Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, riskus είπε

Υγρομόνωση-Θερμομόνωση Ταράτσας (100τμ)

3500

Έχεις την αποκλειστική χρήση της ταράτσας?

Η ταράτσα είναι συνήθως κοινόχρηστη και το κόστος συντήρησης/επισκευής/υγρομόνωσης/θερμομόνωσης επιβαρύνει όλους τους ιδιοκτήτες και όχι μόνο τον τελευταίο όροφο.

Αν ξεκινάς ήδη με τέτοια παραχώρηση, πιθανόν να αναγκαστείς να κάνεις και πολλές άλλες στο μέλλον, κάτι που προσωπικά θα το απέφευγα.

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

Μια παρέμβαση μόνο επ’ αυτού: συνήθως οι μηχανικοί αναφέρουν ως κόστος μια ποιοτικής (κι όχι οικονομικής) ανακαίνισης τα 350-400€/τμ, συνεπώς για ένα σπίτι 90-100τμ δεν είναι σε λογικά πλαίσια οι 35Κ;

Να σου πω ειλικρινά δε ξέρω..Απλά το σχολίασα γιατί κάποιες επί μέρους τιμές μου φάνηκαν -μάλλιον- χαμηλές..

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Έχεις την αποκλειστική χρήση της ταράτσας?

Η ταράτσα είναι συνήθως κοινόχρηστη και το κόστος συντήρησης/επισκευής/υγρομόνωσης/θερμομόνωσης επιβαρύνει όλους τους ιδιοκτήτες και όχι μόνο τον τελευταίο όροφο.

Αν ξεκινάς ήδη με τέτοια παραχώρηση, πιθανόν να αναγκαστείς να κάνεις και πολλές άλλες στο μέλλον, κάτι που προσωπικά θα το απέφευγα.

Δεκτό. Αν όμως οι υπολοιποι δε διατίθενται για οικονομικούς ή άλλους λόγους να προχωρήσουν σε μόνωση, εγώ θα υποστώ τα προβλήματα της υγρασίας/απώλειας πρωτίστως. Δεν μπορώ να μονωσω μονο το κομμάτι της πλάκας πάνω από το διαμέρισμα μου (εχει αλλα 2 διαμερίσματα στο ρετιρέ);

Δημοσ.

Φίλε @riskus εάν έχεις όρεξη, όταν με το καλό προχωρήσεις δώσε μας κανα update με τα στάδια της δουλειάς..Πριν, μετά κλπ..πορείες εργασιών, ιδέες.. Μερικοί ψοφάμε για τέτοια threads 😇

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, eMike είπε

Φίλε @riskus εάν έχεις όρεξη, όταν με το καλό προχωρήσεις δώσε μας κανα update με τα στάδια της δουλειάς..Πριν, μετά κλπ..πορείες εργασιών, ιδέες.. Μερικοί ψοφάμε για τέτοια threads 😇

Βεβαίως. Θα ήθελα την αποψη σου για το που πιστεύεις ότι υποτιμώ το κόστος. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, riskus είπε

Βεβαίως. Θα ήθελα την αποψη σου για το που πιστεύεις ότι υποτιμώ το κόστος. 

Πάτωμα, ηλεκτρολογικά, κουζίνα, αλουμίνια..Με πρώτη ματιά.

Δημοσ.

Καλησπερα

Το κοστολογιο για το βαψιμο ειναι πολυ μικρο για μενα.Σκεψου μονο οτι θα γκρεμισης,θα χτισεις..δεν θα τα  σπατουλαρης (αν οχι ολο το σπιτι)?

Επισης στα αλουμινια θα πρεπει να ανεβεις αρκετα,εκτος κ αν πας σε pvc λυση.

Στα πατωματα μπορεις κ με αρκετα λιγοτερα(κ με σχετκα καλης ποιοτητας πλακακι/λαμινειτ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κανεις εδω (ουτε εγω) μπορει να σου πει οτι ειναι σουπερ ή χαλια η προσφορα. Φανταζομαι οτι ειναι πολυσελιδη και αναφερει υλικα, χρονους παραδοσης ΦΠΑ κτλ.

Παραδειγμα: πλακακια η χρεωση ειναι 50 ευρ το τ.κ οταν μετρια πλακακια ξεκιναν απο 15 (ναι ξερω υπαρχουν και φθηνοτερα) αν υποθεσουμε οτι το πλακακι κοστιζει 25 ευρ τοτε περιπου 2000 ευρ η τοποθετηση (αντε 1800 ευρ) βαζοντας μεσα και τις κολλες σταυρουδακια κτλ Βεβαια αν η εταιρια λεει για την εργασια αυτη θα κανουν 5 εργασιμες τοτε ισως δικαιολογει

αν ομως η προσφορα εχει πλακακι που κανει 25 ευρ  τοτε ειναι σουπερ.

Αντιστοιχα για τα υπολοιπα. Τι θελω να πω; οτι η προσφορα ειναι συναρτηση των υλικων και του χρονου και βεβαιως της εργασιας αλλα εμεις ξερουμε μονο μια γενικη παραμετρο και ως εκτουτου δε βγαινει ευκολα συμπερασμα

ΓΙΑ να ειμαστε παραγωγικοι: οπως ειχα γραψει μπορεις να ζητησεις προσφορα απο αλλη εταιρια με παρομοιες απαιτησεις/υ΄λικα για να συγκρινεις. Μη κανεις λαθος και ξεκινησεις με μια προσφορα μονο

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

κανεις εδω (ουτε εγω) μπορει να σου πει οτι ειναι σουπερ ή χαλια η προσφορα. Φανταζομαι οτι ειναι πολυσελιδη και αναφερει υλικα, χρονους παραδοσης ΦΠΑ κτλ.

Παραδειγμα: πλακακια η χρεωση ειναι 50 ευρ το τ.κ οταν μετρια πλακακια ξεκιναν απο 15 (ναι ξερω υπαρχουν και φθηνοτερα) αν υποθεσουμε οτι το πλακακι κοστιζει 25 ευρ τοτε περιπου 2000 ευρ η τοποθετηση (αντε 1800 ευρ) βαζοντας μεσα και τις κολλες σταυρουδακια κτλ Βεβαια αν η εταιρια λεει για την εργασια αυτη θα κανουν 5 εργασιμες τοτε ισως δικαιολογει

αν ομως η προσφορα εχει πλακακι που κανει 25 ευρ  τοτε ειναι σουπερ.

Αντιστοιχα για τα υπολοιπα. Τι θελω να πω; οτι η προσφορα ειναι συναρτηση των υλικων και του χρονου και βεβαιως της εργασιας αλλα εμεις ξερουμε μονο μια γενικη παραμετρο και ως εκτουτου δε βγαινει ευκολα συμπερασμα

ΓΙΑ να ειμαστε παραγωγικοι: οπως ειχα γραψει μπορεις να ζητησεις προσφορα απο αλλη εταιρια με παρομοιες απαιτησεις/υ΄λικα για να συγκρινεις. Μη κανεις λαθος και ξεκινησεις με μια προσφορα μονο

Kατανοητό. Οσον αφορά τα υλικά (πλακάκια, laminate, πάγκοι κουζίνας, είδη υγιεινής μπάνιου, κλπ) - ως γενικότερη ερώτηση αυτό - είναι καλό να τα βλέπουμε σε συνεργασία με τον υπεύθυνο (εταιρία ή επιβλέπων μηχανικός) ή μηπως να επιλέξουμε τα υλικά υπολογίζοντας κόστη με βάση τις διαστάσεις ώστε να κινούμαστε οριακά κάτω από το budget και στο τέλος απλώς να του πούμε "λοιπόν, αυτά θα βάλεις, δώσε μου προσφορά";

32 λεπτά πριν, eMike είπε

Πάτωμα, ηλεκτρολογικά, κουζίνα, αλουμίνια..Με πρώτη ματιά.

Κάποιο σημείο που θεωρείς πως το κόστος είναι υπερβολικό και γίνεται ποιοτική δουλειά με λιγότερα; (για να δω αν μπορώ να το ισορροπήσω)

Επεξ/σία από riskus
Δημοσ.

ο μηχανικος ή γενικοτερα ο υπευθηνος δινει μια προσφορα με βαση της απαιτησεις πελατη,

Συνηθως οι διαλογοι (μιας και ανεφερα πριν για πλακακι/ΜΗ ΓΕΛΑΣΕΤΕ)

τι πλακακια να βαλουμε;

ασπρα

Μικρα (αψιδα;)Μεγαλα(10χ10) πολυ μεγαλα;

μεγαλα

Και απο ποιοτητα;

οχι ακριβο αλλα ουτε και φθηνιαρικο

οποτε μπειτε στη θεση αυτου του ανθρωπου που πρεπει να ετοιμασει προσφορα!

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ παραγωγικοι: Οι σωστες εταιριες αναφερουν λεπτομερως τα υλικα/μηχανηματα στις βασικες κατηγοριες (πλακακια/λεβητες/κουφωματα κτλ) οπως ειχα γραψει εμεις θα πρεπει να κανουμε μια ερευνα αγορας και να κρινουμε και μετα μπορουμε να παμε πισω στην εταιρια ειτε για παζαρια ειτε για δικευκρινησεις. Πραγματικα μερικες φορες και οι εταιριες περιμενουν αυτη την ανταποκριση απο πελατη...

Αν επιλεξουμε εμεις υλικα π.χ για πλακακια μετα θα σου πει η εταιρια να κανετε μια αλλη συμφωνια που εσεις πατε ΟΛΑ τα υλικα και τα μεταφορικα και αυτοι βαζουν εργασια...Η εταιρια δε μπορει ευκολα να δεχθει π.χ θελω αυτο το συγκεκριμμενο υλικο ...βαλτο. Θα εχουν μια γκαμα απο υλικα που δουλευουν/εχουν συνεργασιες για να προσφερουν αλλα αν το προτζεκτ ή τα χρηματα του πελατη συμφερουν τοτε....οτι πει ο πελατης...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

ο μηχανικος ή γενικοτερα ο υπευθηνος δινει μια προσφορα με βαση της απαιτησεις πελατη,

Συνηθως οι διαλογοι (μιας και ανεφερα πριν για πλακακι/ΜΗ ΓΕΛΑΣΕΤΕ)

τι πλακακια να βαλουμε;

ασπρα

Μικρα (αψιδα;)Μεγαλα(10χ10) πολυ μεγαλα;

μεγαλα

Και απο ποιοτητα;

οχι ακριβο αλλα ουτε και φθηνιαρικο

οποτε μπειτε στη θεση αυτου του ανθρωπου που πρεπει να ετοιμασει προσφορα!

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ παραγωγικοι: Οι σωστες εταιριες αναφερουν λεπτομερως τα υλικα/μηχανηματα στις βασικες κατηγοριες (πλακακια/λεβητες/κουφωματα κτλ) οπως ειχα γραψει εμεις θα πρεπει να κανουμε μια ερευνα αγορας και να κρινουμε και μετα μπορουμε να παμε πισω στην εταιρια ειτε για παζαρια ειτε για δικευκρινησεις. Πραγματικα μερικες φορες και οι εταιριες περιμενουν αυτη την ανταποκριση απο πελατη...

Αν επιλεξουμε εμεις υλικα π.χ για πλακακια μετα θα σου πει η εταιρια να κανετε μια αλλη συμφωνια που εσεις πατε ΟΛΑ τα υλικα και τα μεταφορικα και αυτοι βαζουν εργασια...Η εταιρια δε μπορει ευκολα να δεχθει π.χ θελω αυτο το συγκεκριμμενο υλικο ...βαλτο. Θα εχουν μια γκαμα απο υλικα που δουλευουν/εχουν συνεργασιες για να προσφερουν αλλα αν το προτζεκτ ή τα χρηματα του πελατη συμφερουν τοτε....οτι πει ο πελατης...

Aκριβώς αυτό πίστευα πως συμβαίνει. Πρόβλημα θα προκύψει αν η γκάμα υλικών που αναφέρεις πως δουλεύει η εταιρία δεν είναι του γούστου μας - θα μου πεις μπορείς να πας και σε άλλες εταιρίες. Στο τέλος πρέπει να βρεις μία που να έχει γκάμα με προϊόντα που σου αρέσουν ως design για κάθε δωμάτιο και χώρο του σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα κάνει και μια καλή προσφορά για το σύνολο του κόστους (προφανώς βοηθάει το ότι κάποια υλικά η εταιρία θα τα πάρει σε κάπως καλύτερη τιμή από τον ιδιώτη, δεν ξέρω πόσο κάτω από την retail τιμή τους).

Να ρωτήσω και κάτι ακόμη επ' αυτού: όταν ξεκινήσω τις επισκέψεις σε τεχνικές εταιρίες για να αναλύσουμε το θέμα της ανακαίνισης, να δούμε υλικά και να πάρουμε προσφορές, τι προεργασία θα ήταν καλό να έχει γίνει; Προφανώς η αυτοψία της εταιρίας είναι απαραίτητη.

Επεξ/σία από riskus
Δημοσ.

1)μπορεις να το πεις στην εταιρια οτι ολα αυτα δεν ειναι του γουστου σας. Δεν εισαστε υποχρεωμενοι να βαλετε οτι σας υποδειξουν. Απλως βοηθηστε τους με καποιο λινκ ή φωτο ή μοντελο..

2)Παντα στην αυτοψια ειναι αναγκαια η παρουσια πελατη ή εκπροσωπου και ισως χρειαστει και δευτερη απο εξειδικευμενο τεχνικο

βασικο ειναι ο πελατης να εχει συγκεκριμμενα πραγματα για το προτζεκτ στο μυαλο οχι μονο για το μπατζετ αλλα για διαμορφωση χωρων απαιτησεις χρονοδιαγραμμα. ΕΠισης εχει υποχρεωση να απαντησει στην εταιρια συνηθως εντος 30 ημερων οποτε ολο αυτο το χρονικο διαστημα μπορει να μελετησει τη προσφορα να ρωτησει, να κανει ερευνα αγορας, να παρει αλλη προσφορα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, vamvakoolas said:

1)μπορεις να το πεις στην εταιρια οτι ολα αυτα δεν ειναι του γουστου σας. Δεν εισαστε υποχρεωμενοι να βαλετε οτι σας υποδειξουν. Απλως βοηθηστε τους με καποιο λινκ ή φωτο ή μοντελο..

2)Παντα στην αυτοψια ειναι αναγκαια η παρουσια πελατη ή εκπροσωπου και ισως χρειαστει και δευτερη απο εξειδικευμενο τεχνικο

βασικο ειναι ο πελατης να εχει συγκεκριμμενα πραγματα για το προτζεκτ στο μυαλο οχι μονο για το μπατζετ αλλα για διαμορφωση χωρων απαιτησεις χρονοδιαγραμμα. ΕΠισης εχει υποχρεωση να απαντησει στην εταιρια συνηθως εντος 30 ημερων οποτε ολο αυτο το χρονικο διαστημα μπορει να μελετησει τη προσφορα να ρωτησει, να κανει ερευνα αγορας, να παρει αλλη προσφορα

Σημαντικές πληροφορίες. Βέβαια ο TS έχει πιθανότατα συγκεκριμένα πράγματα κατά νου. 

Στη δίκη μου περίπτωση το χρονοδιάγραμμα είναι το λιγότερο σημαντικό καθότι δεν έχω πίεση για την αποπεράτωση των εργασιών. Μπορεί να τελειώσουν και 2 μήνες αργότερα, δε θα με επηρέαζε. Πολύ σημαντικότερο θα ήταν να αρκεί το budget μου και να γίνει σωστή δουλειά στο συνδυασμό του design που έχω κατά νου με τα κατάλληλα υλικά. Φαντάζομαι πως σε αυτό το δεύτερο κομματι είναι απαραίτητη η παρουσία κι ενός πιο «καλλιτέχνη» μηχανικού, κάποιου αρχιτέκτονα με εμπειρία σε εσωτερικούς χώρους.

Επεξ/σία από DrFreeman
Δημοσ.
Μόλις τώρα, DrFreeman είπε

Σημαντικές πληροφορίες. Βέβαια ο TS έχει πιθανότατα συγκεκριμένα πράγματα κατά νου. 

Στη δίκη μου περίπτωση το χρονοδιάγραμμα είναι το λιγότερο σημαντικό καθότι δεν έχω πίεση για την αποπεράτωση των εργασιών. Μπορεί να τελειώσουν και 2 μήνες αργότερα, δε θα με επηρέαζε. Πολύ σημαντικότερο θα ήταν να αρκεί το budget μου και να γίνει σωστή δουλειά στο συνδυασμό του design που έχω κατά νου με τα κατάλληλα υλικά. Φαντάζομαι πως σε αυτό το δεύτερο κομματι είναι απαραίτητη η παρουσία κι ενός πιο «καλλιτέχνη» μηχανικού, κάποιου αρχιτέκτονα με εμπειρία σε εσωτερικούς χώρους.

δεν ειναι απαραιτητο, αν η εταιρια εχει εμπειρια απο τετοια προτζεκτ μπορει να σας δωσει δειγματα απο δουλειες ή ακομα και να σχεδιασουν σε η/υ αυτο που οραματιζεστε. Το λεω αυτο γιατι αυξανεται το κοστος ενω και οι διακοσμητες δεν ειναι και οτι καλυτερο στις συνεργασιες (αρκετοι απο αυτους εχουν συνεργασιες με τεχνικες εργασιες ή εταιριες με υλικα ή ακομα και με τεχνιτες). Μπορειτε ωστοσο να ζητησετε τη βοηθεια διακοσμητη

• Like 1
Δημοσ.

Για σχεδίαση σπιτιού και διακόσμησης υπάρχουν στο ίντερνετ σχετικές σελίδες.

Εμείς έχουμε χρησιμοποιήσει αυτή για σχεδίαση/διακόσμηση,

https://floorplanner.com

αλλά και για να αναπαραστήσουμε τα σπίτια των παππούδων/γιαγιάδων των παιδικών μας χρόνων, τα οποία δεν υπάρχουν σήμερα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...