Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μη βγώ και πολύ εκτός, φίλε που ξεκίνησες το θεμα, ο ιδιοκτήτης, είτε δεν μπορεί, είτε δε θέλει να σας βάλει νόμιμα μέσα. Άποψη μου ειναι να ψάχνετε σιγά σιγά ένα σπιτάκι, και όχι για τα επιδόματα , γιατι αυτά ειναι αέρας, αυτόν τον μήνα το πήρες τον επόμενο όχι, αλλα επειδή μόνο χάνετε όσο είστε "φαντάσματα" , ειδικά αν είστε χαμηλού εισοδήματος.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Στην ερωτηση σου τωρα. Δεν μπορεις να εχεις τα παντα ολα. Και την πιτα και τον σκυλο. Γλυτωσες δηλαδη το 20αρικο, χανεις το επιδομα ή το αναποδο. Και ναι αυτο που ρωτας και μαλιστα στα σοβαρα, ειναι απαραδεκτο. Καθως αυριο, θα γλυκαθεις και θα περιμενεις να σου καλυωουν μια ακομα μεγαλυτερη αναγκη. Δεν παει ετσι ομως.

• Like 3
Δημοσ.

Φίλε, ένας κρατικός οργανισμός, πώλησε με χαμηλότοκο ή άτοκο δάνειο και σε χαμηλότατη τιμή στον εκμισθωτή σου μία εργατική κατοικία λαμβάνοντας υπόψη τα ανακριβή στοιχεία του όσον αφορά την οικονομική του και περιουσιακή του κατάσταση. Και ο συγκεκριμένος κρατικός οργανισμός το έκανε αυτό με αποκλειστικό σκοπό να διαμείνει στη συγκεκριμένη κατοικία ο δικαιούχος γιατί έκρινε ότι πληροί τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και πιθανόν επειδή το κράτος προνοίας έπρεπε να τον στηρίξει. Δεν του παραχώρησε το συγκεκριμένο σπίτι προκειμένου ο εκμισθωτής σου να αποκτήσει μία μαύρη μηνιαία πηγή εσόδων, αλλά προκειμένου να βάλει τον εαυτό του και την οικογένειά του κάτω από ένα κεραμίδι. Ο συγκεκριμένος στέρησε την εργατική αυτή κατοικία από κάποιον άλλο δικαιούχο, που τυχόν πληρούσε όλα τα κριτήρια και όντως θα διέμενε στο σπίτι αυτό. Ο χαμένος θα μπορούσα να ήμουν εγώ ή εσύ ή οποιοδήποτε άλλος που θα είχε αποκτήσει έτσι μία μόνιμη στέγη.

Και έρχεσαι και εσύ λοιπόν και ζητάς ένα τρόπο να συνεχίσετε την παρανομία του ανήθικου (γιατί περί ανήθικου πρόκειται) εκμισθωτή σου. Και εσένα σε καταλαβαίνω, είσαι το αδύναμο μέρος στην όλη υπόθεση, και χρειάζεσαι βοήθεια και προστασία. Αλλά ο εκμισθωτής σου γιατί να προστατευθεί και γιατί να συνεχίσει να εισπράττει ένα ενοίκιο από μία μαύρη πηγή εσόδων στερώντας ένα σπίτι από κάποιον κακόμοιρο και την οικογένειά του, που ενδεχομένως το δικαιούται;

Όπως σου είπαν πολύ σωστά παραπάνω, δεν μπορείς να τα έχεις όλα στη ζωή. Διάλεξε λοιπόν ή το φθηνό "μαύρο" ενοίκιο ή ένα ακριβότερο αλλά με τη συνδρομή επιδόματος. Σε κάθε περίπτωση μη ζητάς τρόπο να βοηθήσουμε και τον εκμισθωτή σου, γιατί στο τέλος αυτός είναι ο κερδισμένος στην πλάτη τη δικιά μου και τη δικιά σου. Και δεν πείραξε κανέναν που δεν έχεις συμβόλαιο, δικαίωμά σου, αυτό ίσως που ενοχλεί ηθικά τουλάχιστον είναι ότι νοικιάζεις ένα σπίτι, το οποίο δε θα έπρεπε να ενοικιάζεται. Ούτε στην ισοπεδωτική λογική σου μπορώ να μπω, τη λογική αυτή που μοιράζονται πολλοί Έλληνες, και είναι ένας από τους λόγους, που έχουμε τέτοιο ρημαγμένο κράτος... Επειδή κάποιοι κλέβουνε γριούλες ή επειδή γίνονται εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης, όπως εκθέτεις, αυτό δε μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τυχόν παρανομίες που τελούμε εμείς. Για μένα άσε τί κάνουν οι άλλοι, αυτοί είναι το λιγότερο κουτοπόνηροι. Εσύ κοίτα τον εαυτό σου. Έτσι θα δώσεις το σωστό παράδειγμα και στο παιδάκι σου όταν γεννηθεί και μεγαλώσει.

• Like 8
  • Thanks 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/1/2020 στις 11:12 ΜΜ, Aristopoulos10 είπε

Καλησπέρα θα ήθελα να βοήθεια σε κάτι πολύ σοβαρό. Εδώ και 1 χρόνο νοικιάζω σπίτι χωρίς συμβόλαιο, ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι το σπίτι είναι χρεωμενο στον οργανισμό εργατικών κατοικιών και δεν μπορεί να μου κάνει συμβόλαιο με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αλλάξουμε το ρεύμα στο όνομα μας. Εν ολίγοις η γυναίκα μου είναι εγγυος και πλέον χρειάζομαστε την οικονομική βοήθεια του Κέα και του επιδόματος στέγασης. Το σπίτι μας αρέσει πολύ. Υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι ώστε να μπορέσουμε τουλάχιστον να βάλουμε το ρεύμα στο όνομα της γυναίκας μου για μπορέσει να αιτηθεί το επίδομα;;;; 

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για το ΚΕΑ. Παρηγορησου σκεπτόμενος ότι σου μένουν στην τσέπη τα χρήματα που χάνει το κράτος λόγω εποχής συμβολαίου.

Επεξ/σία από ManFromEarth
Δημοσ.

Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται , εχεις 2 επιλογές

α) Κάθεσαι στο σπίτι (μαύρα) και ζητάς κάποια μείωση (αν σου κάνει) γιατί σε βολεύει

β) Μετακομίζεις σε άλλο σπίτι όπου ζητάς νομιμότητα/τυπικότητα και παίρνεις τα επιδόματα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...