@pnea1973 Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 2 ώρες πριν, Denmark1 είπε Τα ηλεκτρικά τα αγοράζει ποιοτικός κόσμος. Οχι ο απλός κοσμάκης. Δηλαδή;;;;
andreas-d Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 3 ώρες πριν, Denmark1 είπε Τα ηλεκτρικά τα αγοράζει ποιοτικός κόσμος. Οχι ο απλός κοσμάκης. Σίγουρα εσύ το σκέφτηκες?? Η πήρες και τη βοήθεια του κοινού?? 1
Ntinaras Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 6 ώρες πριν, Denmark1 είπε Τα ηλεκτρικά τα αγοράζει ποιοτικός κόσμος. Οχι ο απλός κοσμάκης. 1 13
manolis940 Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Denmark1 είπε Τα ηλεκτρικά τα αγοράζει ποιοτικός κόσμος. Οχι ο απλός κοσμάκης. Με μια σου φράση κατάφερες να ενώσεις electroheads και petrolheads μαζί. Μπράβο 😂 Επεξ/σία 4 Μαϊου από manolis940 1 4
getty Δημοσ. 4 Μαϊου Δημοσ. 4 Μαϊου 11 ώρες πριν, Denmark1 είπε Τα ηλεκτρικά τα αγοράζει ποιοτικός κόσμος. Οχι ο απλός κοσμάκης. What??😁
Kaboomzer Δημοσ. 5 Μαϊου Δημοσ. 5 Μαϊου Ελάτε ρε παιδιά, μπήκε ο άλλος πέταξε την τρολιά του για να ρίξει γέλιο και σεις κατευθείαν τσιμπήσατε. Τέτοια ποστ απλά αγνοήστε τα, και μόνο που τα κάνετε παράθεση χάρη του κάνετε..... 3 2
teodor_ch Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου Αναφορά σε κείμενο 2) Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες, Ι.Χ. αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής. Θα τροποποιηθεί το σύστημα προσδιορισμού των ποσών των τεκμηρίων διαβίωσης, ώστε αυτά να προσεγγίζουν περισσότερο το πραγματικό ετήσιο κόστος συντήρησης και χρήσης των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων. Π.χ. για τις κατοικίες εξετάζεται να λαμβάνονται υπόψη κι άλλα κριτήρια, όπως η παλαιότητα, στοιχεία πραγματικού κόστους χρήσης και συντήρησης, ενεργειακή κατηγορία κ.λπ., ενώ για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, εξετάζεται να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι όσο πιο παλαιά είναι τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος επισκευής και συντήρησης. Ανατροπές στα τεκμήρια και στο «πόθεν έσχες» της εφορίας - Τι αλλάζει, τι να προσέξετε Προφανώς δεν αφορά μόνο τα ηλεκτρικά αλλά δίνει μία ώθηση για αύξηση πωλήσεων νέων οχημάτων και άρα πτώση τιμών μεταχειρισμένων αφενός με την αύξηση προσφοράς και αφετέρου με το αυξημένο κόστος κατοχής τους. Τώρα δε ξέρω αν μιλάμε για +10/20€ για ένα 1400 20ετίας ή παραπάνω. Αρχίζουν όμως να προωθούν την ανανέωση του στόλου. Προσωπικά συμφωνώ σε μεγάλη αύξηση κόστους κατοχής ΙΧ 20ετίας αλλά με έκπτωση απόσυρσης (της τάξης των €5.000 με εισοδηματικά κριτήρια) για απόκτηση καινούργιου ή μεταχειρισμένου έως 5ετίας. Δηλαδή κάποιος που είναι στο όριο οικονομικά να μπορέσει να απαλλαγεί απο το χρέπι που εφόσον δεν το συντηρεί σωστά* είναι επικίνδυνο και για τον ίδιο και για τους υπόλοιπους. Στο κέρδος θα βγεί. *Όχι μόνο τακτικά σερβις αλλά λάστιχα, αμορτισέρ, φούσκες, ζαμφόρ, σωστή συντήρηση φρένων (αλλαγή σε μαρκούτσια, λύσιμο των πάντων και καθάρισμα/γρασάρισμα αφού μετρηθούν κλπ) αλλαγή σε σωληνάκια καυσίμου (δεν είναι λίγα όσα αναφλέγονται μόνα τους...) κλπ κλπ. Το να έχεις ένα αυτοκίνητο σε κατάσταση (σε θέματα ασφαλείας) εργοστασιακή κοστίζει ΠΟΛΥ. Το ξέρω γιατί το έχω ζήσει. Και όταν βλέπω ότι έχει σκάσει μία φούσκα και στην άρθρωση περνάει νερό/λάσπη δεν περιμένω να αρχίσει να τρίζει για να την αλλάξω. Και στα φρένα όταν αλλάζω τακάκια ζητάω πλήρη έλεγχο/καθαρισμό/γρασάρισμα για να δουλεύουν όπως σχεδιάστηκαν. Δυστυχώς τα συνεργεία έχουν μάθει να δουλεύουν σε κατάσταση ECO και αφαιρούν βασικές δουλειές. Στο honda sh300 που είχα επειδή άργησα να χρειαστώ τακάκια στο επίσημο σερβις ποτέ δε μου τσέκαραν τα φρένα. Στέγνωσαν οι πύροι, τριβώντουσαν και απέκτησαν τζόγο. Ε άλλαξα όλη τη βάση με νέους πύρους γιατί δεν ήθελα να έχω υποβαθμισμένα φρένα εκτός απο το τρίξιμο που έκαναν. 1
majunior Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου 5 ώρες πριν, teodor_ch είπε Ανατροπές στα τεκμήρια και στο «πόθεν έσχες» της εφορίας - Τι αλλάζει, τι να προσέξετε Προφανώς δεν αφορά μόνο τα ηλεκτρικά αλλά δίνει μία ώθηση για αύξηση πωλήσεων νέων οχημάτων και άρα πτώση τιμών μεταχειρισμένων αφενός με την αύξηση προσφοράς και αφετέρου με το αυξημένο κόστος κατοχής τους. Δε σταματά να μοιράζει γέλιο το Ελληνικό κράτος. Αφού δεν μπορούσαν να μετρήσουν τις αληθινές δαπάνες το κάθε φορολογούμενου, έφτιαξαν το αστείο σύστημα με τα τεκμήρια για να σε χρεώνουν έτσι κι αλλιώς. Τώρα θέλουν να βελτιώσουν το αστείο σύστημα με την προσθήκη υπολογισμού αληθινών δαπανών. Μα αν μπορείς να υπολογίσεις τις αληθινές δαπάνες δε χρειάζεσαι τα τεκμήρια! Οπότε ευχαριστούμε το στέλεχος της ΑΑΔΕ που έκανε leak τη συγκεκριμένη παπάντζα, σίγουρα μας διασκέδασε. 3 1
manolis940 Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου Αναφορά σε κείμενο Δηλαδή κάθε φορολογούμενος έχει δικαίωμα να ανατρέξει όσο θέλει στο παρελθόν και να επικαλεστεί εισοδήματα πολλών δεκαετιών, ακόμη και των δεκαετιών του ’70, του ’80 και του ’90, χωρίς κανέναν έλεγχο από τις φορολογικές αρχές. Αρκεί να έχει κρατήσει άθικτα τα αντίγραφα των εντύπων των φορολογικών δηλώσεων που είχε υποβάλει σε έντυπη μορφή όλα αυτά τα έτη Εντωμεταξύ στο Κτηματολόγιο το πλαστό Ε9 του 1997 είχε γίνει κανόνας για όσους δεν είχαν τίτλο καθώς έντυπα από εκείνη την περίοδο έχουν καταστραφεί και δεν μπορεί να γίνει έλεγχος και αμφισβήτησης τους και επίσης εκείνη την περίοδο για κάποιο λόγο δεν έβαζαν υπογραφές και σφραγίδες σε αυτά τα έντυπα που και να το έκαναν δηλαδή σιγά το δύσκολο. Αθάνατο Ελληνικό κράτος. Πολύ εύκολα για να τα αποφύγει όλα αυτά θα μπορούσε να ζητήσει απ' τους φορολογούμενους να δηλώσουν τα εισοδήματα αυτών των ετών και να αποδείξουν ότι τα έχουν κιόλας στην κατοχή τους. Ωστόσο τα τεκμήρια είναι ένας νόμος και ένα άρθρο μακρυά.
haris_216 Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου Στις 2/5/2025 στις 5:39 ΜΜ, manolis940 είπε Θέλω ειλικρινά να το κάνω κάποια στιγμή αλλά συνήθως κλείνεις και κάποιο άλλο αυτοκίνητο ή ο διάδρομος είναι στενός. Πχ σε κάτι super market που πάω και δεν χρειάζεται να φορτίσω, αν είχα την άπλα μου και δεν ενοχλούσα άλλους; Θα κόλλαγα το αμάξι πάνω του και απλά θα μπρίζωνα έτσι για το γαμώτο. Ίσως στην Ελλάδα πρέπει να βάλουμε μπάρες στους φορτιστές και να τις ανοίγεις με εφαρμογή αφού έχεις δώσει μια μικρή εγγύηση. Δεν βλέπω αλλιώς να γλιτώνουμε απ' τον κάθε κομπλεξικό. Μου αρέσει που σας προβλημάτισε και έγινε θέμα συζήτησης το να καταλαμβάνεται η θέση για φόρτιση από θερμικό αυτοκίνητο. Εδώ τόσα χρόνια δεν έχουμε μάθει/συνηθίσει να μην παρκάρουμε στις (πολύ λιγότερες) θέσεις ΑΜΕΑ που υπάρχουν στα supermarket, που (θα δεχτούμε φαντάζομαι όλοι) έχει άλλη κοινωνική βαρύτητα 1
teodor_ch Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου Αύριο έχω να πάω Ρέθυμνο και απο περιέργεια μπήκα να δώ τί φορτιστές έχει εκεί που θα είμαι μήπως το βάλω όσο το έχω παρκαρισμένο. Βλέπω AC 22kW (11 για το αμάξι μου) και βλέπω τιμή 0.52€/kW !!! Αντιστοίχιση με βενζίνη κατανάλωση 7λ/100χλμ (SUV) και τιμή βενζίνης 1.73 που έβαλα σήμερα στο άλλο αμάξι. Θα έχω λογικά 19kw/100χλμ = €9,88/100χλμ και με τα ίδια λεφτά με βενζίνη θα έπαιρνα 9,88/1,73 = 5,7λ άρα 81 χλμ. Πάλι συμφέρει το ηλεκτρικό αλλά ελάχιστα και σε αργό φορτιστή. Οπότε επιβεβαιώνουμε ότι μόνο αν κάποιος φορτίζει σπίτι/δουλειά σε μεγάλο ποσοστό τον συμφέρει. ΥΓ. Νομίζω ότι στο Ρέθυμνο έχουν δωρεάν φορτιστές απο το Δήμο αλλά δε θα με βολέψει εκεί που είναι. 1
malakudi Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου 50 λεπτά πριν, teodor_ch είπε Αύριο έχω να πάω Ρέθυμνο και απο περιέργεια μπήκα να δώ τί φορτιστές έχει εκεί που θα είμαι μήπως το βάλω όσο το έχω παρκαρισμένο. Βλέπω AC 22kW (11 για το αμάξι μου) και βλέπω τιμή 0.52€/kW !!! Αντιστοίχιση με βενζίνη κατανάλωση 7λ/100χλμ (SUV) και τιμή βενζίνης 1.73 που έβαλα σήμερα στο άλλο αμάξι. Θα έχω λογικά 19kw/100χλμ = €9,88/100χλμ και με τα ίδια λεφτά με βενζίνη θα έπαιρνα 9,88/1,73 = 5,7λ άρα 81 χλμ. Πάλι συμφέρει το ηλεκτρικό αλλά ελάχιστα και σε αργό φορτιστή. Οπότε επιβεβαιώνουμε ότι μόνο αν κάποιος φορτίζει σπίτι/δουλειά σε μεγάλο ποσοστό τον συμφέρει. ΥΓ. Νομίζω ότι στο Ρέθυμνο έχουν δωρεάν φορτιστές απο το Δήμο αλλά δε θα με βολέψει εκεί που είναι. Στο Ρέθυμνο έχει Protergia με 0,38 και PPC Blue με 0,40 και λίγο έξω από το Ρέθυμνο στο Metro Cash and Carry μπορείς το βράδυ να φορτίσεις με 0,32 inCharge, 0,40 τη μέρα. Που το βρήκες το 0,52 2
teodor_ch Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου 0,53 λάθος το έγραψα! Εξήγησα τί έγινε, πάω σε συγκεκριμένο σημείο και ήθελα να δώ αν βολέψει να το κουμπώσω κάπου. Δεν χρειάζομαι φόρτιση. Έβαλα να δώ και έπαθα σοκ! Με αυτές τις πολιτικές δεν θα πάμε μπροστά. 1
basilis_k6 Δημοσ. 24 Μαϊου Δημοσ. 24 Μαϊου 2 λεπτά πριν, teodor_ch είπε 0,53 λάθος το έγραψα! Εξήγησα τί έγινε, πάω σε συγκεκριμένο σημείο και ήθελα να δώ αν βολέψει να το κουμπώσω κάπου. Δεν χρειάζομαι φόρτιση. Έβαλα να δώ και έπαθα σοκ! Με αυτές τις πολιτικές δεν θα πάμε μπροστά. αυτα τα λεγαμε απο αρχες 2024, δεν μας λες κατι νεο. τα ev ειναι μονο για φορτιση σπιτι προφανως. αν και οποτε παιξει 0.30 DC (ποτέ δηλαδη) το ξανασυζηταμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα