Spiroth Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους. Πρόσφατα έχω μετακομίσει Εξωτερικό, και η αλήθεια είναι πως η αρχή δυστυχώς δεν είναι και η πιο ρόδινη, προς έκπληξή μου περισσότερο με την προσαρμογή ζωής (και ειδικά με ότι αφορά το σπίτι) και λιγότερο με την δουλειά. Έχω κάποια θέματα με το σπίτι που ενοικίασα. Αναλυτικά: 1) Το πρώτο πρόβλημα και όπως αποδεικνύεται και πιο σημαντικό, είναι τα κουφώματα. Όταν φυσάει πολύ (όπως σήμερα όλο το βράδυ) "σφυρίζουν" τα κουφώματα λες και είσαι στο αυτοκίνητο, οδηγείς με 100 και έχεις λίγο ανοιχτό το παράθυρο. Είναι ενοχλητικό, όχι υπερβολικά πολύ, αλλά ενοχλητικό. Το μεγάλο πρόβλημα (εκτός της θέρμανσης για την οποία θα διαβάσετε παρακάτω) είναι πως ο σκύλος μου παθαίνει αμόκ και νομίζω πως θα σπάσει την πορτούλα του χώρου του από το φόβο. Σήμερα δεν κοιμήθηκα καθόλου γιατί έπρεπε όλο το βράδυ να τον παρηγορώ, και δουλεύω και σε 2 ώρες. Έτσι κάνει μόνο Πάσχα που έχει βεγγαλικά. (Εν τω μεταξύ είναι 40 Κιλά γομαράκι και δεν τον κάνεις καλά με τίποτα χαχα.) Λογικά τα κουφώματα είναι ελαττωματικά? Γενικώς πάντως ηχομόνωση δεν παίζει πολύ, οι διπλανοί μου έχουν σπάσει τα νεύρα με τα τρεξίματα και τις φωνές. Αλλά τουλάχιστον αυτό το εκκωφαντικό σφύριγμα ίσως διορθώνεται με κάποιον τεχνικό. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει από αυτά, τι μαγαζί να ψάξω να πάρω μία προσφορά αν κάτι φτιάχνεται, να την στείλω στον ιδιοκτήτη? Και γενικώς αν ξέρετε πως μπορούμε να ηχομονώσουμε καλύτερα ένα διαμέρισμα. 2) Θέμα νερό. Εδώ δεν πίνεται απλά. Έχω χαλάσει πόσα λεφτά σε εμφιαλωμένα. Βγαίνει σκονισμένο και λασπωμένο. Θέλω κάτι καλό, κοιτάω για αντίστροφης ώσμωσης, θεωρητικά η καλύτερη τεχνολογία από ότι κατάλαβα....νομίζω...., διάβασα και καμιά 70αριά σελίδες από το σχετικό topic εδώ, αλλά άκρη δεν έβγαλα. Με budget έως 250 λογικά δεν παίρνω κάτι πολύ καλό? Δεν θα τσιγκουνευτώ σε αυτό, αν χρειαστεί θα δώσω παραπάνω, οπότε τι μου προτείνετε? 3) Κλειδαριά. Επίσης διάβασα καμιά 50αριά σελίδες από το Θέμα εδώ, αλλά με μπέρδεψε περισσότερο από τα φίλτρα. Θα ήθελα κάτι ασφαλές. Προτάσεις ακόμα και για αλλαγή ολόκληρης πόρτας με κλειδαριά δέχομαι, αναλόγως αν θα την καλύψει ο ιδιοκτήτης ή όχι. Αλλιώς και για σκέτες κλειδαριές. Να βρω δύο τρεις προσφορές για κάθε ένα θέμα, να τις στείλω στον ιδιοκτήτη αναλύωντας του τα προβλήματα, διότι είναι και σε άλλη χώρα από μένα, και θα πρέπει να ασχοληθώ εγώ να βρω. Ειδικά για το σφύριγμα και τον αέρα που περνάει, μου αχρηστεύει και την -αρκετά ακριβή μπορώ να πω- θέρμανση η οποία είναι με Ηλεκτρικά Σώματα σε θερμοκρασίες -10 και χαμηλότερα (φοβάμαι ήδη τον 1ο λογαριασμό ρεύματος που θα εκδοθεί τι θα δω), άρα δεν λέει να μπάζει το σπίτι (ζεσταίνει καλά μόνο αν βάλω το κεντρικό μηχάνημα των Σωμάτων στην μεγαλύτερη ισχύ, 70 βαθμούς, λογικά επειδή χάνει, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ζεσταίνει το σπίτι στους 40-45). Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί τα έχω βρει σκούρα (τουλάχιστον ψυχολογικά). Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από Spiroth
Gataros Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στο θέμα των κουφωμάτων, θα πρέπει να αλλαχθούν τα λάστιχα των παραθύρων αλλά και να "ρεγουλαριστουν" τα παράθυρα από κάποιον μάστορα. Παίρνεις προσφορά και μετά προχωράς σε συμφωνία πάντα με τον ιδιοκτήτη. Θεμα νερού. Εδώ όπως όλοι μας που μένουμε στο εξωτερικό και το νερό δεν πίνεται, για πόσιμο νερό αλλά και για μαγείρεμα, θα πάρεις απλώς μια μεγάλη κανάτα Brita. Φθηνή και άψογη λύση, θα αλλάζεις το φίλτρο της κάθε μήνα, κόστος 7€. Θεμα θέρμανση. Αν μένεις σε χώρα με ζορικους χειμώνες, τότε έχεις κάνει λάθος στην επιλογή του σπιτιού με θέρμανση με ρεύμα. Όλες συνήθως οι χώρες με κρύο έχουν θέρμανση με αέριο, κοιτά να βρεις ένα τέτοιο σπίτι να ηρεμήσεις. Για την κλειδαριά, πολύ προσοχή να πάρεις τη συνεναιση του ιδιοκτήτη, τα κόστη που χρεώνουν οι κλειδαράδες ειναι πολύ υψηλά. Μην κοιτάς το site εδώ περι κλειδάριων. Κάθε χώρα εχει διαφορετικά μοντέλα που δουλεύονται από τους ντόπιους κλειδαράδες, πολλές φορές χρησιμοποιούν σύστηματα όπου με ένα κλειδί ανοίγεις την πόρτα σου, την εξώπορτα, την πόρτα αποθήκης κλπ. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από Gataros
Spiroth Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Gataros είπε Στο θέμα των κουφωμάτων, θα πρέπει να αλλαχθούν τα λάστιχα των παραθύρων αλλά και να "ρεγουλαριστουν" τα παράθυρα από κάποιον μάστορα. Παίρνεις προσφορά και μετά προχωράς σε συμφωνία πάντα με τον ιδιοκτήτη. Θεμα νερού. Εδώ όπως όλοι μας που μένουμε στο εξωτερικό και το νερό δεν πίνεται, για πόσιμο νερό αλλά και για μαγείρεμα, θα πάρεις απλώς μια μεγάλη κανάτα Brita. Φθηνή και άψογη λύση, θα αλλάζεις το φίλτρο της κάθε μήνα, κόστος 7€. Θεμα θέρμανση. Αν μένεις σε χώρα με ζορικους χειμώνες, τότε έχεις κάνει λάθος στην επιλογή του σπιτιού με θέρμανση με ρεύμα. Όλες συνήθως οι χώρες με κρύο έχουν θέρμανση με αέριο, κοιτά να βρεις ένα τέτοιο σπίτι να ηρεμήσεις. Για την κλειδαριά, πολύ προσοχή να πάρεις τη συνεναιση του ιδιοκτήτη, τα κόστη που χρεώνουν οι κλειδαράδες ειναι πολύ υψηλά. Μην κοιτάς το site εδώ περι κλειδάριων. Κάθε χώρα εχει διαφορετικά μοντέλα που δουλεύονται από τους ντόπιους κλειδαράδες, πολλές φορές χρησιμοποιούν σύστηματα όπου με ένα κλειδί ανοίγεις την πόρτα σου, την εξώπορτα, την πόρτα αποθήκης κλπ. Για τα κουφώματα να πάω σε ένα μαγαζί που πουλάνε αλουμίνια να ρωτήσω? Η πρέπει να βρω κάποιον "μάστορα"? Αυτό το Brita φαίνεται πολύ ωραίο! Ευχαριστώ για αυτό θα το ψάξω σοβαρά!! Άσε φίλε, για το σπίτι έχω ταλαιπωρηθεί απίστευτα. Κανείς δεν μου νοίκιαζε σπίτι ακόμα και όταν τους είπα πως δίνω παραπάνω ενοίκιο από όσο ζητάγανε και 4 (!!!) μπορστά. Έχω ένα σχετικά μεγαλόσωμο σκυλάκι, και σχετικά "άγριο" που χρειάζεται μεγάλο χώρο, και ήταν μεγάλο εμπόδιο. Τελικά βρήκα ένα καλό σπίτι σε καλή γειτονιά, καινούριο σχετικά, χωρίς να δώσω πολλά μπροστά. Δυστυχώς έχει ηλεκτρική θέρμανση. Εννοείται ποως θα μιλήσω με τον ιδιοκτήτη πρώτα, απλά θέλω να του έχω έτοιμες προσφορές για να το τρέξουμε σε περίπτωση που δεχτεί διότι κατοικεί σε άλλη χώρα, αλλιώς να πάρω άμεσα μόνος μου και όταν φύγω να του ξαναβάλω την παλιά. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου! Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από Spiroth
