Προς το περιεχόμενο

Xiaomi Mi 10 Pro Review


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η νέα ναυαρχίδα της Xiaomi έχει την ονομασία Mi 10 Pro και έχει όλα όσα θα ήθελε ο σημερινός ενθουσιώδης με την τεχνολογία χρήστης εκτός –υποθέτουμε- από την… τιμή.

Το νέο κορυφαίο smartphone της γνωστής και δημοφιλούς Κινέζικης εταιρείας έχει όμορφο σχεδιασμό και εμφάνιση, εντυπωσιακή και «γρήγορη» οθόνη, τον ισχυρότερο επεξεργαστή της Qualcomm, μπόλικη μνήμη και αποθηκευτικό χώρο και είναι συμβατό με τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα του μέλλοντος (5G).

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω έρχεται με δύο ηχεία, με μεγάλη μπαταρία που φορτίζει γρήγορα (και ασύρματα) και με ένα εντυπωσιακό «camera setup» που περιλαμβάνει τον υψηλότερης ανάλυσης αισθητήρα που έχει τοποθετηθεί σε κινητό και δύο κάμερες με τηλεφακό για 10x hybrid zoom.

Μαζί με όλα τα παραπάνω βεβαίως έρχεται και μία αρκετά… υψηλή τιμή, και σε επίπεδο που δεν είχαμε συνηθίσει την Xiaomi.

Όλοι οι κατασκευαστές, κατά την άποψη μου, ζητούν αρκετά περισσότερα χρήματα για τις ναυαρχίδες τους σε σχέση με όσα προσφέρουν στον χρήστη, και το Mi 10 Pro, δεν αποτελεί εξαίρεση. Για παράδειγμα, την ώρα που η Xiaomi προβάλλει ως βασικό του πλεονέκτημα τον αισθητήρα των 108MP, ο τελευταίος δεν είναι… αποκλειστικός, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Samsung Galaxy S20 Ultra, αλλά είναι ο ίδιος αισθητήρας που βρίσκεται και στο Mi Note 10 που στοιχίζει λιγότερο από τα μισά χρήματα. Από την άλλη, μία συσκευή τόσο υψηλού κόστους, θα έπρεπε να είναι «πιστοποιημένη» για την αντοχή της στη σκόνη και στο νερό, όπως άλλωστε είναι οι ναυαρχίδες P40 Pro και Galaxy S20 Ultra των Huawei και Samsung αντίστοιχα και κυρίως, θα έπρεπε να διαθέτει υψηλότερης ανάλυσης οθόνη.

Από την άλλη, σε σύγκριση με το P40 Pro, η ναυαρχίδα της Xiaomi έρχεται «φουλαρισμένη» με τις απαραίτητες στον Δυτικό κόσμο υπηρεσίες και εφαρμογές της Google (και βεβαίως με Google Pay) ενώ σε σχέση με την Ευρωπαϊκή έκδοση του Galaxy S20 Ultra έχει το πλεονέκτημα του «Snapdragon» και της… τιμής.

Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε Xiaomi πανωλεθρία...έχεις χάσει την μπάλα και εσύ με 1Κ κάποτε παίρναμε ποσοστό στην εταιρία...έλα σε παρακαλώ ξανά στα λογικά σου και ξανά βγάλε το Mi10 στα 500 ευρωπουλα. Να ξανά αγαπηθουμε όπως στις αρχές 

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, JcD είπε

Αντικαταστάτης της Xiaomi ποιος θα είναι τώρα ρε παιδιά που και αυτή μπήκε στο club των ακριβών?

Η apple 😂

Επεξ/σία από Pl13-pao
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κράζαμε όλοι την Apple. Κι εγώ κι ας είχα πιο παλιά.. Έτσι όπως πάνε όμως το επόμενο θα είναι το 11αρι στα 600 πάνω κάτω σε λίγο καιρό. Οκ τούμπανο το mi10. Αλλά με άθλιο ui για τα χρήματα του, και υποστήριξη το πολύ 2 χρόνια. Απαγορευτική τιμή. 

  • Like 2
  • Confused 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 λεπτά πριν, music_lover είπε

Το άσχημο user interface παραμένει βλέπω.. 🤔

Μακάρι να ήταν μόνο άσχημο. Εδώ και 3 μήνες με miui 11 και Android 10 , ξυπνάω κάθε μέρα και ανακαλύπτω και από ένα νέο bug στο mi8 μου. Λογικά θα πάρω πολλές φορές ακόμα xiaomi #not. Για κάνα ηχειακι και κανα έξυπνο χεστροκαπακο καλή είναι , αλλά μέχρι εκεί .

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 4
  • Sad 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι σε όλο τον χώρο των mobile συσκευών, η Apple παραμένει ο βασικός παράγοντας που καθορίζει τις σχεδιαστικές εξελίξεις. Αυτό σημαίνει απλά ότι όταν «επιβάλλει» στην αγορά τo notch στην οθόνη ή το τεράστιο καρούμπαλο που φιλοξενεί τις κάμερες στο πίσω μέρος των συσκευών, αυτόματα περνάει και το μήνυμα στους ανταγωνιστές της ότι μπορούν να κάνουν το ίδιο στις συσκευές τους, χωρίς να αναζητήσουν πιο περίπλοκες ή έξυπνες λύσεις. Παρόλα αυτά, βλέπουμε ότι brands όπως οι Oppo, Vivo, Oneplus, Xiaomi, Huawei κτλ πολλές φορές τολμούν να εισάγουν τολμηρά σχεδιαστικά στοιχεία σε συσκευές παραγωγής (π.χ. motorized selfie camera, optical zoom, on-screen fingerprint reader κτλ) και σε πολλά technical reviews να τους σφυροκοπούν με μπόλικη αμφισβήτηση. Τέτοιο παράδειγμα είναι και η επιλογή της Oneplus να τοποθετήση την selfie camera σε τρύπα πάνω στην οθόνη αντί να πετάγεται από το πάνω μέρος της συσκευής όταν την χρειάζεσαι, όπως έκανε σε προηγούμενο μοντέλο. Για τη Samsung ισχύει σε κάποιο βαθμό ό,τι και για την Apple αλλά η τάση αμφισβήτησης μεγαλώνει όσο ο πανικός της από την πορεία των κινέζικων brands την οδηγούν σε «παραπατήματα».

  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...