Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα κι απο μενα.

Ας πω κι εγω την πονεμενη ιστορια μου συνοπτικα...εκανα αιτηση αρχες Νοεμβρη 2021 ηλεκτρονικα για το myhome online διαρκειας 2 ετων(η καλη τιμη τοτε)...η διαδικασια ολοκληρωσης ελεγχου των εγγραφων τελειωσε στις 30/11 οταν και ο ΔΕΔΔΗΕ εκανε υποτιθεται την τελικη καταμετρηση για να τη δωσει στην elpedison και να μπω στη ΔΕΗ... κατεληξα μεχρι αρχες Φλεβαρη να με παιρνει η ΔΕΗ και να με ρωτα γιατι δεν ολοκληρωνεται η διαδικασια κπλ...εχοντας καλεσει απειρες φορες τη ΔΕΔΔΗΕ εντωμεταξυ.....μου ηρθαν αλλοι τρεις λογαριασμοι απο elpedison...κατεληξα να παω σε φυσικο καταστημα της ΔΕΗ οπου μου ειπαν οτι το myhome online 2ετιας εχει καταργηθει ...εχει αλλαξει η τιμη κλπ... μου φτιαχνουν myhome enter και μου λενε να μην πληρωσω τον τελικο της elpedison γιατι ολες οι κιλοβατωρες απο μεσα Δεκεμβρη θα χρεωθουν εκ νεου με το καινουργιο προγραμμα απο τη ΔΕΗ...δεν εδινε εγκριση η elpedison για να μεταβω στη ΔΕΗ...τεσπα λεω... τις τελευταιες 2 βδομαδες παρατηρησα στο e bill της ΔΕΗ οτι το προγραμμα εχει αλλαξει κι εχει γινει myhome online 2ετιας...ληγει 20/12/23...ωστοσο στη σελιδα της δεν υφισταται αυτη τη στιγμη 2ετες,αλλα 1ετες..  μηπως τελικα θα χρεωθω με την καλη τιμη του προγραμματος ??? Πριν την καταργησουν δλδ..συνοπτικα τα ειπα.....υπαρχουν κι αλλες λεπτομερειες..

Επεξ/σία από kostasx.7
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, userAnon είπε

Καλημέρα, πιστεύετε ότι θα κάνει αυξήσεις η ΔΕΗ στα online + enter από Απρίλιο? Νομίζω ότι δεν θα κάνει. Βλέπω μια εξομάλυνση τις τελευταίες ημέρες στα 0,23€ και με όλο τον ντόρο που γίνεται δεν πιστεύω ότι ειδικά η ΔΕΗ προκειτε να κάνει αυξήσεις. Επίσης μπαίνουμε και στην καλή εποχή με χαμηλότερη ζήτηση και καταναλώσεις οπότε προσωπικά πιστεύω οτι θα κρατήσει ίδιες τιμές μέχρι και τέλος Μαιου και ανάλογα με το τι θα αποφασίει η επιτροπη της Ευρώπης τέλη Μαιου για ότι ανακοίνωσαν χθες θα κινηθούν ανάλογα. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι προς το παρόν δεν θα υπάρξουν άλλες αυξήσεις και ίσως δούμε και καμία μικρή μείωση από αρχές καλοκαιριου. 

...Κυριακή - κοντή γιορτή. Το αργότερο από 4/4 θα ξέρουμε τί θα κάνει η ΔΕΗ. (...υποθέτω εννοείς

Όσο για την "εξομάλυνση", μην,,,πιστεύεις ό,τι βλέπεις. Απο το καλοκαίρι είναι αυτή η ιστορία, και με το που πέφει κάπως η χονδρική, αρχίζουν οι "αισοδοξίες". Η τελευταία "αισοδοξία", ήταν πριν αρχίσουν τα "ουκρανικά". Τα οποία είναι μια συνεχιζόμενη κατάσταση, και υπ' όψιν ότι η Ευρώπη τα 'χει σπάσει πλέον ενεργιακά με την Ρωσία, πράγμα που σημαίνει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να δούμε "καλύτερες μέρες". Και γενικώς από 24/2 έχουμε γίνει ένα γενικό τουρλουμπούκι, από ένα κάρο απόψεις. Στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία του σήμερα, αρκεί ένα βηχαλάκι για να γίνει αποσταθεροποίηση επί μακρόν (no pun intended). Κι αυτό που ξεκίνησε στην Ουκρανιασκάγια Γκουβέρνια (που θα θα 'λεγε γνωστός σχωρεμένος), ισοδυναμεί με πνευμονία, όσον αφορά τις ισορροπίες. Τις επιπτώσεις του, ακόμη και τώρα να σταματήσει, ακόμη και να γίνει η Ρωσία ο καλύτερος φίλος της Δύσης ταυτόχρονα, θα κάνουμε καιρό ακόμη και να νιώσουμε τις επιπτώσεις του Μάρτη του '22. Είναι φάση σα να εξαφανιστεί στα καλά καθουμενα ο Ήλιος και θα το καταλάβουμε μετά από 8 λεπτά.

Όσο για την ΔΕΗ, η ΔΕΗ πάνω απ' όλα το θέμα τί πολιτική θα διαλέξει να εφαρμόσει. Κι εγώ πιστεύω πως την τάση να μην χειροτερέψει τα ήδη ρημαγμένα πράγματα την έχει (λόγω ιδιότητας ως από φύση "εθνικός πάροχος") - αλλά από την άλλη, είναι και οι άλλοι στην μέση, που τον Νοέμβρη χτυπιόντουσαν που κρατούσε σκοτωμένες τις τιμές και κανανε διαβήματα προς την κυβένρηση για "αθέμιτο ανταγωνισμό" της. Όπως λοιπόν και τότε (εξ)αναγκάστηκε ν' ανεβάσει τιμές προ της ώρας της, πιθανώς να το κάνει και τώρα, όταν οι άλλοι μέχρι και τα 'χουν σταματήσει εντελώς τα σταθερά (ή τα έχουν γύρω στο 0,25 και παραπάνω). Δεν είναι λοιπόν ΜΟΝΟ θέμα "εποχικής μείωσης της ζήτησης για ενέργεια", παίζουν και άλλα. Άσε που, με ό,τι γίνεται Ουκρανία μεριά (μετακινήσεις πληθυσμών, γενική αποσταθεροποίηση), η ζήτηση μόνο για μείωση δεν βλέπω να πηγαίνει. Το ότι βγήκε σχεδόν ο χειμώνας, ήταν συνθήκη της εξίσωσης που ίσχυε μέχρι και για πέρσι. Φέτος ΟΛΑ είναι άλλη φάση (...και κλασσικά, από Ιούνη αρχίζει και ο χορός με τα κλιματιστικά, την ξηρασία, τους καύσωνες, τις πυρκαγιές κι όλα τα ωραία του καλοκαιριού...). Με άλλα λόγια, ειδικά φέτος, κράτα όχι μικρό καλάθι, αλλά,,,,ταπεράκι......

(...την δε "Ευρώπη", την έχουμε μάθει δα πόσο αργοκίνητα κινείται γενικά...)

Εγώ πιστεύω πως (κλασσικά), όσο πιο στην άκρη του ζουρνά είναι κάποιοι (πχ εμείς), τόσο πιο μεγάλο ζόρι θα τραβήξουν. Εκτός κι αν μπούνε φουλ στην διαδικασία τα λιγνιτικά μας, πράγμα που δεν το βλέπω να γίνεται...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, marypro είπε

Εκανα χθες το βράδυ απο τη σελίδα της ΔΕΗ αίτηση για αλλαγή προμηθευτή. Περιμένω να με ενημερώσουν. 

Με τη Volterra δεν έχω κάποια δέσμευση.  

Θα σου πρότεινα, ασχέτως που έκανες αίτηση online, να πας απευθείας στο κατάστημα (δουλεύουν τα περισσότερα και απόγευμα), σε 1 μέρα θα είσαι πελάτης ΔΕΗ. Στις online αιτήσεις έχουν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις και πιθανόν σε λίγες μέρες να αλλάξουν επί το χειρών τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει τύχει σε κάποιον με home enter να μην του έρθει λογαριασμός ενώ έχει δηλώσει να του έρχεται κάθε μήνα; Ήρθε 19/1 έναντι, 16/2 έναντι και περιμένω του Μαρτίου. Δεν ήρθε ακόμα. Πήρα τηλέφωνο μου λένε δεν έχει εκδοθεί ακόμα θα κάνουμε αίτημα να σας εκδοθεί. Τι φάση; Έχει τύχει σε κανέναν; 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Donmitsos10 είπε

Έχει τύχει σε κάποιον με home enter να μην του έρθει λογαριασμός ενώ έχει δηλώσει να του έρχεται κάθε μήνα; Ήρθε 19/1 έναντι, 16/2 έναντι και περιμένω του Μαρτίου. Δεν ήρθε ακόμα. Πήρα τηλέφωνο μου λένε δεν έχει εκδοθεί ακόμα θα κάνουμε αίτημα να σας εκδοθεί. Τι φάση; Έχει τύχει σε κανέναν; 

Ναι σ'εμενα ερχεται ανα διμηνο ενω ειναι τσεκαρισμενο ανα μηνα.

Κανε ενα τσεκ μεσα στο ebill ποτε ειναι η επομενη καταχωρηση ενδειξης στο self metering.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, dimostr είπε

Οι χαμηλές τιμές ήταν έως 3/12 

...το ίδιο όμως ήταν και η διάρκεια συμβολαίου (από 3/12 όλα τα σταθερά έκλειναν για ένα χρόνο). Από την άλλη βέβαια, θυμάμαι κάποιους που είχαν ποστάρει λογαριασμούς με χρεώσεις βάσει του νέου τιμολογίου, κι ας έγραφε το ebill για 2ετή διάρκεια προγράμματος. Ήταν πάντως ΚΑΙ αυτοί από ανάλογο τουρλουμπούκι (αίτηση προ 3/12 και μετά,,,,σαλάτα η ΔΕΗ και το ebill, μετά την ενεργοποίηση).

Επίσης ο φίλος είπε ότι πήγε σε κατάστημα (μέσα Δεκέμβρη νομίζω) και "του βάλανε το Εντερ" (λέγοντάς του μάλιστα ΕΝΑ ΚΑΡΟ αηδίες......). Άρα το πιθανότερο είναι να είναι όντως με τις νέες τιμές (ασχέτως διάρκειας συμβολαίου). ΕΚτός κι αν κάτι δεν κατάλαβε καλά από όσα του είπαν/κάνανε και μας τα μετέφερε λάθος...Στον λογαριασμό του θα φανεί, και δεν νομίζω να μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, όχι εύκολα έστω (θα χρειαστεί να ξεκινήσει ολόκληρη εκστρατεία, ώστε να δικαιωθεί "το παλιό Ονλάιν" που είχε αιτηθεί/υπογράψει, αν όντως του το ακυρώσανε στο κατάστημα για να τον βάλουν στο Έντερ...).

Εγώ πάντως με όσα έγραψε, έκανα κεφάλι. Δεν ξέρω αν ο korakios έχει πιο καθαρή άποψη για το πώς να κινηθεί.

40 λεπτά πριν, vali είπε

και πιθανόν σε λίγες μέρες να αλλάξουν επί το χειρών τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

...?! :-D ?!

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Ναι σ'εμενα ερχεται ανα διμηνο ενω ειναι τσεκαρισμενο ανα μηνα.

Κανε ενα τσεκ μεσα στο ebill ποτε ειναι η επομενη καταχωρηση ενδειξης στο self metering.

Έβαλα 17/2 ηλεκτρονικό-νυχτερινό μετρητή. Μπαίνω ebill και βλέπω αυτό. Τι εννοεί ο ποιητής; 6D9BE640-BFFA-43CC-ADC1-9EBD733AD7B9.jpeg.d19642eb9264cdb97e072fa65b76647a.jpeg

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Υπάρχει πρόβλεψη για αυτό στους όρους της ΔΕΗ, δεν σε γυρίζουν στο Γ1, μένεις σε αυτό που είσαι αλλά αναπροσαρμόζουν την τιμή με τον τρέχων τιμοκατάλογο.

"5. Ανανέωση Σύμβασης 5.1 Μετά το πέρας της αρχικής διάρκειας των δώδεκα (12) μηνών κατ’ εφαρμογή του Άρθρου 5 των Γενικών Όρων Σύμβασης Οικιακού Πελάτη ή Μη Οικιακού με ισχύ παροχής έως 25 kVA, η Σύμβαση θα ανανεώνεται αυτομάτως σε αορίστου χρόνου, θα εφαρμόζεται και θα ισχύειτο εκάστοτε ισχύον δημοσιευμένο τιμολόγιο ΔΕΗ myHome Enter, καθώς και οι δημοσιευμένοι Γενικοί Όροι και Ειδικοί όροι που ισχύουν για το προϊόν αυτό, με εξαίρεση την εφαρμογή τυχόν προωθητικών εκπτώσεων."

Πάντως κάποιοι που είχαν το παλιό enter από Δεκεμβρίο του 2020 ,τώρα που είναι πλέον αορίστου παραμένουν με τις παλιές τιμές. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Πάντως κάποιοι που είχαν το παλιό enter από Δεκεμβρίο του 2020 ,τώρα που είναι πλέον αορίστου παραμένουν με τις παλιές τιμές. 

Δεν ξέρω τί έπαιζε πριν το φθινόπωρο του '21, αλλά τότε τουλάχιστον τα σταθερά τους ήταν 2ετίας.

Ξέρεις εσύ δηλαδή τα της εποχής Δεκεμβρίου '20 να ήταν μονοετούς διάρκειας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Donmitsos10 είπε

Έβαλα 17/2 ηλεκτρονικό-νυχτερινό μετρητή. Μπαίνω ebill και βλέπω αυτό. Τι εννοεί ο ποιητής; 6D9BE640-BFFA-43CC-ADC1-9EBD733AD7B9.jpeg.d19642eb9264cdb97e072fa65b76647a.jpeg

Το ίδιο και σε μένα που τον έβαλα αρχές Φλεβάρη . Πήγα να δώσω ένδειξη , είχε επιλογή μόνο για ημερήσιες, βγήκα χωρις να πατήσω κάτι και μετά οταν ξαναμπήκα βλέπω 0 ... Προφανώς δεν έχει ενημερώσει  ο ΔΕΔΔΗΕ οτι έχει αλλάξει ο μετρητης και εχει μπει νυχτερινο . Εστειλα email , περιμένω να δω οταν μπορώ να δώσω ξανά ενδείξεις τον Μαιο δηλαδή. Λογαριασμό δεν έχω λάβει ενώ έχουν περάσει 2,5 μήνες απο τον τελευταιο . Και όσο καθυστερεί ο λογαριασμός, τόσο περνάνε και οι ημέρες και οι ώρες που καίμε και ποιος ξέρει τι ποσο θα μας έρθει μαζι με αυτες του παλιου μετρητη...

Επεξ/σία από petrakiskap
  • Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, petrakiskap είπε

Το ίδιο και σε μένα που τον έβαλα αρχές Φλεβάρη . Πήγα να δώσω ένδειξη , είχε επιλογή μόνο για ημερήσιες, βγήκα χωρις να πατήσω κάτι και μετά οταν ξαναμπήκα βλέπω 0 ... Προφανώς δεν έχει ενημερώσει  ο ΔΕΔΔΗΕ οτι έχει αλλάξει ο μετρητης και εχει μπει νυχτερινο . Εστειλα email , περιμένω να δω οταν μπορώ να δώσω ξανά ενδείξεις τον Μαιο δηλαδή. Λογαριασμό δεν έχω λάβει ενώ έχουν περάσει 2,5 μήνες απο τον τελευταιο . Και όσο καθυστερεί ο λογαριασμός, τόσο περνάνε και οι ημέρες και οι ώρες που καίμε και ποιος ξέρει τι ποσο θα μας έρθει μαζι με αυτες του παλιου μετρητη...

Μη λες τέτοια και με αγχωνεις. Εγώ έστειλα αίτημα να μου έρθει λογαριασμός άμεσα. Αυτό μας έλειπε να έρθει λογαριασμός μετά από 3-4 μήνες και να τα θέλουν και ντούκου 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Πάντως το κείμενο είναι γεμάτο ασυναρτησίες και συντακτικά λάθη... Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις την ποιότητα της συγκεκριμένης πληροφορίας. Προσωπικά μου φαίνεται ότι είναι γραμμένο έτσι ώστε να ακούγεται βαρύγδουπο (και να τσιμπάει έτσι κάνα κλικ) αλλά στην πραγματικότητα λέει πολλά χωρίς να λέει απολύτως τίποτα (για να το πω κομψά).

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, washcloud είπε

Δεν ξέρω τί έπαιζε πριν το φθινόπωρο του '21, αλλά τότε τουλάχιστον τα σταθερά τους ήταν 2ετίας.

Ξέρεις εσύ δηλαδή τα της εποχής Δεκεμβρίου '20 να ήταν μονοετούς διάρκειας;

Καλά μη βαράς μπερδεύτηκα...χαχα...έχω ήδη διαγράψει το 2022 και βρίσκομαι στο 2023....χαχα....διετούς διάρκειας ήταν οπότε θα δούμε απο το καλοκαίρι αν θα τους πάει με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...