celtic Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Καλησπερα στο φορουμ. Μενω 10 χρονια περιπου σε πολυκατοικια που εχει υποσταθμο της ΔΕΗ στο υπογειο. Λεπτομερειες δεν ξερω.... Στο υπογειο επισης στην αποθηκη, εχω πραγματα εδω και δεκα χρονια (παλια playstation, βιβλια, παιχνιδια).... Ηρθε η ωρα να μετακομισω και να παρω αυτα τα πραγματα. Η αποσταση της αποθηκης ειναι περιπου 10 μετρα ισως και παραπανω απο το δωματιο του υποσταθμου... Δυστυχως δεν υπαρχει κανενα υπογειο στο καινουριο σπιτι για να τα βαλω... Οποτε αναγκαστικα θα μπουν μεσα στο σπιτι σε καποια ντουλαπα... Η ερωτηση ειναι χαζη ισως αλλα.... Υπαρχει πιθανοτητα 10 χρονια τωρα να εχουν "ποτισει" ακτινοβολια απο τον υποσταθμο την οποια θα διαχυσουν στο νεο σπιτι; Μεσω σκονης οπως τα αποσυσκευαζω η αν μπουν σε λειτουργεια;;; Το λεω γιατι θα υπαρχει μικρο παιδι στο σπιτι και γιατι ηδη τα καλωδια της ΔΕΗ απο το μπαλκονι που θα παμε (πατρικο) ειναι στα 4 μετρα απεναντι μας (μεχρι τα 30 που εμενα δεν επαθα τιποτα, ειναι 5 καλωδια χαμηλης τασης.... Μιλαμε για κουτες με κονσολες, με βιβλια, με ανταλλακτικα υπολογιστων....). Η μηπως η ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια επηρρεαζει μονο ζωντανους ιστους; Παρακαλω οποιος γνωριζει κατι σχετικο ας με διαφωτησει.... Ισως ειναι γελοιο που το ρωταω για καποιους αλλα ειναι σημαντικο για εμενα... 4
soterman Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Ήρεμα ρωτάω. Τρολάρεις; Αν όχι, ψάξε για τους τύπους των ακτινοβολιών, ανάλογα το μήκος κύματός τους, για να σε βοηθήσω. Και θα δεις τι απορροφά μόνιμα ή όχι η ύλη (και ποια ύλη...) Plot twist: Έχεις κάνει ποτέ ακτινογραφία; 7 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Θλιβομαι όταν διαβάζω τέτοιες ερωτήσεις από κόσμο. Κι όχι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ακόμα και δίπλα από τον υποσταθμό να ήταν τα αντικείμενα, ο υποσταθμος περιέχει έναν μετασχηματιστη ο οποίος αναλαμβάνει την ανύψωση η υποβιβασμό της τάσης, η εγκατάσταση του υποσταθμου γίνεται με βάση κανονισμούς και στα υπόγεια ουσιαστικά μπαίνουν μέσα στο έδαφος η μέσα σε μια ειδική κατασκευή, ειδικά όταν είναι κλεισμένος εντός δωματίου και όταν απέχει και 10μετρα, τα καλώδια και οι αγωγοί βρίσκονται περικλεισμενοι εντός μονωτικων υλικών. 3 1
flienky Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Και μεσα στον μετασχηματιστη να εισαι δεν εχεις προβλημα. 1
celtic Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, soterman είπε Ήρεμα ρωτάω. Τρολάρεις; Αν όχι, ψάξε για τους τύπους των ακτινοβολιών, ανάλογα το μήκος κύματός τους, για να σε βοηθήσω. Και θα δεις τι απορροφά μόνιμα ή όχι η ύλη (και ποια ύλη...) Plot twist: Έχεις κάνει ποτέ ακτινογραφία; Ακτινογραφιες εχω κανει... Αξονικη επισης... Αλλα εν προκειμενω δεν κραταει κατι απο ακτινοβολια τοσο καιρο κοντα στον υποσταθμο;; 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Θλιβομαι όταν διαβάζω τέτοιες ερωτήσεις από κόσμο. Κι όχι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ακόμα και δίπλα από τον υποσταθμό να ήταν τα αντικείμενα, ο υποσταθμος περιέχει έναν μετασχηματιστη ο οποίος αναλαμβάνει την ανύψωση η υποβιβασμό της τάσης, η εγκατάσταση του υποσταθμου γίνεται με βάση κανονισμούς και στα υπόγεια ουσιαστικά μπαίνουν μέσα στο έδαφος η μέσα σε μια ειδική κατασκευή, ειδικά όταν είναι κλεισμένος εντός δωματίου και όταν απέχει και 10μετρα, τα καλώδια και οι αγωγοί βρίσκονται περικλεισμενοι εντός μονωτικων υλικών. Φιλε ειμαι αδαης.... Μπορεις να μου εξηγησεις για πιο λογο δεν εχουν ακτινοβολια τα αντικειμενα ακομα και διπλα απο τον υποσταθμο τοσο καιρο δεδομενου του ισχυρου ηλεκτρομαγνητικου πεδιου;
