Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι δύσκολη χρονιά και φέτος για τις τράπεζες και συνεχίζουν να είναι πολύ επιφυλακτικές εγκρίνοντας ελάχιστα δάνεια. Από το 2021 σιγα-σιγα θα χαλαρώσουν και θα χρειαστούν 10 χρόνια να φτάσουν το φυσιολογικό.

1) Πιθανότατα θα δυσκολευτείς παντού , ποιο ανοιχτοχέρες είναι η EUROBANK/ALPHABAN αλλά μην μπερδεύεσαι και αυτές έχουν πολύ αυστηρά κριτήρια

2) Σε όλες τις πιστωτικές το κόστος των "μετρητών" ξεπερνάει το 20% και σε κάποιες πλησιάζει το 23% μαζί με όλα τα έξοδα. Αν δεν είσαι μεγαλέμπορος  ναρκωτικών καλύτερα μην δανειστείς με 22% γιατί νομοτελειακά η τράπεζα θα κλαίει τα λεφτά της και εσύ θα κλαις γιατί είσαι κυνηγημένος και κοκκινισμένος.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

Μη πω ότι έπρεπε να προβλέπουν ποιος χρειάζεται λεφτά και να του τα στέλνουν σπίτι μ ένα κουτί σοκολατάκια.

Σε περιπτώσεις που ο άλλος χρωστάει τα κέρατα του μας φταίνε οι τράπεζες γιατί όπως λενε μερικοί μοίραζαν λεφτά αβερτα χωρίς έλεγχο, οπότε είναι πρόβλημα τους και καλά να πάθουν.

Όταν ζητάμε λεφτά από τις τράπεζες και δε μας δίνουν, πάλι φταίνε οι τράπεζες.

Δίνουν όλοι συμβουλές για το πώς θα πάρει ο άλλος λεφτά κι αν τα πάρει και δε μπορεί να ξεπληρώσει, κλασσικά θα φταίνε οι τράπεζες.

Δε μιλάω προσωπικά για τον ts μιας και δε ξέρω την κατάσταση του αλλά είναι γενικό το θέμα.

Τράπεζα που να μην είναι σε θέση να δανείσει δεν έχει λόγο ύπαρξης. Λουκέτο χθες.

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
7 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

ενδεικτικά ανέφερα παραδείγματα... βραχιολάκι + κινητό + ότι άλλο βρει δηλαδή. 

Όσο για αυτά στο link είναι τουλάχιστον αστεία... γιατί να του δώσει λεφτά επειδή έχει συναισθηματική αξία ή ειναι καλό κόσμημα φυσικά θα του δώσει σε τιμή χρυσού .

Τέσπα ειπα να πάει να ρωτήσει και όχι για να τα σκοτώσει αλλά για να δανειστεί δηλαδή να πληρώσει πίσω λεφτά + τόκο και να πάρει τα πράματα του πίσω... 

Παντως διαβαζοντας το σχετικα καλογραμμένο κείμενο δεν είδα υπερβολες απο τους χρυσοχόους. Περιμενα καφριλες , τυπου να κοστιζει 500 και να δίνει 50

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, guzel είπε

Τράπεζα που να μην είναι σε θέση να δανείσει δεν έχει λόγω ύπαρξης 

Συμφωνούμε αλλά υπάρχουν και όρια. Δε σημαίνει ότι θα δανείζει στον κάθε καημένο που ζητάει λεφτά ο οποίος θεωρεί και υποχρέωση της τράπεζας να του δανείσει.

Όπως έχω γράψει, γκρινιάζουμε επειδή μοιράζανε λεφτά σε όποιον ζητούσε δάνειο, γκρινιάζουμε και τώρα που δίνουν δύσκολα. Σε κάθε περίπτωση φταίνε οι τράπεζες δηλαδή.

Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε όμως.

Επίσης όσοι ζητάνε δάνειο ας αναρωτηθούνε πρώτα.

Αυτοί θα δάνειζαν λεφτά σε κάποιον αν ήταν στην κατάσταση που είναι οι ίδιοι;

Γιατί πολλοί το έχουν δει λίγο στραβά το θέμα.

Έχω μεγάλη ανάγκη λένε και θεωρούν ότι λόγω της ανάγκης τους η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να τους δανείσει λες και είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.

• Like 3
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

Συμφωνούμε αλλά υπάρχουν και όρια. Δε σημαίνει ότι θα δανείζει στον κάθε καημένο που ζητάει λεφτά ο οποίος θεωρεί και υποχρέωση της τράπεζας να του δανείσει.

Όπως έχω γράψει, γκρινιάζουμε επειδή μοιράζανε λεφτά σε όποιον ζητούσε δάνειο, γκρινιάζουμε και τώρα που δίνουν δύσκολα. Σε κάθε περίπτωση φταίνε οι τράπεζες δηλαδή.

Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε όμως.

Επίσης όσοι ζητάνε δάνειο ας αναρωτηθούνε πρώτα.

Αυτοί θα δάνειζαν λεφτά σε κάποιον αν ήταν στην κατάσταση που είναι οι ίδιοι;

Γιατί πολλοί το έχουν δει λίγο στραβά το θέμα.

Έχω μεγάλη ανάγκη λένε και θεωρούν ότι λόγω της ανάγκης τους η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να τους δανείσει λες και είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Μη το γενικευεις. Ο ts αναφέρει ότι έχει εισόδημα 11.000 ευρώ και τράπεζα δεν μπορεί να παρέχει δανεισμό 2.000 ευρώ. Αναρωτιέμαι γιατί υπάρχει ακόμη η συγκεκριμένη τράπεζα..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, guzel είπε

Μη το γενικευεις. Ο ts αναφέρει ότι έχει εισόδημα 11.000 ευρώ και τράπεζα δεν μπορεί να παρέχει δανεισμό 2.000 ευρώ. Αναρωτιέμαι γιατί υπάρχει ακόμη η συγκεκριμένη τράπεζα..

Το γενικεύω γιατί δε ξέρω την οικονομική κατάσταση του ts.

Το ότι έχει εισόδημα 11000€ δε λέει και πολλά. Μπορεί να μένει στο ενοίκιο,  να έχει οικογένεια, να πληρώνει διατροφή, να χρωστάει κάπου αλλού, χίλιες περιπτώσεις. Μη κοιτάς μόνο το εισόδημα.

Γιατί αν κοιτάξεις απλά το εισόδημα εμένα προσωπικά μου φαίνεται αστείο κάποιος με 11000€ να μην έχει στην άκρη 2000€.  Γιατί άραγε; Σιγά το ποσό, ψίχουλα είναι.

Όταν έβγαλα πιστωτική κάρτα ξέρεις τι εισόδημα δηλωνα; Αν το γράψω δε θα με πιστέψεις. Κι όμως την κάρτα την πήρα και άλλοι με 4πλασιο (κυριολεκτικά) εισόδημα ανοίγουν θέματα και γκρινιάζουν ότι δεν εγκρίνεται η κάρτα.

Γιατί;

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, guzel είπε

Ρε εδώ φοιτητικές κάρτες δεν βγάζουν ενώ ήδη έδω και χρόνια χαμήλωσαν το όριο στα 200 και 500 ευρώ εκτός και αν έχεις εγγυητή.... θα δώσουν 2000 έτσι; :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, guzel είπε

Τράπεζα που να μην είναι σε θέση να δανείσει δεν έχει λόγο ύπαρξης. Λουκέτο χθες.

Όταν μπαίνει ο Α με 10.000 εισόδημα και παίρνει δάνειο και μπαίνει και ο Β με 10.000 εισόδημα και δεν το παίρνει δεν σημαίνει οτι έχει η τράπεζα έχει προσωπικά με τον Β, ούτε οτι δεν έχει να του δώσει...

Προφανώς ο Β έχει ένα χειρότερο προφίλ από τον Α.

Αυτό μπορεί να σημαίνει περισσότερα πάγια έξοδα, χειρότερη δουλειά και και και...

Ας μην τα τσουβαλίαζουμε επειδή δεν μας έκατσε (ή επειδή είχαμε μάθει τις προηγούμενες 10-ετίες να πηγαίνουμε στην τράπεζα για μιά ενημέρωση βιβλιαρίου και να φεύγουμε με 5000 καταναλωτικό στην τσέπη).

Επίσης όσο μεγαλύτερη δόση ζητάς να δίνεις τόσο πιό πολύ ανεβάζεις τις απαιτήσεις.

Η τράπεζα προτιμάει να πάρεις 2000 και να τα γυρίσεις σε 4 χρόνια παρά σε 1 (φυσικά παίρνει και παραπάνω τόκο).

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε

Όταν μπαίνει ο Α με 10.000 εισόδημα και παίρνει δάνειο και μπαίνει και ο Β με 10.000 εισόδημα και δεν το παίρνει δεν σημαίνει οτι έχει η τράπεζα έχει προσωπικά με τον Β, ούτε οτι δεν έχει να του δώσει...

Προφανώς ο Β έχει ένα χειρότερο προφίλ από τον Α.

Αυτό μπορεί να σημαίνει περισσότερα πάγια έξοδα, χειρότερη δουλειά και και και...

Ας μην τα τσουβαλίαζουμε επειδή δεν μας έκατσε!

Επίσης όσο μεγαλύτερη δόση ζητάς να δίνεις τόσο πιό πολύ ανεβάζεις τις απαιτήσεις.

Η τράπεζα προτιμάει να πάρεις 2000 και να τα γυρίσεις σε 4 χρόνια παρά σε 1 (φυσικά παίρνει και παραπάνω τόκο).

Μου αρέσει που ορισμένοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν την στάση της τράπεζας.

Με τις τράπεζες που έχουμε η οικονομία δεν θα ανακινηθεί ποτέ δυστυχώς. Ο λόγος που υπάρχουν, εφόσον δεν είναι ο δανεισμός, είναι για να συντηρούν θέσεις εργασιας και μόνο. Κρίμα.. 

Χωρίς δανεισμό (αυτή είναι η περιουσία τους) και χωρίς ρίσκο δεν υπάρχει τράπεζα οπότε τι συζητάμε; Απλά νομίζουμε ότι έχουμε τράπεζες, ενώ μας τελείωσαν εδώ και καιρό...

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

700 ευρώ έλεγε όχι 400 και της το ανέβασε στα 725.

Κάπου χάθηκες, 700 και 725 πρόσφερε κοσμηματοπώλης για να αγοράσει, στο ίδιο άρθρο παρακάτω αναφέρεται ότι το ενεχυροδανειστήριο θα δάνειζε μόλις 400 για το ίδιο κόσμημα. Ελπίζω να μην χρειαστεί να σου εξηγήσω γιατί το ενεχυροδανειστήριο θα δώσει λιγότερα από τον κοσμηματοπώλη...

1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

...άρα με την λογική σου τους έδωσες κάτι με 0 αξία και πήρες και λεφτά!

Ασχολίαστο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κάπου χάθηκες, 700 και 725 πρόσφερε κοσμηματοπώλης για να αγοράσει, στο ίδιο άρθρο παρακάτω αναφέρεται ότι το ενεχυροδανειστήριο θα δάνειζε μόλις 400 για το ίδιο κόσμημα. Ελπίζω να μην χρειαστεί να σου εξηγήσω γιατί το ενεχυροδανειστήριο θα δώσει λιγότερα από τον κοσμηματοπώλη...

Ασχολίαστο.

λεει ότι μπαίνει σε ενεχυροδανειστήριο και είναι μια κοπέλα εκει το ζυγίζει και λεει 700 και της λεει μα μου συναισθηματική αξία κτλ κάντε κάτι και λέει 725 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, guzel είπε

Με τις τράπεζες που έχουμε η οικονομία δεν θα ανακινηθεί ποτέ δυστυχώς. Ο λόγος που υπάρχουν, εφόσον δεν είναι ο δανεισμός, είναι για να συντηρούν θέσεις εργασιας και μόνο. Κρίμα.. 

Χωρίς δανεισμό (αυτή είναι η περιουσία τους) και χωρίς ρίσκο δεν υπάρχει τράπεζα οπότε τι συζητάμε; Απλά νομίζουμε ότι έχουμε τράπεζες, ενώ μας τελείωσαν εδώ και καιρό...

Επειδή ανοίγεις μεγάλη κουβέντα.

Θα πω επιγραμματικά οτι οι τράπεζες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα παρότι είναι σε δεινή κατάσταση εκεί που θέλουν δανείζουν ακόμα.

Ξέρω περιπτώσεις που τους παρακαλάνε οι τράπεζες να τους δώσουν δάνεια τώρα που μιλάμε και την ίδια ώρα περιπτώσεις που τις παρακαλάνε να τους δανείσουν (όπως ο φίλος παραπάνω).

Οπότε δάνεια δίνονται απλά με μεγάλο filtering...

Άλλο που λίγοι πλέον έχουν κατάλληλο προφίλ δανειολήπτη για την τράπεζα.

ΥΓ. Δεν έχω λόγο να υπαρασπίζομαι καμία τράπεζα, απλά εξηγώ τι συμβαίνει στην πράξη.

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
Μόλις τώρα, TopicStrarter είπε

λεει ότι μπαίνει σε ενεχυροδανειστήριο και είναι μια κοπέλα εκει το ζυγίζει και λεει 700 και τις λεει μα μου συναισθηματική αξία κτλ κάντε κάτι και λέει 725 

Μάλλον φοράς παρωπίδες, δεν εξηγείται αλλιώς που κατάφερες να δεις μόνο αυτό.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, guzel είπε

Για τις τράπεζες δεν είναι επικερδές ένα δάνειο γιατί έχασαν πολλά λεφτά με τα κόκκινα δάνεια.

Αυτή τη στιγμή όλες οι τράπεζες έχουν δώσει τεράστιο βάρος στη πώληση ασφαλειών, για να βγάλουν τα σπασμένα, μιας και δάνεια δίνονται ακόμα με το σταγονόμετρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μάλλον φοράς παρωπίδες, δεν εξηγείται αλλιώς που κατάφερες να δεις μόνο αυτό.

Εσύ φοράς παρωπίδες... σε άλλον πήγε που λέει δεν κρατάει ενέχυρα και λέει ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 400 ευρώ θα σου δώσουν αν θες να το δανείσεις (έχοντας στο μυαλό την αξία που είπε αυτός 550 δηλαδή)  και φαινόταν ψιλό απατεώνας εξαρχής μπορεί να τα έλεγε αυτά τα θεωρητικά για να την κλείσει 

Ο άλλος που έδινε 725 φυσικά και δεν θα έδινε 400 δάνειο θα έδινε παραπάνω και φυσικά λιγότερα όμως απο την τιμή πώλησης που προσφέρει δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. 

Και γενικά αυτά τα σούπα μούπες αν θέλουμε τα πιστεύουμε βγήκε τώρα μια και έγραψε μια έκθεση και εσύ το πήρες ευαγγέλιο

Και στην τελική τα πράγματα είναι ξεκάθαρα δεν θα τον πιέσει κανείς για τίποτα ας τσεκάρει την τιμή χρυσού ας τσεκάρει το βάρος και τα καράτια του ότι θέλει να δώσει και ας κάνει έρευνα αγοράς να δει ποιος θα του κάνει καλύτερη τιμή και αν δεν θέλει δεν το δίνει... δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα πραγματικά. 

Επεξ/σία από TopicStrarter

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...