Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν λίγο καιρό ένας φίλος μου μετακόμισε σε νέο σπίτι και δίπλα στον γενικό έχει ένα μπεζ κουτί που πιθανώς είναι επιτηρητης τάσης, γνωρίζει κάποιος να μου πει τι είναι η ρύθμιση από 0 έως 30; Το έχει αφήσει στο 15, αν το ρυθμίσει κάτω απ αυτό το κόκκινο λαμπάκι σβήνει ενώ πάνω σ αυτό έως το 20 ανάβει αλλά από το 20 και μετά πέφτει ο γενικός. Δεν κάνει βαριά χρήση παρά μόνο τα βασικά (πλυντήριο, ψυγείο, τηλεόραση, λαπτοπ κλπ).

Σας παραθέτω μια φωτογραφία να δείτε ποιο εννοώ, έχει ρωτήσει ηλεκτρολόγο και δεν ξέρει!

IMG_20200603_184434.jpg

Επεξ/σία από AthanDg
Δημοσ.

Δεν είναι επιτηρητής τάσης, είναι ελληνική πατέντα για αύξηση της ευαισθησίας του διακόπτη διαφυγής έντασης  (ΔΔΕ) προκαλώντας  διαρροή 0-30mA . Ο ΔΔΕ ενεργοποιείται (πέφτει)  σε διαρροή  μεγαλύτερη των 30mA (βλέπε το ΙΔΝ δίπλα, στο "γενικό" διακόπτη).

Όταν έχεις το ρυθμιστή στα 20 τότε ο ΔΔΕ θα ενεργοποιηθεί σε διαρροή > 10mA. Όλα αυτά, βέβαια, αν είναι σωστά παραμετροποιημένος ο ρυθμιστής.

Αφού όμως λες πως ο "γενικός" πέφτει μετά τα 20, τότε υπάρχουν ήδη μικροδιαρροές της τάξεως των 10mA, πράγμα το οποίο δεν χρειάζεται να σε ανησυχεί ιδιαίτερα.

Υ.Γ. Πές τα και του ηλεκτρολόγου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα βάζα Στοίχημα ότι θα τ πουν άλλαξε πινακα κ πετα αυτό το ρελέ διαφυγης

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση κρίσεως, σε τι βοηθάει αυτή η πατέντα; Είναι οι ΔΔΕ από μόνοι τους γενικά αναξιόπιστοι, με αποτέλεσμα να μην ενεργοποιούνται όταν πρέπει;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dante80 είπε

Ερώτηση κρίσεως, σε τι βοηθάει αυτή η πατέντα; Είναι οι ΔΔΕ από μόνοι τους γενικά αναξιόπιστοι, με αποτέλεσμα να μην ενεργοποιούνται όταν πρέπει;

Μία χαρά είναι άμα δεν έχουν γίνει πατάτες. Κάθε 3 μήνες πατάς και το τεστ που χουν πάνω και ξέρεις τι γίνεται 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dante80 είπε

οι ΔΔΕ ως μηχανισμοί μπορεί και να χαλάσουν, πρόσφατα σε εγκατάσταση αντικαταστάθηκαν πάνω από 100 γιατί δεν λειτουργούσαν σωστά. Όμως αυτή η πατέντα δεν αυξάνει την αξιοπιστία ενός ΔΔΕ, απλώς μειώνει το όριο ενεργοποίησης

• Like 2
Δημοσ.

Aς αλλαξει ΔΔΕ με ένα καινουργιο και να βγαλει αυτες τις μπουρδες...

30€ εχει ενας καλός 1Φ και ενα 20αρικο θα παρει ο μαστοράς και θα ελεγξει και συσφιξεις κλπ θα εχει το κεφαλι του ησυχο...

Δημοσ.

Παιδια αυτο που βαζουμε στον πινακα για τις αυξομειωσεις του ρευματος πως λεγεται;Ισορροπιστης;Επιτηρητης;

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, paylidis είπε

επιτηρητη λογικά εννοείς (να κοβει όταν η ταση φυγει απο καποια όρια)

Ναι ενω μενω αθηνα πολυ συχνα τρεμοπαιζουν τα φωτα κ.τ.λ(εχω ups σε μερικες συσκευες αλλα θα αλλαξω πινακα και θελω να βαλω κατι να κρατα σταθερη ταση γιατι ειναι και αλλες συσκευες).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Dannie είπε

Ναι ενω μενω αθηνα πολυ συχνα τρεμοπαιζουν τα φωτα κ.τ.λ(εχω ups σε μερικες συσκευες αλλα θα αλλαξω πινακα και θελω να βαλω κατι να κρατα σταθερη ταση γιατι ειναι και αλλες συσκευες).

αλλο αυτο που θες εσυ (σταθερη ταση) και αλλο ο επιτηρητης που κοβει ακραίες... για σταθεροποιητη για ολο το σπιτι ξεφευγεις σε αρκετα μηδενικα σε ποσό και φυσικα δε μπαινει στη ράγα...

Επεξ/σία από paylidis
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, paylidis είπε

αλλο αυτο που θες εσυ (σταθερη ταση) και αλλο ο επιτηρητης που κοβει ακραίες... για σταθεροποιητη για ολο το σπιτι ξεφευγεις σε αρκετα μηδενικα σε ποσό και φυσικα δε μπαινει στη ράγα...

Δηλαδη μπορει και ο επιτηρητης τασης να σωσει συσκευες στο σπιτι απο αποτομες αυξομειωσεις;

Δημοσ.

προκειται οντως για ελληνικη πατεντα. μιλαμε για χοντρη κοτσανα. το εχω δει σε χωρια. σε συγγενικα σπιτια σε χωρια το αφαιρεσα και αφησα μονο το ρελε διαφυγης. εννοειται οτι το ρελε αυτο στην φωτο πρεπει να ειναι απο την δεκαετια του ... 70 και χρειαζεται αντικατασταση. 

• Like 1
Δημοσ.

Το είχαμε και εμείς στο σπίτι όταν ήμουν μικρός, ιδέα δεν είχα (και δεν έχω) τι έκανε, μια φορά είχα ανέβει και σε μια καρέκλα και γύριζα τον διακόπτη, αλλά ευτυχώς μάλλον το ανακάλυψαν και το διόρθωσαν.

Τελικά κάποιος ηλεκτρολόγος μας τον έβγαλε κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι γιατί. 

Πάντως πολλές φορές έπεφτε αυτός και όχι ο γενικός ή ο μετρητής όταν ανάβαμε πολλά μαζί οπότε υποθέτω ότι πρόσφερε κάποιου είδους έξτρα ασφάλεια.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα, καλη χρονια με υγεια.

Κανω αυτη την ανασκαφη μιας κ χρειαζομαι την βοηθεια σας παρακαλω, γιατι κατι εχω μπερδεψει στο μυαλο μου κ δεν βγαζω ακρη.

Εβαλα προσφατα επιτηρητη τασης κ συγκεκριμενα της hager τον eu302 --> https://www.skroutz.gr/s/25551147/Hager-Επιτηρητής-Τάσης-Τριφασικός-με-Καθυστέρηση-στην-Ενεργοποίηση-ON-OFF-EU302.html

εδω τον διαφημιζει ως "με καθυστερηση στην ενεργοποιηση" που προφανως δεν εχει να κανει με την επαναφορα ετσι?

Συγκεκριμενα σημερα με τον κακο χαμο κ τα χιονια, εχει πεσει 4-5 φορες το ρευμα κ οι ρυθμιση που του εχω ειναι στο 15% κ 8sec χρονο.

Ειχα καταλαβει οτι απο την ωρα που διαπιστωσει υπερταση/υποταση θα κοψει κ θα επαναφερει το ρευμα στο χρονο που του εχω δωσει, αλλα μαλλον ειναι λαθος αυτο

κ απλα για t διαστημα > 8sec καταλαβαινει διαφορα στην ταση (υπερ/υπο) κ μου τα ριχνει.

Τα λεω σωστα? υπαρχει περιπτωση να μην εχει γινει κατι σωστα στην συνδεσμολογια εφοσον αναβει το πρασινο λαμπακι του (που προφανως σημαινει οτι λειτουργει)?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...