Lacepo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Θλιβομαι όταν διαβάζω τέτοιες ερωτήσεις από κόσμο. Κι όχι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ακόμα και δίπλα από τον υποσταθμό να ήταν τα αντικείμενα, ο υποσταθμος περιέχει έναν μετασχηματιστη ο οποίος αναλαμβάνει την ανύψωση η υποβιβασμό της τάσης, η εγκατάσταση του υποσταθμου γίνεται με βάση κανονισμούς και στα υπόγεια ουσιαστικά μπαίνουν μέσα στο έδαφος η μέσα σε μια ειδική κατασκευή, ειδικά όταν είναι κλεισμένος εντός δωματίου και όταν απέχει και 10μετρα, τα καλώδια και οι αγωγοί βρίσκονται περικλεισμενοι εντός μονωτικων υλικών. Αν θλιβεζε να πας στον ψυχιατρο να σου γραψει φαρμακα, ο ανθρωπος και λαθε ανθρωπος δεν ξερει για αυτο ρωταει για να μαθει και οχι να διαβαζει τις εξυπναδες σου εσενα και καθε εσενα. 4 3 1
DrLo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, celtic είπε Ακτινογραφιες εχω κανει... Αξονικη επισης... Αλλα εν προκειμενω δεν κραταει κατι απο ακτινοβολια τοσο καιρο κοντα στον υποσταθμο;; Φιλε ειμαι αδαης.... Μπορεις να μου εξηγησεις για πιο λογο δεν εχουν ακτινοβολια τα αντικειμενα ακομα και διπλα απο τον υποσταθμο τοσο καιρο δεδομενου του ισχυρου ηλεκτρομαγνητικου πεδιου; Για τον ίδιο λόγο που δεν έχει ακτινοβολία το σεμεδάκι που είχε η γιαγιά σου πάνω στη τηλεόραση ή το γυάλινο πιάτο του φούρνου μικροκυμάτων. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από DrLo
celtic Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 6 λεπτά πριν, DrLo είπε Για τον ίδιο λόγο που δεν έχει ακτινοβολία το σεμεδάκι που είχε η γιαγιά σου πάνω στη τηλεόραση ή το γυάλινο πιάτο του φούρνου μικροκυμάτων. O οποιος ειναι; Η ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια δεν απορροφαται απο μη ζωντανους ιστους και δεν μεταδιδεται απο την αφη;;
celtic Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, flienky είπε Και μεσα στον μετασχηματιστη να εισαι δεν εχεις προβλημα. Πως ειναι δυνατο αυτο;;; Δεν εκπεμπει ηλεκτρομαγνητικο πεδιο; 12 λεπτά πριν, acomaedo είπε Όχι. Το οχι αναφερεται στο " Η ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια δεν απορροφαται απο μη ζωντανους ιστους και δεν μεταδιδεται απο την αφη;; ""
dreamercon Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 6 ώρες πριν, celtic είπε Καλησπερα στο φορουμ. Μενω 10 χρονια περιπου σε πολυκατοικια που εχει υποσταθμο της ΔΕΗ στο υπογειο. Λεπτομερειες δεν ξερω.... Στο υπογειο επισης στην αποθηκη, εχω πραγματα εδω και δεκα χρονια (παλια playstation, βιβλια, παιχνιδια).... Ηρθε η ωρα να μετακομισω και να παρω αυτα τα πραγματα. Η αποσταση της αποθηκης ειναι περιπου 10 μετρα ισως και παραπανω απο το δωματιο του υποσταθμου... Δυστυχως δεν υπαρχει κανενα υπογειο στο καινουριο σπιτι για να τα βαλω... Οποτε αναγκαστικα θα μπουν μεσα στο σπιτι σε καποια ντουλαπα... Η ερωτηση ειναι χαζη ισως αλλα.... Υπαρχει πιθανοτητα 10 χρονια τωρα να εχουν "ποτισει" ακτινοβολια απο τον υποσταθμο την οποια θα διαχυσουν στο νεο σπιτι; Μεσω σκονης οπως τα αποσυσκευαζω η αν μπουν σε λειτουργεια;;; Το λεω γιατι θα υπαρχει μικρο παιδι στο σπιτι και γιατι ηδη τα καλωδια της ΔΕΗ απο το μπαλκονι που θα παμε (πατρικο) ειναι στα 4 μετρα απεναντι μας (μεχρι τα 30 που εμενα δεν επαθα τιποτα, ειναι 5 καλωδια χαμηλης τασης.... Μιλαμε για κουτες με κονσολες, με βιβλια, με ανταλλακτικα υπολογιστων....). Η μηπως η ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια επηρρεαζει μονο ζωντανους ιστους; Παρακαλω οποιος γνωριζει κατι σχετικο ας με διαφωτησει.... Ισως ειναι γελοιο που το ρωταω για καποιους αλλα ειναι σημαντικο για εμενα... Είναι περίπου σαν να λες... είχα αφήσει κάποια πράγματα έξω στον ήλιο για μερικά χρόνια. Υπάρχει περίπτωση αν τα βάλω σε κλειστό χώρο να φεγγοβολούν από το πολύ φως που μάζεψαν;
celtic Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, dreamercon είπε Είναι περίπου σαν να λες... είχα αφήσει κάποια πράγματα έξω στον ήλιο για μερικά χρόνια. Υπάρχει περίπτωση αν τα βάλω σε κλειστό χώρο να φεγγοβολούν από το πολύ φως που μάζεψαν; Καλο το παραδειγμα φιλε μου, παρολο που ψαχνω στο διαδικτυο δεν μπορω να βρω μια πηγη που να αναφερει αν ισχυει αυτο που λεω.... Αν παραμενει δλδ Η/Μ ακτινοβολια απο ισχυρο πεδιο στα αντικειμενα....
odys03 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει κίνδυνος για άψυχα αντικείμενα. η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν είναι ραδιενέργεια να παραμένει σε ένα υλικό. Πρόβλημα θα ήταν να ζούσες σταθερά πολύ κοντά σε ένα μετασχηματιστή και σε γραμμές υψηλής τάσης, αυτό απαγορεύεται, υπάρχουν σαφείς κανονισμοί. Ένα πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει είναι τα λάδια των μετασχηματιστών, αν υπάρχουν διαρροές, παλιότερα χρησιμοποιούσαν κλοφέν ένα καρκινογόνο λάδι για ψύξη, δεν ξέρω τώρα αν έχει καταργηθεί. Σχετικά με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από πομπούς, εκεί τα πράγματα είναι ασαφή, να δώσω μερικές πληροφορίες στους φίλους που διαβάζουν, μιλούσα πριν χρόνια με καθηγητή από ρώσικο πανεπιστήμιο, και μου είπε να αποφεύγουμε να είμαστε κοντά σε πομπούς και κεραίες εκπομπής, σε πειράματα που έκαναν με πειραματόζωα υπήρχε πολύ μεγάλη αλοίωση του DNA των κυττάρων των πειραματόζωων, με εμφανέστατα σημάδια και στον πιο άσχετα με επιστήμες, έπεφτε το τρίχωμα ψοφούσαν γρήγορα, λευχαιμίες καρκίνους κλπ. Χαρακτηριστικά μου είχε πει να μην εμπιστεύομαστε καμία μελέτη και οδηγία γιατί οι εταιρίες χρηματοδοτούν οργανισμούς, και ινστιτούτα πιστοποιήσεων και κανονισμών. Αυτά που γράφουμε είναι ασαφή γιατί άλλο πομπός 2000 watt ραδιοφωνικού σταθμού και άλλο πομπός 20 watt σε Ghz κινητής, αλλά το καλύτερο είναι όσο πιο μακρυά και αγαπημένοι πάρα να είσαι 24 ώρες κάτω από τέτοιες εκπομπές. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από odys03 2 1
celtic Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 3 λεπτά πριν, odys03 είπε Δεν υπάρχει κίνδυνος για άψυχα αντικείμενα. η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν είναι ραδιενέργεια να παραμένει σε ένα υλικό. Πρόβλημα θα ήταν να ζούσες σταθερά πολύ κοντά σε ένα μετασχηματιστή και σε γραμμές υψηλής τάσης, αυτό απαγορεύεται, υπάρχουν σαφείς κανονισμοί. Ένα πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει είναι τα λάδια των μετασχηματιστών, αν υπάρχουν διαρροές, παλιότερα χρησιμοποιούσαν κλοφέν ένα καρκινογόνο λάδι για ψύξη, δεν ξέρω τώρα αν έχει καταργηθεί. Σχετικά με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από πομπούς, εκεί τα πράγματα είναι ασαφή, να δώσω μερικές πληροφορίες στους φίλους που διαβάζουν, μιλούσα πριν χρόνια με καθηγητή από ρώσικο πανεπιστήμιο, και μου είπε να αποφεύγουμε να είμαστε κοντά σε πομπούς και κεραίες εκπομπής, σε πειράματα που έκαναν με πειραματόζωα υπήρχε πολύ μεγάλη αλοίωση του DNA των κυττάρων των πειραματόζωων, με εμφανέστατα σημάδια και στον πιο άσχετα με επιστήμες, έπεφτε το τρίχωμα ψοφούσαν γρήγορα, λευχαιμίες καρκίνους κλπ. Χαρακτηριστικά μου είχε πει να μην εμπιστεύομαστε καμία μελέτη και οδηγία γιατί οι εταιρίες χρηματοδοτούν οργανισμούς, και ινστιτούτα πιστοποιήσεων και κανονισμών. Αυτά που γράφουμε είναι ασαφή γιατί άλλο πομπός 2000 watt ραδιοφωνικού σταθμού και άλλο πομπός 20 watt σε Ghz κινητής, αλλά το καλύτερο είναι όσο πιο μακρυά και αγαπημένοι πάρα να είσαι 24 ώρες κάτω από τέτοιες εκπομπές. Περισσοτερο το σκεφτομουν λογο του οτι ειναι 10 χρονια κοντα σε αυτο τον υποσταθμο... Προφανως και υπαρχουν καποια πρωτοκολλα ασφαλειας αλλα επειδη εχω και μικρο παιδι δεν θα ηθελα να τα εχω μεσα στο σπιτι.... Απο την αλλη βεβαια αν εμενε η ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια του φουρνου μικροκυματων στο φαγητο, τοσο μεγαλη και δυνατη που ειναι, θα ψοφουσαμε στα 4 φαγητα... Δεν εχεις αδικο σε αυτο.... Στο πατρικο μου που θα μεινω και μεγαλωσα 30 χρονια ακριβως στα 3-4 μετρα απο το μπαλκονι υπαρχει μια πενταδα καλωδια χαμηλης τασης. Δεν παθαμε κατι ουτε πιστευω να ακτινοβολουνται τοσο το τραπεζι και οι καρεκλες του μπαλκονιου...
odys03 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, celtic είπε Περισσοτερο το σκεφτομουν λογο του οτι ειναι 10 χρονια κοντα σε αυτο τον υποσταθμο... Προφανως και υπαρχουν καποια πρωτοκολλα ασφαλειας αλλα επειδη εχω και μικρο παιδι δεν θα ηθελα να τα εχω μεσα στο σπιτι.... Απο την αλλη βεβαια αν εμενε η ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια του φουρνου μικροκυματων στο φαγητο, τοσο μεγαλη και δυνατη που ειναι, θα ψοφουσαμε στα 4 φαγητα... Δεν εχεις αδικο σε αυτο.... Στο πατρικο μου που θα μεινω και μεγαλωσα 30 χρονια ακριβως στα 3-4 μετρα απο το μπαλκονι υπαρχει μια πενταδα καλωδια χαμηλης τασης. Δεν παθαμε κατι ουτε πιστευω να ακτινοβολουνται τοσο το τραπεζι και οι καρεκλες του μπαλκονιου... Αυτά τα πράγματα μόνο στην Ελλάδα γίνονται στα μπαλκόνια είναι 2 μέτρα μακριά τα γυμνά καλώδια 220 volt. Απλά η άγνοια κινδύνου και η καλή τύχη φυλάει τον κοσμάκη, κατά λάθος να σου πέσει η βέργα που γυρίζεις τις τέντες κατά λάθος να ποτίζεις τα λουλούδια και να πετάς νερό με μπεκ..... ή ένα παιδάκι να πετάξει ένα σύρμα όπως παίζει, ένα παιχνίδι.... που να ξέρει ότι από αυτό το σύρμα περνάνε 40-50 Κwatt ισχύος εκείνη την στιγμή Έχω δει ένα γείτονα πριν χρόνια όπως πότιζε και πέρναγα μέρα μεσημέρι να ακούγεται σαν κεραυνός, πότιζε με μπεκ, πως έζησε. Άλλη φάση σε άλλη περιοχή όπως ανέβαιναν κάποιοι σε εξωτερικές σκάλες τους χτυπούσε το ρεύμα στις σιδερένια κάγκελα της σκάλας. είχαν διαρροή οι κολώνες από τις γειώσεις. Σιγά σιγά βάζουν μονωμένους αγωγούς κανονικά καλώδια.... αλλά που να αντικατασταθεί όλο αυτό το δίκτυο σε καιρούς πτωχευμένους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις