Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ένας γνωστός μου μου ζήτησε να δω στο ίντερνετ οικιακές συσκευές (ψυγείο, φούρνο εντοιχιζόμενο, εστία και απορροφητήρα) έως 1200€. Έχετε να προτείνετε κατι? μήπως και πρέπει να αποφύγω κάποιες μάρκες? 

Δημοσ.

Να αποφύγεις νέες η άγνωστες μαρκες, συσκευές που ειναι εξαιρετικά φθηνές σε σημείο να αναρωτιέσαι. Να κοιτάξεις αν υπάρχουν κριτικές στο σκρουτζ και πόσες είναι. Τέλος δεν είναι κακό να ψάξεις που πραγματοποιείται η παραγωγή των συσκευών πχ. Κίνα η αλλού, το 70 80% είναι Κινα

Δημοσ.

στο θέμα μάρκες
να προτείνω να εξετάσεις το ποιόν της καθεμιάς αν παράγει και πού τα προϊόντα της, αν είναι θυγατρική κάποιου ομίλου κλπ

υπάρχουν ψευτομάρκες που διαφηίζονται χρόνια χωρίς στην πραγματικότητα να είναι κάτι παραπάνω από φασόν,
άλλες που είναι γνωστές μεν από παλιά αλλά κάποια στιγμή χρεωκόπησαν και σήμερα έχει μείνει το όνομά τους στα χέρια τυχαίων κινεζοτουρκοφασονατζήδων
άλλες που είναι αλεξιπτωτιστές άγνωστης προέλευσης και ασφάλειας
κοκ

για κάθε υποψήφια μάρκα, κάνε πρώτα τη δική σου έρευνα και κλείσε τα αυτιά σου στους πωλητές των μαγαζιών
(θυμάμαι ακόμα που μου είχε τύχει,πωλήτρια της Ηλεκτρονικής προσπαθούσε να με πείσει για τη «γερμανικότητα» σλοβένικης μαρκας)

Δημοσ.

για την teka για φουρνο τι γνωμη εχετε? (δεν εχω ιδεα για καταγωγη σε πολες μαρκες οπως αναφερετε. Whirlpool παντος δεν ξαναπαιρνω τιποτα.

Δημοσ.

δεν ξέρω, αλλά εγώ δε θα προτιμούσα candy (πολύ παλιά είχαμε και ήταν καταστροφή)

τουλάχιστον κανένα από τα δύο δεν είναι φασόν αγνώστου προέλευσης

την candy (έχει και τα δικαιώματα στην Ευρώπη για να χρησιμοποιεί την επωνυμία hoover) την έχει αγοράσει σχετικά πρόσφατα η κινεζική Haier

Δημοσ.

Από μάρκες εγώ θα έλεγα να κοιτάξεις κάτι σε Siemens η AEG, γενικά ότι συσκευή έχουμε από αυτές τις εταιρείες έχει αντέξει χωρίς βλάβη για 5-20 χρόνια αναλόγως πάντα του είδους της συσκευής της συχνότητας και ωρών χρήσης και του πόσο την προσέχεις, μετά εμφανίζονται διάφορες βλαβες που δεν είναι ασύμφορη μεν η επισκευή τους. Βέβαια δεν ξέρω τι παίζει με τις τιμές. Οι κουζίνες και τα ψυγεία τους είναι πολύ καλά, τα πλυντήρια πιο επιρρεπή σε βλάβες. Whirlpool είχαμε ψυγείο και εμφάνισε προβλήματα στην 20ετια. Δες και για delonghi αν βγάζει τίποτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετακόμισα πριν 3 χρόνια σε νησί και είχα περιορισμένο σχετικά budget για τις ηλεκτρικές συσκευές ΌΛΟΥ του σπιτιού. 

Θα ήθελα να τα αγόραζα όλα γερμανικά ή/και ιαπωνικά, αλλά λόγω budget κοίταξα άλλες μάρκες. 

Η Zanussi σε φούρνους αποδείχτηκε πολύ καλή. Μάρκα αγορασμένη από την Σουηδική Electrolux, με εργοστάσια στην Ευρώπη. Καλή ποιότητα κατασκευής. Κοίταξε επίσης για AEG.

Αφυγραντήρα και ψυγείο αγόρασα από την Inventor. Ήμουν σκεπτικός αρχικά, μιας και η συγκεκριμένη (ψευδοΕλληνική) εταιρεία είναι γνωστή φασόν. Παρόλα αυτά, πρόκειται για αρκετά ποιοτικά προϊόντα, ειδικά για την τιμή. Όσον αφορά τα εργοστάσια, πρόκειται απ'όσο ξέρω για φασόν κατασκευές από Midea, Haier, κλπ. Μεγάλες, "αξιόπιστες" κινεζικές εταιρείες. Κοίταξε επίσης για LG και Hitachi.

Τέλος, εάν ενδιαφέρεστε για air condition, το Midea που έχω, 12αρι, είναι εξαιρετικό. Looking back, μάλλον θα ήταν καλύτερο ένα Fujitsu ή Daikin στα ίδια λεφτα, αλλά το μαγαζί από όπου πήρα το AC δεν τα είχε άμεσα διαθέσιμα. Κοίταξε επίσης για Daikin, Mitsubishi, και Toshiba.

Ελπίζω να βοήθησα!

Επεξ/σία από YoungHOV
Typo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτάς καλύτερα επώνυμες εταιρείες εφόσον έχεις καλό μπατζετ:

Ξεκινάς από zannusi, AEG, electrolux, siemens, bosch, pitsos για φούρνους. Στο budget που δίνεις μάλλον siemens, bosch αλλά και οι υπόλοιπες μάρκες είναι καλές.

Για ψυγείοκαταψύκτη bosch, siemens, LG, pitsos κλπ.

Επεξ/σία από The_Judas
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εμεις κοιταμε για αγορα πλυντηριου και ψυγειου (πανω καταψυξη/κατω συντηρηση) και για φουρνακι χωρις εστιες απο πανω για μικροψησιματα για να μην αναβει ολος ο φουρνος.

Για ψυγειο λεμε για hitachi, εχουμε ακουσει πολυ καλα λογια ή εναλλακτικα lg. (Το τωρινο μας ψυγειο ειναι αμερικανικο και δουλευε απο το 1993 μεχρι προσφατα σα σκυλι)

Για πλυντηριο ειχαμε candy (κι αυτο απο το 1993 σκυλι) και λεμε να παραμεινουμε στην ιδια μαρκα ή παλι σε lg.

Πώς το βλεπετε? Κινουμαστε σωστα οσων αφορα τις μαρκες?

Επισης για φουρνακι τι να προτιμησουμε. Ειδε η μανα στα vicko ενα φουρνακι, αλλα δεν ξερω τιποτα για την εταιρια, ουτε καν ποιος της παρασκευαζει τις συσκευες και στο ιντερνετ δεν βρισκω καμοα σχετικη πληροφορια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ προσωπικά είμαι υπερευχαριστημένος από τα κλιματιστικά midea!, έχω απορροφητήρα pyramis που είναι τέλειος!, Πλυντήριο ρούχων ariston που έχει βγεί σκυλί καθώς είναι μεγάλο σε ηλικία!, φούρνος εντοιχιζόμενο με ανεξάρτητη εστία bosch που τα 2 ήταν σετ και είναι τέλειος ο φούρνος, έχω ψυγειοκαταψύκτη bosch full no frost που το πέτυχα 500€ στο black Friday και η τιμή σήμερα είναι 800€, πλυντήριο πιάτων bosch ημιεντιχοισμένο που με έχει ικανοποιήσει αρκετά. Όλα δεν μου έχουν παρουσιάσει πρόβλημα αν και είναι 2 χρόνων με εξαίρεση το πλυντήριο ρούχων που μου έβγαλε 2 φορές κάτι "χαζά" και φτηνά προβλήματα. Βέβαια η αδελφή μου έχει ένα hitachi ψυγείο το οποιό είναι 20 χρόνων το οποιό δείχνει ότι το αγόρασες σήμερα!

Επεξ/σία από Panagiotis72
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...