Gataros Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Για όλες αυτές τις δουλειές καλό θα ήταν να έβαζες τον ιδιοκτήτη να τις συνεννοηθεί, μιας και ως ντόπιος και να τον γδάρουν δεν θα σε αφορά. Θα σε δουν ξένο και το πιο πιθανόν ειναι να σε χρεώσουν πολλά. Σε άλλη περίπτωση κάνε τσεκ σε γκρουπ στο FB , πχ. Έλληνες στο Βερολίνο, όπου μπορείς να ρωτήσεις να μάθεις πληροφορίες, συνήθως θα σου δώσουν μερικά τηλ με μάστορες, αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις και Έλληνα για να συνεννοηθείς.
Spiroth Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, Gataros είπε Για όλες αυτές τις δουλειές καλό θα ήταν να έβαζες τον ιδιοκτήτη να τις συνεννοηθεί, μιας και ως ντόπιος και να τον γδάρουν δεν θα σε αφορά. Θα σε δουν ξένο και το πιο πιθανόν ειναι να σε χρεώσουν πολλά. Σε άλλη περίπτωση κάνε τσεκ σε γκρουπ στο FB , πχ. Έλληνες στο Βερολίνο, όπου μπορείς να ρωτήσεις να μάθεις πληροφορίες, συνήθως θα σου δώσουν μερικά τηλ με μάστορες, αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις και Έλληνα για να συνεννοηθείς. Δυστυχώς ο Ιδιοκτήτης είναι σε άλλη χώρα από εδώ, δεν είναι ντόπιος. Ίσως ζητήσω την βοήθεια του διαχειρηστή. Ψάχνοντας για φίλτρα, έπεσα σε αυτό, http://www.bluefilters-bg.com/en/catalog/products/troyna-sistema-za-prechistvane-na-voda Λέει τίποτα? Το "Max. working pressure: 6 bar" που λέει είναι καλό?
vamvakoolas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 καλα σε ποια χωρα εισαι; μυστικο του κρατους ειναι; Αν εισαι Καναδα ισως ειναι και νορμαλ
george1807 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε καλα σε ποια χωρα εισαι; μυστικο του κρατους ειναι; Αν εισαι Καναδα ισως ειναι και νορμαλ Βουλγαρία είναι
Spiroth Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 23 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε καλα σε ποια χωρα εισαι; μυστικο του κρατους ειναι; Αν εισαι Καναδα ισως ειναι και νορμαλ Όχι, γιατί, φάνηκε να το έκρυψα? lol 13 λεπτά πριν, george1807 είπε Βουλγαρία είναι Αυτό, αλλά που το κατάλαβες? Από το website που παρέθεσα?
george1807 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, Spiroth είπε Όχι, γιατί, φάνηκε να το έκρυψα? lol Αυτό, αλλά που το κατάλαβες? Από το website που παρέθεσα? Από την IP σου 1
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Για τα κουφώματα μπορείς να βάλεις βαριές κουρτίνες,Αγγλία που τα κουφώματα είναι χάλια κάνει διαφορά στο πως κρατάει την ζέστη μέσα. Ο σκύλος θέλει προσοχή μην σου πάθει τίποτα αν φοβάται τόσο πολύ.Επίσης μπορεί να κάνει ζημιές απο το αγχος του.
Spiroth Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, george1807 είπε Από την IP σου ο_ο Πως μπορείς να δεις την IP μου? 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Για τα κουφώματα μπορείς να βάλεις βαριές κουρτίνες,Αγγλία που τα κουφώματα είναι χάλια κάνει διαφορά στο πως κρατάει την ζέστη μέσα. Ο σκύλος θέλει προσοχή μην σου πάθει τίποτα αν φοβάται τόσο πολύ.Επίσης μπορεί να κάνει ζημιές απο το αγχος του. Δεν κάνει καθόλου ζημιές για αυτό αγχώθηκα χτες γιατί ήθελε να βγει από το δωμάτιο του με κάθε κόστος και να κολλήσει πάνω μου. Προσπαθούσε να υπερπηδήσει την πορτούλα που του έχω βάλει ενώ κανονικά δεν πλησιάζει καν. Δεν έκανε κάτι βέβαια, αλλά φοβήθηκε ο καημένος. Σκέψου έκλεγε 4 η ώρα και με ξύπνησε. Πρέπει να ξύπνησε φοβισμένος. Ε, κάτσαμε μαζί στο σαλόνι και μετά από λίγο ηρέμησε. Δέκα χιλιάδες προβλήματα. Βουνό η μετανάστευση τελικά.
Iris_89 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η μεταναστευση ναι μεν ειναι βουνο, αλλα εφοσον ηξερες σε ποια χωρα θα πηγαινες, εκανες σωστη ερευνα σπιτιου? Ολοι αποφευγουν πχ σπιτια χωρις γκαζι, γιατι ο λογαριασμος θα σου ερθει αστο καλυτερα. Για νερο παρε Brita ή μπουκαλες 3L απο σουπερμακετ (αν στα φερνουν σπιτι) Οτι αλλαγες θες απαραιτητα μεσω ιδιοκτητη ή μεσιτικου, καλυτερα μεσω text or email. Ελπιζω να πηρες φωτο πριν μπεις, θα σου χρειαστουν για οταν βγεις. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από Iris_89
Spiroth Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, Iris_89 είπε Η μεταναστευση ναι μεν ειναι βουνο, αλλα εφοσον ηξερες σε ποια χωρα θα πηγαινες, εκανες σωστη ερευνα σπιτιου? Ολοι αποφευγουν πχ σπιτια χωρις γκαζι, γιατι ο λογαριασμος θα σου ερθει αστο καλυτερα. Για νερο παρε Brita ή μπουκαλες 3L απο σουπερμακετ (αν στα φερνουν σπιτι) Οτι αλλαγες θες απαραιτητα μεσω ιδιοκτητη ή μεσιτικου, καλυτερα μεσω text or email. Ελπιζω να πηρες φωτο πριν μπεις, θα σου χρειαστουν για οταν βγεις. Ναι φωτό με παρουσία του μεσίτη και στο συμβολαίο επισυναπτόμενες. Έψαξα πάρα πολύ, ήταν η μόνη ευκαιρία.
Iris_89 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Spiroth είπε Ναι φωτό με παρουσία του μεσίτη και στο συμβολαίο επισυναπτόμενες. Έψαξα πάρα πολύ, ήταν η μόνη ευκαιρία. Ελπιζω το επομενο να ειναι πολυ καλυτερο!
manzana Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Για το θεμα του νερου, να υποθεσω δεν εισαι Σόφια, γιατι το νερο στη Σόφια πινεται και μαλιστα ειναι πολυ καλης ποιοτητας λογω των πηγων που εχει. Η λυση της κανατας brita που σου εδωσαν παραπανω ειναι αξιολογη, σκεψου το σοβαρα. Για τα υπολοιπα συμφωνω πως καλο θα ηταν να βρεις κανα γκρουπ Ελληνων να σε βοηθησουν και για μενα να ψαξεις να βρεις αλλο σπιτι. Ποιο ευκολο τωρα που εχεις μια βαση καο δεν εχεις το αγχος/πιεση χρονου για να μπεις καπου. Στη Βουλγαρια οπου η θερμανση με αεριο ειναι το συνηθες κριμα να χρεωνεσαι ρευμα για να ζεσταθεις τους κρυους χειμωνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα