Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, korakios είπε

Μαλλον δεν καταλαβαίνεις το «κάθε έρευνα λέει τα δικά της» …δεν πειράζει , όλα καλά 

Μήπως απλώς δεν ισχύει; Εγώ σου παρέθεσα τα δικά μου στοιχεία, εσύ μπορείς να μου δώσεις αντίστοιχα τα δικά σου. 

10 ώρες πριν, kostasbm είπε

μου αρέσει που όταν μιλάμε για ρύπους το μυαλό μας είναι πάντα στα αυτοκίνητα λες και δεν υπάρχουν αλλά ρυπογόνα 

π.χ κατα τις 11.30 ήσαν στον αέρα 19500 αεροπλάνα περίπου.....εκτός και αν οι ρύποι τους πάνε στο διάστημα....

Για τα αεροπλάνα όμως δεν υπάρχει αυτή την στιγμή λύση ενώ για τα αυτοκίνητα υπάρχει. 

8 ώρες πριν, korakios είπε

Νέα ανάπτυξη :

https://www.newsauto.gr/news/poso-tha-akrivinoun-ta-kafsima-logo-tou-neou-forou-tis-ee/

Να μην ξεχάσουμε να χαρούμε και να το απολαύσουμε 😂🤪 

Τι αγχώνεσαι το υγραέριο το ξέχασαν :P 

• Haha 1
Δημοσ.
2 hours ago, manolis940 said:

για τα αεροπλάνα όμως δεν υπάρχει αυτή την στιγμή λύση ενώ για τα αυτοκίνητα υπάρχει.  

απλη αναφορα εκανα ..

αναρωτιεμαι η αντιστοιχια σε αυτοκινητα ποια ειναι σε θεμα ρυπανσης....π.χ 1 αεροπλανο με 10 αυτοκινητα ????

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, kostasbm είπε

απλη αναφορα εκανα ..

αναρωτιεμαι η αντιστοιχια σε αυτοκινητα ποια ειναι σε θεμα ρυπανσης....π.χ 1 αεροπλανο με 10 αυτοκινητα ????

1 αεροπλάνο κουβαλάει >200 επιβάτες. 10 αυτοκίνητα κουβαλάνε το πολύ 50 επιβάτες.

Πιο πολύ βιάζουν την ατμόσφαιρα τα τάνκερ και λοιπά εμπορικά πλοία, παρά οτιδήποτε άλλο :) 

Δημοσ.

Τα αυτοκινητα συνολικα εχουν πολυ μεγαλυτερο μεριδιο στους ρυπους που εκπεμπουν:
https://www.europarl.europa.eu/topics/en/article/20190313STO31218/co2-emissions-from-cars-facts-and-figures-infographics
https://ourworldindata.org/co2-emissions-from-transport

To βασικοτερο θεμα δεν ειναι μονο οι ρυποι που εκπεμπουν, αλλα το γεγονος οτι εκπεμπουν την πλειονοτητα των ρυπων εκει που ζουν οι ανθρωποι: στις πολεις.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostasbm είπε

απλη αναφορα εκανα ..

Ποιο πολλους ρύπους έχει η κτηνοτροφία παρά τα αεροπλάνα και τα αυτοκίνητα μαζί 

Αλλά εάν τα αεροπλάνα δεν είχαν παράθυρα ή ταχύτητα του θα αυξανόταν και θα μειωνόταν η κατανάλωση καυσίμου και μάλιστα μεγάλη 10-15% 

Το ίδιο ισχύει εάν γίνουν αυτονομα όλα τα αυτοκίνητα άσε που πλέον δεν θα συμφέρει να αγοράζεις αυτοκίνητο 

Δημοσ.

Tα παλια χρονια περναγε μπροστα μου το αστικο Magirus Deutz και ακομα χειροτερα το Icarus και απο τα ντουμανια ,κραταγα την αναπνοη μου κανα 15αρι δευτερολεπτα...τι καρκινο εχουμε εισπνευσει δεν λεγεται......

Σημερα το πρωι περασε εξω απο το σπιτι μου το καινουργιο  αστικο ηλεκτρικο,εστριψε πατησε γκαζι και επιταχυνε αθορυβα και τραβηξα μια γεναια τζουρα οξυγονου μπροστα του..

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...