Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Η προκαταβολή φόρου αφαιρείται από τον κύριο φόρο με την φδ

Αυτο που ειναι πρόβλημα ειναι το τέλος επιτηδευματία, αυτος ειναι ο καρκίνος.

είσαι μισθωτός ή επαγγελματίας; επειδή είμαι και για τα δύο, για πες μου εάν θα σου άρεσε από φέτος να σου παρακράταγε το κράτος τον φόρο για του χρόνου

στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, κάνεις δήλωση κάθε μήνα και τον επόμενο πληρώνεις τον φόρο του προηγούμενου. όλοι είναι εντάξει με αυτό το μέσο. ο εε γιατί ξέρει άμεσα τον φόρο που θα πληρώσει, δεν πληρώνει προκαταβολές ενώ το κράτος ΚΑΘΕ μήνα έχει σταθερά έσοδα γιατί εισπράττει φόρο και όχι στο τελευταίο τετράμηνο του έτους

εάν για κάποιο λόγο σταματήσω την επιχείρηση, θέλεις να μάθεις πότε θα μου δώσει πίσω το κράτος την προκαταβολή φόρου που του έχω δώσει; δεν θα θέλεις να ξέρεις

Επεξ/σία από james01gr
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η προκαταβολή φόρου είναι για την χρονιά που τρέχει.

Ισχύει τόσο για Μισθωτούς όσο και για ΕΕ. 

Οι μισθωτοί πληρώνουν για το 2020  ήδη από τον Ιανουάριο με την μηνιαία παρακράτηση της εφορίας.

Μέχρι τον Αύγουστο ήδη έχουν δώσει 8/12 *100  =  66% προκαταβολή φόρου. Και μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχουν δώσει 100% προκαταβολή. 

Δεν καταλαβαίνω όλη αυτήν την φασαρία για τους Ε.Ε. είτε πρόκειται να πληρώσουν 50 είτε 100 .  

Επεξ/σία από Vasileios-gr
Δημοσ.

Δε μπορω να καταλαβω ομως με ποιο λογικη σε φορολογει τοσο πολυ. Αν ενας δημοσιος υπαλληλος δηλωσει 15000 δε υπαρχει περιπτωση να πληρωσει τοσο πολυ φορο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, james01gr είπε

είσαι μισθωτός ή επαγγελματίας; επειδή είμαι και για τα δύο, για πες μου εάν θα σου άρεσε από φέτος να σου παρακράταγε το κράτος τον φόρο για του χρόνου

στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, κάνεις δήλωση κάθε μήνα και τον επόμενο πληρώνεις τον φόρο του προηγούμενου. όλοι είναι εντάξει με αυτό το μέσο. ο εε γιατί ξέρει άμεσα τον φόρο που θα πληρώσει, δεν πληρώνει προκαταβολές ενώ το κράτος ΚΑΘΕ μήνα έχει σταθερά έσοδα γιατί εισπράττει φόρο και όχι στο τελευταίο τετράμηνο του έτους

εάν για κάποιο λόγο σταματήσω την επιχείρηση, θέλεις να μάθεις πότε θα μου δώσει πίσω το κράτος την προκαταβολή φόρου που του έχω δώσει; δεν θα θέλεις να ξέρεις

Ποιές είναι οι ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου στις οποίες αναφέρεσαι;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...