Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Fir3fly είπε

Χαχαχα οχι αλλα για το σουπερ μαρκετ και τετοια παντα μασκουλα και γαντια

Ούτε εκεί δεν χρειάζεται η μάσκα. Ο Τσιόδρας είπε μόνο οι εργαζόμενοι υγείας και όσοι φροντίζουν ασθενείς να φοράνε μάσκα.

Επεξ/σία από 1comment
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 1comment είπε

Ούτε εκεί δεν χρειάζεται η μάσκα. Ο Τσιόδρας είπε μόνο οι εργαζόμενοι υγείας και όσοι φροντίζουν ασθενείς να φοράνε μάσκα.

Ο WHO λέει αλλα τωρα ομως.

https://www.protothema.gr/world/article/992219/koronoios-pou-o-ios-pithanotata-metaferetai-kai-me-ton-aera/

• Confused 1
Δημοσ.

Εγω εμπιστευομαι τους Κινεζους που κυκλοφορουν παντου με μασκες, εχουν και μια καποια εμπειρια απο ιους 😄

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, kondoras είπε

Και τα δύο ποσοστά είναι σωστά. Μόνο που το «δικό του» 95% αναφέρεται στους θανάτους και το «δικό σου» 70% στους διασωληνωμένους. Που ελπίζουμε να αναρρώσουν.

Το ποσοστό 95% αναφέρεται συνολικά στους νεκρούς που ήταν ηλικιωμένοι αλλά και νεότεροι που είχαν υποκείμενο νόσημα. Το 5% δηλαδή ήταν νέοι χωρίς πρόβλημα υγείας. Αν δεν κάνω λάθος στο μέτρημα έχουμε ως τώρα 9 νεκρούς κάτω των 60 ετών

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 1comment είπε

Λες να βρουν πάτημα να κόψουν μερικές από τις 6 αιτίες μετακίνησης τώρα; Ικανοί είναι. 🤣

Μπα δεν σηκώνονται αλλα μέτρα.εχεις μια τον τσιοδρα να λέει μη φοράτε,ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει τωρα Κάντε αυτοσχέδιες.αντε τωρα να βγάλεις άκρη.τραγικα λάθη έχουν γίνει και έχουν κοστίσει ζωές.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Ο who λεει αντικρουωμενα πράγματα ανάλογα τι καιρό κάνει. Σε κατι άλλες οδηγίες έλεγε να παίρνουν οι ασθενείς με ηπια συμπτωματα αντιπυρετικα ενώ οι περισσότεροι γιατροί θα σε συμβουλευσουν να μην κόψεις με αντιπυρετικα τον μέτριο πυρετό και να αφήσεις ησυχο το ανοσοποιητικο σου να λειτουργήσει. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, patclo είπε

Ο who λεει αντικρουωμενα πράγματα ανάλογα τι καιρό κάνει. Σε κατι άλλες οδηγίες έλεγε να παίρνουν οι ασθενείς με ηπια συμπτωματα αντιπυρετικα ενώ οι περισσότεροι γιατροί θα σε συμβουλευσουν να μην κόψεις με αντιπυρετικα τον μέτριο πυρετό και να αφήσεις ησυχο το ανοσοποιητικο σου να λειτουργήσει. 

Έτσι ακριβώς.τον χαμηλό πυρετό τον αφήνεις γιατί πολεμάει το σώμα σου τον ιό.στον υψηλό μόνο πέρνεις κανα ντεπον

Δημοσ.
17 minutes ago, sotirisl said:

κάτι αντίστοιχο πέρασα και εγώ τέλη Ιανουαρίου... είχα 3 εβδομάδες τον χειρότερο βήχα της ζωή μου, νόμιζα ότι θα πεθάνω... στο μέσο των 3 εβδομάδων έκανα δυο μέρες υψηλο πυρετό και μετά έπεσε... τα πνευμόνια μου ήταν χάλια, νόμιζα ότι θα πεθάνω από τον βήχα... είχα να κοιμηθώ μέρες...ο γιατρός δεν μπορούσε να καταλάβει τι έχω, υποψιαζόταν άτυπες πνευμονίες, αλλεργίες και κάτι περίεργες παθήσεις που δεν είχα ακούσει ποτέ στην ζωή μου... η κατάσταση δεν βελτιωνόταν με κανένα φάρμακο, μόνο το ντεπόν με ηρεμούσε κάπως... θα ήμουν σίγουρος ότι πέρασα κορωνοιό αλλά κανείς στο αμεσο μου περιβάλλον (κοπέλα, γονείς κτλ) δεν φαίνεται να κόλλησε τίποτα...

Είναι εξίσου πιθανό βέβαια να ήταν κάποιο στέλεχος γρίπης που δεν είχε προβλεφθεί. Γιατί αν ήταν κόβιντ, αυτά που βλέπουμε τώρα θα τα βλέπαμε και νωρίτερα. Εκτός αν είχαμε μετάλλαξη και έγινε ξαφνικά πιο επιθετικός, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Μακάρι, γιατί αν ισχύει αυτό σημαίνει πως αρκετοί το περάσαμε στο πιο ήπιο, οπότε αντισώματα, οπότε ενίσχυση ανοσίας αγέλης, αλλά μέχρι να βγουν τα τεστ αντισωμάτων κάνουμε απλά υποθέσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sotirisl είπε

κάτι αντίστοιχο πέρασα και εγώ τέλη Ιανουαρίου... είχα 3 εβδομάδες τον χειρότερο βήχα της ζωή μου, νόμιζα ότι θα πεθάνω... στο μέσο των 3 εβδομάδων έκανα δυο μέρες υψηλο πυρετό και μετά έπεσε... τα πνευμόνια μου ήταν χάλια, νόμιζα ότι θα πεθάνω από τον βήχα... είχα να κοιμηθώ μέρες...ο γιατρός δεν μπορούσε να καταλάβει τι έχω, υποψιαζόταν άτυπες πνευμονίες, αλλεργίες και κάτι περίεργες παθήσεις που δεν είχα ακούσει ποτέ στην ζωή μου... η κατάσταση δεν βελτιωνόταν με κανένα φάρμακο, μόνο το ντεπόν με ηρεμούσε κάπως... θα ήμουν σίγουρος ότι πέρασα κορωνοιό αλλά κανείς στο αμεσο μου περιβάλλον (κοπέλα, γονείς κτλ) δεν φαίνεται να κόλλησε τίποτα...

Το ίδιο και η σύζυγος μου, στα τέλη Ιανουαρίου. 2 εβδομάδες με 39+ και απίστευτο βήχα. 2 εβδομάδες ακριβώς. Πήγαινε και για δουλειά κάποιες μέρες αλλά είχε τύχει ο γιατρός που δουλεύει μαζί, να πάει για σεμινάριο και κάποιες μέρες ήταν κενές.

Όσα χρόνια την γνωρίζω άντε να είχε ελαφρύ βήχα ή και πυρετό από γρίπη για 3~4 μέρες βαριά.

Επεξ/σία από Virus_X
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Virus_X είπε

Το ίδιο και η σύζυγος μου, στα τέλη Ιανουαρίου. 2 εβδομάδες με 39+ και απίστευτο βήχα. 2 εβδομάδες ακριβώς. Πήγαινε και για δουλειά κάποιες μέρες αλλά είχε τύχει ο γιατρός που δουλεύει μαζί, να πάει για σεμινάριο και κάποιες μέρες ήταν κενές.

Όσα χρόνια την γνωρίζω άντε να είχε ελαφρύ βήχα ή και πυρετό από γρίπη για 3~4 μέρες βαριά.

Φρονώ ότι ο ιός μπορεί να υπήρχε μήνες πριν και πολλοί θάνατοι λόγω πνευμονίας να οφείλονται σε αυτόν.

Δεν μπορεί να αποδειχτεί κάτι τέτοιο τώρα. Μ' αυτά που ακούμε όμως δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε.

Δημοσ.

Μέχρι να καταλάβουμε τι συμβαίνει να πάρουμε τα μέτρα στα σοβαρά υποθέτω ότι πολλοί από εμάς Πέρασαν κορονοιο χωρίς να το καταλάβουν ειδικά στην αρχή που δεν ήταν σίγουρο τι συμπτώματα έχει ακριβώς......

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...