Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανείς εδώ δεν θα σου ασφαλίσει το φορητό υπολογιστή!

Μερικές που έχουν κάτι σαν ας το πούμε ασφάλεια για τον υπολογιστή δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτά που σου προσφέρει η εγγύηση του υπολογιστή

Δες εδώ ένα παράδειγμα:

https://www.axa.gr/el/customer-service/asfalisiforitwnsuskeuwn/

Αναφορά σε κείμενο

Τι πρέπει να γνωρίζω

• Το πρόγραμμα παρέχεται σε νεοαποκτηθείσες συσκευές και ισχύει αποκλειστικά για τον πρώτο χρόνο ζωής της συσκευής.Δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης τους προγράμματος.
  • Το πρόγραμμα προβλέπει την επισκευή των φορητών σας συσκευών ή την αποζημίωσή σας μέσω χρηματικού ποσού, σε περίπτωση ζημιάς που καλύπτουμε ((Πυρκαγιά/κεραυνός, κλοπή μετά από διάρρηξη, τυχαία θραύση οθόνης/κρυστάλλων, τυχαία επαφή με νερό ή άλλο υγρό στοιχείο).
  • Επισκευάζουμε την ασφαλισμένη συσκευή μέσω του δικτύου συνεργαζόμενων με την ΑΧΑ επισκευαστών.
  • Σας αποζημιώνουμε στην περίπτωση που η συσκευή σας δεν επισκευάζεται ή έχει κλαπεί από το σπίτι ή το όχημά σας.
  • Συμμετέχετε κατά 20% στα έξοδα επισκευής της συσκευής σας.
  • Αν η συσκευή δεν επισκευάζεται ή είναι ασύμφορη η επισκευή της, σας αποζημιώνουμε με χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο 80% της αξίας αγοράς της.

Για ένα mac, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο αξίζει να πληρώσεις για κάτι τέτοιο. Η καλύτερη πολιτική είναι να προσέχεις εσύ τον υπολογιστή σου.

Επειδή διάβασα πολλά για μήνυση, κλπ, αν κάνεις μήνυση για μια περίπτωση σαν αυτή δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα. Ο παραλληλισμός με το αυτοκίνητο που πατά πεζό είναι αν μη τι άλλο κουτός.

Επεξ/σία από spectaculator
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, stratos_21 είπε

Παραθέτω τον εαυτό μου επίσης 

Μόνος μου μίλησα για την ηθική ευθύνη ως γονιός και για τίποτα περισσότερο, θα σε παρακαλούσα να προσέχεις λίγο τους χαρακτηρισμούς σου, και να καταλάβεις ότι πρώτα ανέφερα ότι εάν έχουμε αντικείμενα αξίας για τα οποία δεν είναι υποχρεωτική η ασφαλιστική κάλυψη τότε εμείς οι ίδιοι αποφασίζουμε εάν θα διακρατήσουμε τον κίνδυνο του να πάθουν κάτι από αμέλεια η εξωτερικούς παράγοντες ή θα πληρώσουμε και θα απαλλαγούμε από αυτόν. Για τα λοιπά:

Αστική Ευθύνη για τα οχήματα καθώς εάν οδηγείς ΙΧ οι πιθανότητες να προκαλέσεις Υλικές Ζημιές ή Σωματικές Βλάβες είναι εμφανώς περισσότερες από το να κλωτσήσεις μια μπάλα και να προκαλέσεις ζημιά σε ένα MacBook 

Κάλυψη σεισμού/πυρός κλπ σε οικία λόγω δανειοδότησης καθώς εάν σου καταστραφεί το σπίτι η τράπεζα πρέπει να εξασφαλίσει τα χρήματα της, το αυτό ισχύει και για δανειοδοτημένα οχήματα

Ασφάλιση υγείας εάν δεν θες να περιμένεις με τις ώρες στο ΙΚΑ αλλά θες να κλείσεις για αύριο ραντεβού για κάποια διάγνωση

Ασφάλιση αστικής ευθύνης εάν είσαι χειρουργός και δεν θες να στείλεις αδιάβαστο κάποιον για παράδειγμα.

Ο νομοθέτης θα μπορούσε να ρωτήσει τον εαυτό του εάν θα έπρεπε να γίνουν υποχρεωτικές οι ασφαλίσεις αστικής ευθύνης και για λοιπές κατηγορίες, πχ για εμένα οι ποδηλάτες όσο δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, δεν νομίζω όμως ότι θα άρεσε σε κανέναν να γίνει υποχρεωτική η κάλυψη αστικής ευθύνης για ανήλικα τέκνα εάν αυτά παίξουν και σπάσουν ένα λαπτοπ ή κατεβάσουν μια τζαμαρία, άρα εδώ έρχεται η φροντίδα και η μέριμνα του γονέα που θα πρέπει να προσέχει και κατα κύριο λόγο να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις των παιδιών του και το κλείνω εδώ καθώς ξεφύγαμε.

Το λες ακριβώς. Για εσένα. Μιλάς για προσωπικές εμπειρίες και προσωπική άποψη.

Η αλήθεια όμως δεν είναι προσωπική αλλά αντικειμενική υπόθεση. Ασφάλειες αστικής ευθύνης στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, και δεν πρόκειται να υπάρξουν για να ασφαλίσεις το μακακι σου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stratos_21 είπε
1 ώρα πριν, imvrios είπε

Επειδή κανείς άλλος δε σου είπε, ορίστε: https://www.axa.gr/el/customer-service/asfalisiforitwnsuskeuwn/

Πάρε ρώτα και πες μας κι εμάς το κόστος.

Αυτό παρέθεσα πιο πάνω, σε παραπέμπουν στον Ξηρογιαννόπουλο

9 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Κανείς εδώ δεν θα σου ασφαλίσει το φορητό υπολογιστή!

Μερικές που έχουν κάτι σαν ας το πούμε ασφάλεια για τον υπολογιστή δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτά που σου προσφέρει η εγγύηση του υπολογιστή

Δες εδώ ένα παράδειγμα:

https://www.axa.gr/el/customer-service/asfalisiforitwnsuskeuwn/

Επικοινώνησα με τον Ξηρογιαννόπουλο για τον φίλο, η κάλυψη δίνεται εντός 10 ημερών από την αγορά του.

16 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Η αλήθεια όμως δεν είναι προσωπική αλλά αντικειμενική υπόθεση. Ασφάλειες αστικής ευθύνης fixed στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, και δεν πρόκειται να υπάρξουν για να ασφαλίσεις το μακακι σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, JohnGTA είπε

Τι να κάνουμε, ο νομοθέτης δεν θεωρεί (δικαίως) το ίδιο σημαντικά το να χαλάσει ένα λάπτοπ με το να χαλάσει ένα αυτοκίνητο ή το καρδιακό σύστημα ενός γέρου. Μόνο οι άνθρωποι που δεν ξέρουν δεν μπορούν να το αντιληφθούν αυτό.

giphy.gif

Και το εννοώ κανονικά. Σωραίος :) 

Επεξ/σία από gthe
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Simos805 είπε

Καθόμουν που λέτε χαλαρά με το ολοκαίνουριο (ούτε μήνα) MacBook Pro 13" 2020 μου (το οποίο πλήρωσα 1.750€) σε μια καφετέρια, κάνοντας μοντάζ ένα βίντεο στο Final Cut Pro (χρόνια είχα να κάνω edit εκτός σπιτιού μιας και ήμουν αποκλειστικά με iMac τα τελευταία δυο χρόνια και μου είχε λείψει η όλη φάση!). Δίπλα στην καφετέρια τύχαινε να παίζουν μπάλα κάτι παιδιά... και εκεί που καθόμουν, η μπάλα σκάει πάνω στο τραπέζι μου με δύναμη, περνώντας ξυστά δίπλα από την οθόνη του macbook!!! Ευτυχώς είχα άγιο και ούτε που το ακούμπησε, αν και το τράνταγμα στο τραπέζι ήταν μεγάλο και σκέφτομαι μην έκανε καμία ζημιά μέσα...

Το ερώτημά μου όμως είναι το εξής... ας πούμε, που ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω, ότι η μπάλα πετύχαινε το νέο μου πανάκριβο λαπτοπ και το κατέστρεφε... μετά τι κάνουμε? Ζητάμε τα ρέστα από τον γονιό του παιδιού που πέταξε την μπάλα? Του ζητάμε να πληρώσει τη ζημιά? Και αν (όπως θα είναι και λογικό) δεν έχει ή αρνηθεί να δώσει 1.000+ ευρώ που θα κοστίσει μια τέτοια ζημιά? Τότε τι? Απλά αποδεχόμαστε το γεγονός πως μόλις χάσαμε κοντά 2 χιλιάρικα έτσι επειδή ένα ξένο παιδί δεν πρόσεξε??

Μετά από κάτι τέτοιο σκέφτομαι σοβαρά να κάνω ασφάλιση το λαπτοπ... δεν βρίσκω όμως τίποτα... όπως είπα το έχω αγοράσει κάτι λιγότερο από ένα μήνα πριν. Θέλω μια ασφάλεια που να καλύπτει επισκευή/αντικατάσταση από εξουσιοδωτημένο service (είδα πχ κάποιες που συνεργάζονται με service τρίτων αλλά φυσικά δεν με ενδιαφέρει μιας και θέλω μόνο αυθεντικά ανταλλακτικά σε περίπτωση ζημιάς).

Γνωρίζει κανείς τίποτα?

Αλήθεια, αν σας συνέβαινε εσάς, τι θα κάνατε?

Σιγά το σαράβαλο που πήρες, i5 4 core. Σοβαρά τώρα κάνεις δουλειά με αυτή τη μπακατέλα;

• Like 1
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Simos805 είπε

Καθόμουν που λέτε χαλαρά με το ολοκαίνουριο (ούτε μήνα) MacBook Pro 13" 2020 μου (το οποίο πλήρωσα 1.750€) σε μια καφετέρια, κάνοντας μοντάζ ένα βίντεο στο Final Cut Pro (χρόνια είχα να κάνω edit εκτός σπιτιού μιας και ήμουν αποκλειστικά με iMac τα τελευταία δυο χρόνια και μου είχε λείψει η όλη φάση!). Δίπλα στην καφετέρια τύχαινε να παίζουν μπάλα κάτι παιδιά... και εκεί που καθόμουν, η μπάλα σκάει πάνω στο τραπέζι μου με δύναμη, περνώντας ξυστά δίπλα από την οθόνη του macbook!!! Ευτυχώς είχα άγιο και ούτε που το ακούμπησε, αν και το τράνταγμα στο τραπέζι ήταν μεγάλο και σκέφτομαι μην έκανε καμία ζημιά μέσα...

Το ερώτημά μου όμως είναι το εξής... ας πούμε, που ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω, ότι η μπάλα πετύχαινε το νέο μου πανάκριβο λαπτοπ και το κατέστρεφε... μετά τι κάνουμε? Ζητάμε τα ρέστα από τον γονιό του παιδιού που πέταξε την μπάλα? Του ζητάμε να πληρώσει τη ζημιά? Και αν (όπως θα είναι και λογικό) δεν έχει ή αρνηθεί να δώσει 1.000+ ευρώ που θα κοστίσει μια τέτοια ζημιά? Τότε τι? Απλά αποδεχόμαστε το γεγονός πως μόλις χάσαμε κοντά 2 χιλιάρικα έτσι επειδή ένα ξένο παιδί δεν πρόσεξε??

Μετά από κάτι τέτοιο σκέφτομαι σοβαρά να κάνω ασφάλιση το λαπτοπ... δεν βρίσκω όμως τίποτα... όπως είπα το έχω αγοράσει κάτι λιγότερο από ένα μήνα πριν. Θέλω μια ασφάλεια που να καλύπτει επισκευή/αντικατάσταση από εξουσιοδωτημένο service (είδα πχ κάποιες που συνεργάζονται με service τρίτων αλλά φυσικά δεν με ενδιαφέρει μιας και θέλω μόνο αυθεντικά ανταλλακτικά σε περίπτωση ζημιάς).

Γνωρίζει κανείς τίποτα?

Σκεφτεσαι την οθονη, αλλα ξεχνας πως μπορει να "αστοχησει" και να πετυχει κανα ποτηρι.  Backup κανεις συχνα ή απλα θα κλαψεις ολη σου τη δουλεια και θα ευχοσουν να σου σπαγε την οθονη καλυτερα?

Δεν ειναι η καλυτερη ιδεα να παιρνεις σε καφετερια που διπλα παιζουν παιδια το λαπτοπ της εργασιας

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

Σκεφτεσαι την οθονη, αλλα ξεχνας πως μπορει να "αστοχησει" και να πετυχει κανα ποτηρι.  Backup κανεις συχνα ή απλα θα κλαψεις ολη σου τη δουλεια και θα ευχοσουν να σου σπαγε την οθονη καλυτερα?

Δεν ειναι η καλυτερη ιδεα να παιρνεις σε καφετερια που διπλα παιζουν παιδια το λαπτοπ της εργασιας

Μα είναι μακ γιουσερ!!! Πώς θα δείξει το μακ του αν όχι σε καφετέρια; Την δουλειά; Πφφφφ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, TechnoState είπε

... αυτό ή ταμπουρώσου στο σπίτι κ χρησιμοποιήσε το υπερτιμημένο αυτό μηχάνημα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κ προστατευμένη ατμόσφαιρα..κ μόνο εκεί, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σχετικά με το κόστος της επένδυσης σου.

@gokuthelegend .... εμένα περισσότερο για λόγους επίδειξης μου κάνει πάρα για παραγωγική δουλειά. Αλλά κ πάλι γούστα (ή κατάντια) του καθενός είναι αυτά, ανάλογα πως το βλέπεις.

Καθόλου μόστρα, απλά χρόνια τώρα κάνω τέτοιες δουλειές στο σπίτι και ήθελα να αλλάξω περιβάλλον!

18 ώρες πριν, zx1234r είπε

Εντάξει καμιά φορά και εγώ θέλω να πάρω το gaming laptop μου και να πάω σε ένα Starbucks να λιώσω στο sniper ghost warrior contracts. Και εκεί που τσαντιζομαι και χάνω να εκσφενδονίζω τους 4 φραπουτσινο όπου βρω. Καθημερινά συμβαίνει don't worry.

@Simos805don't get me wrong. Αστειευόμενος το λέω. Γενικά δεν αξίζει να πηγαίνεις κάπου να κάνεις δουλειά και να έχεις και το άγχος μην γίνει τίποτα κοιτώντας με το ένα μάτι γύρω γύρω. Ακόμα και ασφαλισμένο να το έχεις, σίγουρα θα έχεις την έννοια μην γίνει τίποτα. Καλύτερα πάρε κάτι πιο οικονομικό για να δουλεύεις στην καφετέρια αν όντως σου αρέσει και άσε τις επενδύσεις στο σπίτι για να μην χαλάσεις τα νεύρα σου.

Καλά δεν μου έχει τύχει και ξανά κάτι τέτοιο... παλιότερα χρόνια που είχα λάπτοπ και το έπαιρνα που και που έξω όλα ήρεμα και φυσιολογικά ήταν! Όσον αφορά το κάτι φθηνότερο, μιας και κάνω επεξεργασία φωτο και βίντεο θέλω και δυνατό μηχάνημα...

17 ώρες πριν, Anagnwstis είπε

O TS  λέει ότι έπεζαν δίπλα από τη καφετέρια που μπορεί να είναι πάρκο πεζοδρόμιο πλατεία οτιδήποτε. Πως θα αποδείξεις την ζημιά? Ως γνωστόν σε τέτοιες περιπτώσεις απου φύγει φύγει αλλά έστω ότι τσάκωσες ένα παιδί πως θα αποδίξεις ότι αυτό το έκανε? Αποτύπωματα? Βαλλιστικο έλεγχο? Είναι από της περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αποδείξεις και είναι μη σου τύχει 

Στις καφετέριες και χώρους εστίασης πολλές φορές υπάρχουν κάμερες.

16 ώρες πριν, imvrios είπε

Επειδή κανείς άλλος δε σου είπε, ορίστε: https://www.axa.gr/el/customer-service/asfalisiforitwnsuskeuwn/

Πάρε ρώτα και πες μας κι εμάς το κόστος.

Διστυχώς η AxA αν είχα καλά μόνο με iRepair συνεργάζεται (μη εξουσιοδωτημένο) που σημαίνει πως οτιδήποτε ανταλλακτικό μπει για Mac είναι ιμιτασιόν...

10 ώρες πριν, malakudi είπε

Σιγά το σαράβαλο που πήρες, i5 4 core. Σοβαρά τώρα κάνεις δουλειά με αυτή τη μπακατέλα;

Και όμως το final cut πετάει πάνω του! Από τη στιγμή που ότι κάνω γίνεται γρήγορα χωρίς κολλήματα και ταυτόχρονα έχω άψογη οθόνη, άψογα ηχεία, άψογο trackpad, άψογο (πλέον) πληκτρολόγιο, άψογη ποιότητα κατασκευής, decent μπαταρία και λογισμικό που προσωπικά  προτιμώ χίλιες φορές από τα Windows, δεν έχω λόγο ούτε να το θεωρήσω μπακατέλα ούτε να πω πως «δεν Κάνω δουλειά» σε κάτι τέτοιο. Τώρα αν εσύ κοιτάς απλά specs και νούμερα οκ... Όταν πας να αγοράσεις αυτοκίνητο κοίτα το κοντέρ μόνο ;)

Αρχικά έχει αρχίσει να μου τη δίνει λίγο στα νεύρα το γεγονός ότι πλέον αν δούμε κάποιον να χρησιμοποιεί υπολογιστή εκτός σπιτιού/γραφείου βγάζουμε το συμπέρασμα πως το κάνει για επίδειξη. Ναι οκ μπορεί κάποιο να το κάνουν για επίδειξη πρόβλημά τους, υπάρχουμε κι εμείς όμως που έχουμε πήξει να χτυπάμε 8ωρα δουλειάς στον υπολογιστή στον ίδιο χώρο, στο ίδιο δωμάτιο επί μέρες μήνες χρόνια και θέλουμε που και που να αλλάξουμε παραστάσεις, να πάμε να κάνουμε το πιο χαλαρό κομμάτι της δουλειάς/project μας (πχ μια απλή επεξεργασία φωτογραφιών, το τελικό color correction ενός βίντεο, μια εργασία για τη σχολή, να χαζέψεις απλά social media βρε αδερφέ να χαλαρώσεις κλπ κλπ) σε ένα ωραίο χώρο με χαλαρή μουσική λίγο κόσμο ένα ωραίο καφέ κλπ! Προσωπικά αυτό ακριβώς μου είναι τόσο σημαντικό που ενώ έχω πανίσχυρο iMac στο σπίτι, έσκασα τόσα λεφτά σε λαπτοπ ακριβώς για να μπορώ να κάνω την λιγότερο απαιτητική δουλειά εκτός σπιτιού που και που! Κακό είναι? Από πότε θεωρείται υπερβολή ή καθαρά σκοπός επίδειξης (διότι με τέτοιο υφάκι βλέπω και αντιμετοπίζεται το θέμα από πολλούς) το να θες να δουλέψεις που και που εκτός σπιτιού?

9 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

Backup εννοείται με time machine μόνημα συνδεδεμένο και στο σπίτι.

Επεξ/σία από Simos805
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Simos805 είπε

Και όμως το final cut πετάει πάνω του! Από τη στιγμή που ότι κάνω γίνεται γρήγορα χωρίς κολλήματα και ταυτόχρονα έχω άψογη οθόνη, άψογα ηχεία, άψογο trackpad, άψογο (πλέον) πληκτρολόγιο, άψογη ποιότητα κατασκευής, decent μπαταρία και λογισμικό που προσωπικά  προτιμώ χίλιες φορές από τα Windows, δεν έχω λόγο ούτε να το θεωρήσω μπακατέλα ούτε να πω πως «δεν Κάνω δουλειά» σε κάτι τέτοιο. Τώρα αν εσύ κοιτάς απλά specs και νούμερα οκ... Όταν πας να αγοράσεις αυτοκίνητο κοίτα το κοντέρ μόνο ;)

Εγώ ξέρω πως όσοι δουλεύουν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ timeline video editing θέλουν πολυπύρηνα (HEDT Intel ή ακόμα καλύτερα AMD Threadripper ) και 34ρες ultra wide οθόνες. Τώρα εσύ λες δουλεύεις με 4 core i5 και 13αρα οθόνη στη καφετέρια. Troll alert είναι το θέμα σου και σου απάντησα όπως έπρεπε. Μπορείς να συνεχίσεις.

• Sad 1
Δημοσ.
Στις 18/6/2020 στις 2:59 ΠΜ, Simos805 είπε

Γνωρίζει κανείς τίποτα?

Ερωτηση: Αυτοκινητο εχεις; Μικτη ασφαλεια εχεις κανει στο αυτοκινητο;

Γιατι μου φαινεται περιεργο να θελει καποιος να ασφαλισει ενα λαπτοπ(που εχει αξια μεταχειρισμενου κατω απο 1500€) που δεν ειναι κατι που παθαινει ζημια ευκολα, οχι τουλαχιστον οσο ευκολα και μεγαλη ζημια μπορει να παθει ενα αυτοκινητο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

να ειστε καλα παιδια, ευθυμησα λιγο, το ειχα αναγκη.

οσο τωρα για τον θεματοθετη, αν ποτε , λεω αν ποτε, σου χαλασει κατι καποιο παιδακι και ειδικα το κοψεις και κατω απο 12, (δυσκολο γιατι σημερα ειναι και ανεπτυγμενα τα ατιμα)  ΜΗΝ διανοηθεις να το ακουμπησεις!!! 

στο λεω με πολυ φιλικη διαθεση.

αν ειναι το δικο μου  θα σε σπειρω στο χωμα και μετα θα σου πληρωσω το λαπτοπ.

αν πεσεις σε κανεναν αλλον ομως πιο αγριο θα σε σπειρει στο χωμα , θα σου κανει μυνηση για βιοπραγια ανηλικου, θα σε ξαναβγαλει απο το χωμα θα σε ξανασπειρει και μετα ΔΕΝ θα σου πληρωσει το λαπτοπ.

αν ερθει η κακια η ωρα, μπανισε δεξια αριστερα αμα δεις καμια-κανεναν να μπινελικωνει τοτε αυτος/η ειναι ο γονεας.

στο πολυ χαλαρο και πολυ ευγενικο δες πως θα τα βρεις.

αν ειμαι εγω εννοειται οτι θα σου πληρωσω την ζημια και θα χωρισουμε σαν φιλοι.

Με την προυποθεση οτι δεν ακουμπησες το παιδι μου.

Δημοσ.
3 hours ago, malakudi said:

Εγώ ξέρω πως όσοι δουλεύουν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ timeline video editing θέλουν πολυπύρηνα (HEDT Intel ή ακόμα καλύτερα AMD Threadripper ) και 34ρες ultra wide οθόνες. Τώρα εσύ λες δουλεύεις με 4 core i5 και 13αρα οθόνη στη καφετέρια. Troll alert είναι το θέμα σου και σου απάντησα όπως έπρεπε. Μπορείς να συνεχίσεις.

Τι σημαίνει timeline video editing? Αν δεν δουλεύεις σε timeline, αλλάζει κάτι;

Εγώ, που δουλεύω ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ με NLE εδώ και 30 χρόνια δεν έχω δει ούτε έναν που να δουλεύει με ultra wide και το τελευταίο που μας νοιάζει είναι οι πυρήνες, ειδικά όσοι δουλεύουν Adobe (Premiere). RAM και GPU θέλουμε. Όσον αφορά το καθαρό video editing (όχι composition και άλλα βαριά fx), ούτε αυτά δεν χρειάζεσαι αρκεί να ξέρεις με ποιο workflow θα δουλέψεις. πχ. εκτός απ' το 15άρι Dell (i7, 1060, 16RAM) που έχω για να δουλεύω εκτός σπιτιού (σε γραφεία εταιρειών παραγωγής κυρίως), στο σπίτι δουλεύω με C2D, GT740 και 8GB RAM στα 800. Να προσθέσω ότι πολλοί συνάδελφοι δουλεύουν σε Macbook Pro 13 και 15 όπως επίσης και σε Air. Τα εργαλεία δεν σε κάνουν μάστορα.

• Like 1
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...