Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν κάποια άνεση συνήθως παίρνουν αμάξι και οι ΠΟΛΥ λεφτάδες στον κόσμο που ζούμε δεν έχουν δει μμμ ούτε ζωγραφιστά και πληρώνουν τρομακτικά λίγους φόρους. Τα τελευταία τα γράφω για να μην χάσουμε το δάσος για το δέντρο.

Ετσι λοιπον, για να βλεπουμε και το δασος και το δεντρο μαζι -> θεωρεις οτι, σε αυτους που
δεν εχουν καν για αυτοκινητο, μηπως τους...ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ(!..!), ακομη + τα 30 ευρα το μηνα??
🤨
Ξερεις ακομη κι ο Μπρεχτ, ελεγε το γνωστο: <η ολοι, η κανεις!>

• Like 1
  • Απαντ. 255
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

13 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Ετσι λοιπον, για να βλεπουμε και το δασος και το δεντρο μαζι -> θεωρεις οτι, σε αυτους που
δεν εχουν καν για αυτοκινητο, μηπως τους...ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ(!..!), ακομη + τα 30 ευρα το μηνα??
🤨
Ξερεις ακομη κι ο Μπρεχτ, ελεγε το γνωστο: <η ολοι, η κανεις!>

Δεν έβαλα καν τις οικολογικές παραμέτρους του ζητήματος. Αν θέλουμε τα παιδιά μας να μην καταλήξουν να ζουν σε μια δυστοπία τύπου Μαντ Μαξ (μάλλον πιο κοντά στο Elysium θα είναι αλλά ας πούμε Μαντ Μαξ) μια απ'τις πρώτες αλλαγές που πρέπει να γίνουν μαζικά στον πλανήτη είναι να γεμίσει ο τόπος ΜΜΜ!!! Να μην υπάρχει λόγος να πάρει κάποιος αυτοκίνητο μέσα στην πόλη. Αυτό σημαίνει και κίνητρα για να παίρνουν σχεδόν όλοι ΜΜΜ. Ένα προφανές κίνητρο θα ήταν να είναι δωρεάν! Άσε που θα έκανε τις πόλεις ομορφότερες η απουσία αμαξιών.

Επεξ/σία από Sanjuro
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, gdriver είπε

πριν απο μερικές εβδομάδες , γνωστή μου , την ώρα που περνούσε τις θύρες του ηλεκτρικού, την έσπρωξε ένας επειδή περνούσε άργα, για να περάσει στο τζάμπα, με αποτέλεσμα να την ρίξει κάτω.

ακομα εκει θα ειμασταν και θα ετρωγε ξυλο...............οχι η γνωστη σου αλλα ο τυπας..........

3 ώρες πριν, gdriver είπε

Όταν αντέδρασε , τα άκουσε κιόλας από το υπόλοιπο παρευρισκόμενο κοινό

και αυτους τιγκα στο καντηλι................

Επεξ/σία από alexcrx
  • Like 6
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sanjuro είπε

Δεν έβαλα καν τις οικολογικές παραμέτρους του ζητήματος. Αν θέλουμε τα παιδιά μας να μην καταλήξουν να ζουν σε μια δυστοπία τύπου Μαντ Μαξ (μάλλον πιο κοντά στο Elysium θα είναι αλλά ας πούμε Μαντ Μαξ) μια απ'τις πρώτες αλλαγές που πρέπει να γίνουν μαζικά στον πλανήτη είναι να γεμίσει ο τόπος ΜΜΜ!!! Να μην υπάρχει λόγος να πάρει κάποιος αυτοκίνητο μέσα στην πόλη. Αυτό σημαίνει και κίνητρα για να παίρνουν σχεδόν όλοι ΜΜΜ. Ένα προφανές κίνητρο θα ήταν να είναι δωρεάν! Άσε που θα έκανε τις πόλεις ομορφότερες η απουσία αμαξιών.

Μωρε δεν εχω προβλημα -ομως πραγματικα!- να μπουμε ολοι "στο καραβι για την Ουτοπια"!
😀
Μεχρι τοτε ομως και για οσους μπαινουμε στα ΜΜΜ, ανεφερα το: ειτε καθενας, η κανενας!

Τελος αυτα τα χρηματα π.χ. για καποιον εργαζομενο βασικου μισθου διχως αυτοκινητο, μπορει τελικα
να ισοδυναμουν με 2 ενοικια του, στο χρονο! Δεν ειναι λιγα, για να αισθανεται πως, "ε δεν τρεχει κατι"...
💀

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Υπομονή! Μόλις γίνουμε Λουξεμβούργο θα γίνουν δωρεάν και τα ΜΜΜ!

Εκεί επειδή έχουν τιγκάρι στο αυτοκίνητο οι δρόμοι -και φυσικά δεν μιλάμε για σαπάκια και 20ετίας- κι επειδή κανείς σχεδόν δεν χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ, αποφάσισαν να τα κάνουν δωρεάν με την ελπίδα να λύσουν το κυκλοφοριακό!

Οι τζαμπατζήδες και οι μπαχαλάκηδες που σπάνε τα μηχανήματα και τις πόρτες γι' αυτό το κάνουν. Έχουν οικολογική συνείδηση και στοχεύουν στο να γίνουν όλα δωρεάν για να μην παίρνει κανείς το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη!!!

Δημοσ.

Είναι η ντροπή του νεοέλληνα!Να χρησιμοποιείς υπηρεσίες και να μην τις πληρώνεις....Μεγαλώσανε γενιές και γενιές με το όραμα του τζαμπατάν!Για την φιγούρα μας και για την καλοπέραση μας όμως πάντα πληρώνουμε,εκεί είμαστε χουβαρντάδες.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Υπομονή! Μόλις γίνουμε Λουξεμβούργο θα γίνουν δωρεάν και τα ΜΜΜ! (...) Οι τζαμπατζήδες και οι μπαχαλάκηδες που σπάνε τα μηχανήματα και τις πόρτες γι' αυτό το κάνουν. Έχουν οικολογική συνείδηση και στοχεύουν στο να γίνουν όλα δωρεάν για να μην παίρνει κανείς το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη!!!

Δεν ξέρω τι έκαναν ακριβώς στο Λουξεμβούργο όμως νιώθω πως πέταξες την μπάλα όχι στην εξέδρα αλλά την έστειλες στο διάστημα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, SlickNick είπε

Λόγω καθημερινής χρήσης των ΜΜΜ για την μετάβαση στην δουλειά μου πληρώνω μηνιαία κάρτα αξίας 30 ευρώ. Από τότε που έχουν εγκατασταθεί οι ηλεκτρονικές μπάρες έχει ξεκινήσει το φαινόμενο των ανθρώπων που στριμώχνονται πίσω από άλλους για να μπουν χωρίς να πληρώσουν το εισιτήριο. Τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να με ενοχλεί αρκετά αυτό. 

Δεν με ενοχλεί όταν θέλει να περάσει κάποιος ο οποίος εμφανώς έχει βιοποριστικό πρόβλημα, για παράδειγμα κάποιος άστεγος ή κάποιος που η εμφάνιση του δείχνει ότι πιθανότατα η οικονομική του κατάσταση να είναι κακή. Με εκνευρίζει πολύ έντονα όμως όταν ο τύπος με IPhone/Watch χώνεται πίσω μου για να μπει, η κάποιος πιτσιρίκας με τρία σφραγισμένα παιχνίδια PS4 σε σακούλα του Public με σκουντάει για να μπει στον σταθμό καθώς εγώ βγαίνω. Όλα αυτά με τους αστυνομικούς, τους σεκιούριτι και το προσωπικό του σταθμού να παρακολουθούν αδιαφορώντας. 

Θα μου πείτε ποτέ δεν ξέρεις ποιος έχει και δεν έχει χρήματα, δεν μπορείς να κρίνεις τον κόσμο με βάση την εμφάνιση του. Από την άλλη γιατί να πληρώνει ο οποιοσδήποτε όμως; Γιατί να δίνω 360 ευρώ τον χρόνο για εισιτήρια; Δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες; 

Σε νοιώθω και σε καταλαβαίνω απόλυτα φίλε μου

χρόνια τώρα χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ για τις καθημερινές μου και όχι μόνο μετακινήσεις

χρόνια τώρα πληρώνω για εισιτήριο ή κάρτα (παλιότερα χάρτινα) τώρα ηλεκτρονικά εισιτήρια και προσωποποιημένη πλαστική κάρτα

και ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί πληρώσαμε για τέτοιο σύστημα που κόστισε αρκετά λεφτά στους φορολογούμενους πολίτες

όταν αυτοί που προσέλαβαν για να κάνουν ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμα δεν κάνουν την δουλειά για την οποία τους προσέλαβαν

η λύση απλά θα έρθει όταν σταματήσουν να ανήκουν στο δημόσιο αλλά πάνε στα χέρια ιδιώτη.

έχω πάψει να ασχολούμαι φίλε μου

και πίστεψε με κανείς δεν τολμάει να χωθεί από πίσω μου ή να με σπρώξει ούτε εμένα ούτε την κοπέλα μου γιατί γνωρίζει το μετά τι θα συμβεί...

Δημοσ.

Τα θέματα αυτά έχουν συζητηθεί άπειρες φορές, οι μπάρες θα είχαν νόημα αν υπήρχαν από μπροστά ελεγκτές και όποιον έβλεπαν να μην χτυπάει να του κόβουν πρόστιμο. Επρεπε να υπηρχαν οπωσδήποτε ελεγκτές μαζί με αστυνομικούς η σεκιουριτάδες για όποιον πάει να το παίξει μάγκας και να δούμε μετά για πότε κόβεται η μαγκιά. Δεν έχει σημασία για μένα ποιος έχει ποιος δεν έχει αν κρατάει iPhone ή κάτι άλλο. Με ενδιαφέρει να πληρώνει ώστε να μην επομιζονται οι υπόλοιποι το κόστος και γιατί όχι να μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων. 

• Like 5
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Τα θέματα αυτά έχουν συζητηθεί άπειρες φορές, οι μπάρες θα είχαν νόημα αν υπήρχαν από μπροστά ελεγκτές και όποιον έβλεπαν να μην χτυπάει να του κόβουν πρόστιμο. Επρεπε να υπηρχαν οπωσδήποτε ελεγκτές μαζί με αστυνομικούς η σεκιουριτάδες για όποιον πάει να το παίξει μάγκας και να δούμε μετά για πότε κόβεται η μαγκιά. Δεν έχει σημασία για μένα ποιος έχει ποιος δεν έχει αν κρατάει iPhone ή κάτι άλλο. Με ενδιαφέρει να πληρώνει ώστε να μην επομιζονται οι υπόλοιποι το κόστος και γιατί όχι να μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων. 

αυτό που λέει ο φίλος έχει την σημασία του φίλε Βασίλη καθώς στον ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικό) σταθμός μοναστηράκι συναντάω συχνά έναν τύπο με κουστούμι καλό (ξέρεις σακάκι/πουκάμισο/γραβάτα) έχει το τελευταίο apple iphone / ipad και μπαίνει τσάμπα

σε συζήτηση που είχα μαζί του μου είπε δεν είναι τίποτα να βγάλει εισιτήριο ή κάρτα (χρήματα έχει και πολλά μάλιστα όπως και κάρτες (τα είχα δει μια φορά που τον τσάκωσαν και πλήρωσε)) απλά λέει τον συμφέρει αυτός ο τρόπος του έρχεται πιο οικονομικά άλλωστε έλεγχοι δεν γίνονται...τα συμπεράσματα δικά σας.

1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Υπομονή! Μόλις γίνουμε Λουξεμβούργο θα γίνουν δωρεάν και τα ΜΜΜ!

Εκεί επειδή έχουν τιγκάρι στο αυτοκίνητο οι δρόμοι -και φυσικά δεν μιλάμε για σαπάκια και 20ετίας- κι επειδή κανείς σχεδόν δεν χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ, αποφάσισαν να τα κάνουν δωρεάν με την ελπίδα να λύσουν το κυκλοφοριακό!

Οι τζαμπατζήδες και οι μπαχαλάκηδες που σπάνε τα μηχανήματα και τις πόρτες γι' αυτό το κάνουν. Έχουν οικολογική συνείδηση και στοχεύουν στο να γίνουν όλα δωρεάν για να μην παίρνει κανείς το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη!!!

ας γίνουμε ΕΣΘΟΝΙΑ πρώτα και ας αφήσουμε το ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ εκεί που κάθεται.

γιατί προς το παρών είμαστε η μόνη ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ της ευρώπης με ΛΕΥΚΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Σε νοιώθω και σε καταλαβαίνω απόλυτα φίλε μου

χρόνια τώρα χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ για τις καθημερινές μου και όχι μόνο μετακινήσεις

χρόνια τώρα πληρώνω για εισιτήριο ή κάρτα (παλιότερα χάρτινα) τώρα ηλεκτρονικά εισιτήρια και προσωποποιημένη πλαστική κάρτα

και ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί πληρώσαμε για τέτοιο σύστημα που κόστισε αρκετά λεφτά στους φορολογούμενους πολίτες

όταν αυτοί που προσέλαβαν για να κάνουν ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμα δεν κάνουν την δουλειά για την οποία τους προσέλαβαν

η λύση απλά θα έρθει όταν σταματήσουν να ανήκουν στο δημόσιο αλλά πάνε στα χέρια ιδιώτη.

έχω πάψει να ασχολούμαι φίλε μου

και πίστεψε με κανείς δεν τολμάει να χωθεί από πίσω μου ή να με σπρώξει ούτε εμένα ούτε την κοπέλα μου γιατί γνωρίζει το μετά τι θα συμβεί...

Να επιδοτούμε τον ιδιώτη για να βγάζει πλεονάσματα(βλέπε παλάι ιδιωτικός ΟΑΣΘ), από τον κρατικό κορβανά. Οι συγκοινωνίες γενικά είναι δημόσιο αγαθό και αντί να προτείνουμε ανόητα πράματα είναι προτιμότερο να δούμε "τι μπορεί να γίνει ώστε να βελτιωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους". 

• Like 6
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ThReSh είπε

Damn...

ναι όντως ισχύει αυτή η απάντηση

την έχω ακούσει από τον σταθμάρχη στον σταθμό Βικτώρια αλλά και Ομόνοια

μάλιστα το έχει πει ελεγκτής στο σύνταγμα στην κοπέλα μου που πληρώνει για εισιτήρια 10+1 διαδρομών αν και τις έχω βγάλει προσωποποιημένη κάρτα (αφού έχω άριστες επαγγελματικές/φιλικές σχέσεις με τον ΟΑΣΑ)

για αυτό σταμάτησα να χαλιέμαι καθώς εκεί στον ΟΑΣΑ "δυστυχώς" γνωρίζουν την συμπεριφορά των ελεγκτών που προσέλαβαν αλλά...δεν φταίνε και οι ελεγκτές...

όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ οι οδηγίες ήταν μην ενοχλήσετε πρόσφυγα/μετανάστη (καραμέλα το είχαν κάνει) όταν πήγε επίσημο έγγραφο στα χέρια τους από τον ΟΗΕ ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες έχουν εισιτήρια ή κάρτες τις οποίες πληρώνει ο ΟΗΕ ....

τώρα με την κυβέρνηση ΝΔ και με τους ανέργους να εξακολουθούν να παίρνουν επιδότηση της κάρτες , ηλικιωμένοι/μαθητές/φοιτητές μειωμένο , πρόσφυγες/μετανάστες πληρωμένο από τον ΟΗΕ ο μισθωτός/εργαζόμενος θα πληρώσει για εισιτήριο/κάρτα

δεν καταλαβαίνω γιατί να μπεις τσάμπα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...