Προς το περιεχόμενο

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΕΙ και ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΕΑΠ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας και συγγνώμη για το μακρυνάρι που θα ακολουθήσει.

 

Δε θα είμαι σύντομος αλλά θα προσπαθήσω να μην είμαι κουραστικός.

 

Βρίσκομαι σε αδιέξοδο όσον αφορά την ακαδημαϊκή μου πορεία.

 

Το 2013 πέρασα στο ΤΕΙ Πληροφορικής (Σίνδου, Θεσσαλονίκη). Ήταν η 3η μου επιλογή στο μηχανογραφικό μετά από τα αντίστοιχα ΑΕΙ του ίδιου τομέα. Θεωρητικά ήταν κάτι που μου άρεσε γιατί όπως λέγαν όλοι “Από μικρός ήμουν καλός με τα κομπιούτερς” ............................

 

Κατά το 1ο έτος της σχολής, για προσωπικούς λόγους, δεν παρακολούθησα καθόλου. Εντελώς τίποτα.

 

Στο 2ο έτος της σχολής ξεκίνησα κουτσά στραβά να παρακολουθώ και πέρασα τα μισά μαθήματα, όσα μαθήματα έδωσα δηλαδή καθώς είχα πει να δώσω μόνο όσα είναι να περάσω.

 

Το ίδιο έτος έπιασα από σπόντα δουλειά σε μία εταιρεία ως πωλητής καταστήματος (σε προϊόντα τεχνολογίας). Ήμουν ομολογουμένως καλός και αν όχι ο πρώτος, απ΄τους πρώτους σε νούμερα.

 

Προτεραιότητα ήταν η δουλειά μου καθώς έβλεπα πως τα πήγαινα καλά και μου άρεζε.

 

Απ΄το επόμενο έτος έως και σήμερα (6ο έτος), λόγω δουλειάς αλλά και άλλων δραστηριοτήτων (ίδρυση και αποτυχία δικής μου επιχείρησης σε εντελώς άσχετο τομέα με την Πληροφορική), έχω περάσει πολύ λίγα ακόμη μαθήματα.

 

Όσον αφορά τις δουλειές σε αυτά τα χρόνια, πέρα απ΄τη δική μου αποτυχημένη προσπάθεια επιχείρησης η οποία έγινε κανονικότατα με έναρξη κλπ, συνέχιζα να εργάζομαι ως υπάλληλος στον χώρο των πωλήσεων.

Στο 4ο έτος της σχολής έπιασα δουλειά σε άλλη εταιρεία σε καλύτερη θέση (όχι προϊσταμένου) με καλύτερα λεφτά (και εκεί ήμουν αρκετά καλός) και φέτος στις αρχές του 6ου έτους πήρα ακόμη καλύτερη θέση σε άλλη εταιρεία με απολαβές που δε θα φανταζόμουν ποτέ.

Μαζί με τα Bonus ο μισθός ξεπερνά τα 1.700E, πέρα απ΄τα εξοδολόγια-αυτοκίνητο κλπ. Η θέση είναι Account Manager – Περιοδεύων Πωλητής. Σε νούμερα είμαι ο #1 σε όλη την εταιρεία στην Ελλάδα ωστόσο και οι υπόλοιποι κυμαίνονται σε πολύ καλά ποσά (1.300 – 1.600Ε).

Γνωρίζω πολύ καλά πως η θέση είναι σχεδόν ουτοπική σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά και ξέρω πως αν κάτι γίνει και τη χάσω, η δουλειά που θα βρω στον ίδιο τομέα σε ανταγωνιστική εταιρεία θα μου παρέχει λίγο πάνω από 1.000Ε. Πολύ λιγότερα ωστόσο καθόλου άσχημα, ειδικά για εμένα που δεν έχω οικογένεια και άλλου τέτοιου είδους υποχρεώσεις.

 

Τα παραπάνω δεν τα αναφέρω για να περηφανευτώ, άλλωστε δε γνωρίζω προσωπικά κανέναν σας, ούτε είμαι κανένα ενεργό μέλος του forum, αλλά τα καταγράφω για να αναδειχτεί το κατά πόσο (ή και όχι) άξιζε το να αφήνω τη σχολή στην άκρη.

 

Αυτές τις μέρες, ίσως και λόγω της καραντίνας, διαπίστωσα πόσο πίσω έχω μείνει στη σχολή. Μου έχουν μείνει μαθήματα 3 ετών, πρακτική και πτυχιακή! Αντικειμενικά μιλώντας και σε ένα καλό σενάριο θα την τελειώσω σε 5 ή και 6 χρόνια από τώρα. Συνολικά έτη φοίτησης 11-12...!

 

Σκέφτομαι λοιπόν να αιτηθώ συμμετοχή σε πτυχιακά προγράμματα (Ε.Α.Π. ή και σε ιδιωτικά της Κύπρου) στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Σημειώνω πως είναι κάτι που με ενδιαφέρει 10 φορές περισσότερο απ΄ότι η Πληροφορική. 

Μέχρις ότου να αναζητήσω περισσότερα θεωρούσα πως είναι εφικτό να αποφοιτήσεις απ το ΕΑΠ σε 4 έτη. Διαβάζοντας όμως αντιλαμβάνομαι πως ένα Αισιόδοξο σενάριο σε θέλει να τελειώνεις σε 6 έτη και αυτό με προσπάθεια. Τι ισχύει στο θέμα προσπάθειας/διαβάσματος στα ιδρύματα της Κύπρου; 

*Έχει επιχειρήσει κανείς κάτι τέτοιο; Να φοιτήσει σε κάποιο απ΄τα παραπάνω χωρίς να έχει πτυχίο από ΑΕΙ/ΤΕΙ;

 

*Οι πιθανότητες ένταξης στο ΕΑΠ πόσες είναι; Διάβασα σε παλιά threads σε forums πως είναι περίπου 30% όμως σε νεότερα άρθρα βρήκα πως οι θέσεις έχουν αυξηθεί και πως πλέον είναι αρκετά πιθανότερο να σε δεχτούν.

Δε με ενδιαφέρει τόσο η αναγνωρισιμότητα του πτυχίου, αν και απ΄όσο διαβάζω στα περισσότερα είναι ισάξια με τα Ελληνικά ΑΕΙ. Με ενδιαφέρει να κατέχω ένα πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα ΙΕΚ δεν τα έχω προς το παρόν στα υπ΄όψιν μου για διάφορους λόγους.


Το γενικό πλαίσιο της όλης σκέψης είναι πως αφενός ακόμη και να συνεχίσω με το ΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ η λογική λέει πως δε θα καταφέρω να το βγάλω σύντομα και αφετέρου ακόμη και αν αύριο το πρωί μου έδιναν το πτυχίο Πληροφορικής δε θα άλλαζε τίποτα όσον αφορά τις δουλειές που θεωρητικά θα θέλω να κάνω στο μέλλον οι οποίες σχετίζονται πάντα γύρω από τις πωλήσεις. Όλες μου οι γνωριμίες αλλά και οι ικανότητες περιστρέφονται γύρω απ΄αυτό το χώρο και δε θα ήθελα να αλλάξω τομέα λόγω του πτυχίου.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο και περιμένω τη γνώμη σας.
 

 

 

Επεξ/σία από alagond3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν δε σε ενδιαφέρει καθόλου η πληροφορική, ίσως να μην έχει νόημα να συνεχίσεις να είσαι σε αυτήν τη σχολή. Είναι νομίζω ένας κλάδος όπου αν πάρεις πτυχίο μετά έχω την εντύπωση θα μπορούσες να κανείς κάποιο μεταπτυχιακό σε διοίκηση επιχειρήσεων. Οπότε αν μπορούσες να κανείς λίγη υπομονή για κάποια χρόνια να μπορείς να στραφείς μετά σε αυτό που θες. Αλλά ίσως να είναι και πολύς κόπος για το τίποτα.

Για το ΕΑΠ και το πανεπιστήμιο Κύπρου δε γνωρίζω πολλά πράγματα, αλλά μαζί με τη δουλειά που έχεις, ίσως και τα 6 χρόνια να μην είναι αρκετά. Όσο το σκέφτεσαι θα μπορούσες να κανείς courses online πάνω στη διοίκηση επιχειρήσεων, τόσο για το βιογραφικό όσο και τις γνώσεις σου. Δεν απαιτούν πολύ χρόνο ενώ σου δίνουν και πιστοποιήσεις...

Ξέρω ότι δε σε βοηθάω πολύ και ελπίζω κάποιος που ξέρει περισσότερα από το χώρο σου να μπορέσει να σου πει δυο πράγματα!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι θέσεις στο ΕΑΠ είναι πλέον σε φάση όποιος κάνει τα χαρτιά του πρώτος νομίζω και πληρεί τις προυποθέσεις καθώς έχει καταργηθεί η κλήρωση.  Τουλάχιστον στα μεταπτυχιακά που ξέρω αυτό ισχύει. Φαντάζομαι και στα προπτυχιακά το ίδιο θα είναι.  Πιστεύω θα μπορούσες να δώσεις και πανελλήνιες ( ή 10% αν γίνεται) και θα περάσεις πολύ εύκολα σε μια σχολή ΑΕΙ διοίκησης επιχειρήσεων. Έχουν πάρα πολύ χαμηλές βάσεις. Πέρυσι Σέρρες πχ που είναι 45 λεπτά από Σαλονίκη είχε 7000 μόρια. Πανεύκολο δλδ. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ. Και η λύση των Πανελληνίων είναι εφικτή. 

Το θέμα είναι να περάσω σε κάποια σχολή που θα είναι εύκολο να την τελειώσω με διάβασμα (ούτε λίγο - ούτε πολύ) και χωρίς ιδιαίτερη παρακολούθηση.

Καλό θα ήταν να βρισκόταν μία σχετικά εύκολη σχολή που θα μπορούσα να τελειώσω σε 4 - 4.5 χρόνια με μία καλή οργάνωση την οποία θα διέθετα προκειμένου να τελειώνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου,

χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω, δυστυχώς ή ευτυχώς, θα χρειαστεί αρκετό διάβασμα στις επιλογές που παρουσιάζεις.

Έπειτα, κατέληξες ότι σε ενδιαφέρουν τα οικονομικά /επιχειρησιακά με την ίδια όμως εσφαλμένη λογική που είχες και μικρότερος "είναι καλός στους υπολογιστές". Δηλαδή, μη θεωρείς ότι η εμπειρία σου είναι το πασπαρτού που θα ξεκλειδώσει την επιλογή ευκολίας στις σπουδές σου. Η ΔΕ κρύβει μεταξύ άλλων και κάποιες ιδιαίτερες εκπλήξεις όπως πχ Στατιστική, Μικρο-Μακροοικονομία κ.α. που ενδέχεται να σε ζορίσουν, ξενερώσουν ... κι εφόσον δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο, ενδέχεται να δοκιμαστεί ποικιλοτρόπως η υπομονή σου.

Και κάπου εδώ πρέπει να προσαρμόσεις τα δεδομένα σου με την πραγματικότητα.

Κατανοώ ότι θες ένα χαρτί εκπαίδευσης από ανώτατο εκπαιδευτικό φορέα. Γιατί όμως; Αφού έχεις πάρει το δρόμο σου κι εκ των πραγμάτων δε σου χρειάστηκε. Πλέον έχεις την εμπειρία που σε καθιστά ανταγωνιστικό , ενδεχομένως περισσότερο κι από έναν απόφοιτο ανώτατης οικονομικής σχολής.

Γιατί δεν εξετάζεις την λύση ενός ΙΕΚ με κατεύθυνση τα οικονομικά ;  Δεν είναι ταμπού να φοιτάς σε τέτοια σχολή. Άσε δε  που α.) λιγότερο χρόνο θα σου πάρει, β.) θα σου προσφέρει κάποιες βασικές γνώσεις  , γ.) θα έχεις ένα χαρτί στον τομέα που σε ενδιαφέρει, δ.) μπορείς να εξελίξεις την εκπαίδευσή σου με πιστοποιήσεις, τύπου μεταπτυχιακού που προσφέρουν διάφοροι φορείς., ε.) μπορεί να προσαρμοστεί (κατόπιν συνεννόησης) στο πρόγραμμά σου και στ.) δε θα σε ζορίσει υπερβολικά.

Δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση να σκεφτόμαστε πανεπιστημιακούς τίτλους, περγαμηνές κτλ έχεις ήδη την πορεία σου όπως μας λες, κοίταξε να κάνεις κάτι που θα μπορείς να ανταπεξέλθεις χωρίς να τρελαθείς.

Επεξ/σία από Scatman
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στον κλαδο που είσαι τώρα χρειάζεται ταλέντο οχι σπουδές. απο την πορεία σου φαίνεται οτι το έχεις. οπότε το πτυχίο δεν είναι απαραίτητο, εκτός κι αν αφορά πιο εξειδικευμενο κομμάτι πχ ιατρικό εξοπλισμό, φάρμακα κλπ που συχνά ζητάνε να έχεις και καποιες γνωσεις απο αντίστοιχη σχολή. απο κει και πέρα αν για τη δική σου ικανοποίηση θέλεις να σπουδάσεις μπορεις να το κάνεις κι ας τελειωσεις στα 6 χρόνια κι όχι στα 4, είτε στο εαπ ειτε στο απκυ (ειναι πιο ακριβό) είτε οπουδηποτε αλλου

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ.

@Scatman κατέληξα στο ότι αν έπρεπε με το ζόρι να σπουδάσω κάτι, θα διάλεγα την διοίκηση. Όχι πως η πρώτη μου προτεραιότητα στη ζωή είναι να σπουδάσω διοίκηση. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός ή σας μπερδεύω ακόμη περισσότερο.

Η γνώμη μου είναι πως είναι καλό να έχω πτυχίο τριτοβάθμιας και προσπαθώ να βρω τον ευκολότερο τρόπο να το αποκτήσω :).  Εν τέλει απ΄όσα διαβάζω σίγουρα το ΕΑΠ δεν είναι "εύκολος" τρόπος.

Όσον αφορά τη λύση του ΙΕΚ κολλάω στο θέμα που αναφέρεις καθώς θεωρείται -από την κοινωνία- ταμπού και ίσως και για εμένα τον ίδιο.

Η πορεία που αναφέρεις για κάποιο μεταπτυχιακό μετά το ΙΕΚ ίσως να είναι μια καλή προοπτική προκειμένου να φύγει και η ρετσινιά του ΙΕΚ. 

Η λογική όμως λέει πως θα είναι δυσκολότερο να σε δεχτούν.

Σε γενικές γραμμές, για να σημειώσω ξανά την κατάσταση-σκέψη μου, είναι πως αυτή τη στιγμή αλλά και για τα επόμενα 5-6-7 χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα οι δουλειές που θα κάνω αλλά και οι υποχρεώσεις που (δεν) θα έχω (οικογένεια, σπίτια κλπ) θα μου επιτρέπουν καλός εχόντων των πραγμάτων να αφιερώσω κάποιο χρόνο σε οποιεσδήποτε σπουδές μου αρέσουν χωρίς όμως οι σπουδές να αποτελούν πρώτη μου προτεραιότητα. Οπότε ψάχνουμε προπτυχιακό που να μπορείς να τελειώσεις στην ώρα του (ή και στα 5 χρόνια) με ένα στοιχειώδες προς καλό διάβασμα :)  

Επιπλέον να σημειώσω πως το περασμένο καλοκαίρι όπου αποφάσισα να αλλάξω δουλειά και πέρασα από 3 συνεντεύξεις για θέση περιοδεύων πωλητή κανείς δεν ασχολήθηκε με το τι και αν έχω σπουδάσει. Φυσικά δεν εκμηδενίζω τα πτυχία. Δε θα μπορούσα άλλωστε αφού προς το παρόν αποδείχτηκα ανίκανος να αποκτήσω πτυχίο. Όμως θέλω να θίξω ότι ο προϊστάμενος μου πραγματικά μπορεί να αγνοεί το γεγονός ότι δεν έχω κάτι. Δεν τον ένοιαξε ποτέ και στη συνέντευξη που δώσαμε ανάθεμα και αν το παρατήρησε στο βιογραφικό. Παρ΄όλα αυτά είναι επιθυμία μου να αποκτήσω πτυχίο πριν να είναι πολύ αργά.

Επεξ/σία από alagond3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, alagond3 είπε

Η γνώμη μου είναι πως είναι καλό να έχω πτυχίο τριτοβάθμιας και προσπαθώ να βρω τον ευκολότερο τρόπο να το αποκτήσω :)

Σε γενικές γραμμές, για να σημειώσω ξανά την κατάσταση-σκέψη μου, είναι πως αυτή τη στιγμή αλλά και για τα επόμενα 5-6-7 χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα οι δουλειές που θα κάνω αλλά και οι υποχρεώσεις που (δεν) θα έχω (οικογένεια, σπίτια κλπ) θα μου επιτρέπουν καλός εχόντων των πραγμάτων να αφιερώσω κάποιο χρόνο σε οποιεσδήποτε σπουδές μου αρέσουν χωρίς όμως οι σπουδές να αποτελούν πρώτη μου προτεραιότητα. Οπότε ψάχνουμε προπτυχιακό που να μπορείς να τελειώσεις στην ώρα του (ή και στα 5 χρόνια) με ένα στοιχειώδες προς καλό διάβασμα :)  

 Παρ΄όλα αυτά είναι επιθυμία μου να αποκτήσω πτυχίο πριν να είναι πολύ αργά.

Βάσει κριτηρίων που θέτεις:

Η πιο ρεαλιστική επιλογή σου είναι πανελλαδικές του χρόνου και να στοχεύσεις σε χαμηλόβαθμη σχολή στην επαρχία, όπως Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία κλπ. Απαραιτήτως θα ψάξεις σχολαστικά τους οδηγούς σπουδών για να βρεις τα τμήματα που δεν έχουν καθόλου εργαστήρια, υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, πρακτική και η διπλωματική να είναι προαιρετική ει δυνατόν και βγαίνουν αποκλειστικά με διάβασμα από το σπίτι σου στα 4-5 χρόνια.

Εναλλακτικά κοίτα για Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Αγγλίας, λέγεται ότι είναι σχετικά βατά.

ΕΑΠ είναι δύσκολο και θέλει πλήρη ενασχόληση.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, Scatman είπε

Φίλε μου,

χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω, δυστυχώς ή ευτυχώς, θα χρειαστεί αρκετό διάβασμα στις επιλογές που παρουσιάζεις.

Έπειτα, κατέληξες ότι σε ενδιαφέρουν τα οικονομικά /επιχειρησιακά με την ίδια όμως εσφαλμένη λογική που είχες και μικρότερος "είναι καλός στους υπολογιστές". Δηλαδή, μη θεωρείς ότι η εμπειρία σου είναι το πασπαρτού που θα ξεκλειδώσει την επιλογή ευκολίας στις σπουδές σου. Η ΔΕ κρύβει μεταξύ άλλων και κάποιες ιδιαίτερες εκπλήξεις όπως πχ Στατιστική, Μικρο-Μακροοικονομία κ.α. που ενδέχεται να σε ζορίσουν, ξενερώσουν ... κι εφόσον δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο, ενδέχεται να δοκιμαστεί ποικιλοτρόπως η υπομονή σου.

Και κάπου εδώ πρέπει να προσαρμόσεις τα δεδομένα σου με την πραγματικότητα.

Κατανοώ ότι θες ένα χαρτί εκπαίδευσης από ανώτατο εκπαιδευτικό φορέα. Γιατί όμως; Αφού έχεις πάρει το δρόμο σου κι εκ των πραγμάτων δε σου χρειάστηκε. Πλέον έχεις την εμπειρία που σε καθιστά ανταγωνιστικό , ενδεχομένως περισσότερο κι από έναν απόφοιτο ανώτατης οικονομικής σχολής.

Γιατί δεν εξετάζεις την λύση ενός ΙΕΚ με κατεύθυνση τα οικονομικά ;  Δεν είναι ταμπού να φοιτάς σε τέτοια σχολή. Άσε δε  που α.) λιγότερο χρόνο θα σου πάρει, β.) θα σου προσφέρει κάποιες βασικές γνώσεις  , γ.) θα έχεις ένα χαρτί στον τομέα που σε ενδιαφέρει, δ.) μπορείς να εξελίξεις την εκπαίδευσή σου με πιστοποιήσεις, τύπου μεταπτυχιακού που προσφέρουν διάφοροι φορείς., ε.) μπορεί να προσαρμοστεί (κατόπιν συνεννόησης) στο πρόγραμμά σου και στ.) δε θα σε ζορίσει υπερβολικά.

Δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση να σκεφτόμαστε πανεπιστημιακούς τίτλους, περγαμηνές κτλ έχεις ήδη την πορεία σου όπως μας λες, κοίταξε να κάνεις κάτι που θα μπορείς να ανταπεξέλθεις χωρίς να τρελαθείς.

Μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις τι εννοείς "πιστοποιήσεις" διότι απ΄όσο έψαξα είναι πολύ δύσκολο να σε δεχτούν σε κάποιο Master με μοναδικό πτυχίο αυτό του ΙΕΚ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο συγκεκριμένα έγραψα τύπου master.

Eνδεικτικα αναφέρω ότι υπάρχει πχ αυτό στο Mediterranean college :

https://www.medcollege.edu.gr/ypopshfioi-foithtes/mps/executive-education/management. (δεν προτείνω το συγκεκριμένο).

Έχει και στο alba  πολλά παρόμοια diplomas οικονομικού προσανατολισμού. 

http://www.alba.acg.edu/

Ακομη, το ΕΚΠΑ προσφέρει κάποια mini masters ,κάπως ακριβουτσικα αλλά καλού επιπέδου:

http://www.executive-programs.econ.uoa.gr/category/mini-master/

Υπαρχουν βέβαια και τα micromasters στο edx γνωστών πανεπιστημίων (παγκοσμίως).

Τέτοιες λύσεις δίνουν μια ωραία εικόνα στο βιογραφικό σου, προσφέρουν ασφαλώς και έξτρα γνώση στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει.

 

Σε επίπεδο μεταπτυχιακού, εφόσον γνωρίζεις αγγλικά, έχεις και μπάτζετ... Με σχετική έρευνα θα βρεις περιπτωσεις σε Ευρώπη ,ΗΠΑ ,Αγγλία που σε δέχονται και με εργασιακή εμπειρία. Παράδειγμα, Το πανεπιστήμιο εδιμβουργου δέχεται σε κάποιες περιπτώσεις μεταπτυχιακούς φοιτητές με εργασιακή εμπειρία. Αλλά θέλει όπως ανέφερα έρευνα κι ασφαλώς επικοινωνία με το εκάστοτε πανεπιστήμιο.

Επεξ/σία από Scatman
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, agriogatos13 είπε

Μπορείς βέβαια να ψάξεις για κάποιο αντικείμενο και στο uoPeople....Είναι πολύ δημοφιλές σε αυτές τις σελίδες😎

επιτελους κάποιος το ανέφερε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παραμένω πολύ μπερδεμένος 🤨

Η σκέψη που κερδίζει πόντους είναι η εγγραφή σε ΙΕΚ (Εμπορίας Διαφήμισης ή Διοίκηση Επιχειρήσεων) όπου με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσω το ότι θα έχω δίπλωμα σε 2 χρόνια από τώρα.

Απ΄όσο έμαθα εάν πληρώνεις στην ώρα σου οι απουσίες δικαιολογούνται εύκολα (το λέω γιατί δεν είμαι διατεθειμένος να πηγαίνω και σε πολλά μαθήματα) και πως το επίπεδο των εξετάσεων είναι αστείο. Φυσικά να σημειώσω για ακόμη μια φορά πως γνωρίζω πως η πιστοποίηση που παίρνεις μετά τις τελικές εξετάσεις ουδεμία σχέση έχει με πτυχίο ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Σε συνέχεια του πλάνου, σκέφτομαι τη δεύτερη χρονιά φοίτησης στο ΙΕΚ να διαβάσω και να δώσω για Πανελλήνιες περνώντας σε κάποια "εύκολη" σχολή (τύπου 10 - 12 - 13 χιλ. μόρια) η οποία δε θα έχει εργαστήρια και θα είναι σχετικά εύκολο να τελειώσω σε 5-6 χρόνια με ένα στοιχειώδες διάβασμα.

Από τη μία δηλαδή θα έχω κάτι ολοκληρωμένο σε 2 χρόνια από σήμερα (έστω και ΙΕΚ) προκειμένου να αποφεύγω τη δύσκολη θέση να εξηγώ σε συνεντεύξεις "Γιατί δεν τελείωσες ακόμη με τις σπουδές", "Τι θα γίνει με τα εργαστήρια σε συνδυασμό με τη δουλειά" κλπ. και από την άλλη, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πάρω έστω και πολύ μελλοντικά (περίπου στα 31-32) ένα πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Να σημειώσω για ακόμη μια φορά για όσους δεν έχουν διαβάσει τα προηγούμενα μηνύματα πως μέσω όλων αυτών δεν αποσκοπώ στο να βρω δουλειά μέσω των χαρτιών από ΙΕΚ - ΑΕΙ/ΤΕΙ αλλά να έχω να παρουσιάσω κάτι ολοκληρωμένο και όσο το δυνατόν σχετικότερο με τις πωλήσεις στο βιογραφικό μου και να μην αφήνω την εντύπωση της εκκρεμότητας σχετικά με τις σπουδές μου. Δυστυχώς απ΄το ΤΕΙ Πληροφορικής όπου είμαι είναι πολύ δύσκολο να αποφοιτήσω στα επόμενα χρόνια και θα μου κακοφαινόταν πολύ αν σε συνέντευξη στο 2023 φαινόταν στο βιογραφικό μου ότι σπουδάζω εδώ και 10 χρόνια...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς:

α) τον Πανεπιστημιακό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ)

β) τον Τεχνολογικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει την Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). 

Από τον Β έμεινε πλέον μόνο η ασπαίτε . Μην τα λέτε σαν το στραβελάκη

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη θεωρεις οτι θα μπορεσεις να τελειωσεις το ΕΑΠ, την ιδια στιγμη που λες οτι χρειαζεσαι 12 χρονια για ΤΕΙ πληροφορικης; Και να κανεις και μεταπτυχιακο κιολας μετα το ΕΑΠ;

Δουλεια ταυτοχρονα με σχολη, θα σου παρει αρκετα παραπανω απο 4 χρονια.

 

Υ.Γ. Όταν εχεις να κατσεις να διαβασεις 6 χρονια, η οποιαδηποτε σχολη θα σου φανει βουνο, τουλαχιστον στην αρχη.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...