Nikos_33 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να πουλήσω ένα κινητό αλλά με εντολή αγοράς όπως διάβασα στο ίντερνετ. Μπορεί να δώσει κάποιος τα φώτα του σχετικά με αυτήν την διαδικασία; Να αναφέρω ότι είμαι ιδιώτης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
DrLo Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Nikos_33 είπε Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να πουλήσω ένα κινητό αλλά με εντολή αγοράς όπως διάβασα στο ίντερνετ. Μπορεί να δώσει κάποιος τα φώτα του σχετικά με αυτήν την διαδικασία; Να αναφέρω ότι είμαι ιδιώτης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Το "εντολή αγοράς" είναι το ελληνικό του "Purchase Order" υποθέτω Δε μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει αυτό με την αγορά από ιδιώτη. Που το άκουσες σαν κάτι που έχει νόημα για μια τέτοια αγορά ; Τι από αυτά που άκουσες σου φάνηκε ενδιαφέρον και είπες ότι "α θέλω να αγοράσω ένα κινητό έτσι"; Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2020 από DrLo
Nikos_33 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Υπάρχει ως έξτρα υπηρεσία στους τιμοκαταλόγους των κούριερ όπως είναι η αντικαταβολή. Στην αντικαταβολή πληρώνω εγώ τα μεταφορικά και στέλνω το δέμα και στη συνέχεια παίρνω τα χρήματα. Αλλά επειδή δεν θέλουν μερικοί να καταθέσουν το ποσό μέσω τράπεζας είτε λόγω ηλικίας(δεν γνωρίζουν καλά) είτε επειδή φοβούνται...σεβαστό...ρώτησα να μάθω τι είναι η εντολή αγοράς ή υπηρεσία αγοράς αλλιώς. Το διάβασα στο ίντερνετ και έχω δει μερικές αγγελίες τηλεφώνων συγκεκριμένα που το αναφέρουν ως τρόπο αποστολής. Για να αποφευχθεί εξαπάτηση από τον αγοραστή και σε χρεώνει φέσι τα μεταφορικά. Το έχω πάθει και δεν θέλω να ξανασυμβεί. Θα ήθελα να μου πει κάποιος όπου έχει πουλήσει ή αγοράσει αντίστοιχα με αυτόν τον τρόπο. Αν έχω καταλάβει καλά πηγαίνει ο ενδιαφερόμενος στο κούριερ και πληρώνει το ποσό που θα συμφωνήσει με τον πωλητή μαζί με τα μεταφορικά και τα δίνει στην εταιρεία. Έπειτα παίρνει έναν κωδικό τον δίνει στον πωλητή και αυτός με τη σειρά του στέλνει το δέμα, εισπράττει το ποσό και αφαιρεί τα μεταφορικά και τα δίνει στην εταιρεία. Θα ήθελα κάποιος ο οποίος γνωρίζει να μου πει αν είναι σωστό αυτό παραπάνω ή αν ξέρει κάτι άλλο.
DrLo Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Nikos_33 είπε Υπάρχει ως έξτρα υπηρεσία στους τιμοκαταλόγους των κούριερ όπως είναι η αντικαταβολή. Στην αντικαταβολή πληρώνω εγώ τα μεταφορικά και στέλνω το δέμα και στη συνέχεια παίρνω τα χρήματα. Αλλά επειδή δεν θέλουν μερικοί να καταθέσουν το ποσό μέσω τράπεζας είτε λόγω ηλικίας(δεν γνωρίζουν καλά) είτε επειδή φοβούνται...σεβαστό...ρώτησα να μάθω τι είναι η εντολή αγοράς ή υπηρεσία αγοράς αλλιώς. Το διάβασα στο ίντερνετ και έχω δει μερικές αγγελίες τηλεφώνων συγκεκριμένα που το αναφέρουν ως τρόπο αποστολής. Για να αποφευχθεί εξαπάτηση από τον αγοραστή και σε χρεώνει φέσι τα μεταφορικά. Το έχω πάθει και δεν θέλω να ξανασυμβεί. Θα ήθελα να μου πει κάποιος όπου έχει πουλήσει ή αγοράσει αντίστοιχα με αυτόν τον τρόπο. Αν έχω καταλάβει καλά πηγαίνει ο ενδιαφερόμενος στο κούριερ και πληρώνει το ποσό που θα συμφωνήσει με τον πωλητή μαζί με τα μεταφορικά και τα δίνει στην εταιρεία. Έπειτα παίρνει έναν κωδικό τον δίνει στον πωλητή και αυτός με τη σειρά του στέλνει το δέμα, εισπράττει το ποσό και αφαιρεί τα μεταφορικά και τα δίνει στην εταιρεία. Θα ήθελα κάποιος ο οποίος γνωρίζει να μου πει αν είναι σωστό αυτό παραπάνω ή αν ξέρει κάτι άλλο. Αν μιλάμε πάντα για purchase order (P.O) και από ότι βλέπω στην ελληνική wikipedia** στον όρο "εντολή αγοράς" γι αυτό μιλάμε 1. Το Purchase order δεν είναι τρόπος αποστολής είναι τρόπος συναλλαγής, συμφωνίας ή συμβολαίου αν θες σε μια αγορά. - η Χ εταιρεία θέλει να αγοράσει ξερω γω μάσκες για τον Covid - στελενει μία "αίτηση για προσφορά" σε έναν κατσκευαστή όπου λέει θέλω τόσα κομμάτια με τα τάδε χαρακτηριστικά κλπ κλπ κλπ - αυτός της υποβάλει μια προσφορά με συγκεκριμενους όρους κλπ - και αν όλα πάνε καλά και συμφωνήσουνε ο υποψήφιος αγοραστής στέλνει ένα P.O με το οποίο δεσμευεται να αγοράσει τα προιόντα αυτά με βάση τους διατυπωμένους όρους ώστε ο προμηθευτής να έχει κάτι στα χέρια του να ξεκινήσει πχ την κατασκευή κλπ κλπ είναι αν θες μια μορφή "συμβολαίου" ή "παραγγελίας" κατά κάποιο τρόπο η παραγγελία που συμπληρώνεις σε ένα eshop είναι ένα P.O 2. Το P.O το εκδίδει ο αγοραστής εφόσον έχει αντίστοιχη προσφορά που τον ικανοποιεί και μπορεί να γίνει δεκτή με τη διαδικασία αυτή (δηλαδή εδώ που είσαι πωλητής εσύ πρέπει να "λάβεις" P.O ... δηλαδή δεν είναι αν θες εσύ να το κάνεις έιναι αν θέλει ο άλλος) - Δε ξέρω πως μπορεί να το έχουν κάνει υπηρεσία οι κούριερ (ή αν είναι κάτι "περίπου" σαν P.O σε πιο light μορφή, πχ η κουριερ απλα να μεταφέρει το P.O μεταξύ των και να εσιπράττει τα χρήματα στην εκτέλεση ... βέβαια τότε δε βλέπ διαφορά από την αντικαταβολη*** ) edit: ** αυτό που λέει η wikipedia "και η πρώτη επίσημη προσφορά" είναι και αυτό λάθος. Δεν είναι προσφορά (και σίογυρα όχι "πρώτη"), είναι επιβεβαίωση/αποδοχής της τελευταίας προσφοράς. *** χμ , ναι ίσως η μόνη διαφορά μεταξύ P.O και αντικαταβοής είναι ότι την όλη διαδικασία και την εμπλοκή του Courier στο P.O την ξεκινά ο αγοραστής και στην αντικαταβολή ο πωλητής. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2020 από DrLo
Nikos_33 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 20 λεπτά πριν, DrLo είπε *** χμ , ναι ίσως η μόνη διαφορά μεταξύ P.O και αντικαταβοής είναι ότι την όλη διαδικασία και την εμπλοκή του Courier στο P.O την ξεκινά ο αγοραστής και στην αντικαταβολή ο πωλητής. Κοστίζει 4-5€ όπως και η αντικαταβολή. Ναι την ξεκινάει αυτός οπότε είναι σίγουρα αποφασισμένος και σε περίπτωση που αρνηθεί να το παραλάβει το κόστος μεταφορικών είναι πληρωμένο. Σε αντίθεση με την αντικαταβολή. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!!
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Nikos_33 είπε Αν έχω καταλάβει καλά πηγαίνει ο ενδιαφερόμενος στο κούριερ και πληρώνει το ποσό που θα συμφωνήσει με τον πωλητή μαζί με τα μεταφορικά και τα δίνει στην εταιρεία. Έπειτα παίρνει έναν κωδικό τον δίνει στον πωλητή και αυτός με τη σειρά του στέλνει το δέμα, εισπράττει το ποσό και αφαιρεί τα μεταφορικά και τα δίνει στην εταιρεία. Όχι ακριβώς, η κούριερ δίνει το ποσό που έχει συμφωνηθεί στον πωλητή και αμέσως μετά παραλαμβάνει το πακέτο για να το παραδώσει στον αγοραστή. Στην ουσία η κούριερ αγοράζει το πακέτο από τον πωλητή για λογαριασμό του αγοραστή. Αντιγράφω από το site της ACS: "Υπηρεσία Αγοράς. Η ACS αναλαμβάνει να αγοράσει για λογαριασμό του εντολέα το αντικείμενο που επιθυμεί και να του το παραδώσει."
petran91 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, Nikos_33 είπε Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να πουλήσω ένα κινητό αλλά με εντολή αγοράς όπως διάβασα στο ίντερνετ. Μπορεί να δώσει κάποιος τα φώτα του σχετικά με αυτήν την διαδικασία; Να αναφέρω ότι είμαι ιδιώτης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Πληρώνεις την κούριερ η οποία πληρώνει τον αποστολέα για να λάβει ένα δέμα και να στο στείλει. Προσωπικά δεν βλέπω το λόγο να προχωρήσεις με αυτήν την διαδικασία γιατί στο μόνο που δεσμεύεις τον πωλητή είναι στο να δώσει ένα δέμα στον κούριερ. Δεν νομίζω ότι ο κούριερ κάθεται να ελέγξει τι περιέχει το δέμα, πόσο μάλλον αν πρόκειται και για λειτουργικό κινητό.
Nikos_33 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όχι ακριβώς, η κούριερ δίνει το ποσό που έχει συμφωνηθεί στον πωλητή και αμέσως μετά παραλαμβάνει το πακέτο για να το παραδώσει στον αγοραστή. Ναι αυτό εννοώ ταυτόχρονη αποστολή δέματος και πληρωμή. Σαν χέρι χέρι απλώς μπαίνει στην μέση η κούριερ πληρώνοντας 4-5€.
DrLo Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όχι ακριβώς, η κούριερ δίνει το ποσό που έχει συμφωνηθεί στον πωλητή και αμέσως μετά παραλαμβάνει το πακέτο για να το παραδώσει στον αγοραστή. Στην ουσία η κούριερ αγοράζει το πακέτο από τον πωλητή για λογαριασμό του αγοραστή. Αντιγράφω από το site της ACS: "Υπηρεσία Αγοράς. Η ACS αναλαμβάνει να αγοράσει για λογαριασμό του εντολέα το αντικείμενο που επιθυμεί και να του το παραδώσει." Στην ουσία δηλαδή είναι ένα P.O του αγοραστή προς την Courier θα είχε ενδιαφέρον τη προβλέπεται για την περίπτωση που πχ ο πωλητής για όποιο λόγω γουστάρει δε δώσει το αντικείμενο στον courier Ο κουριερ θεωρητικά (ελλείψει άλλης πρόβλεψης) είναι υποχρεομένος να εκτελέσει την εντολή, να πουλήσει δηλαδή το αντικείμενο στον αγοραστή.
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, Nikos_33 είπε Ναι αυτό εννοώ ταυτόχρονη αποστολή δέματος και πληρωμή. Σαν χέρι χέρι απλώς μπαίνει στην μέση η κούριερ πληρώνοντας 4-5€. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούσες πάντως άλλο είχες γράψει πριν, πως ο πωλητής παίρνει έναν κωδικό, μετά στέλνει το δέμα, και μετά πληρώνεται. Το θέμα πάντως είναι ότι ο αγοραστής δεν εξασφαλίζεται με αυτόν τον τρόπο, εσύ μια χαρά μπορείς να βάλεις μέσα στο δέμα πέτρες πχ. 1 λεπτό πριν, DrLo είπε Στην ουσία δηλαδή είναι ένα P.O του αγοραστή προς την Courier θα είχε ενδιαφέρον τη προβλέπεται για την περίπτωση που πχ ο πωλητής για όποιο λόγω γουστάρει δε δώσει το αντικείμενο στον courier Ο κουριερ θεωρητικά (ελλείψει άλλης πρόβλεψης) είναι υποχρεομένος να εκτελέσει την εντολή, να πουλήσει δηλαδή το αντικείμενο στον αγοραστή. Εάν ο πωλητής δεν δώσει το δέμα (και όχι αντικείμενο, έχει σημασία) στον κούριερ τότε δεν θα εισπράξει ούτε τα χρήματα, οπότε αυτά θα επιστρέψουν στον αγοραστή.
DrLo Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εάν ο πωλητής δεν δώσει το δέμα (και όχι αντικείμενο, έχει σημασία) στον κούριερ τότε δεν θα εισπράξει ούτε τα χρήματα, οπότε αυτά θα επιστρέψουν στον αγοραστή. Ναι προφανώς δε θα εισπράξει χρήματα. Απλά θεωτηρητικά - ελλείψει της πρόβλεψης επειστοφής χρημάτων στη περίπτωση αυτή που βλακωδώς δεν θεώρησα αυτονόητα μέσα στις προβλέψεις του P.O - ο Courier θα ήταν παρόλα αυτά υποχρεομένος να παραδώσει αυτό για το οποίο έλαβε P.O.
skoulas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 23 λεπτά πριν, Nikos_33 είπε Κοστίζει 4-5€ όπως και η αντικαταβολή. Ναι την ξεκινάει αυτός οπότε είναι σίγουρα αποφασισμένος και σε περίπτωση που αρνηθεί να το παραλάβει το κόστος μεταφορικών είναι πληρωμένο. Σε αντίθεση με την αντικαταβολή. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!! Πως αυτός ο τρόπος εξασφαλίζει τον αγοραστή που φοβάται ότι ο πωλητής δεν θα βάλει πέτρες μέσα;;; Για τον αγοραστή (από απόσταση) ΔΕΝ υπάρχει τρόπο να είναι σίγουρος ότι δεν θα πιαστεί κορόιδο...ακόμα και αν ο courier δεχτεί (παρανόμως) να ανοιχτεί το δέμα, δεν προλαβαίνει ο αγοραστής να "επεξεργαστεί" όσο χρειάζεται τη συσκευή για να δει ότι όλα είναι εντάξει... Ο πωλητής μπορεί να είναι εξασφαλισμένος ζητώντας να του κάνουν κατάθεση έστω τα μεταφορικά (5-10euro) και το υπόλοιπο ποσό με την αντικαταβολή... 1
Nikos_33 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούσες πάντως άλλο είχες γράψει πριν, πως ο πωλητής παίρνει έναν κωδικό, μετά στέλνει το δέμα, και μετά πληρώνεται. Το θέμα πάντως είναι ότι ο αγοραστής δεν εξασφαλίζεται με αυτόν τον τρόπο, εσύ μια χαρά μπορείς να βάλεις μέσα στο δέμα πέτρες πχ. Εάν ο πωλητής δεν δώσει το δέμα (και όχι αντικείμενο, έχει σημασία) στον κούριερ τότε δεν θα εισπράξει ούτε τα χρήματα, οπότε αυτά θα επιστρέψουν στον αγοραστή. Ναι προφανώς. Αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που στέλνεις και δεν το παραλαμβάνουν και σε χρεώνουν και τα μεταφορικά απο πάνω. Για τον αγοραστή είναι το ίδιο. Ούτε και στην αντικαταβολή γνωρίζει ο άλλος τι θα σου βάλει μέσα αν το πάμε εκεί. Απλώς είναι μια ασφάλεια ως προς τον πωλητή. Και μην κοιτάς το δικό μου προφίλ ψωρίς αξιολογήσεις έχω πουλήσει εκατοντάδες τηλέφωνα μέσα από το προφίλ του αδερφού μου. Απλώς αποφάσισα να κάνω ένα δικό μου πλέον. Προφανώς και θα αγοράσεις από αξιόπιστο πωλητή. 2 λεπτά πριν, skoulas είπε Πως αυτός ο τρόπος εξασφαλίζει τον αγοραστή που φοβάται ότι ο πωλητής δεν θα βάλει πέτρες μέσα;;; Για τον αγοραστή (από απόσταση) ΔΕΝ υπάρχει τρόπο να είναι σίγουρος ότι δεν θα πιαστεί κορόιδο...ακόμα και αν ο courier δεχτεί (παρανόμως) να ανοιχτεί το δέμα, δεν προλαβαίνει ο αγοραστής να "επεξεργαστεί" όσο χρειάζεται τη συσκευή για να δει ότι όλα είναι εντάξει... Ο πωλητής μπορεί να είναι εξασφαλισμένος ζητώντας να του κάνουν κατάθεση έστω τα μεταφορικά (5-10euro) και το υπόλοιπο ποσό με την αντικαταβολή... Για τον αγοραστή είναι το ίδιο. Το "φοβάται" πήγαινε στο γεγονός ότι μπορεί να βάλω εγώ το ποσό, ο άλλος θα μου το στείλει;
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, Nikos_33 είπε Ναι προφανώς. Αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που στέλνεις και δεν το παραλαμβάνουν και σε χρεώνουν και τα μεταφορικά απο πάνω. Για τον αγοραστή είναι το ίδιο. Ούτε και στην αντικαταβολή γνωρίζει ο άλλος τι θα σου βάλει μέσα αν το πάμε εκεί. Απλώς είναι μια ασφάλεια ως προς τον πωλητή. Και μην κοιτάς το δικό μου προφίλ ψωρίς αξιολογήσεις έχω πουλήσει εκατοντάδες τηλέφωνα μέσα από το προφίλ του αδερφού μου. Απλώς αποφάσισα να κάνω ένα δικό μου πλέον. Προφανώς και θα αγοράσεις από αξιόπιστο πωλητή. Αυτό ακριβώς λέω, εξασφαλίζει τον πωλητή αλλά όχι και τον αγοραστή, για αυτό και τη συγκεκριμένη υπηρεσία δεν τη χρησιμοποιεί σχεδόν κανένας. Επίσης δεν χρειάζεται να κοιτάξω κανένα προφίλ, δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω τηλέφωνο. απλά ζήτησες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπηρεσία και στις έδωσα.
Nikos_33 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, skoulas είπε Πως αυτός ο τρόπος εξασφαλίζει τον αγοραστή που φοβάται ότι ο πωλητής δεν θα βάλει πέτρες μέσα;;; Για τον αγοραστή (από απόσταση) ΔΕΝ υπάρχει τρόπο να είναι σίγουρος ότι δεν θα πιαστεί κορόιδο...ακόμα και αν ο courier δεχτεί (παρανόμως) να ανοιχτεί το δέμα, δεν προλαβαίνει ο αγοραστής να "επεξεργαστεί" όσο χρειάζεται τη συσκευή για να δει ότι όλα είναι εντάξει... Ο πωλητής μπορεί να είναι εξασφαλισμένος ζητώντας να του κάνουν κατάθεση έστω τα μεταφορικά (5-10euro) και το υπόλοιπο ποσό με την αντικαταβολή... Ναι είναι ένας τρόπος να σου καταθέσει έστω το ποσό των μεταφορικών. Δεν αντιλέγω ως προς αυτό. Το έχω κάνει εξάλλου πολλές φορές. Αναφέρομαι στην περίπτωση όπου ο άλλος δεν θέλει να καταθέσει ούτε το ποσό των μεταφορικών, ούτε και μπορείς να δεις κριτικές αν είναι καινούργιος αλλά και εκτός από εδώ πχ να σε πάρει τηλ και να σου πει στείλτο επειδή η αγγελία υπάρχει στο car ή οπουδήποτε αλλού. 16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό ακριβώς λέω, εξασφαλίζει τον πωλητή αλλά όχι και τον αγοραστή, για αυτό και τη συγκεκριμένη υπηρεσία δεν τη χρησιμοποιεί σχεδόν κανένας. Επίσης δεν χρειάζεται να κοιτάξω κανένα προφίλ, δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω τηλέφωνο. απλά ζήτησες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπηρεσία και στις έδωσα. Ναι σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες αλλά είναι μια λύση όταν ο άλλος δεν θέλει να καταθέσει ούτε το ποσό των μεταφορικών, ούτε και μπορείς να δεις κριτικές αν είναι καινούργιος αλλά και εκτός από εδώ πχ να σε πάρει τηλ και να σου πει στείλτο επειδή η αγγελία υπάρχει στο car ή οπουδήποτε αλλού αν δεν έχεις ξανα συνεργαστεί μαζί του. Την χρησιμοποιούνε αρκετοί για τους ίδιους λόγους. Όταν ο άλλος είναι έμπιστος δεν νομίζω να έχεις συνεννοηθεί να σου στείλει πχ τηλέφωνο και να έχει πέτρα μέσα. Για τον αγοραστή είναι το ίδιο. Και σε περίπτωση αντικαταβολής να ήταν και τον κούριερ να ξέρεις δεν νομίζω να καταλάβεις και πολλά από πρώτης όψεως. Ούτε είναι διατεθειμενος ο κούριερ να χάσει την δουλειά του επειδή εσύ τον γνωρίζεις. Κατάλαβες τι εννοώ; Πάντα το προτιμότερο είναι να αγοράζεις από άτομα που γνωρίζεις ή από εδώ αν έχουν θετικές αξιολογήσεις. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2020 από Nikos_33
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα