eliasjuve Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2020 βαριέται να τον βγάλει και σου λέει παπατζες. 1
haris_216 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Panagiotis72 είπε Η γνώμη του υδραυλικού είναι κάποια στιγμή ίσως να αλλαχτεί ώστε όταν έχει κακοκαιρία μην χρειαστεί να βάλω τον ηλιακό Επειδή ως γνωστόν έχουμε τόσες πολλές "κακοκαιρίες" που χρειάζεται να προβλέψουμε και γι' αυτές. Ειδικά αν είσαι Αθήνα, ή γενικότερα κεντρική και νότια Ελλάδα, απλά γελάμε. Έχω ηλιακό τα τελευταία περίπου 35 χρόνια και πραγματικά οι φορές που χρειάστηκε να τον ανάψω δεν θα δικαιολογούσαν την ύπαρξη ηλεκτρικού. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2020 από haris_216
meletis_m Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Στις 7/8/2020 στις 11:44 ΜΜ, Panagiotis72 είπε Σε λίγες ημέρες θα προχωρήσω σε εγκατασταση ηλιακού ωστόσο έχω ηλεκτρικο δεν ξέρω πόσα lt και ο πίνακας έχει 3 ασφάλειες. 1 κουζίνα, 1 του ηλεκτρικου, 1 ασφαλεία με γραμμή πάνω στην ταράτσα για ηλιακό και σκέφτομαι να κρατήσω τον ηλεκτρικό. Να τον κρατήσω ή δεν αξίζει; Τι σπίτι είναι ; Πλέον υπάρχουν και μποιλερ τριπλής ενέργειας ( δηλαδή με καλοριφέρ / ηλιακό / και ρεύμα) , το έχει κοιτάξει ; Πόσα μέτρα είναι από το λεβητοστάσιο ώστε να τραβήξεις παροχές εάν δέν υπάρχουν ήδη , αναλόγως και τι θές να κάνεις.
Panagiotis72 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Τι σπίτι είναι ; Πλέον υπάρχουν και μποιλερ τριπλής ενέργειας ( δηλαδή με καλοριφέρ / ηλιακό / και ρεύμα) , το έχει κοιτάξει ; Πόσα μέτρα είναι από το λεβητοστάσιο ώστε να τραβήξεις παροχές εάν δέν υπάρχουν ήδη , αναλόγως και τι θές να κάνεις. Είναι στο υπόγειο και ο ηλιακός θα μπεί στην ταράτσα μετά τον 4ο. Για να το συνδέσω με καλοριφέρ δεν το προχωράω καθώς δεν βάζουν πετρέλαιο
xsterg Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) γνωμη μου κρατας και τον ηλεκτρικο του παταριου και τους δουλευεις με τριοδη. αλλο να ζεσταινεις με ρευμα 40 ή 60 λιτρα και αλλο 160 η 200 η δεν ξερω ποσα λιτρα. η χρηση του ηλιακου με ρευμα εχει νοημα μονο εαν το νερο εχει θερμοκρασια κοντα σε αυτο που θελεις και χρειαζεται λιγη ενεργεια για να ζεσταθει. διαφορετικα με τα κρυα τον χειμωνα συμφερει χωρις δευτερη σκεψη ο θερμοσιφωνας εντος του σπιτιου. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2020 από xsterg 1
magicnumbers Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Εγω να ρωτησω κατι τωρα χωρις αξιζει δεν αξιζει κλπ θεωρητικα. Εστω βαζεις ηλιακο τραβας νερα απο τη βρυση της κουζινας (ζεστο κρυο), αφηνεις τον παλιο με το ρευμα του στο παταρι,κ στα δυσκολα τον αναβεις.Ετσι ουτε ρευμα πας στη ταρατσα,ουτε χαλας ρευμα για να ζεστανεις 120 λιτρα πχ εξω στο κρυο αλλα στο παταρι σου. Αμα τρυπησει 1 φορα στα 20 χρονια η οχι κ ισως κ μπορει βλεπουμε. Επηρεαζει κατι αυτο?
hp8 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 6 λεπτά πριν, magicnumbers είπε Εγω να ρωτησω κατι τωρα χωρις αξιζει δεν αξιζει κλπ θεωρητικα. Εστω βαζεις ηλιακο τραβας νερα απο τη βρυση της κουζινας (ζεστο κρυο), αφηνεις τον παλιο με το ρευμα του στο παταρι,κ στα δυσκολα τον αναβεις.Ετσι ουτε ρευμα πας στη ταρατσα,ουτε χαλας ρευμα για να ζεστανεις 120 λιτρα πχ εξω στο κρυο αλλα στο παταρι σου. Αμα τρυπησει 1 φορα στα 20 χρονια η οχι κ ισως κ μπορει βλεπουμε. Επηρεαζει κατι αυτο? τι εννοείς επηρεάζει Αυτό που περιγράφεις γίνεται αλλά θα πρέπει να βάλεις βάνες αλλαγής Ηλεκτρικές η χειροκίνητες η βαλβίδα εκτροπής η βαλβίδα ανάμειξης
magicnumbers Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, hp8 είπε τι εννοείς επηρεάζει Αυτό που περιγράφεις γίνεται αλλά θα πρέπει να βάλεις βάνες αλλαγής Ηλεκτρικές η χειροκίνητες η βαλβίδα εκτροπής η βαλβίδα ανάμειξης Εννοω οτι εφοσον ο παλιος δε θα πειραχτει στο παταρι κ η τροφοδοσια/παροχη νερου ζεστου κ κρυου θα γινεται μεσω της βρυσης της κουζινας που ειναι ολα μαζι στο ιδιο κυκλωμα. Το κρυο ειναι κρυο,οποτε τι βανα να βαλεις,ενω το ζεστο θα ερχεται αποπου ειναι πιο ζεστο στη τελικη. Η κανω λαθος?
meletis_m Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, magicnumbers είπε Εννοω οτι εφοσον ο παλιος δε θα πειραχτει στο παταρι κ η τροφοδοσια/παροχη νερου ζεστου κ κρυου θα γινεται μεσω της βρυσης της κουζινας που ειναι ολα μαζι στο ιδιο κυκλωμα. Το κρυο ειναι κρυο,οποτε τι βανα να βαλεις,ενω το ζεστο θα ερχεται αποπου ειναι πιο ζεστο στη τελικη. Η κανω λαθος? Τον ηλιακό πως θα τον συνδέσεις ; Θα είναι διπλής ή τριπλής ενέργειας; Πόσο απόσταση έχει ο ηλιακός ;
xsterg Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Στις 8/8/2020 στις 8:43 ΜΜ, tigergreg είπε Αυτο ακριβως εκανα κι εγω πριν 20 χρονια καθοτι υπαρχουν αρκετες απωλειες πανω απο 2 οροφους. Μαλιστα δεν περασα καθολου ηλεκτρικη γραμμη στην ταρατσα γιατι δεν ειχε νοημα. Μεθοδος πραγματικης εξοικονομησης γιατι αλλο να ζεσταινεις 80 λιτρα στο παταρι τον χειμωνα και αλλο στην ταρατσα 160 λιτρα. Την δε βανα την τοποθετησα εξω απο το παραθυρο του φωταγωγου. Μαλιστα οταν το μπρατσο της βανας "κοιταζει" επανω ερχετε νερο απο πανω και οταν "κοιταζει" κατω ερχετε απο τον κατω θερμοσιφωνα. ακριβως τα ιδια εχω κανει και εγω. τον θερμοσιφωνα του παταριου τον κρατησα για τις λιγες φορες που χρειαζεται ζεστο νερο το σπιτι και δεν εχει ηλιοφανεια. αλλο να ζεσταινω 80 λιτρα μεσα στην θερμοκρασια του σπιτιου και αλλο 160 λιτρα στο κρυο της ταρατσας. ο θερμοσιφωνας του παταριου με μιση ωρα λειτουργια εχει καυτο νερο για ενα τουλαχιστον ατομο. ο ηλιακος για να πετυχει το ιδιο αποτελεσμα θελει 2 ωρες. ασε που στο παταρι το νερο εαν δεν καταναλωθει κραταει ανετα 24 ωρες ενω ο ηλιακος ειδικα σε κρυο βραδυ την αλλη μερα δεν εχει σχεδον τιποτα. αυτα τα λεω με ντοκουμεντα γιατι εχω και εμβαπτιζομενα θερμομετρα και βλεπω την θερμοκρασια του. στις λιγες φορες που θα χρειαστει μεταγωγη απο τον εναν στον αλλον δεν ειναι τιποτα να γυρισεις μια τριοδη βανα. 1
magicnumbers Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Τον ηλιακό πως θα τον συνδέσεις ; Θα είναι διπλής ή τριπλής ενέργειας; Πόσο απόσταση έχει ο ηλιακός ; Διπλης θαναι.Δεν παίζει θερμανση πια εδω.Έχει 2 ορόφους από πάνω μου.Θα συνδεθει στη βρύση της κουζίνας που είναι μια μεσοτοιχία με το κενό απέξω κ αποκει θα πάει το ζεστό με τις υπάρχουσες σωληνώσεις εως στο μπάνιο. Ο υδραυλικός συμφωνησε. Δε τον ρώτησα αν αφήσω τον παλιό ως έχει κ να τους παίζω παράλληλα,κ άμα κάνει κρύο να ανάβω κ να τραβάει ζεστό απτον παλιό,δίχως να ανεβάσω ρεύμα στη ταράτσα δηλαδή καν. 1 ώρα πριν, xsterg είπε λιγες φορες που θα χρειαστει μεταγωγη απο τον εναν στον αλλον δεν ειναι τιποτα να γυρισεις μια τριοδη βανα. Μιας κ κατέχεις φαίνεται πως σου φαίνεται η ιδέα μου από πάνω;
xsterg Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, magicnumbers είπε Διπλης θαναι.Δεν παίζει θερμανση πια εδω.Έχει 2 ορόφους από πάνω μου.Θα συνδεθει στη βρύση της κουζίνας που είναι μια μεσοτοιχία με το κενό απέξω κ αποκει θα πάει το ζεστό με τις υπάρχουσες σωληνώσεις εως στο μπάνιο. Ο υδραυλικός συμφωνησε. Δε τον ρώτησα αν αφήσω τον παλιό ως έχει κ να τους παίζω παράλληλα,κ άμα κάνει κρύο να ανάβω κ να τραβάει ζεστό απτον παλιό,δίχως να ανεβάσω ρεύμα στη ταράτσα δηλαδή καν. Μιας κ κατέχεις φαίνεται πως σου φαίνεται η ιδέα μου από πάνω; κοιταξε. παραλληλα εννοεις οτι θα εχουν παροχη και οι δυο και με την τριοδη θα επιλεγεις απο ποια παροχη ζεστου νερου θα τροφοδοτεις το σπιτι? εαν ειναι ετσι ναι. εαν μπορεις βαλε και την τριοδη μεσα σε καμια αποθηκη η σε καποιο σημειο που να μην φαινεται πολυ. επίσης θα σου ελεγα να τραβηξεις και καλωδιο για 220v εξωτερικου χωρου απο τον πινακα μεχρι τον ηλιακο. επίσης και ενα καλωδιο δικτυου παλι εξωτερικου χωρου απο το μπανιο εως τον ηλιακο για την περιπτωση που χρειαστει να βαλεις θερμομετρο ηλιακου. ολα αυτα με καλωδια εξωτερικου χωρου και μεσα σε καναλι η σωληνα ηλεκτρολογικο για εξωτερικο χωρο για περισσοτερη αντοχη. το ξερω οτι με αυτα που σου λεω οτι αυξανω τα κοστολογια αλλα αυτα μπαινουν μια φορα. το καλωδιο για τα 220v καλο ειναι να το εχεις γιατι εαν το νερο ειναι πχ 36 βαθμους τοτε δεν συμφερει να αναψεις τον μεσα θερμοσιφωνα. θα τον αναψεις 10-15 λεπτα και θα παει 39-40 βαθμους και θα κανεις ενα ωραιο μπανακι. εαν εχει μεγαλη διαφορα οπως τωρα τον χειμωνα που ετυχε ημερες και δεν ειχε καθολου ηλιοφανεια και ειχε ο ηλιακος 23 βαθμους εννοειται οτι πας κατ ευθειαν στον θερμοσιφωνα παταριου. καλη επιτυχια και εαν μπορω να σε βοηθησω πες μου. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου από xsterg 1
chios Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, magicnumbers είπε Δε τον ρώτησα αν αφήσω τον παλιό ως έχει κ να τους παίζω παράλληλα,κ άμα κάνει κρύο να ανάβω κ να τραβάει ζεστό απτον παλιό,δίχως να ανεβάσω ρεύμα στη ταράτσα δηλαδή καν. Αυτό γίνεται αλλά θέλει βάνες για να επιλέγεις από που θα έχεις ζεστό νερό, εγώ δεν το έκανα έχω τριπλής ηλιακό. 1
magicnumbers Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, xsterg είπε κοιταξε. παραλληλα εννοεις οτι θα εχουν παροχη και οι δυο και με την τριοδη θα επιλεγεια απο ποια παροχη ζεστου νερου θα τροφοδοτεις το σπιτι? εαν ειναι ετσι ναι. εαν μπορεις βαλε και την τριοδη μεσα σε καμια αποθηκη η σε καποιο σημειο που να μην φαινεται πολυ. επίσης θα σου ελεγα να τραβηξεις και καλωδιο για 220v εξωτερικου χωρου απο τον πινακα μεχρι τον ηλιακο. επίσης και ενα καλωδιο δικτυου παλι εξωτερικου χωρου απο το μπανιο εως τον ηλιακο για την περιπτωση που χρειαστει να βαλεις θερμομετρο ηλιακου. ολα αυτα με καλωδια εξωτερικου χωρου και μεσα σε καναλι η σωληνα ηλεκτρολογικο για εξωτερικο χωρο για περισσοτερη αντοχη. το ξερω οτι με αυτα που σου λεω οτι αυξανω τα κοστολογια αλλα αυτα μπαινουν μια φορα. το καλωδιο για τα 220v καλο ειναι να το εχεις γιατι εαν το νερο ειναι πχ 36 βαθμους τοτε δεν συμφερει να αναψεις τον μεσα θερμοσιφωνα. θα τον αναψεις 10-15 λεπτα και θα παει 39-40 βαθμους και θα κανεις ενα ωραιο μπανακι. εαν εχει μεγαλη διαφορα οπως τωρα τον χειμωνα που ετυχε ημερες και δεν ειχε καθολου ηλιοφανεια και ειχε ο ηλιακος 23 βαθμους εννοειται οτι πας κατ ευθειαν στον θερμοσιφωνα παταριου. καλη επιτυχια και εαν μπορω να σε βοηθησω πες μου. Σευχαριστω!Μεχρι για καμια βρυση ειμαι κ αλλαγη μπαταριας σε μισοστροφα (μεγαλη ευκολια by the way) παρακατω δε παω😄 Α το εχεις προχωρησει το θεμα,δικτυοκαλωδιο για θερμομετρο θερμοσιφωνα δεν ειχα σκεφτει ποτε. Οντως η θερμοκρασια αυτη ειναι μια παραμετρος. Μπαινει με πατεντα η ειναι συγκεκριμενης κατασκευης ειδικο,γιατι καπως πρεπει να κανει compensate το μηκος καλωδιου μεσα στη μετρηση υποθετω; Παντως γενικα επειδη δεν υπαρχει πολυ ευελιξια στο σπιτι που θα μπει απο αποψης εγκαταστασης,το κουμπωμα θα γινει στη βρυση κουζινας (ντουλαπι δηλ). Αρα θα μπει εκει η βανα που λες. Διχως αυτην θεωρητικα τι αποτελεσμα θαχουμε; Θα μου φερνει ζεστο ο ηλιακος κ κρυο ο εσωτερικος κ θα μου το σπαει ε?
kozanitis_itis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου https://youtu.be/lnmuJ2P6qFg?si=UfxCws1eLC85AjIc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα