CptBill Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Αν και το εγραψα και στο thread του matebook d15, το κανω και ξεχωριστο θεμα. Μολις παρελαβα νεο λαπτοπ (huawei matebook d15) Εχω ενα θεματακι ηλεκτρολογικης φυσεως. Χρησιμοποιωντας το φορτιστη του (type c ) και εφοσον ακουμπαω το σασι του laptop, αισθανομαι αυτο το γαργαλητο ως αισθηση ρευματος. Χρησιμοποιωντας το φορτιστη απο το εταιρικο μου lenovo laptop (type c και αυτος με ακριβως ιδιο volt/amper output) δεν εχω θεμα. Τι παιζει; Επεσα σε ελλατωματικο φοορτιστη? Μια μικρη λεπτομερεια. Ο φορτιστης του lenovo καταληγει σε σουκο βυσμα (δλδ εχει και γειωση). Ως γνωστον ο φορτιστης του huawei δεν εχει σουκο βυσμα (αλλα μονο τους 2 πολους).
htaccess Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 6 ώρες πριν, CptBill είπε Αν και το εγραψα και στο thread του matebook d15, το κανω και ξεχωριστο θεμα. Μολις παρελαβα νεο λαπτοπ (huawei matebook d15) Εχω ενα θεματακι ηλεκτρολογικης φυσεως. Χρησιμοποιωντας το φορτιστη του (type c ) και εφοσον ακουμπαω το σασι του laptop, αισθανομαι αυτο το γαργαλητο ως αισθηση ρευματος. Χρησιμοποιωντας το φορτιστη απο το εταιρικο μου lenovo laptop (type c και αυτος με ακριβως ιδιο volt/amper output) δεν εχω θεμα. Τι παιζει; Επεσα σε ελλατωματικο φοορτιστη? Μια μικρη λεπτομερεια. Ο φορτιστης του lenovo καταληγει σε σουκο βυσμα (δλδ εχει και γειωση). Ως γνωστον ο φορτιστης του huawei δεν εχει σουκο βυσμα (αλλα μονο τους 2 πολους). Είναι μειονέκτημα του τροφοδοτικού, προσωπική μου άποψη, κακώς περιλαμβάνει αυτό το matebook, είναι απαράδεκτο τροφοδοτικό χωρίς γείωση για χρήση η/υ. Στην θέση σου θα χρησιμοποιούσα πάντα του lenovo ή θα αγόραζα έναν όμοιο.
bromiaris Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 11 ώρες πριν, CptBill είπε Αν και το εγραψα και στο thread του matebook d15, το κανω και ξεχωριστο θεμα. Μολις παρελαβα νεο λαπτοπ (huawei matebook d15) Εχω ενα θεματακι ηλεκτρολογικης φυσεως. Χρησιμοποιωντας το φορτιστη του (type c ) και εφοσον ακουμπαω το σασι του laptop, αισθανομαι αυτο το γαργαλητο ως αισθηση ρευματος. Χρησιμοποιωντας το φορτιστη απο το εταιρικο μου lenovo laptop (type c και αυτος με ακριβως ιδιο volt/amper output) δεν εχω θεμα. Τι παιζει; Επεσα σε ελλατωματικο φοορτιστη? Μια μικρη λεπτομερεια. Ο φορτιστης του lenovo καταληγει σε σουκο βυσμα (δλδ εχει και γειωση). Ως γνωστον ο φορτιστης του huawei δεν εχει σουκο βυσμα (αλλα μονο τους 2 πολους). 3 ώρες πριν, htaccess είπε Είναι μειονέκτημα του τροφοδοτικού, προσωπική μου άποψη, κακώς περιλαμβάνει αυτό το matebook, είναι απαράδεκτο τροφοδοτικό χωρίς γείωση για χρήση η/υ. Στην θέση σου θα χρησιμοποιούσα πάντα του lenovo ή θα αγόραζα έναν όμοιο. Όπως απάντησα στον φίλο στο άλλο θέμα που έγραψε το πρόβλημα του, δεν είναι θέμα με μειονέκτημα του τροφοδοτικού, αλλιώς θα μας χτυπούσε όλους συνέχεια το ρεύμα… Ή θα χτυπούσε το ρεύμα όλους όσους έχουν κινητό τηλέφωνο με μεταλλικό σώμα (αλουμίνιο) γιατί όλοι οι αντίστοιχοι φορτιστές δεν έχουν γείωση… Αν το ρεύμα που νιώθει είναι συνεχόμενο και όχι στατικός ηλεκτρισμός να πάρει τηλ στο επισκευαστικό κέντρο της Huawei να το αναφέρει, ώστε να κανονίσουν να έρθουν να το πάρουν και να το ελέγξουν...
snbblp Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Αντικατάσταση φορτιστή ΤΩΡΑ, γιατί αν συνδέσεις κάτι στο pc ενδέχεται να το κάψεις.
htaccess Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 7 ώρες πριν, bromiaris είπε Όπως απάντησα στον φίλο στο άλλο θέμα που έγραψε το πρόβλημα του, δεν είναι θέμα με μειονέκτημα του τροφοδοτικού, αλλιώς θα μας χτυπούσε όλους συνέχεια το ρεύμα… Ή θα χτυπούσε το ρεύμα όλους όσους έχουν κινητό τηλέφωνο με μεταλλικό σώμα (αλουμίνιο) γιατί όλοι οι αντίστοιχοι φορτιστές δεν έχουν γείωση… Αν το ρεύμα που νιώθει είναι συνεχόμενο και όχι στατικός ηλεκτρισμός να πάρει τηλ στο επισκευαστικό κέντρο της Huawei να το αναφέρει, ώστε να κανονίσουν να έρθουν να το πάρουν και να το ελέγξουν... Για φορτιστή κινητού, χωρίς γείωση μπορεί να είναι ok, για υπολογιστή όχι, και ναι είναι μειονέκτημα, απλά κάνε την σύγκριση με τον φορτιστή του lenovo, για να μην πω να δούμε το review του matebook στο εξωτερικό το οποίο το τροφοδοτικό χωρίς γείωση το έχουν στα κατά. Προτιμότερο για μένα είναι να μην έχω τάση για το χ λόγο, παρά να μην έχω γείωση. 7 ώρες πριν, snbblp είπε Αντικατάσταση φορτιστή ΤΩΡΑ, γιατί αν συνδέσεις κάτι στο pc ενδέχεται να το κάψεις. +1 Ακριβώς, όλα τα περιμετρικά μεταλλικά μέρη στις θύρες είναι υπο τάση, ethernet / hdmi / usb ...etc.
snbblp Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 5 λεπτά πριν, htaccess είπε Για φορτιστή κινητού, χωρίς γείωση μπορεί να είναι ok, για υπολογιστή όχι, και ναι είναι μειονέκτημα, απλά κάνε την σύγκριση με τον φορτιστή του lenovo, για να μην πω να δούμε το review του matebook στο εξωτερικό το οποίο το τροφοδοτικό χωρίς γείωση το έχουν στα κατά. Προτιμότερο για μένα είναι να μην έχω τάση για το χ λόγο, παρά να μην έχω γείωση. +1 Ακριβώς, όλα τα περιμετρικά μεταλλικά μέρη στις θύρες είναι υπο τάση, ethernet / hdmi / usb ...etc. παρακατανάλωμα του πειραιώς θα γίνει
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Πρόβλημα με την γείωση, πιθανόν του λάπτοπ. Κάνε μια ερώτηση στο σέρβις και στείλτους να το δούνε. Η εμπειρία μου λέει ότι αν το αγνοήσεις, μια μέρα θα γίνουν τα μαλλιά σου σγουρά.
htaccess Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, zernex201 είπε Πρόβλημα με την γείωση, πιθανόν του λάπτοπ. Κάνε μια ερώτηση στο σέρβις και στείλτους να το δούνε. Η εμπειρία μου λέει ότι αν το αγνοήσεις, μια μέρα θα γίνουν τα μαλλιά σου σγουρά. Η motherboard του laptop και κατ` επέκταση όλα τα κυκλώματα, δεν γειώνονται εκ` των πραγμάτων εφόσον δεν υπάρχει αγωγός (ακροδέκτης) γείωσης από το φις/πρίζα. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2020 από htaccess
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 4 λεπτά πριν, htaccess είπε Η motherboard του laptop και κατ` επέκταση όλα τα κυκλώματα, δεν γειώνονται εκ` των πραγμάτων εφόσον δεν υπάρχει αγωγός (ακροδέκτης) γείωσης από το φις/πρίζα. Συνήθως βάζουνε κάποια υποτυπώδη γείωση στο σασί. Όπως και να χει, δεν είναι και πολύ φυσιολογικό αυτό.
bromiaris Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 19 λεπτά πριν, htaccess είπε Για φορτιστή κινητού, χωρίς γείωση μπορεί να είναι ok, για υπολογιστή όχι, και ναι είναι μειονέκτημα, Δηλαδή σε ένα μεταλλικό κινητό δεν θα σε χτυπήσει ρεύμα ενώ σε ένα λαπτοπ θα σε χτυπήσει…;;;; Γιατί…;;;; Γιατί έτσι…;;;; Ας αφήσουμε τις αστειότητες τύπου «Αθηναϊκές πινακίδες» τώρα… Ο φίλος φυσικά και πρέπει να επικοινωνήσει με την εταιρία αν τον κτυπά συνεχόμενο ρεύμα… Προφανώς και υπάρχει κάπου σφάλμα στην συγκεκριμένη συσκευή (φορτιστής – λαπτοπ).
htaccess Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, bromiaris είπε Δηλαδή σε ένα μεταλλικό κινητό δεν θα σε χτυπήσει ρεύμα ενώ σε ένα λαπτοπ θα σε χτυπήσει…;;;; Γιατί…;;;; Οι τάσεις και τα watts πολύ λιγότερα/μικρότερα. + ότι, τι περιφεριακά να βάλεις πάνω στο τηλέφωνο, τι να σου πάθει ζημιά ?? Και ναι, θα πρέπει να το πάει στο service για έλεγχο. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2020 από htaccess
CptBill Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, zernex201 είπε Πρόβλημα με την γείωση, πιθανόν του λάπτοπ. Κάνε μια ερώτηση στο σέρβις και στείλτους να το δούνε. Η εμπειρία μου λέει ότι αν το αγνοήσεις, μια μέρα θα γίνουν τα μαλλιά σου σγουρά. 😲 ναι αλλα με το 2o φορτιστη που εχω δεν παρουσιαζεται προβλημα.
Fubar.gr Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Στις 28/4/2020 στις 11:19 ΜΜ, CptBill είπε Αν και το εγραψα και στο thread του matebook d15, το κανω και ξεχωριστο θεμα. Μολις παρελαβα νεο λαπτοπ (huawei matebook d15) Εχω ενα θεματακι ηλεκτρολογικης φυσεως. Χρησιμοποιωντας το φορτιστη του (type c ) και εφοσον ακουμπαω το σασι του laptop, αισθανομαι αυτο το γαργαλητο ως αισθηση ρευματος. Χρησιμοποιωντας το φορτιστη απο το εταιρικο μου lenovo laptop (type c και αυτος με ακριβως ιδιο volt/amper output) δεν εχω θεμα. Τι παιζει; Επεσα σε ελλατωματικο φοορτιστη? Μια μικρη λεπτομερεια. Ο φορτιστης του lenovo καταληγει σε σουκο βυσμα (δλδ εχει και γειωση). Ως γνωστον ο φορτιστης του huawei δεν εχει σουκο βυσμα (αλλα μονο τους 2 πολους). Εφόσον ο φορτιστής δέν έχει γείωση, είναι φυσιολογικό να βρίσκεται υπο τάση (περίπου 110 Volt) το αγώγιμο σώμα της συσκευής αλλά είναι ακίνδυνο για ηλεκτροπληξία. Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να κάνει ζημιά σε άλλη συσκευή, και πιό συγκεκριμένα άν συνδέσεις στο λάπτοπ κάποια άλλη συσκευή η οποία έχει δική της τροφοδοσία και είναι γειωμένη μέσω της δικής της πρίζας σούκο. Πχ αν πάρεις καλώδιο απο το καρφί 3.5mm (αν έχει το συγκεκριμένο λάπτοπ) και το συνδέσεις σε εξωτερικό γειωμένο ενισχυτή ήχου, υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να καεί Για να το αποφύγεις αυτό, πρώτα κάνεις όλες τις άλλες συνδέσεις και στο τέλος συνδέεις το φορτιστή του λάπτοπ. Η απλά χρησιμοποιείς το φορτιστή του Lenovo και τελειώνει το πανυγήρι!
CptBill Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 9 ώρες πριν, Fubar.gr είπε Εφόσον ο φορτιστής δέν έχει γείωση, είναι φυσιολογικό να βρίσκεται υπο τάση (περίπου 110 Volt) το αγώγιμο σώμα της συσκευής αλλά είναι ακίνδυνο για ηλεκτροπληξία. Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να κάνει ζημιά σε άλλη συσκευή, και πιό συγκεκριμένα άν συνδέσεις στο λάπτοπ κάποια άλλη συσκευή η οποία έχει δική της τροφοδοσία και είναι γειωμένη μέσω της δικής της πρίζας σούκο. Πχ αν πάρεις καλώδιο απο το καρφί 3.5mm (αν έχει το συγκεκριμένο λάπτοπ) και το συνδέσεις σε εξωτερικό γειωμένο ενισχυτή ήχου, υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να καεί Για να το αποφύγεις αυτό, πρώτα κάνεις όλες τις άλλες συνδέσεις και στο τέλος συνδέεις το φορτιστή του λάπτοπ. Η απλά χρησιμοποιείς το φορτιστή του Lenovo και τελειώνει το πανυγήρι! με μπερδεψες fubar 😛 Τελικα η ολη συμπεριφορα ειναι ελαττωματικη του λαπτοπ / φορτιστη; Η θεωρειται φυσιλογικη επειδη η huawei εβαλε τετοιο φορτιστη στο λαπτοπ? Που και παλι δεν βγαζει νοημα.
papars Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Φυσιολογική συμπεριφορά για class 2 τροφοδοτικό (χωρίς γείωση). Για να μειωθεί το παράσιτο που παράγει το τροφοδοτικό (switching) υπάρχει ένας πυκνωτής που 'συνδέει' το αρνητικό του δευτερεύον (που πάει στη συσκευή) στην παροχή (που πάει στην πρίζα). Αυτό έχει το αποτέλεσμα που νιώθεις. Ένα class 1 τροφοδοτικό έχει γείωση οπότε δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Δες τα ταμπελάκια που αναγράφεται η κλάση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα