euakigr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς τι κατάσταση επικρατεί στο λουξεμβούργο από άποψη εργασίας; Το έχω ψάξει αρκετά το θέμα αλλά θα με ενδιέφερε να ακούσω και άλλα άτομα που πιθανόν έζησαν ή έχουν γνωστούς εκει καθώς εγώ δεν γνωρίζω κάποιον.. Για μια απόφοιτη χρηματοοικονομικών σπουδών χωρίς προϋπηρεσία προς το παρόν υπάρχει πιθανότητα εύρεσης εργασίας; 1
Bitbit Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 το θέμα είναι και τι γνώσεις έχεις. Διότι πολλοί θεωρούν το εξωτερικό παράδεισο. Πιστεύουν ότι θα πάνε έξω και θα πέφτουν τα χιλιάρικα κάθε μήνα. Γνωστός μου που πήγε Γερμανία, τώρα είναι σε χειρότερη κατάσταση απ ότι όταν ήταν ελλάδα (επηρέασε την κατάσταση και ο ιος βέβαια) 1
Papakaliati Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, euakigr είπε Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς τι κατάσταση επικρατεί στο λουξεμβούργο από άποψη εργασίας; Το έχω ψάξει αρκετά το θέμα αλλά θα με ενδιέφερε να ακούσω και άλλα άτομα που πιθανόν έζησαν ή έχουν γνωστούς εκει καθώς εγώ δεν γνωρίζω κάποιον.. Για μια απόφοιτη χρηματοοικονομικών σπουδών χωρίς προϋπηρεσία προς το παρόν υπάρχει πιθανότητα εύρεσης εργασίας; Υψηλός μέσος μισθος μεν, ανταγωνιστική αγορά δε (όπως και κάθε αγορά που πληρώνει καλά). Από εκεί και πέρα, τι έχεις εσυ να προσφέρεις; Μετά την Ελβετία, λογικά είναι η χώρα που όσοι ασχολούνται με χρηματοοικονομικά θα θέλανε να πάνε. Τι θα σε έκανε να πιστεύεις ότι θα ξεχωρίζες από κάποιον απόφοιτο άλλου πανεπιστημίου, που πιθανός θα έχει και μεταπτυχιακό; Από εκεί και πέρα δεν σε επιβαρύνει σε κάτι να κανείς ένα ωραίο βιογραφικό και να αρχίζεις να το στέλνεις. 1
djcat Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Αν γνωρίζεις γαλλικά ή γερμανικά τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα. Μόνο με αγγλικά δυσκολεύει αρκετά η προσπάθεια για ευρεση εργασίας.
euakigr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Γαλλικά και γερμανικά γνωρίζω έχω πτυχίο.. το θέμα μου είναι κατά πόσο μπορείς να βρεις δουλειά εκεί χωρίς προυπηρεσία.. εδώ ψάχνω πολύ καιρό να βρω αυτή τη ρημάδα την προυπηρεσία αλλα μπα.. ακυρώθηκε και η πρακτική μου λόγω κοβιντ.. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, KiriosMarios είπε για προϋπηρεσία θα γραψεις ψεματα στο cv problem solved Στο Πακιστάν μπορεί να πιάνει,σε λίγο πιο σοβαρά κράτη αμφιβάλω 2
mylo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, KiriosMarios είπε για προϋπηρεσία θα γραψεις ψεματα στο cv problem solved Άντε και λέει ψέματα και τον πιστεύουν και τον επιλέγουν. Όταν πάει εκεί και τον πουν κάνε αυτό που ξες και έκανες και πριν τι θα κάνει; Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2020 από mylo 1
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, mylo είπε Άντε και λέει ψέματα και τον πιστεύουν και τον επιλέγουν. Όταν πάει εκεί και τον πουν κάνε αυτό που ξες και έκανες και πριν τι θα κάνει; Θα φωνάξει τον κυριο Μαριο.
TuXaKoS Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Σε εμένα πάντως για δουλειά στη Γερμανία, με χρόνια προϋπηρεσίας και γνωρίζοντας την εταιρία (καθώς δουλεύαμε μαζί 2 χρόνια σε διάφορα πρότζεκτ) πριν την πρόσληψη, πλήρωσαν αμερικανική εταιρία η οποία έκανε βαρβατο background check που πήρε κοντά 1 μήνα. Λίγο προσοχή στο τι λέμε στα βιογραφικά μας ειδικά αν στοχεύουμε σε καλές θέσεις σε σοβαρές εταιρίες. 5
Skywalker333 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 το εξωτερικο δεν ειναι μπανανισταν σε ολες τις χωρες. 10 χρονια δουλευω εξω, παντα τσεκαρανε το βιογραφικό μου και τις προηγούμενες εταιρίες. κ δε μιλαω μονο για μεγαλα γραφεία αλλα και πολυ μικρα. Περαν αυτού, το να πας εξω στα τυφλα και να ψαχνεις οσο τρεχει ενοικιο, εχει ενα μεγαλο ρισκο σιγουρα. Αν εχεις καποιο φίλο να σε φιλοξενεί οσο ψαχνεις ειναι το ιδανικο, αλλιως ναι ειναι ρισκο. Για λουξεμβουργο, δεν εχω εργαστει εκει αλλα εχω ενα γνωστο που δουλευει εκει 5 χρονια κ πηγα κ τον ειδα περσι. Γενικα πολυ καλοί μισθοι αλλα και αδιανόητα ακριβά ενοίκια/φαγητο κλπ, ουτε λονδινο δεν ειχα δει τετοιες τιμές. Αλλα ομορφο μερος για να μείνεις και πολυ ανθρώπινοι ρυθμοί. 1
SB_1957 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, KiriosMarios είπε για προϋπηρεσία θα γραψεις ψεματα στο cv problem solved Σίγουρα! Όταν ζητήσουν τηλέφωνα των εταιρειών που δούλεψε τί θα τους δώσει; Το τηλέφωνο της γειτόνισσας; Εμάς και τα δυό παιδιά μας οι εταιρίες που τους προσέλαβαν πήραν τηλέφωνο στις εταιρίες εδώ στην Ελλάδα για να ζητήσουν πληροφορίες, δεν αρκέστηκαν στις συστατικές επιστολές! 2
Bitbit Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 12/9/2020 στις 12:37 ΠΜ, KiriosMarios είπε Μη μου πεις ότι πήγε για δουλειά σε εστιατόριο ναι σε εστιατόριο. Που το βρήκες; 😛 Απορώ με τέτοια άτομα αλλά οκ. Να πεις ότι είσαι στο μπαγκλαντες και πήγες Γερμανία σε εστιατόριο οκ, αλλά να φύγεις από την ελλάδα για να πας σε εστιατόριο στη Γερμανία....
vamvakoolas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 11/9/2020 στις 10:34 ΜΜ, euakigr είπε Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς τι κατάσταση επικρατεί στο λουξεμβούργο από άποψη εργασίας; Το έχω ψάξει αρκετά το θέμα αλλά θα με ενδιέφερε να ακούσω και άλλα άτομα που πιθανόν έζησαν ή έχουν γνωστούς εκει καθώς εγώ δεν γνωρίζω κάποιον.. Για μια απόφοιτη χρηματοοικονομικών σπουδών χωρίς προϋπηρεσία προς το παρόν υπάρχει πιθανότητα εύρεσης εργασίας; αλλο ενα νεο παιδι που απο το πολυ instagram και TV σειρες πιστευει οτι θα παει Λουξεμβουργο και θα τη περιμενουν με μια σακουλα ευρω. 1)Εχεις πατησει το ποδι στη χωρα (ο θεος να τη κανει χωρα); Σου αρεσει η ζωη στο χωριο; Σου αρεσει να εχεις διασκεδαση τη βολτα στο παρκο ή φαι εξω; (αρα καφεδακι, κλαμπακι, mall τα ξεχναμε) 2)Ωραια, στελνεις το βιογραφικο σου, και τι; εχεις μονιμη κατοικια Λουξεμβουργο; Θες να σε προσλαβω ως εταιρια και να σου βρω και σπιτι; 3)Ξερεις το ενοικιο για τρυπα Λουξεμβουργο; Ξερεις ποσο δυσκολο ειναι να βρεις κατι (φθηνο); Θα πρεπει να εχεις τουλαχιστον 800 ευρ (χωρις να βαλω κοστος για λεωφορεια/φαγητο) με τη προυποθεση να βρεις εντος μηνα εργασια (οσο περνα ο καιρος και δε βρισκεις κατι...το κοντερ χρεους γραφει). 4) Ξερεις καθολου απο τιςτραπεζες/οικονομικους κολοσσους και τα μεγεθη Λουξεμβουργο θεωρητικα; εχεις μελετησει τις διαφορες εταιριες; (α ναι δεν υπαρχουν εκει citibank, HSBC) 5)Εισαι ετοιμη να δουλεψεις με χαμηλο μισθο δοκιμαστικα/πρακτικη με οτι σημαινει αυτο (π.χ ξεχναμε αποταμιευση, ταξιδια πισω στην Ελλαδα για καποιους μηνες, 10ωρα στη δουλεια) 6)Αυτο με τις ξενες γλωσσες και Ελληνες παντα εγω προσωπικα δε το λογαριαζω σοβαρα (με αυτα που εχω ζησει): Λουξεμβουργο μπορεις να γραψεις μια οικονομικη εκθεση στα Γερμανικα; Αποτιμηση στα Γαλλικα; Αυτο περιμενουν απο εσενα (και οχι να παραγγειλεις μυδια ή να αναφερεις το χομπι σου) αν ναι go for it! Παντα σε αποφοιτους αναφερω την αποψη του F. Bacon -ναι με επιθετο οπως το σνακ-η γνωση ειναι δυναμη. Σπουδασε, εμπλουτισε το οπλοστασιο σου με γλωσσες, σεμιναρια και αλλες δεξιοτητες ωστε να ειναι ευκολο Εταιριες-οχι στο Λουξεμβουργο αλλα ακομα και στη Νεα Υορκη- να σε προσλαβουν. Η συμβουλη που (δωρεαν) δινω σε νεα παιδια για ξενες χωρες: φαντασου γιατι να προσλαβουν εσενα και οχι ενα ντοπιο παιδι για μια θεση που θες; (πιστεψε με η γνωση Ελληνικων ειναι αχρηστη εκτος Ελλαδας/Κυπρου). Υ.Γ: Γαλλια (με υποτιθεται πτυχιο Σορβονης οπως το λενε στην Ελλαδα) και εκανα 2 χρονια να παρω το λογο στην εργασια (σε μεγαλο κοινο) και να εκφερω μια ολοκληρομενη αποψη απο τη ντροπη και φοβο μη κανω βλακεια στη προφορα ή στις λεξεις-γραμματικη. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2020 από vamvakoolas 4 1
Bitbit Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις. Κι εγώ γελάω με μερικούς που πιστεύουν ότι θα πάνε στο εξωτερικό και θα τους πετάνε 100ευρα στο αεροδρόμιο. Βλέπουν αυτούς που έχουν πετύχει αλλά κανείς δε μιλάει γι αυτούς που φάγανε τα μούτρα τους και γύρισαν πίσω ή απλά φυτοζωούν Σε κάθε περίπτωση όμως η TS δεν είπε κάτι τέτοιο, απλά ρώτησε τη γνώμη μας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα