Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Προφανώς να επαναλάβω τη διαδικασία με την οποία αιτήθηκα μέσα από το ebill το online.

Το σκέφτηκα και εγώ να πάω σε κατάστημα και να υπογράψω για enter, αλλά όπως έγραψα και σε προηγούμενο post φοβάμαι μήπως έχει μείνει στο σύστημα το αίτημα για online που είχα κάνει 09/03 και μου χρεώσει αυτομάτως ρήτρα πρόωρης αποχώρησης, για αυτό δεν το έκανα. Ίσως και να είναι αδικαιολόγητος ο φόβος μου, αλλά έτσι το σκέφτηκα.

Τέλος πάντων, αιτήθηκα ξανά το online μέσα από το ebill, αν δεν έχει ενεργοποιηθεί σε 2-3 μέρες τότε θα πάω σε κατάστημα για enter.

image.png.8e74571446c102b1e560b4666b547cb1.png

Μόλις τώρα κοίταξα το ebill και είδα ότι μου ενεργοποίησαν το online:

Spoiler

image.png.d6fdf45d0547b3dd585ec6145ef2b85d.png

Και αμέσως μετά ήρθε e-mail από την τεχνική υποστήριξη ebill:

Spoiler

image.png.dcad3d5164e1bade5ab59536f2fe21dd.png

Επεξ/σία από Joshua21
  • Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μόλις τώρα κοίταξα το ebill και είδα ότι μου ενεργοποίησαν το online:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.d6fdf45d0547b3dd585ec6145ef2b85d.png

Και αμέσως μετά ήρθε e-mail από την τεχνική υποστήριξη ebill:

image.png.dcad3d5164e1bade5ab59536f2fe21dd.png

Ποτε ηρθε το email? Σημερα???

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Specs είπε

Ποτε ηρθε το email? Σημερα???

Ναι λίγο πριν το ποστάρω, Fri 3/25/2022 9:39 AM, δεν περίμενα να δουλεύουν σήμερα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Ναι λίγο πριν το ποστάρω, Fri 3/25/2022 9:39 AM, δεν περίμενα να δουλεύουν σήμερα.

Φαινεται πως η ΔΕΗ δεν τηρει με την σειρα τις αιτησεις,αλλα αντιστροφα!!!

Ο γιος μου εχει κανει απο περισυ το Σεπτεμβρη αιτημα μεσω ebill και ακομη σε αναμονη τον εχουν παρα τα "διαβηματα"...

Δημοσ.

Κοίταξα το λογαριασμό για το σπίτι στο χωριό μήπως βάλω και εκεί κάποιο πρόγραμμα (αν και δεν μου δείχνει τα Enter/Enter+ στο ebill) αλλά αν δεν κάνω λάθος η κατανάλωση είναι μέσα στα όρια που λέμε εάν αξίζει ή όχι να μπει κάποιος σε σταθερό.

Βγήκε περίπου 0,14€ η κιλοβατώρα ή κάνω λάθος;

Spoiler

ZS8DzUT.png

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Κοίταξα το λογαριασμό για το σπίτι στο χωριό μήπως βάλω και εκεί κάποιο πρόγραμμα (αν και δεν μου δείχνει τα Enter/Enter+ στο ebill) αλλά αν δεν κάνω λάθος η κατανάλωση είναι μέσα στα όρια που λέμε εάν αξίζει ή όχι να μπει κάποιος σε σταθερό.

ZS8DzUT.png

Με τις σημερινές επιδοτήσεις εκεί είσαι 14 λεπτά περ. Μείνε όπως είσαι αλλά κάνε αίτηση για νυκτερινό.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BigJim34 είπε

Με τις σημερινές επιδοτήσεις εκεί είσαι 14 λεπτά περ. Μείνε όπως είσαι αλλά κάνε αίτηση για νυκτερινό.

Ωραία, οπότε σωστά έβγαλα την τιμή. 😛

Ναι δεν νομίζω να βάλω πρόγραμμα στη συγκεκριμένη παροχή και ναι θα βάλω νυχτερινό.

Το νυχτερινό θα μπει σίγουρα ποιο γρήγορα εκεί (επαρχία) παρά εδώ (Αττική)...

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Κάνεις ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ, δεν βγαίνει 14 λεπτά. Με έναν εντελώς πρόχειρο και χοντροκομμένο υπολογισμό οι 1.229 KWh σου κόστισαν 178,51€ σε ενέργεια, 64,32€ σε ρυθμιζόμενες χρεώσεις, 5,74€ σε ΦΠΑ, οπότε σύνολο 248,57€ άρα ~,020€/KWh.

Από περιέργεια, το 0,14 πως το υπολόγισες?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Από περιέργεια, το 0,14 πως το υπολόγισες?

απο της ενέργειας μόνο και που είναι το σωστό

ελπίζω στο online να μην κατάλαβες λανθασμένα οτι οι τιμές κιλοβατώρας είναι με ρυθμιζόμενες και ΦΠΑ

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

απο της ενέργειας μόνο και που είναι το σωστό

Για μένα το σωστό είναι να υπολογίζω κάθε χρέωση που επηρεάζεται από το ύψος της κατανάλωσης. Πχ άναψα τον θερμοσίφωνα (4.000watt) για μισή ώρα και κατανάλωσε 2KWh οι οποίες μου κόστισαν 0,40€, αν δεν τον είχα ανάψει ο λογαριασμός μου θα ήταν μειωμένος 0,40€ και όχι κατά 0,28€.

10 λεπτά πριν, korakios είπε

ελπίζω στο online να μην κατάλαβες λανθασμένα οτι οι τιμές κιλοβατώρας είναι με ρυθμιζόμενες και ΦΠΑ

Φυσικά και δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο, τα 0,17 ημέρας και 0,13 νύχτας αφορούν μόνο ενέργεια, δεν αφορούν ρυθμιζόμενες χρεώσεις και ΦΠΑ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Για μένα το σωστό είναι να υπολογίζω κάθε χρέωση που επηρεάζεται από το ύψος της κατανάλωσης.

εννοείται , απλά στο άλλο παράδειγμα ο υπολογισμός έγινε φυσικά για να συγκρίνει με τα σταθερά , όχι για να βγάλει το κόστος του ρεύματος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Για μένα το σωστό είναι να υπολογίζω κάθε χρέωση που επηρεάζεται από το ύψος της κατανάλωσης. Πχ άναψα τον θερμοσίφωνα (4.000watt) για μισή ώρα και κατανάλωσε 2KWh οι οποίες μου κόστισαν 0,40€, αν δεν τον είχα ανάψει ο λογαριασμός μου θα ήταν μειωμένος 0,40€ και όχι κατά 0,28€.

Φυσικά και δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο, τα 0,17 ημέρας και 0,13 νύχτας αφορούν μόνο ενέργεια, δεν αφορούν ρυθμιζόμενες χρεώσεις και ΦΠΑ.

..."το σωστό",,,είναι σχετική έννοια (εδώ έστω). Εσύ εννοείς πόσο σου κοστίζει η κατανάλωση εσένα συγκεκριμένα (ή του καθένα συγκεκριμένα). Άλλο όμως αυτό, κι άλλο το να έχουμε μέτρο σύγκρισης χρεώσεων προμήθειας (πόσο μάλλον όταν στις υπόλοιπες χρεώσεις υπάρχουν εξατομικευμένες διαφορές, πχ στα τέλη των δήμων).

χμ με πρόλαβε ο αποπάνω

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε

Ωραία, οπότε σωστά έβγαλα την τιμή. 😛

παίζει πάντως να έχεις αναδρομικές επιδοτήσεις μιας και βλέπω 7 πιστώσεις ΤΕΜ , γιαυτό σου βγήκε τόσο χαμηλά

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε

ZS8DzUT.png

...το λάθος που κάνεις είναι που υπολογίζεις για το,,,μέλλον, με παρελθοντικές τιμές (αναπροσαρμογής).

Κατά τ' άλλα, ακόμη και οι 29 παραπάνω κιλοβατώρες που κατανάλωσες (μετά το "όριο" των 1.200), είναι χασούρα, καθώς δεν επιδοτούνται. Βέβαια δεν είναι πολύ, αλλά το θέμα είναι εάν θα καταφέρνεις να μένεις μέχρι τις 1.200, και να μην τις ξεπερνάς κατά πολύ. ΑΝ το κάνεις, τότε πάσο. όποτε όμως θα ξεφεύγεις πάνω από πες 100 κιλοβατώρες, θα "σου κοστίζει"... Τέλος, το αντιστάθμισμα ακόμη και σε αυτό, είναι βέβαια το ότι δεν είσαι δεσμευμένος με συγκεκριμένη χρονική παραμονή (....μόνο μην ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ να πας το επόμενο διάστημα σε σταθερό, λόγω τυχόν περισσότερης κατανάλωσης από όσο υπολόγιζες, γιατί ναι μεν θα μπορείς να πας σε σταθερό χωρίς να πληρώσεις ποινή,,,,αλλά ποιος ξέρει τί ΤΙΜΕΣ θα έχουν, σε κάποιους μήνες από τώρα....Για να μην πούμε περί επιδοτήσεων αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν και σε τί ύψος και με τί κριτηρια...).

Γι' αυτό, για 'μένα, όταν είσαι "οριακά", τις μέρες που διανύουμε, καλύτερα στο σταθερό (...που μάλλον θ' αλλάξει τιμή για νέες ενεργοποιήσεις από 4/4...). Αν πχ δεν υπήρχε περίπτωση να ξεπεράσεις τις, πες, 600-800 κιλοβατώρες το 4μηνο, ναι, θα ήσουν πιο χαλαρά παραμένοντας στο Γ1...

• Like 1
Δημοσ.

Εγω πηγα τους γονεις μου σε σταθερο, γιατι το καλοκαιρι στο χωριο το περνανε και καινε 2-3mwh με ΚΟΤΒ οπως το υπολογισα με παρελθοντικη ρητρα τους εβγαινε 0.215/kwh και με το myhomeonline 0.17-0.045=0.125/kwh μερας. Στη χειροτερη θα πληρωνουμε λιγα παραπανω χρηματα το καλοκαιρι. Εχει κουρασει το να μην ξερεις τι εχεις να πληρωσεις. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...