vagos789 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 15 ώρες πριν, OliverTwist1985 είπε θελω να δω αν καποιος με ολες τις περγαμηνές μπορει να τα καταφερει... και να ζει ανετα Σε βαθος χρονου ισως μπορει, αναλογως και τον κλαδο Εγω οσους ξερω Γερμανια με πτυχια κτλ ζουνε ικανοποιητικα απο αποψη αυτοκινητων, σπιτιων,περιθαλψης κτλ αλλα μηδεν διασκεδαση και μηδεν αποταμιευση
LongTom Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, vagos789 είπε Σε βαθος χρονου ισως μπορει, αναλογως και τον κλαδο Εγω οσους ξερω Γερμανια με πτυχια κτλ ζουνε ικανοποιητικα απο αποψη αυτοκινητων, σπιτιων,περιθαλψης κτλ αλλα μηδεν διασκεδαση και μηδεν αποταμιευση Μήπως αυτό που περιγράφεις είναι θέμα των γνωστών σου; Γιατί πως έχουν λεφτά για αμάξια και σπίτια, αλλά δεν βάζουν τίποτα στην άκρη και δεν ξεμυτίζουν από το σπίτι; Δεν είναι αυτό καθαρά θέμα επιλογής, όχι καταστάσεων; | Για την ιστορία, όσοι ήξερα προσωπικά και είχαν πτυχία/προσόντα, μια χαρά περνούσαν/περνάν στην Γερμανία.
Babis_allos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, vagos789 είπε Σε βαθος χρονου ισως μπορει, αναλογως και τον κλαδο Εγω οσους ξερω Γερμανια με πτυχια κτλ ζουνε ικανοποιητικα απο αποψη αυτοκινητων, σπιτιων,περιθαλψης κτλ αλλα μηδεν διασκεδαση και μηδεν αποταμιευση Αποταμιεύω 2-2.5k/μήνα στην Γερμανία. Δεν έχω και δεν χρειάζομαι προς το παρον αυτοκίνητο όμως. Σπίτι μια χαρά και κοντά στην δουλειά. Όσο για διασκέδαση, προσωπικό θέμα είναι. Προφανώς αφήνεις φίλους, οικογένεια, καιρό και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα αλλά εξαρτάται τι θεωρεί ο καθένας διασκέδαση και πόσο ανοιχτος είναι στο να προσαρμόσει την ζωή του αναλόγως. 1
cumulus Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Εγω αυτο που καταλαβαινω απο τα γραφομενα των μελων ,καθε φορα που ανοιγει ενα θεμα περι δουλειας στο εξωτερικο,ειναι οτι η Ελλαδα ειναι παραδεισος και ο υπολοιπος κοσμος μια εργασιακη κολαση. 1
vagos789 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, cumulus είπε Εγω αυτο που καταλαβαινω απο τα γραφομενα των μελων ,καθε φορα που ανοιγει ενα θεμα περι δουλειας στο εξωτερικο,ειναι οτι η Ελλαδα ειναι παραδεισος και ο υπολοιπος κοσμος μια εργασιακη κολαση. οι ανιδικευτοι νεαροι που δεν μιλανε γερμανικα και ειναι ανεργοι εδω,πρεπει να ξερουν οτι εκει περα θα ξεκινησουν οχι απλως απο χαμηλα,αλλα απο το υπεδαφος Οι προοπτικες τους ομως θα ειναι καλυτερες εφοσον ειναι διατεθειμενοι να εργαστουν πεισματικα και να εξελιχθουν σε γλωσσα και αλλα skills Η Ελλαδα θα γινει χειροτερα απο οτι ηταν στην κριση 3 1
TuXaKoS Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cumulus είπε Εγω αυτο που καταλαβαινω απο τα γραφομενα των μελων ,καθε φορα που ανοιγει ενα θεμα περι δουλειας στο εξωτερικο,ειναι οτι η Ελλαδα ειναι παραδεισος και ο υπολοιπος κοσμος μια εργασιακη κολαση. Τότε κάτι καταλαβαίνεις λάθος. Αυτό τουλάχιστον που ανέφερα εγώ (και οι περισσότεροι εδώ μέσα) είναι ότι φεύγεις από μια χώρα, της οποίας ξέρεις την κουλτούρα και τη γλώσσα, στην οποία έχεις τους ανθρώπους σου, την οικογένεια σου κτλ και πας σε μια άλλη όπου αν δεν έχεις τα ελάχιστα (γνώση γλώσσας, κάποιο πτυχίο κτλ), θα σε αντιμετωπίσουν ακριβώς όπως και έναν μετανάστη τρίτης χώρας που έρχεται στην Ελλάδα. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2020 από TuXaKoS 1
LongTom Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, vagos789 είπε οι ανιδικευτοι νεαροι που δεν μιλανε γερμανικα και ειναι ανεργοι εδω,πρεπει να ξερουν οτι εκει περα θα ξεκινησουν οχι απλως απο χαμηλα,αλλα απο το υπεδαφος Οι προοπτικες τους ομως θα ειναι καλυτερες εφοσον ειναι διατεθειμενοι να εργαστουν πεισματικα και να εξελιχθουν σε γλωσσα και αλλα skills Η Ελλαδα θα γινει χειροτερα απο οτι ηταν στην κριση +1000 8 λεπτά πριν, cumulus είπε Εγω αυτο που καταλαβαινω απο τα γραφομενα των μελων ,καθε φορα που ανοιγει ενα θεμα περι δουλειας στο εξωτερικο,ειναι οτι η Ελλαδα ειναι παραδεισος και ο υπολοιπος κοσμος μια εργασιακη κολαση. Εάν θέλει κάποιος να πάει ξυπόλητος στα αγγούρια, πρέπει να καταλάβει τις πιθανές συνέπειες. Κανένας δεν θα σε δώσει ένα γκουβά λεφτά επειδή είσαι ωραίος ως Έλληνας. Πρέπει να προσφέρεις κάτι διαφορετικό/καλό στον πιθανό εργοδότη, από ανειδίκευτους έχουν μπόλικους που ξέρουν και την γλώσσα (ή απλά είναι πιο απελπισμένοι).
haris_216 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 8 λεπτά πριν, cumulus είπε Εγω αυτο που καταλαβαινω απο τα γραφομενα των μελων ,καθε φορα που ανοιγει ενα θεμα περι δουλειας στο εξωτερικο,ειναι οτι η Ελλαδα ειναι παραδεισος και ο υπολοιπος κοσμος μια εργασιακη κολαση. Δεν τίθεται θέμα παραδείσου ή κόλασης αλλά μιας πραγματικότητας (παγκοσμίως) όπου για να προτιμηθείς πρέπει να έχεις κάποιο προσόν. Κάτι να προσφέρεις. Αν λοιπόν συζητάς το να βρεθείς σε άλλη χώρα χωρίς καν τη γλώσσα (δεν μιλάω για άλλες πιστοποιημένες δεξιότητες), τότε ναι, όπως ειπώθηκε πιο πάνω ξεκινάς όχι από το μηδέν αλλά υπό το μηδέν. Και αν σε αυτό προσθέσεις και πιθανές απαιτήσεις που δεν έχουν άλλοι "ανταγωνιστές" σου (πχ θέλω δικό μου σπίτι vs συγκατοικώ) τότε μάλλον έχεις φάει γκολ απ' τα αποδυτήρια (ή τουλάχιστον το αεροδρόμιο, πριν ξεκινήσεις).
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Προσωπικά, δεν θα έφευγα από την Ελλάδα και ένα μισθό 700 ευρώ με όλα τα νόμιμα, όπως τα περιγράφει ο TS, για να πάω ανειδίκευτος στο εξωτερικό πιασμένος από τα λόγια ενός φίλου. Η Ελλάδα έχει τα δεδομένα και χιλιογραμμένα προβλήματά της, αλλά να αφήσεις μια σίγουρη δουλειά που (από την περιγραφή της, τουλάχιστον) δείχνει να σέβεται κάποια βασικά πράγματα και να πας στα τυφλά; Και μάλιστα Γερμανία, όπου συρρέουν άνθρωποι απελπισμένοι, άρα από ανειδίκευτους υπάρχει όχι απλά υπερπροσφορά, αλλά ακόμη παραπάνω; Προφανώς, τελείως άλλο είναι να πας με δουλειά σίγουρη, σε περιβάλλον καλό. 3
Sacadmerde Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν μπορώ να το αναλύσω με λεπτομέρειες, αλλά εξ' όσων αντιλαμβάνομαι, υπάρχει μια κακεντρεχεια που εκφράζεται ως " εγώ έφυγα και έφαγα όλα τα σκ.... να τακτοποιηθω οπότε φατα τώρα και εσύ ως νέος μετανάστης, που όχι μόνο θα βοηθήσω αλλά θα σου κάνω δυσκολότερη την ζωη είτε άμεσα είτε έμμεσα", αυτή η νοοτροπία δημιουργεί ένα δήθεν τουπέ ότι επειδή εγώ τακτοποιηθηκα είμαι καλύτερος από εσένα που ήρθες τώρα ενώ στην πραγματικότητα όλοι οι μετανάστες στο ίδιο καζάνι βράζουν, τέλος υπάρχει και ένας φόβος του ανταγωνισμού και ότι ο νέος συμπατριώτης θα πάρει την θέση και το ψωμί του παλαιού, πράγμα χαζό φυσικά καθώς ο ανταγωνισμός υφίσταται με όλους και όχι μόνο με Ελληνες, τα παραπάνω μπορεί να τα συναντησεις λιγο η πολυ και στην Ελλάδα σε παρόμοιες καταστάσεις πχ ως νέος και άπειρος σε έναν εργασιακό χώρο ή κάπου αλλού. Από πού τα αντιλαμβάνεσαι αυτά; Μένεις στο εξωτερικό; Ή υποθέτεις από ό,τι άκουσες και σου είπανε;
gthe Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sacadmerde είπε Η ΕΛ κοινότητα είναι τοξική στις περισσότερες βορειοευρωπαϊκές ή δυτικοευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στο Αμέρικα (σε μεγάλο ποσοστό). Δεν έχω γνώση για Αυστραλία. 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν μπορώ να το αναλύσω με λεπτομέρειες, αλλά εξ' όσων αντιλαμβάνομαι, υπάρχει μια κακεντρεχεια που εκφράζεται ως " εγώ έφυγα και έφαγα όλα τα σκ.... να τακτοποιηθω οπότε φατα τώρα και εσύ ως νέος μετανάστης, που όχι μόνο θα βοηθήσω αλλά θα σου κάνω δυσκολότερη την ζωη είτε άμεσα είτε έμμεσα", αυτή η νοοτροπία δημιουργεί ένα δήθεν τουπέ ότι επειδή εγώ τακτοποιηθηκα είμαι καλύτερος από εσένα που ήρθες τώρα ενώ στην πραγματικότητα όλοι οι μετανάστες στο ίδιο καζάνι βράζουν, τέλος υπάρχει και ένας φόβος του ανταγωνισμού και ότι ο νέος συμπατριώτης θα πάρει την θέση και το ψωμί του παλαιού, πράγμα χαζό φυσικά καθώς ο ανταγωνισμός υφίσταται με όλους και όχι μόνο με Ελληνες, τα παραπάνω μπορεί να τα συναντησεις λιγο η πολυ και στην Ελλάδα σε παρόμοιες καταστάσεις πχ ως νέος και άπειρος σε έναν εργασιακό χώρο ή κάπου αλλού. H ελληνικη, αγγλικη, γερμανική, ισπανική, ολλάνδική, πορτογαλλική, φιλανδική