Προς το περιεχόμενο

Huawei Watch GT 2 Pro Review


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα wearable αποτελούν ένα -ακόμα- μεγάλο στοίχημα για τη Huawei. Η τελευταία άλλωστε φροντίζει να εμπλουτίζει αρκετά συχνά τη σειρά smartwatch της με νέα μοντέλα, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι αν μη τι άλλο μαθαίνει από τα λάθη της και το feedback του καταναλωτικού κοινού -πραγματοποιώντας μικρά μεν αλλά σταθερά βήματα.

Το Watch GT 2 Pro είναι μία ακόμα τέτοια κυκλοφορία, με τη διαφορά ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί τώρα είναι σημαντική και άκρως εντυπωσιακή. Όπως και τα προηγούμενα Huawei Watch, έτσι κι αυτό απευθύνεται ως επί το πλείστον στους λάτρεις της γυμναστικής και της άσκησης που θέλουν να φοράνε όμως ένα «κανονικό» ρολόι, υιοθετώντας όμως premium κατασκευή και προσφέροντας βελτιωμένη εμπειρία χρήσης.

Πόσο βελτιωμένη; Πάμε να το δούμε…

Εμφάνιση – Σχεδιασμός

Το Huawei Watch GT 2 Pro είναι ένα από τα πιο όμορφα smartwatch που έχουν περάσει από τα χέρια μας. Σύμφωνοι, δεν είναι μικροκαμωμένο. Τουναντίον, με διαστάσεις 46,7 x 46,7 x 11,4 χιλ. δεν περνά απαρατήρητο και σίγουρα δε συστήνεται σε όσους ψάχνουν κάτι διακριτικό. Είναι όμως αρκετά ελαφρύ και άνετο, κάτι που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν ρίξουμε μια ματιά στα υλικά κατασκευής του.

Το σώμα του ρολογιού, βλέπετε, είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, προσφέροντας κορυφαία ανθεκτικότητα και άκρως απολαυστική αίσθηση στην αφή. Σε μαύρο και γκρι (προς το καφέ) χρώμα, ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξετε (Sport και Classic αντίστοιχα), η λεία του επιφάνεια και το απαράμιλλο στυλ του θα του επιτρέψουν να ταιριάξει με κάθε σας εμφάνιση -ακόμα και με τις πλέον επίσημες.

watch_gt2_pro_3.jpg

Για τη γυάλινη πρόσοψή του έχει χρησιμοποιηθεί ζαφείρι, ο ανθεκτικότερος κρύσταλλος οξειδίου (το ζαφείρι αποτελεί παραλλαγή του κορουνδίου το οποίο υστερεί μόνο του διαμαντιού στην κλίμακα Mohs που μετρά τη σκληρότητα των ορυκτών), ενώ η πλάτη του είναι κατασκευασμένη από κεραμικό υλικό. Στα δεξιά του Watch GT 2  Pro συναντάμε δύο κορώνες (λειτουργούν σαν πλήκτρα και δεν περιστρέφονται). Τέτοιο συνδυασμό premium υλικών, δεν έχουμε ξαναδεί σε έξυπνο ρολόι.

Οθόνη

Η οθόνη του Watch GT 2 Pro καταλαμβάνει ολόκληρη την πρόσοψή του καθώς δεν υπάρχει στεφάνι (bezel). Πρόκειται για μία AMOLED 1,39 ιντσών και ανάλυσης 454 x 454 με λειτουργία always-on και αυτόματη προσαρμογή φωτεινότητας ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες περιβάλλοντος. Η ποιότητα των χρωμάτων και γενικώς η λειτουργία της δε μας άφησαν δυσαρεστημένους, ενώ και η απόκρισή της ήταν καλύτερη σε σχέση με εκείνη των προηγούμενων μοντέλων Watch των Huawei και Honor.

watch_gt2_pro_1.jpg

Το μόνο μας παράπονο/επιθυμία έχει να κάνει με το μέγεθος της οθόνης και κατ’ επέκταση του ρολογιού. Οι διαστάσεις της επί της ουσίας αποκλείουν όσους διαθέτουν μικρότερου μεγέθους χέρι, αφού το Watch GT 2 Pro σε έναν μικρό καρπό δείχνει γιγαντιαίο και σχετικά αντιαισθητικό. Αν υπάρχει κάτι να πούμε εδώ, θα ήταν πως η Huawei θα μπορούσε να κάνει ό,τι και με το Watch GT 2 και να λανσάρει μία δεύτερη, μικρότερη εκδοχή του ρολογιού στα 42 χιλ.

Λειτουργίες – Επιδόσεις 

Η εμπειρία χρήσης του Watch GT 2 Pro είναι ομαλότερη σε σχέση με εκείνη των προηγούμενων smartwatch της Huawei. Δεν φτάνει στα επίπεδα των κορυφαίων smartwatch των Apple και Samsung όμως είναι αρκετά πιο ευχάριστη συγκριτικά με το παρελθόν. Αυτό δεν μπορεί να οφείλεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής καθώς παραμένουν για ακόμα μια φορά τα ίδια (Kirin A1 και 32 MB RAM) οπότε όλη η δουλειά έχει γίνει στο λογισμικό και συγκεκριμένα το LiteOS. Η πλοήγηση στα μενού και τις λειτουργίες της συσκευής είναι άμεση και μολονότι όπως προείπαμε η απόκρισή της απέχει από το ιδεατό, δε δημιουργεί θέματα.

Φυσικά για ακόμα μια φορά θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την εσωστρέφεια της πλατφόρμας της Huawei και να ξεχάσετε την επικοινωνία με εφαρμογές fitness tracking άλλων εταιρειών (Strava, Runkeeper κλπ) και την αλληλεπίδραση με τις -όνομα και πράγμα- ενημερώσεις. Το θετικό στην όλη υπόθεση όμως, είναι ότι το Watch GT 2 Pro τα πάει καλύτερα με iOS και Android, στέλνοντας περισσότερα δεδομένα και υποστηρίζοντας κλήσεις μέσω Bluetooth -η ποιότητα των οποίων μας εξέπληξε ευχάριστα. Αν διαθέτετε συσκευή Huawei πάντως, θα μπορείτε να χειρίζεστε και την κάμερά της από το ρολόι.

Screenshot_20201016-192156_Health.jpgScreenshot_20201016-192212_Health.jpgScreenshot_20201016-192058_Health.jpg


Το ρολόι συνεργάζεται με Google Fit και MyFitnessPal στο Android και Apple Health στο iOS. Για τον έλεγχό του θα χρειαστείτε το Huawei Health app, με τον έλεγχο ενός smartwatch μέσω μίας εφαρμογής παρακολούθησης υγείας να ξενίζει (η Huawei θα πρέπει είτε να αναπτύξει άλλο app για τον σκοπό αυτό, είτε να μετονομάσει το ήδη υπάρχον). Στο ρολόι υπάρχουν και 4 GB αποθηκευτικού χώρου για την αποθήκευση τραγουδιών. Θα τα ακούσετε χωρίς την ανάγκη χρήσης smartphone, συνδέοντας το Watch GT 2 Pro απ’ ευθείας με Bluetooth ακουστικά.

Το Watch είναι σε θέση να σας παρακολουθήσει σε 100 -και κάτι ψιλά- διαφορετικές δραστηριότητες γυμναστικής, από τις πλέον συνηθισμένες (τρέξιμο, περπάτημα, στατικό ποδήλατο, κολύμβηση) μέχρι αρκετά εξεζητημένες (γκολφ, σκι, χούλα χουπ). Για την καθεμία μάλιστα καταγράφει και διαφορετικά δεδομένα. Επιπρόσθετα, αναγνωρίζει τα έξι είδη γυμναστικής που κάνετε συχνότερα, ξεκινώντας την παρακολούθηση της άσκησής σας αυτόματα χωρίς χρονοτριβές.

Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι η λειτουργία Route Back που θα αναλάβει να σας επιστρέψει στο αρχικό σημείο της εκάστοτε διαδρομής σας χρησιμοποιώντας μόνο το GPS. Το ρολόι σας κρατά ενήμερους για επιδεινώσεις του καιρού και ώρες ανατολής/δύσης, διαθέτει πυξίδα ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο σε πισίνα, όσο και σε ανοιχτή θάλασσα. Από πλευράς παρακολούθησης, υποστηρίζονται καρδιακοί παλμοί (με βελτιωμένη ακρίβεια σε σχέση με το Watch GT 2 και γενικότερα με τα περισσότερα smartwatch της αγοράς) και SpO2 για να παρακολουθείτε τα επίπεδα κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα σας. Υπάρχει δυνατότητα αξιολόγησης ύπνου με παροχή συμβουλών, ενημέρωσης για ταχυκαρδίες και υπενθύμισης κίνησης και αναπνοών. 

watch_gt2_pro_1.jpg

Η Huawei υπόσχεται αυτονομία δύο εβδομάδων, κάτι που δεν ανταποκρίνεται σε ένα ρεαλιστικό πραγματικό σενάριο. Με την επιλογή always-on της οθόνης, καθημερινή άσκηση με χρήση GPS, παρακολούθηση καρδιακών παλμών, αξιολόγηση ύπνου, τακτικές μετρήσεις SpO2 και τυπικό καθημερινό όγκο ειδοποιήσεων, η συσκευή άντεξε λίγο πάνω από βδομάδα. Και πάλι μιλάμε για εντυπωσιακή επίδοση, απλά αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με τις προσδοκίες που δημιούργησε η Huawei σε κάθε περίπτωση όμως, άλλοι κατασκευαστές θα πρέπει να πάρουν μαθήματα στο συγκεκριμένο τομέα από το Watch GT 2 Pro.

Ενθουσιαστήκαμε πάντως με την υποστήριξη ασύρματης φόρτισης χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάμε μαζί μας κάποιο περίεργο φορτιστή. Γεμίσαμε τη μπαταρία του Watch GT 2 Pro χρησιμοποιώντας διάφορους φορτιστές Qi, ακόμα και συσκευές smartphone, κάτι πάρα πολύ βολικό σε περίπτωση που ο χρήστης ξεμείνει από μπαταρία όντας στον δρόμο -ούτε καλώδια, ούτε τίποτα! Και αυτό πάντως είναι ένα κομμάτι που θα θέλαμε να «αντιγράψουν» άλλοι κατασκευαστές έξυπνων ρολογιών.

Συμπέρασμα

Με το Watch GT 2 Pro, η Huawei μας παρουσίασε μετά από καιρό μία συσκευή με ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με τους προκατόχους της. Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και η εκπληκτική του αισθητική το καθιστούν μία από τις πλέον θελκτικές προτάσεις της αγοράς (η premium κατασκευή του αντικατοπτρίζεται άλλωστε στην υψηλότερη σε σχέση με τα άλλα Huawei Watch τιμή του), όμως παρά τις βελτιώσεις του, το LiteOS και το παρωχημένο πλέον chipset μοιραία περιορίζουν τις δυνατότητές του. 

Σε ότι αφορά την τιμή του Watch GT 2 Pro, αυτή βρίσκεται αναμενόμενα σε υψηλά επίπεδα (€329 την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές), με τη Huawei να «τρέχει» όμως αρκετές προσφορές, κάτι που κάνει πιο συμφέρουσα την αγορά του.


Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, pao13 είπε

το Pro μου άρεσε χαχαχαα

μάθανε και το Pro χαχαχα

Ενώ το "GT" κολλάει πολύ τι να σου πω! 

Αν εξαιρέσουμε το όνομα που του δώσανε το οποίο είναι άκυρο,  φαίνεται καλαίσθητο s-watch. 

spacer.png

 

Με τιμή όμως τελείως απαγορευτική για ηλεκτρονική χαζομάρα στο χέρι. 

Επεξ/σία από panoskatos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pao13 είπε

το Pro μου άρεσε χαχαχαα

μάθανε και το Pro χαχαχα

Ισως γιατι παιρνουν πρωτιες

Το HONOR Watch GS Pro, το πρώτο smartwatch της αγοράς που συνδυάζει μαζί 25 ημέρες αυτονομία μπαταρίας, διπλά ενισχυμένο σύστημα GPS και χαρακτηριστικά που βοηθούν και προστατεύουν τον χρήστη ακόμα και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού δοκιμάστηκε από τα διεθνή Μέσα, ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο wearable της Χρονιάς από τα Android Headlines, Phandroid και Νewsweek.

Η γιατι ειναι ανθεκτικα δοκιμασμενα με 14 διαφορετικα πρωτοκολλα στρατιωτικου επιπεδου

Το διεθνές περιοδικό Newsweek ξεχώρισε τη μεγάλη αυτονομία του και την ασφάλεια που παρέχει, ενώ το Android Headlines και Phandroid το ξεχώρισαν γιατί προσφέρει τόσα πολλά επαγγελματικά χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε ένα μόνο προϊόν στην αγορά τα οποία παρέχονται στην πιο value for money τιμή. Το ανθεκτικό δοκιμασμένο με 14 διαφορετικά πρωτόκολλα στρατιωτικού επιπέδου HONOR Watch GS Pro

Η απλα γιατι υπαρχει ηδη το huawei watch gt 2 και δεν ηθελαν να πανε στο 3

 

 

1 ώρα πριν, giannis sparta είπε

την μιση αυτονομια να ειχε το σαπιομηλο θα ηταν οκ 

Διαρκεια Ζωης Μπαταριας έως 2 εβδομαδες.Πολυ καλο

 

Επεξ/σία από praktor_007
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω το GT 2 Classic και ειναι οτι κραταει 2 βδομαδεσ η μπαταρια τοθ ΔΕΝ ειναι ψεμα. Με μονιμο Cardio monitor ανοιχτο και True Sleep ( To true Sleep ουτε καν αναφερεται στο "αρθρο")

Το review δεν μου αρεσε καθολου μιας και δεν λεει τιποτα παρα να το συγκρινει με το μηλο και να λεει οτι ειναι "λιγο" απεναντι του. Εχει καταντησει γραφικο πλεον αυτο το κομματι...

Ειναι γενικα ενα ρολοι που τα κανει ΟΛΑ πολυ καλυτερα και σε πολυ μεγαλυτερη διαρκεια απο την αγορα αυτη τη στιγμη. Εχοντας δοκιμασει πολλα (και μηλα) μπορω να πω οτι υστερα απο 2 μηνες χρησης καθημερινης ειναι το ΜΟΝΟ που δεν θα αλλαζα, ενω ολα τα υπολοιπα τα αλλαξα.

ΠΣ. Για να δουμε, θα διαγραφει το ποστ αυτο η μπα? Εχω αρχισει και κραταω excel με screenshot archive.

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, nosstrom είπε

θεωρω απο κινέζικο ιντερνετικο κατάστημα αγοράζεις με 100€ ρολοι  ....εφά- "μηλο"       χαχαχαχαχαχαχα

τοσα ξέρεις τόσα λες κι εσύ μέσα στην άγνοια σου.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μπαταρια είναι ένα σημείο που έχουν καταφέρει πολλά.  Το μόνο πρόβλημα για μένα (κάτοχος gt2) είναι η απουσία υποστήριξης. Η garmin προσθετει ένα καλό αριθμό watchfaces και εφαρμογών για τα ρολόγια της, σχεδόν καθε μερα . Εδω τίποτα, ξεχασμενο ...αυτό γιαμενα είναι πρόβλημα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, praktor_007 είπε

Ισως γιατι παιρνουν πρωτιες

Το HONOR Watch GS Pro, το πρώτο smartwatch της αγοράς που συνδυάζει μαζί 25 ημέρες αυτονομία μπαταρίας, διπλά ενισχυμένο σύστημα GPS και χαρακτηριστικά που βοηθούν και προστατεύουν τον χρήστη ακόμα και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού δοκιμάστηκε από τα διεθνή Μέσα, ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο wearable της Χρονιάς από τα Android Headlines, Phandroid και Νewsweek.

Η γιατι ειναι ανθεκτικα δοκιμασμενα με 14 διαφορετικα πρωτοκολλα στρατιωτικου επιπεδου

Το διεθνές περιοδικό Newsweek ξεχώρισε τη μεγάλη αυτονομία του και την ασφάλεια που παρέχει, ενώ το Android Headlines και Phandroid το ξεχώρισαν γιατί προσφέρει τόσα πολλά επαγγελματικά χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε ένα μόνο προϊόν στην αγορά τα οποία παρέχονται στην πιο value for money τιμή. Το ανθεκτικό δοκιμασμένο με 14 διαφορετικά πρωτόκολλα στρατιωτικού επιπέδου HONOR Watch GS Pro

Η απλα γιατι υπαρχει ηδη το huawei watch gt 2 και δεν ηθελαν να πανε στο 3

Διαρκεια Ζωης Μπαταριας έως 2 εβδομαδες.Πολυ καλο

Sorry αλλά υπάρχει το T-Rex ηδη που τα κάνει όλα με κόστος 110€ και με καλύτερη μπαταρία. Το μόνο που δίνει το GT  είναι πιο κιριλε look αλλά με πάνω από διπλάσια τιμή!

Όσον αφορά τα Apple Watches ακόμη και το 3 που το βρίσκεις κάτω από 200€ σήμερα είναι καλύτερο μακράν. Και είναι όντως smartwatch και όχι τύπου smartwatch με καλύτερους και πιο αξιόπιστους αισθητήρες. Εννοείται ότι η μπαταρία του είναι το μόνο μειονέκτημα του.

Εντάξει. Την συμπαθώ την Huawei πολύ αλλά δεν την παίρνει να υπερκοστολογει τέτοιες συσκευές. Η Xiaomi θα την φάει λάχανο γιατί εκεί είναι η πραγματική σύγκριση.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

12 ώρες πριν, Acrobatis7 είπε

Εχω το GT 2 Classic και ειναι οτι κραταει 2 βδομαδεσ η μπαταρια τοθ ΔΕΝ ειναι ψεμα. Με μονιμο Cardio monitor ανοιχτο και True Sleep ( To true Sleep ουτε καν αναφερεται στο "αρθρο")

Το review δεν μου αρεσε καθολου μιας και δεν λεει τιποτα παρα να το συγκρινει με το μηλο και να λεει οτι ειναι "λιγο" απεναντι του. Εχει καταντησει γραφικο πλεον αυτο το κομματι...

Ειναι γενικα ενα ρολοι που τα κανει ΟΛΑ πολυ καλυτερα και σε πολυ μεγαλυτερη διαρκεια απο την αγορα αυτη τη στιγμη. Εχοντας δοκιμασει πολλα (και μηλα) μπορω να πω οτι υστερα απο 2 μηνες χρησης καθημερινης ειναι το ΜΟΝΟ που δεν θα αλλαζα, ενω ολα τα υπολοιπα τα αλλαξα.

ΠΣ. Για να δουμε, θα διαγραφει το ποστ αυτο η μπα? Εχω αρχισει και κραταω excel με screenshot archive.

ελα, μην συγκρίνεις την Ferrari με Yugo επειδή το Yugo έχει χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας, εγώ ενα θα σου δέιξω, το γιατι η γνώμη σου είναι περιθωριακή, ψάξτο.

image.png.4028800fa14f9d2c53fe567523bb5fe9.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...