Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Doubt είπε

Εσείς με τα 0,09 μπήκατε εδώ για να παίξετε με τον πόνο των υπόλοιπων;

Αιδώς Αργείοι

0,096 + ΚΟΤ Β = 0.051 !! 

Εχω κάνει εικόνισμα τον @korakios

Ελπίζω μεχρι τον 11/23 να μην πειραξει τιποτα η ΔΕΗ !!!

• Like 2
  • Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, kanesaxo είπε

Με βλέπω για ΔΕΗ. Ομως εχω μπερδευτεί! Διαβασα τις τελευταιες δεκα σελίδες στο έταιρο ενεργειακό τοπικ, μπαινω στο σαιτ της ΔΕΗ και βλέπω:

Το κλασσικο Γ1 που ειχαμε οι περισσότεροι, με "νεο" τιμοκαταλογο απο 1/8 οπου αναφερει 0.48 και 3.5ε παγιο. Οπου μετά τις κρατικές εκπτώσεις θα φτάσει καπου 0.149ε/kwh

Αυτη η τιμή θα ειναι μεταβλητή; (ναι μου απάντησαν)

Ή να πάω σε 0.229ε/kwh σταθερο για ενα ετος με 1ε παγιο στο myHome online;

Το ερώτημα δηλ ειναι: θα ανέβει ΤΟΣΟ, ώστε τα 0.149 να μεταβληθούν προς τα πάνω, ώστε να φτάσουν τα 0.229, τα οποια ομως θα ειναι για ενα ετος;;;

Κανένας δεν μπορεί να σου πει "τί να κάνεις", βάζοντας το χέρι του στη φωτιά.

Εάν θεωρείς ότι με τις καταναλώσεις που θα έχεις για ένα χρόνο από τώρα, θα ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ν' ανταπεξέλθεις στους λογαριασμούς που θα σου έρχονται με τιμή κιλοβατώρας 0,23 (εδώ είναι το πιο απλό να υπολογίσεις : δες τί καταναλώσεις είχες στο αντιστοιχο περσινό διάστημα Αυγούστου '21 έως τώρα, και πολλαπλασίασε με το 0,23 και θα ξέρεις τί να περιμένεις - δοθέντος φυσικά ότι η ΔΕΗ θα συνεχίσει την τακτική "δεν εκμεταλλεύομαι το παραθυράκι περί αλλαγής τιμών μετά το 6μηνο"...), τότε, εάν νομίζεις ότι το "0,23" των σταθερών της ΔΕΗ (τόσο βγαίνουν και τα δυο, όταν μιλάμε για έγκαιρη εξόφληση, και ιδανικά πάνε στο MyHome Enter, υπογράφοντας σε κατάστημα,,,,ΑΝ προλάβεις και δεν το εξαφανίσουν/αλλάξουν τις τιμές του "από αύριο" κι όλας), κάποια στιγμή θα εκτοξεύσει τις τιμές του και θα το ζητάς και δεν θα υπάρχει (αν πχ κάποια στιγμή ανέβει κι άλλο η τιμή χονδρικής στα κυμαινόμενα ή μειωθούν οι βαρβάτες επιδοτήσεις Αυγούστου ή μπουν ΠΑΛΙ "κόφτες" όπως όριο κατανάλωσης για την επιδότηση ή η περίφημη "1η κατοικία" κλπ) πλέον στα 0,23 και θα χτυπάς το κεφάλι σου, τότε μετά από όλα αυτά τα "εάν", πάνε και υπόγραψε για σταθερό ΔΕΗ...

Κανείς δεν είναι σε θέση να σου πει εάν υπάρχει περίπτωση "κάτι να γίνει" και να πέσουν οι τιμές χονδρικής, οπότε θα (συνεχίσουν να) συμφέρουν τα κυμαινόμενα (λόγω των επιδοτήσεων που ανακοινώθηκαν - για Αύγουστο τουλάχιστον). Μια λογική λέει "παραείναι ΗΔΗ δυσβάσταχτο το κόστος του ρεύματος, οπότε ΚΑΤΙ θα βρουν να κάνουν από ΕΕ κι από τοπική κυβέρνηση ώστε να μειωθούν επιτέλους οι λογαριασμοί" (και η αλήθεια είναι ότι αμφότεροι τον παίζουν από πέρσι το καλοκαίρι που ξεκίνησε όλο αυτό, άρα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να γίνει κάτι). Είναι όμως ΚΑΙ ο αστάθμητος παράγοντας του Ρώσου στην μέση, και το μέχρι πού σκοπεύει να πάει την βαλίτσα με τις "ειδικές επιχειρήσεις" του και τα τερτίπια με το ΦΑ. ΑΝ λοιπόν τα πράγματα πάνε προς το ακόμη χειρότερο (εξαιρετικά πιαθανό) αντί να καλυτερεύσουν, τότε θα γονατίσουμε άσχημα, πιθανώς ήδη από το φθινόπωρο και ακόμη πιο σίγουρα από τον χειμώνα. Ούτε μελλοντολόγος είμαι ούτε πολιτικοστρατικοοικονομικός αναλυτής, αλλά διαισθάνομαι πως τα πράγματα δεν έχουν καν κορυφωθεί ούτε στην Ουκρανία, ούτε στα κεφάλια των Ρώσων, ούτε στα κεφάλια των ΕΕτζήδων, ούτε στα σχέδια των Αμερικάνων, γι' αυτό και δεν νομίζω "όλο αυτό" να πάει προς καλύτερα, και ταυτόχρονα τα χρηματιστήρια ενέργειας θα συνεχίσουν να κάνουν πάρτυ στις πλάτες των απλών μοσχαριών (στις δικές μας δλδ). Με βάση όλο αυτό το "φοβικό" σκεπτικό, ακόμη και το ήδη ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ "0,23", έχει νόημα, για να το κλειδώσει κάποιος πριν εξαφανιστεί και αυτό, ώστε να προλάβει τα πιθανά χειρότερα. Αρκεί όπως είπα να θεωρείς ότι θα σε παίρνει να πληρώνεις τους σχετικούς λογαριασμούς. Το εάν θα χάσεις όσο η μέση τιμή των κυμαινόμενων με επιδότηση θα είναι στο 0,15 με 0,20 (όπως θα είναι για Αύγουστο τουλάχιστον), είναι κάτι που πρέπει να το πάρεις απόφαση και να μην σε απασχολεί, ΕΑΝ αυτό που σε νοιάζει περισσότερο είναι η εξασφάλιση για το μέλλον....Σκέψου το σαν να έχεις σπίτι σε περιοχή χωρίς πυκνή  δασώδη βλάστηση που δεν έχει καν καεί ποτέ, και αναρωτιέσαι εάν θα πρέπει να το ασφαλίσεις για πυρκαγιά ή όχι...Σε κάθε περίπτωση, αν δεις ότι ήδη πληρώνεις "κερατιάτικα" κατά το τέλος του φθινοπώρου, κι οι επιδοτήσεις συνεχίζουν βαρβάτες και η χονδρική δεν ξεφεύγει και τα ρωσοουκρανικά είναι μια "μόνιμη  κατάσταση" χωρίς εξάρσεις και δεν έχουν κοπεί εντελώς οι ροές ΦΑ, ε τότε φεύγεις με σχετικά μικρή ποινή και πας σε κυμαινόμενο.

Αν πάντως θες "γνώμη", εξαρτάται από το πορτοφόλι σου : το σταθερό των 0,23 είναι μεταξωτό βρακί, και θέλει τον ανάλογο πορτοφολοκώλο...Όσοι πάλι "δεν το αντέχουν", η μόνη τους επιλογή είναι οι προσευχές, και η ελπίδα ότι και η επιδοματική πολιτική θα τους καλύψει (και δεν θα πληρώνουν πάνω από, πες, 0,20) και τα πράγματα δεν θα πάνε κατά διαβόλου. Σε κάθε περίπτωση, μετά από ΟΛΑ αυτά που είπα, το προφανές συμπέρασμα είναι, ΟΠΟΥ κι αν είσαι, σε ό,τι πρόγραμμα, η οικονομία στην κατανάλωση είναι το σημείο απ' όπου αρχίζουμε....Οτιδήποτε πάνω από 1.500kWh/4μηνο, θα είναι δυσβάσταχτο. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, korakios είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

με διακανονισμούς και τα παθήματα μαθήματα , μόνο έτσι καταλαβαίνει ο κόσμος δυστυχώς ....

Spoiler

εισαι λάθος. υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που πληρώνουν δεη και ειναι στα 60+ μη γνωρίζοντας καν την υπαρξη άλλων εταιριών ή τι σημαινει χρηματιστήριο ενέργειας ή αν ειναι πλεον ιδιωτική η δεη και απλα τους εσκασε ενας λογαριασμος x3 απο αυτο που πλήρωναν τα τελευταια 30 χρόνια. ουτε ηξεραν, ουτε ειχαν καμια υποχρεωση να κατσουν να μάθουν τι μαγειρέματα γινονται πίσω απο την πλατη τους. δεν ειμαστε ολοι νεοι, μορφωμένοι και με γνωσεις αρκετες για να εχουμ άμεση προσβαση στις πληροφορίες. προσπαθησε να σκεφτείς λίγο την ζωη ενος ανθρώπου που ότι ξερει ειναι αυτο που λεει η τηλεόραση και η λεξη ιντερνετ του ειναι αγνωστη. 

• Like 1
Δημοσ.

Μπορώ να κάνω αλλαγή ονόματος ηλεκτρονικά σε σπίτι που μόλις νοίκιασα ; Είναι σε Γ1 και μέσα από το site της ΔΕΗ με αφήνει να επιλέξω τα υπόλοιπα σταθερά προγράμματα (enter/online) 

Δημοσ.
Spoiler
20 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

εισαι λάθος. υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που πληρώνουν δεη και ειναι στα 60+ μη γνωρίζοντας καν την υπαρξη άλλων εταιριών ή τι σημαινει χρηματιστήριο ενέργειας ή αν ειναι πλεον ιδιωτική η δεη και απλα τους εσκασε ενας λογαριασμος x3 απο αυτο που πλήρωναν τα τελευταια 30 χρόνια. ουτε ηξεραν, ουτε ειχαν καμια υποχρεωση να κατσουν να μάθουν τι μαγειρέματα γινονται πίσω απο την πλατη τους. δεν ειμαστε ολοι νεοι, μορφωμένοι και με γνωσεις αρκετες για να εχουμ άμεση προσβαση στις πληροφορίες. προσπαθησε να σκεφτείς λίγο την ζωη ενος ανθρώπου που ότι ξερει ειναι αυτο που λεει η τηλεόραση και η λεξη ιντερνετ του ειναι αγνωστη. 

ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να αντιδράσουν αν παίρνουν επιδόματα , μόνο το αν δεν έχουν λεφτά τους νοιάζει , αν έχουν , δε βαριέσαι θα "επιβιώσουμε"

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnnyf95 είπε

Μπορώ να κάνω αλλαγή ονόματος ηλεκτρονικά σε σπίτι που μόλις νοίκιασα ; Είναι σε Γ1 και μέσα από το site της ΔΕΗ με αφήνει να επιλέξω τα υπόλοιπα σταθερά προγράμματα (enter/online) 

Δοκίμασε.

Δεν θα χρειαστεί η ταυτότητα αυτού που είναι ΤΩΡΑ στο όνομα του?

Την έχεις ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι κάνω όταν οι ενδείξεις που βλέπω στο ρολόι είναι χαμηλότερες από αυτές που μου έβαλαν από μόνοι τους στην ΔΕΗ? ΠΧ ΜΕ ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμό μου γράφει κάτω κάτω στην σελιδα του ebill 51481 ημέρας και 24200 νύχτας για την 28/6 ενώ εγώ είδα στο ρολόι μου 51155 μέρας και 22658 νύχτας την 22/7. Άρα χαμηλότερες. Ειδικά στο νυχτερινό είναι τεράστια η διαφορά. Γιατί γίνεται αυτό? Θα διορθωθεί στον εκκαθαστικο? Θα μου βγει επιστροφή? 

Επεξ/σία από gtok34
Δημοσ.
4 ώρες πριν, gtok34 είπε

Τι κάνω όταν οι ενδείξεις που βλέπω στο ρολόι είναι χαμηλότερες από αυτές που μου έβαλαν από μόνοι τους στην ΔΕΗ? ΠΧ ΜΕ ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμό μου γράφει κάτω κάτω στην σελιδα του ebill 51481 ημέρας και 24200 νύχτας για την 28/6 ενώ εγώ είδα στο ρολόι μου 51155 μέρας και 22658 νύχτας την 22/7. Άρα χαμηλότερες. Ειδικά στο νυχτερινό είναι τεράστια η διαφορά. Γιατί γίνεται αυτό? Θα διορθωθεί τον εκκαθαστικο? Θα μου βγει επιστροφή? 

Όταν θα βγει ο εκκαθαριστικός θα μπουν οι σωστές μετρήσεις.. Αφού θα περασει και θα καταγράψει ο Δεδδηε.. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, gtok34 είπε

Ειδικά στο νυχτερινό είναι τεράστια η διαφορά. Γιατί γίνεται αυτό? Θα διορθωθεί στον εκκαθαστικο? Θα μου βγει επιστροφή? 

Υπολογίζουν με βάση κατανάλωση προηγούμενων ετών.

Θα γίνει συμψηφισμός.

https://www.pir.gr/blog/enanti-logariasmos-ilektrikou-reymatos/

8 ώρες πριν, johnnyf95 είπε

Όνομα θέλεις να αλλάξεις ή πρόγραμμα;

Δημοσ.

Για Γ1Ν συμβόλαιο κάνω μόνο σε κατάστημα; Γιατί στο e contract δεν έχει την επιλογή.

Επίσης συμβόλαιο κάνουμε τώρα από άλλο πάροχο, η 1 Αυγούστου για να μην έχουμε ποινές; Ενεργοποιείται άμεσα; 

Δημοσ.
9 hours ago, GREGORYMO said:

Δοκίμασε.

Δεν θα χρειαστεί η ταυτότητα αυτού που είναι ΤΩΡΑ στο όνομα του?

Την έχεις ?

Δεν την χρειάζεται. Θέλει αποδεικτικό σχέσης με το ακίνητο όμως. Άρα επισυνάπτει το ενοικιαστήριο και την δίκη του ταυτότητα 

58 minutes ago, xalibas said:

Για Γ1Ν συμβόλαιο κάνω μόνο σε κατάστημα; Γιατί στο e contract δεν έχει την επιλογή.

Επίσης συμβόλαιο κάνουμε τώρα από άλλο πάροχο, η 1 Αυγούστου για να μην έχουμε ποινές; Ενεργοποιείται άμεσα; 

Αυτό δεν ξέρω ποτέ άλλαξε. Πριν κανένα μήνα έκανα αλλαγή παρόχου από παροχή σε άλλο πάροχο προς την ΔΕΗ σε Γ1Ν μέσω e contract 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Όνομα θέλεις να αλλάξεις ή πρόγραμμα;

Όνομα θέλω να αλλάξω αλλά όπως είπε και ο φίλος δεν μου βγάζει το Γ1 στα διαθεσιμα στο e contract 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, johnnyf95 είπε

Όνομα θέλω να αλλάξω αλλά όπως είπε και ο φίλος δεν μου βγάζει το Γ1 στα διαθεσιμα στο e contract 

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω.Τηλεφωνικα μου είπαν πριν 3 μέρες ότι θα το διορθώσουν...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...