Josephu Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Λοιπόν σκέφτομαι να βγάλω University visa απο την πειραιώς για έναν μόνο σκοπό, για να πάρω έναν υπολογιστή με δόσεις και δεν είμαι εξοικειωμένος με τράπεζες και με δόσεις. Έχω 350 υπολογιστής κάνει 680€, πήρα τηλέφωνο στο συγκεκριμένο μαγαζί και τούς ρώτησα μέχρι πόσες άτοκες δόσεις έχουν και μου είπαν "αυτό το καθορίζει η τράπεζα αν είναι άτοκες η όχι και ότι εμείς μπορούμε να σου δώσουμε από 2 έως και 24 δόσεις". 1) Εγώ θα μπορέσω να πάρω με άτοκες δόσεις η όχι; 2) Θέλω να βάλω 24 δόσεις και βγαίνει κάπου στα 34 ευρώ τόν μήνα (νομίζω με τόκους) δεν χρειάζεται να πληρώσω κάτι παραπάνω εκτός από τη προκαταβολή επειδή ξεπερνάει το όριο της κάρτας και τη πρώτη δόση εκείνη τη στιγμή σωστά; Δηλαδή δεν χρειάζεται να έχω ολόκληρο το ποσό από την αρχή; 3) Με όλες αυτές τίς χρεώσεις το pc που κάνει 680€ πόσο θα βγεί στο τέλος να πληρώνω; Το έψαξα καί είδα κάτι για ετήσιο επιτόκιο αγορών 16%, ελάχιστη μηνιαία καταβολή 2% επί του υπολοίπου και δεν έχω ιδέα. Ευχαριστώ Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από Josephu 1
Conan2046 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Το σύνολο των δόσεων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το διαθέσιμο πιστωτικό σου υπόλοιπο. Το πόσο επιπλέον θα σε χρεώσουν αν σου βάλουν δόσεις προφανώς και καθορίζεται απ το κατάστημα. Αν πληρώνεις το σύνολο των χρεώσεων κάθε μήνα πριν την λήξη του λογαριασμού ή τράπεζα δεν σε επιβαρύνει με τόκους. Για το ανεξοφλητο υπόλοιπο θα επιβαρυνθείς ανάλογα με το επιτόκιο της κάρτας. Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή εξασφαλίζει ότι δεν θα θεωρηθούν οι οφειλές ληξιπροθεσμες και ότι εσύ δεν θα ξεχρεωσεις ποτέ την οφειλή.
christakos07 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πρώτον, δεν πρόκειται να σου εγκρίνουν τόσο μεγάλο όριο. Βαριά 300 ευρώ πιστωτικό όριο θα έχεις. Δεύτερον εξαρτάται απο το κατάστημα αν κάνει άτοκες δόσεις. Φαίνεται πολύ απλά στον τρόπο πληρωμής(βάζεις πιστωτική κάρτα και παίζεις με τις δόσεις). Μικρά καταστήματα αποκλείεται να προσφέρουν 24 δόσεις. Δεν θα έχεις καμία μηνιαία επιβαρύνση, αν πληρώνεις το ποσό της δόσης πριν την λήξη του λογαριασμού. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από christakos07
Ribopaido Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα Joseph. Η συγκεκριμένη πιστωτική εχει πιστωτικό όριο τα 300 ευρώ. Αυτο σημαίνει οτι για να το πάς 680 ευρώ πρέπει να κάνεις κατάθεση 380 ευρώ και την επόμενη μέρα θα φανει στη κάρτα ωστε να πάς να το πάρεις. Αν οι δόσεις ειναι έντοκες θα πληρώσεις ενα ποσοστό παραπάνω (δηλαδή πχ 680*1.025 για 2.5 % τοκο ) . Πες μας ποιο κατάστημα είναι , γενικά δόσεις μπορείς όμως να κάνεις αλλά πρέπει να μας δείξεις κάτι σε λινκ να σ' πω. Προκαταβολή δεν μπορείς να βάλεις με πιστωτική , πρέπει να υπάρχει Όλο το ποσό μέσα για να ''κρατηθεί'' ώστε να ξεκινήσει η χρέωση των δόσεων. 16% είναι το επιτόκιο αν δεν πληρώσεις τη δόση σου πχ αν είναι 50 ευρώ η δόση και δεν τη πληρώσεις στο λογαριασμό ( 1 μήνα μετά) θα πάει 50 *1.16=58Ε όποτε καλό είναι να τα πληρώνεις στην ώρα τους. Μετρητά μη κανείς πλάκα να βγάλεις θα χρεωθείς μεγάλο επιτόκιο από τη πρώτη μέρα! 2% είναι η ελάχιστη καταβολή στο ποσό της δόσης που πρέπει να κάνεις για να φαίνεται κίνηση στο λογαριασμό - πάλι βέβαια θα μπαίνουν προσαυξήσεις.
Josephu Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Ευχαριστώ σε όλους σας για τις απαντήσεις, λοιπόν το κατάστημα λέγετε visionstudio:https://www.visionstudio.gr/ Είχα πάει να ρωτήσω για δικαιολογητικά στη τράπεζα και μου είπαν επίσης ότι το όριο είναι 400€ Link της κάρτας:https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/pistotiki-karta/university-visa Απλά εγώ παίρνω 70 ευρώ τον μήνα καί μπορώ να τα δίνω για δόσεις δεν υπάρχει πρόβλημα απλά δεν έχω τόσα λεφτά τώρα όσο κάνει ο υπολογιστής.
malmsteen1984 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 @Ribopaido το 16% που ανεφερες ειναι ετησιο!! Αρα 16/12= 1.33% Οποτε 50+1.33%= 50.66€ 1
logistoulis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Josephu είπε Ευχαριστώ σε όλους σας για τις απαντήσεις, λοιπόν το κατάστημα λέγετε visionstudio:https://www.visionstudio.gr/ Είχα πάει να ρωτήσω για δικαιολογητικά στη τράπεζα και μου είπαν επίσης ότι το όριο είναι 400€ Link της κάρτας:https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/pistotiki-karta/university-visa Απλά εγώ παίρνω 70 ευρώ τον μήνα καί μπορώ να τα δίνω για δόσεις δεν υπάρχει πρόβλημα απλά δεν έχω τόσα λεφτά τώρα όσο κάνει ο υπολογιστής. μη βασανίζεις το κεφάλι σου τις άτοκες τις δίνει το μαγαζί, όχι η κάρτα.. τα επιτόκια που κοιτάς είναι όταν αφήνεις ποσά απλήρωτα, αν έχουν άτοκες δεν σε απασχολεί κανένα επιτόκιο αν κάνει 680 και έχεις όριο 400, πληρώνεις τα 280 με χρεωστική (αυτά θα πρέπει να τα μαζέψεις) και βάζεις τα υπόλοιπα 400 σε δόσεις της κάρτας , αν ήταν και κάτω από 500αρικο η συνολική αξία του λαπτοπ θα μπορούσες να δώσεις και μέρος του ποσού μετρητά και τα υπόλοιπα στη κάρτα , αλλά επειδή περνιέται το 500αρι θα πρέπει η συναλλαγή να γίνει μέσω καρτών/τραπεζών δε χρειάζεται πάντως όλη η πληρωμή του ποσού να γίνει από μια κάρτα που δεν καλύπτει το όριο, μπορείς να συνδυάσεις πιστωτική και χρεωστική Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από logistoulis 1
Josephu Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, logistoulis είπε μη βασανίζεις το κεφάλι σου τις άτοκες τις δίνει το μαγαζί, όχι η κάρτα.. τα επιτόκια που κοιτάς είναι όταν αφήνεις ποσά απλήρωτα, αν έχουν άτοκες δεν σε απασχολεί κανένα επιτόκιο αν κάνει 680 και έχεις όριο 400, πληρώνεις τα 280 με χρεωστική (αυτά θα πρέπει να τα μαζέψεις) και βάζεις τα υπόλοιπα 400 σε δόσεις της κάρτας , αν ήταν και κάτω από 500αρικο η συνολική αξία του λαπτοπ θα μπορούσες να δώσεις και μέρος του ποσού μετρητά και τα υπόλοιπα στη κάρτα , αλλά επειδή περνιέται το 500αρι θα πρέπει η συναλλαγή να γίνει μέσω καρτών/τραπεζών δε χρειάζεται πάντως όλη η πληρωμή του ποσού να γίνει από μια κάρτα που δεν καλύπτει το όριο, μπορείς να συνδυάσεις πιστωτική και χρεωστική Σε ευχαριστώ η απάντηση που έψαχνα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα