zoranb Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αξίζει η χρηματική διαφορά για την αγορά ενός NoFrost ψυγείου; Ξέρει κανείς ποιά τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα; Ωχ τώρα σκέφτηκα πως ίσως πρέπει να μπεί στο σχετικό thread... συγνώμη εάν δεν διαχώρισα σωστά το τι αντιπροσωπεύει το θέμα που άνοιξα, ελεύθερα μετακινίστε το... sorry again. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από zoranb
NikosKallithea Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Σορρυ αλλά υπάρχουν ακόμα ψυγεία frost;
Shadows Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Σορρυ αλλά υπάρχουν ακόμα ψυγεία frost; Υπαρχουν,τα φτηνα ειναι ολα frost. 3 ώρες πριν, zoranb είπε Αξίζει η χρηματική διαφορά για την αγορά ενός NoFrost ψυγείου; Ξέρει κανείς ποιά τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα; Ωχ τώρα σκέφτηκα πως ίσως πρέπει να μπεί στο σχετικό thread... συγνώμη εάν δεν διαχώρισα σωστά το τι αντιπροσωπεύει το θέμα που άνοιξα, ελεύθερα μετακινίστε το... sorry again. Στα φροστ θα πρεπει να κανεις αποψυξη ανα εξαμηνο περιπου. 1
zoranb Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κατά την απόψυξη, νερά βγάζουν κ τα δύο ή μόνο τα frost? Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2020 από zoranb
zoranb Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Και αναρωτιέμαι, υπάρχει λόγος να πάρει κανείς για το εξοχικό Nofrost ψυγείο-καταψύκτη; Εάν ένα frost θέλει απόψυξη κάθε 6μηνο, τότε κάθε φορά που φεύγει κανείς από το εξοχικό μπορεί να την κάνει βγάζοντάς το από τη μπρίζα. Αυτό βέβαια στην περίπτωση που δεν ενδιαφέρεται να το αφήνει να λειτουργεί όσο απουσιάζει!
papoys1 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, zoranb είπε Και αναρωτιέμαι, υπάρχει λόγος να πάρει κανείς για το εξοχικό Nofrost ψυγείο-καταψύκτη; Εάν ένα frost θέλει απόψυξη κάθε 6μηνο, τότε κάθε φορά που φεύγει κανείς από το εξοχικό μπορεί να την κάνει βγάζοντάς το από τη μπρίζα. Αυτό βέβαια στην περίπτωση που δεν ενδιαφέρεται να το αφήνει να λειτουργεί όσο απουσιάζει! Εξαρτάται και από πόσο το έχεις φορτωμένο. Αν έχεις 2-3 μικρά πραγματάκια στην κατάψυξη δεν πιάνει πάγο και αν πιάσει θα είναι ελάχιστος.Εγώ στα εξοχικό άντε να του κάνω μία φορά το χρόνο απόψυξη και αυτή ελάχιστο πάγο έχει πιάσει. Και όπως είπες αν φεύγοντας το βγάζεις από τη πρίζα ακόμη καλύτερα.Σε σπίτι όμως που μένεις μόνιμα το nofrost είναι μονόδρομος να μην θέλεις συνεχώς να κάνεις απόψυξη. 1
Haldol Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, zoranb είπε Και αναρωτιέμαι, υπάρχει λόγος να πάρει κανείς για το εξοχικό Nofrost ψυγείο-καταψύκτη; Εάν ένα frost θέλει απόψυξη κάθε 6μηνο, τότε κάθε φορά που φεύγει κανείς από το εξοχικό μπορεί να την κάνει βγάζοντάς το από τη μπρίζα. Αυτό βέβαια στην περίπτωση που δεν ενδιαφέρεται να το αφήνει να λειτουργεί όσο απουσιάζει! Εξαρτάται απ' το πόσο συχνά πας στο εξοχικό. Ο πατέρας μου π.χ έχει no-frost, αφού το 'χει μόνιμα φορτωμένο, μιας και πάει συνέχεια. Αν πηγαίνεις 1-2 φορές το χρόνο για 2-3 μέρες, ίσως να μην αξίζει το no-frost. 2
zoranb Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αλλά βρε παιδιά υπάρχει ένα το γνωστό ζήτημα με τα frost, κάθε φορά που γίνεται ξεπάγωμα, που στάζουν τα νερά... δεν είναι τόσο απλό. Μόνο οι νοικοκυρές ξέρουν τί τραβάνε. Όσοι έχετε frost στο εξοχικό και το κλείνετε όταν φεύγετε έχετε βρει κάποιον έξυπνο τρόπο να μαζεύετε τα νερά χωρίς κόπο και ταλαιπωρία; Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2020 από zoranb 2
KoreanW Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) τί είναι το no frost; ένας χρονοδιακόπτης που κάνει αυτόματη απόψυξη σε τακτικά διαστήματα μέσα στη μέρα και μια φτερωτή με την οποία διαχέει την ψύξη δεν είναι καμιά εξωτική πια τεχνολογία ώστε να μην τη διαθέτει ένα ψυγείο, ακόμα και το ψυγείο του εξοχικού που λέει ο λόγος, δεκαετίες πουλιέται στην αγορά και όπως σωστά αναφέρθηκε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υπάρχει σε ένα ψυγείο κανονικά στη βάση του ψυγείου no frost υπάρχει και μια λεκάνη για την απορροή της απόψυξης (προσωπικά δε μου έχει τύχει να χρειαστεί να την αδειάσω μια φορά, μετά από δεκαετίες συμβίωσης με no frost ψυγείο και πιθανολογώ πως απλά εξατμίζεται με τη θερμότητα που εκπέμπεται από το ψυγείο) πλεονεκτήματα είναι και ο αυτοματισμός της απόψυξης και η απαλλαγή από κάθε ίχνος πάγου στην κατάψυξη που μεταξύ άλλων θα επιανε και χώρο αλλά και η καλύτερη απόδοση αφού αφένός δεν παγιδεύεται το κύκλωμα ψύξης μέσα στους πάγους αφετέρου με τη βοήθεια της φτερωτης διανέμεται καλύτερα η ψύξη εν ολίγοις όντως ακόμα υπάρχουν ψυγεία χωρίς σύστημα no frost; Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2020 από KoreanW 8
zoranb Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, KoreanW είπε προσωπικά δε μου έχει τύχει να χρειαστεί να την αδειάσω μια φορά, μετά από δεκαετίες συμβίωσης με no frost ψυγείο Ποιό nofrost ψυγείο έχεις;
GeorgeKatz Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Χάνεις το γλυπτό από πάγο που δημιουργείται στην πλάτη του ψυγειου και απο εποχή σε εποχή "καταπίνει" και κανένα μαρούλι / κουνουπίδι. Πάρε ενα no frost, ειναι nobrain επιλογή, αλλά αν θέλεις και λίγα μαθηματικά να υποστήρίξουν την απόφασή σου θα μιλήσω για uptime. Το frost θέλει περίπου ανα 6 μηνες απόψυξη δλδ μιση μέρα την κάθε φορά και ένα άτομο να την κάνει και να ειναι εκει γύρω. Εστω η όλη διαδικασία ότι θα πάρει 10 ώρες x 2 φορές το χρόνο, αυτό μας κάνει 99.7% uptime του hardware και όσο διαρκει αυτό το μικρό 0.3% downtime εσύ θα πρέπει να βρεις τι θα κάνεις με τα κρέατα που έχεις στη κατάψυξη. 1
cabdik Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) εγω παντως θα βαλω εναν αλλον παραγοντα, που εχουν τα ψυγεια. καλο ειναι να ΜΗΝ μενουν χωρις λειτουργια για μεγαλα χρονικα διαστηματα. καλυτερα να ειναι συνεχεια σε λειτουργια εστω και να χαμηλωσετε τον θερμοστατη. ετσι δεν θα πιανει και παγο...!!! Δυστυχως προσφατα εχω χασει ενα απο τα 3 ψυγεια που εχω, επειδη ειχε μεινει πολυ καιρο εκτος λειτουργιας..!! βεβαια δεν μιλαω για 1-2 μηνες .....!! εγω το ειχα σε ακινησια 3+ χρονια. ο ψυκτικος που ηρθε και το ελεγξε μου ειπε οτι μαλλον τρυπησε καποια σωληνα μεσα στα τοιχωματα και εχασε την ψυξη, γιατι μολις το ξαναεβαλα σε λειτουργια, δουλεψε 1 μερα και μετα ...παπαλα...!! παντως..... γενικα, ειναι καλυτερα τα ΝΟΦΡΟΣΤ. απο εκει και περα, εξαρταται απο την τιμη βασικα. αν ειναι μεγαλη η διαφορα, και δεν προκειται για βασικο σπιτι, μπορεις να κανεις την "υποχωρηση" και να πας σε ενα απλο φροστ ψυγειο. αν μιλαμε για 50€..... δεν το συζητω καν...!! ΥΓ επισης δεν δινεις πληροφοριες, για τι ψυγειο ενδιαφερεσαι..? μικρο μεγαλο? προκειται για το σπιτι σου, για εξοχικο..? με τι μπατζετ ψαχνεις? 500-1000€...? θες εξωτερικη βρυση? πλατυ- βαθυ..? Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2020 από cabdik
KoreanW Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 31 minutes ago, cabdik said: εγω παντως θα βαλω εναν αλλον παραγοντα, που εχουν τα ψυγεια. καλο ειναι να ΜΗΝ μενουν χωρις λειτουργια για μεγαλα χρονικα διαστηματα. καλυτερα να ειναι συνεχεια σε λειτουργια εστω και να χαμηλωσετε τον θερμοστατη. Μπορώ να ρωτήσω τί θα πάθει ένα ψυγείο που μένει εκτός λειτουργίας; Διότι υποτίθεται όλα τα ψυγεία από το εργοστάσιο μέχρι να πουληθούν στο κατάστημα, εκτός λειτουργίας είναι. Εκτός αν η λογική είναι σαν τα ελαστικά του αυτοκινήτου, να κοιτάμε την ημερομηνία παραγωγής. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2020 από KoreanW
phanispal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Εγώ να ρωτήσω πόση είναι η διαφορά στην τιμή μεταξύ ενός frost και ενός αντίστοιχου (ει δυνατόν ίδιου) no frost; Δηλαδή για πόσα ευρώ πια αξίζει να πάει κάποιος σε frost;
cabdik Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, KoreanW είπε Μπορώ να ρωτήσω τί θα πάθει ένα ψυγείο που μένει εκτός λειτουργίας; Διότι υποτίθεται όλα τα ψυγεία από το εργοστάσιο μέχρι να πουληθούν στο κατάστημα, εκτός λειτουργίας είναι. Εκτός αν η λογική είναι σαν τα ελαστικά του αυτοκινήτου, να κοιτάμε την ημερομηνία παραγωγής. τα ψυγεια που ειναι στα καταστηματα ειναι ολοκαινουρια και δεν παθαινουν κατι. οταν αγοραστει πλεον, απο τον καταναλωτη, μπει σε λειτουργια και δουλεψει 3-4-5-8-10 χρονια, αν δεν λιπαινεται το συστημα-κυκλωμα, αρκετα συχνα, αρχιζουν τα προβληματα. ξεκαθαρισα οτι δεν μιλαω για 1-2-3 μηνες. αλλα για μεγαλυτερα χρονικα διαστηματα. αυτο που συμβαινει, ειναι.., ειτε να ξεραινονται τυχον λαστιχακια σε ενωσεις, ειτε ακομα και οι σωληνωσεις επειδη ειναι χαλκινες συνηθως, ψωριαζουν και τρυπανε..! αυτα μου εχουν πει οι ψυκτικοι (και οχι ενας) που εχω κατα καιρους φερει. αν λενε μ@κ@κιες, τοτε λεω κι εγω...!! Αυτα σε βαθος χρονου ομως, επαναλαμβανω και οχι σε 1-2 μηνες......!! γι αυτο λεω καλυτερα να δουλευει το ψυγειο εστω και στην χαμηλοτερη βαθμιδα...!!! τωρα.. οσον αφορα τις τιμες... τα φθηνοτερα επωνυμα διπορτα ΝοΦροστ που βλεπω, ειναι στα 300+ €..., αλλες μαρκες βρισκεις και απο €260++ ανευ ΝοΦροστ, κατεβαινεις κανα 40-50 € στα φθηνα...!! αλλα οταν βρισκεις Π.Χ... Candy ψυγειοκαταψυκτη NoFrost 318lt στα 345€.......?? τι να πεις..? Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2020 από cabdik
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα