετρητά, πότε με κατάθεση, κανονικά το δηλωμένο ποσό.

Τα μετρητά πού φαίνονταν;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δηλαδή συνδέονται οι καταθέσεις με τη φορολογική δήλωση; Δε νομίζω ότι φαίνονται κάπου.

Εν τω μεταξύ εγώ ας πούμε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη τον πλήρωνα πότε με μετρητά, πότε με κατάθεση, κανονικά το δηλωμένο ποσό.

Το ΠΑΡΑΠΑΝΩ είναι το πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το πρόβλημα είναι αν υπάρχουν καταθέσεις που δεν υπάρχουν στη δηλωσή σου 

αυτό βέβαια μπορεί να αφορά διάφορα σενάρια, πχ αν είσαι δικηγόρος και εισπράξεις μια αποζημίωση για τον πελάτη σου (για να είσαι βέβαιος ότι θα πάρεις και την προμήθειά σου) ή αν είσαι λογιστής και σου κάνουν καταθέσεις για να κάνεις πληρωμές 

μπορεί να χρειαστεί να δικαιολογείς πράγματα εφόσον στέκουν και καλό είναι να έχεις αρχείο για αυτά, αν δε τα δικαιολογείς τότε σου βγάζουν διαφορά με βάση το δηλωθέν και στο φορολογούν με τον ανάλογο συντελεστή και τρώς και άλλο τόσο ως προσαύξηση/ πρόστιμο  

βέβαια σε μια χρονιά μπορεί αν εχεις λεφτά στην άκρη να ξοδέψεις πιο πολλά από βγάζεις, εκεί παίζεις με ανάλωση , εφόσον αποδείξεις ότι τα έβγαλες σε προηγούμενες χρονιές είσαι οκ, μπορεί βέβαια και πάλι να σε φωνάξουν για κάτι τέτοιο ακόμα και αν μπορούν οι ίδιοι να το δουν από το συστημά τους απλά για να λέμε ότι κάτι κάνουν

αλλά συνήθως η σφαγή παίζει αν έχουν μπει πολλά λεφτά (σοβαρά πολλά λεφτά) και κάνεις πολύ μικρή δήλωση

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Το ΠΑΡΑΠΑΝΩ είναι το πρόβλημα.

1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

Το πρόβλημα είναι αν υπάρχουν καταθέσεις που δεν υπάρχουν στη δηλωσή σου 

Άρα φαίνονται οι καταθέσεις στη φορολογική δήλωση; Το ακριβές ποσό τη μέρα που κάνεις τη δήλωση, παρόλο που μπορεί να μεταβληθεί ακόμα και την ίδια μέρα;

Και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δήλωνε και τα μετρητά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Άρα φαίνονται οι καταθέσεις στη φορολογική δήλωση; Το ακριβές ποσό τη μέρα που κάνεις τη δήλωση, παρόλο που μπορεί να μεταβληθεί ακόμα και την ίδια μέρα;

Και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δήλωνε και τα μετρητά;

όχι τέτοιους ελέγχους κάνουν ψιλο-αυτοματοποιημένα με ειδικό λογισμικό , αν δουν πολλά λεφτά να μπαίνουν σε ένα λογαριασμό πάνε και συγκρίνουν μετά τι δηλωσες και αν υπάρχει διαφορά σε φωνάζουν 

απλά αυτό που δεν ξέρω είναι αν είναι τελείως τυχαίο το ποιους ψάχνουν ή ψάχνουν στοχευμένα άτομα με αυτό, υπάρχει πάντως λογισμικό (ψάξε και σχετικά άρθρα) που ξεφυλλίζει τους λογαριασμούς και κάνει πιο γρήγορα τη δουλειά σε σχέση με το παρελθόν που τους έψαχναν άνθρωποι 

απλά σου λέω μπορεί να φωνάξουν κάποιον που έχει αρκετά μεγάλα ποσά, έχει τύχει να φωνάξουν και τον πατέρα μου που αγόρασε ένα αυτοκίνητο και μάλλον τα τεκμήριά του στη δήλωση πέρασαν το εισόδημα

έβαλε ανάλωση, την πήρε βεβαιως το σύστημα (αν δεν υπάρχει δεν τη παίρνει) αλλά τον φώναξαν παρόλα αυτά, τους έδειξε μια παλιά του δήλωση και έφυγε 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ξέρω όλες τις υποπεριπτώσεις, αλλά να στο πω κι αλλιώς.. αν δουν 200 ευρώ το μήνα, δηλαδή 1200 το χρόνο δεν έχει και ψωμί η υπόθεση, όχι ότι δεν είσαι έκθετος βέβαια, αλλά τι να σου βγάλουν σε αυτά, αν δουν 100 χιλιάρικα και έχεις δηλώσει 10 ε κάτι θα βρουν..  

όσα και να δικαιολογήσεις μάλλον κάτι θα μείνει αδικαιολόγητο στο τέλος 

έχω δει βέβαια και περιπτώσεις υστερίας να φοβάται ο άλλος να του καταθέσουν λεφτά από έξω για να πληρώσει φόρους συγγενή.. υπερβολικά πράγματα.. τι να σου πω.. αν ψάξουν τους πάντες όλο και κάτι παράξενο θα βρουν και το τι δέχονται ως δικαιολογία ή όχι είναι σχετικό. μπορεί να τρέχεις στα δικαστήρια και να δικαιωθείς φυσικά στο τέλος αλλά να τραβιέσαι.

11 λεπτά πριν, phanispal είπε

Λες «αν δουν πολλά λεφτά». Άρα υποθέτω ότι π.χ. 200€/μήνα δεν είναι κάτι τρελό.

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πάντως όπως λέει ο GREGORYMO αφορά τον ιδιοκτήτη, οπότε είναι στο χέρι του.

ΝΑΙ, η οποία παράβαση ΑΥΤΟΝ αφορά. Εσύ, δεν έχεις διάφορο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...