Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγόρασα τον winix 450 μιας και είχα διαβάσει πολύ καλές κριτικές στο skroutz. Τελικά δεν με βόλεψε γιατί:

1. Δεν κάνει για το υπνοδωμάτιο γιατί κάνει πολύ θόρυβο ακόμα και στην χαμηλότερη ένταση και δημιουργεί ενοχλητικό ρεύμα αέρα.

2. Δεν έχει χρονοδιακόπτη.

3. Δεν έχει επιλογή απενεργοποίησης του αισθητήρα φωτός. Πρέπει να έχει φως ο χώρος για να λειτουργεί σε μεγαλύτερες εντάσεις (τραγικό).

Θα τον αφήσω στο σαλόνι να λειτουργεί μόνιμα.

Ψάχνω νέο ιονιστή για το υπνοδωμάτιο με τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Κοιμάμαι πάντα με κλειστές πόρτες και παράθυρα οπότε ο αέρας μετά από μερικές ώρες βαραίνει και ξυπνάω με βουλωμενη μύτη. Θα ήθελα κάποια συσκευή που να φρεσκαρει τον αέρα.

2. Να μην παράγει καθόλου όζον

3. Να έχει κατάλληλη ένταση για υπνοδωμάτιο <20m²

4. Να είναι αθόρυβος

5. Να έχει χρονοδιακόπτη ή σύνδεση με WiFi κτλ

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ.

Βαραίνει από τι; Από την αυξημένη υγρασία ή είναι τόσο καλή η μόνωση που ο αέρας δεν ανανεώνεται για να φύγει το διοξείδιο του άνθρακα και να μπει οξυγόνο;

Στην πρώτη περίπτωση θέλεις κάποιον αφυγραντήρα και στην δεύτερη να ανοίγεις να μπαίνει φρέσκος αέρας. 

Οι καθαριστές είναι για να κρατούν σωματίδια, σκόνη κλπ, δεν μπορούν να "φρεσκάρουν" τον αέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο με τη βουλωμενη μυτη προσεξε το γιατι κι εγω ειχα χρονια προβλημα. Στη δικη μου περιπτωση ειναι θεμα υγρασιας (ολοι οι τοιχοι εξωτερικοι και χωρις μονωση), οποτε με τον αφυγραντηρα που μετακινω στα δωματια λυνεται το προβλημα.

Για καποιο λογο, πλεον, θεωρω τον αφυγραντηρα απαραιτητη συσκευη στο σπιτι.

Επεξ/σία από panostom
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω τον ίδιο και στη χαμηλή σκάλα δεν ακούγεται καθόλου, μου κάνει εντύπωση αυτό με το θόρυβο που λες.

Edit, ίσως για υπνοδωμάτιο ακούγεται όντως. 

Αυτό με τον αισθητήρα φωτός ούτε που έχω καταλάβει τι κάνει.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.
16 minutes ago, zio10 said:

Έχω τον ίδιο και στη χαμηλή σκάλα δεν ακούγεται καθόλου, μου κάνει εντύπωση αυτό με το θόρυβο που λες.

Edit, ίσως για υπνοδωμάτιο ακούγεται όντως. 

Αυτό με τον αισθητήρα φωτός ούτε που έχω καταλάβει τι κάνει.

Το χειρότερο είναι πως νιώθω να φυσάει Βαρδάρης ακόμη και στην χαμηλή ένταση. Δεν κάνει για υπνοδωμάτιο.

• Like 1
Δημοσ.

Πως ειναι βουλωμενη η μύτη; 

Αυτό που καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος είναι ότι έχει γέμισε με εκκρίσεις και πρέπει να την φυσήξεις  για να καθαρίσει.

Μήπως βουλώνει απο σκονη και ελειψή υγρασίας;

Δημοσ.
7 hours ago, mcstefan7 said:

Εγώ έχω της Daikin τον Ururu και είμαι ικανοποιημένος. Το μόνο που δεν έχει απο αυτά που θες είναι το wifi.

Αυτός δεν δημιουργεί όζον;

Δημοσ.
15 hours ago, smpt said:

Αυτό που καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος είναι ότι έχει γέμισε με εκκρίσεις και πρέπει να την φυσήξεις  για να καθαρίσει.

Νομίζω πως συμβαίνει επειδή είναι κλειστός ο χώρος για ώρες.

Δημοσ.

ναι αλλά τι σου συμβαίνει;
είναι ξερή η μύτη σου ή υγρή;

Αν είναι ξερή, πρέπει να ανοίξεις κανένα παράθυρο ή να πάρεις υγραντήρα.

Δημοσ.
Στις 29/2/2020 στις 9:32 ΠΜ, funbreaker είπε

1. Κοιμάμαι πάντα με κλειστές πόρτες και παράθυρα οπότε ο αέρας μετά από μερικές ώρες βαραίνει και ξυπνάω με βουλωμενη μύτη. Θα ήθελα κάποια συσκευή που να φρεσκαρει τον αέρα.

Αυτό που κάνεις είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία σου, το συσσωρευμένο διοξείδιο του άνθρακα σε μεγάλες ποσότητες είναι θανατηφόρο και δεν μπορεί καμμία μηχανή να το «φρεσκάρει».

Δημοσ.
17 ώρες πριν, smpt είπε

Μπλιαχ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...