Προς το περιεχόμενο

Στα 129 δολάρια η τιμή του καλωδίου Thunderbolt 3 Pro της Apple


dimakisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρκετά βαθιά θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη όσοι επιλέξουν το νέο καλώδιο που διέθεσε η Apple μέσω του site της.

Σε πολύ συγκεκριμένο κοινό απευθύνεται το καλώδιο Thunderbolt 3 που διέθεσε μέσω του online καταστήματός της η Apple. Το εν λόγω καλώδιο Thunderbolt 3 Pro, είναι μαύρου χρώματος και έχει μήκος δύο μέτρα. Υποστηρίζει συνδεσιμότητα DisplayPort και μεταφορά δεδομένων με ταχύτητες έως και 40 Gbps μεταξύ συμβατών συσκευών (10 Gbps ή σύνδεση USB 3.1 2ης γενιάς για όλες τις υπόλοιπες). Η τιμή του; Στα 129 δολάρια…

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε προς τι ένα τόσο υψηλό ποσό, υπάρχει εξήγηση. Το συγκεκριμένο καλώδιο είναι μήκους δύο μέτρων αλλά προσφέρει πλήρεις ταχύτητες Thunderbolt 3 -την ώρα που τα περισσότερα καλώδια μήκους άνω του μισού μέτρου παρουσιάζουν απώλειες (όσο μεγαλύτερο το μήκος, τόσο περισσότερες οι απώλειες). Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα πως η πιστοποίηση Thunderbolt είναι συνήθως αρκετά δαπανηρή, εν αντιθέσει με εκείνη για τα καλώδια USB Type-C, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στην ποιότητα κατασκευής του -είναι πλεκτό (“braided”).

Ρίχνοντας μια ματιά στο site της Apple, βρίσκουμε μία πρόταση της Belkin (Thunderbolt 3 στα δύο μέτρα αλλά χωρίς υποστήριξη DisplayPort και USB 3.1) στα 79,95 δολάρια, καθώς επίσης και μία ακόμα από την ίδια την Apple (Thunderbolt 3 με DisplayPort και USB 3.1 αλλά με μήκος 0,8 μέτρων) έναντι 39 δολαρίων.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι κι αλλιώς οι "μηλαράδες" βάζουν βαθειά το χέρι, για ό,τι κι αν πάρουν.
Πάντως η συνδεσιμότητα-μεταφορά είναι εντυπωσιακή (έως και 40 Gbps).

Επεξ/σία από ΒΟΡΕΙΟS
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

..... ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στην ποιότητα κατασκευής του -είναι πλεκτό : (“braided”).

EDIT :(“brai(N)de(A)d”).

 

😂😭🤭

Επεξ/σία από MontzOlee
  • Like 9
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, htaccess είπε

Κάτσε να τους τσιγκλίσουμε λίγο εκεί στην apple.... να αυξήσουν λίγο την τιμή του.

spacer.png

Παντα θα υπαρχουν προιοντα για να καλυψουν την ματαιοδοξια των πλουσιων που δεν ξερουν τι να κανουν τα χρηματα τους. Κερδος over 9000 αλλα who cares? Εδω πουλανε αερα κοπανιστο στην κυριολεξια σε καποιες περιοχες του κοσμου.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Όταν ήρθαν για να πάρουν τα hands free με καλώδιο σιώπησα γιατί δε με ένοιαζαν τα καλώδια. Όταν ήρθαν να πάρουν τους φορτιστές από τα κουτιά σιώπησα γιατί δε με ένοιαζε η ενσύρματη φόρτιση. Όταν ήρθαν και για μένα (καλώδιο Thunderbolt) και μου έβαλαν τιμή στα 129$ δεν υπήρχε πια κανείς να διαμαρτυρηθεί."

Viva la revolution αδέρφια!!!
 

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, leogr90 είπε

H λογικη πίσω απο αυτα τα προιοντα ειναι πολυ απλή: η apple θελει να θεωρειται οτι παρέχει premium και exclusive προιοντα ενω στη πραγματικοτητα παράγει καταναλωτικά προίοντα για τον μέσο αγοραστη. Αν ηταν οντως premium τα γυμνασια δε θα ηταν γεματα iphone.

Γι αυτο το λόγο κατα καιρους λανσαρει "ανοητα" και υπερκοστολογημενα προιοντα οπως αυτο το καλωδιο, το stand των 1000 ευρο, το λευκωμα με τις φωτογραφιες κλπ, προιοντα που τα βλεπεις μονο σε review videos για να συνεχισει να αυτοαποκαλειται "premium εταιρεια για λιγους". Γιατι κανενας νορμαλ ανθρωπος δε θα σπαταλουσε ετσι τα λεφτα του και ουτε υπαρχει και λογος για κατι τετοιο

Συμφωνώ. Να προσθέσω μια προσωπική άποψη. Για μένα, ένα premium προϊόν (π.χ τηλέφωνο) της κατηγορίας των 1000€, θα έπρεπε να παρέχει και κάποια πρόσθετα χαρακτηριστικά σε σχέση με τα υποδεέστερα, όχι μόνο λίγο πιο γρήγορα components. Π.χ Δε θα αγόραζα iPhone ή Samsung S20 ή Huawei σε αυτά τα λεφτά. Θα αγόραζα όμως (αν χρειαζόμουν τα features) ένα Note 10 ή Note 20 γιατί έχει πρόσθετες λειτουργίες όπως το pen που σε κάποιους θα είναι χρήσιμες. Έχει κάτι που το ξεχωρίζει από τα άλλα. Κατά την άποψή μου, ένα "premium" προϊόν, έτσι θα έπρεπε να λανσάρεται.

  • Like 8
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι επιπλέον και charging cable 100W.

Το θέμα είναι τα σενάρια χρήσης: πόσοι είναι αυτοί με τα ατελείωτα terabytes δεδομένα που θέλουν να τα μεταφέρουν από / προς τον mac τους με 6,5 GB/s (ανώτατη θεωρητική ταχύτητα) γιατί έχει σημασία και το τελευταίο δευτερόλεπτο; Πόσο συχνά χρειάζεται να το κάνουν αυτό και πόσο internal storage έχει τέλος πάντων ο Η/Υ τους;

Για ένα επαγγελματία πάντως που θέλει κάτι τέτοιο και ειδικά π.χ. στις ΗΠΑ το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...