κτλ κοινότητα σε κάθε χώρα είναι ακριβώς αυτό που ορίζει η έννοια "κοινότητα". Εχει δλδ μέσα μέλη "καλά ή κακά" που στην πραγματικότηα ειναι απλά ένα μικρό σύνολο που δεν ταιριάζει στις απόψεις του, στη νοοτροπιά του και γενικά σε πολλά πράγματα μεταξύ τους. Απλά επειδή στο εξωτερικό η κοινότητα αυτή είναι μικρή προφανώς σε σχέση με το αν μένεις στη χώρα, εμφανίζεται έντονα το φαινόμενο του να μην ταιρίαζεις με κάποιους. Γιατί στην Ελλάδα ταιριάζετε με όλο το κόσμο δλδ; Η μπορείτε να συζητήσετε με τον καθένα λογικά; Ή στο insomnia ταιριάζετε όλοι με όλους που σε κάθε thread σκοτώνεται ο κόσμος; Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2020 από gthe
Sacadmerde Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, gthe είπε H ελληνικη, αγγλικη, γερμανική, ισπανική, ολλάνδική, πορτογαλλική, φιλανδική κτλ κοινότητα σε κάθε χώρα είναι ακριβώς αυτό που ορίζει η έννοια "κοινότητα". ¨Εχει δλδ μέσα μέλη "καλά ή κακά" που στην πραγματικότηα ειναι απλά ένα μικρό σύνολο που δεν ταιριάζει στις απόψεις του, στη νοοτροπιά του και γενικά σε πολλά πράγματα μεταξύ τους. Απλά επειδή στο εξωτερικό η κοινότητα αυτή είναι μικρή προφανώς σε σχέση με το αν μένεις στη χώρα, εμφανίζεται έντονα το φαινόμενο του να μην ταιρίαζεις με κάποιους. Γιατί στην Ελλάδα ταιριάζετε με όλο το κόσμο δλδ; Η μπορείτε να συζητήσετε με τον καθένα λογικά; Ή στο insomnia ταιριάζετε όλοι με όλους που σε κάθε thread σκοτώνεται ο κόσμος; Το θέμα που έθιξα δεν είναι το εάν ταιριάζει κανείς ή όχι, αλλά το γεγονός πως υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των ΕΛ κοινοτήτων σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες που (προσωπικά) γνωρίζω αλλά και επιβεβαιώνουν και άλλοι άγνωστοι μου. Δηλαδή, δεν είναι θέμα του κατά πόσο ταιριάζει κανείς, αλλά του γιατί συναντάει κανείς τα ίδια, τοξικά χαρακτηριστικά. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2020 από Sacadmerde
gthe Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Sacadmerde είπε Δηλαδή, δεν είναι θέμα του κατά πόσο ταιριάζει κανείς, αλλά του γιατί συναντάει κανείς τα ίδια, τοξικά χαρακτηριστικά. Κατάλαβα τι εννοείς. Αλλά τα ίδια τοξικά χαρακτηριστικά θα τα βρεις και στην Ελλάδα, δεν έχει να κάνει με την κοινότητα σε μια χώρα. Κάνε την εξης απλοική σκέψη ... σε μια χώρα σαν την Ελλάδα 10Μ κατοίκων, διαλέγεις τυχαία 3000 άτομα και κάνεις μια κοινότητα. Υπάρχει τεράστια πιθανότητα να βρεις μέσα τα ίδια τοξικά χαρακτηριστικα; Είναι το ίδιο. Το ότι βρεθηκαν 1000, 2000, 3000 άτομα σε μια ίδια πόλη/'χωρα εκτός Ελλάδος δεν δημιουργει και κάποια κοινη συνοχή μεταξύ τους. Προσωπικά μένω εκτός Ελλάδας 4 χρόνια, διατηρώ λίγες επαφές με την Ελληνική κοινότητα εδώ γιατί απλά ταιριάζω με λίγους Έλληνες στο mentality εδώ. Η σύντροφος μου είναι από άλλη χώρα επίσης και στη δική της κοινότητα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Ο ένας θάβει τον άλλον Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2020 από gthe
Sacadmerde Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, gthe είπε Κατάλαβα τι εννοείς. Αλλά τα ίδια τοξικά χαρακτηριστικά θα τα βρεις και στην Ελλάδα, δεν έχει να κάνει με την κοινότητα σε μια χώρα. Κάνε την εξης απλοική σκέψη ... σε μια χώρα σαν την Ελλάδα 10Μ κατοίκων, διαλέγεις τυχαία 3000 άτομα και κάνεις μια κοινότητα. Υπάρχει τεράστια πιθανότητα να βρεις μέσα τα ίδια τοξικά χαρακτηριστικα; Είναι το ίδιο. Το ότι βρεθηκαν 1000, 2000, 3000 άτομα σε μια ίδια πόλη/'χωρα εκτός Ελλάδος δεν δημιουργει και κάποια κοινη συνοχή μεταξύ τους. Προσωπικά μένω εκτός Ελλάδας 4 χρόνια, διατηρώ λίγες επαφές με την Ελληνική κοινότητα εδώ γιατί απλά ταιριάζω με λίγους Έλληνες στο mentality εδώ. Η σύντροφος μου είναι από άλλη χώρα επίσης και στη δική της κοινότητα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Ο ένας θάβει τον άλλον Αυτό που προσπαθείς να περιγράψεις, μπορεί να πιο ορθά να γραφεί ως το γεγονός πως η κατανομή των απόψεων των ΕΛ δείχνει ότι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά είναι αυτά τα τοξικά που συναντιώνται στις κοινότητες στο εξωτερικό. Αυτό όμως είναι το θέμα της ανάρτησης (και άρα, δεν κατάλαβες τι εννοώ). Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2020 από Sacadmerde
archer100 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, madkid18 είπε Καλησπερα παιδια. Ειπα να ξεκινησω ενα θεμα σχετικα με την μεταναστευση στην γερμανια συγκεκριμενα στο augsburg που εχω ενα φιλο και θα μπορεσει στην αρχη να με φιλοξενησει.. Θελω να μου πει καποιος που ειναι εκει και εχει ζησει να μου πει τις δικες του εμπειριες και για το αν ειναι καλυτερα τα πραγματα στο να μεινεις μονος για αρχη.. Εδω στην Ελλαδα ειναι δυσκολα τα πραγματα ολοι το γνωριζουμε δε λεω οτι εκει ειναι παραδεισος παντου εχει δυσκολιες απλα εκει απο οσο εχω ακουσει ζεις πιο ποιοτικα και πιο ανετα και δε χρειαζεται να δανειστείς.. Θα ηθελα λοιπον καποιος που πηγε εκει να μου πει εμπειριες και τι πρεπει να κανεις πριν πας.. (το μονο σιγουρο ειναι οτι ξεκιναω γερμανικα οποτε θα μαθω τη γλωσσα πριν παω και θα μαζεψω και καποια χρηματα να εχω στην ακρη) ευχαριστω πολυ και ελπιζω να με κατατοπισει καποιος!! Το ερωτημα πρεπει να το θεσεις καθαρα στον εαυτο σου και σε κανεναν αλλον: Έχεις όρεξη για περιπέτεια; ΝΑΙ η ΟΧΙ; Όπως έχω ξαναπεί, κάποιοι πηγαίνουν ορειβασία στο Εβερεστ πολλοί δε γυρνάνε ποτέ, άλλοι τρέχουν σε αγώνες μηχανής ξέροντας ότι η πιθανότητα να σκοτωθούν είναι μεγάλη. Το ότι είναι περιπέτεια το εξωτερικό είναι το μόνο αδιαμφισβήτητο και το μόνο που μπορούν όλοι να βεβαιώσουν. Το θέμα είναι αν έχεις ΕΣΥ τη διάθεση για την περιπέτεια αυτή ή όχι. Λεπτομέρειες όπως τα ποσοστά ανεργίας, οι τιμές της ντομάτας στο σούπερ μάρκετ, οι ώρες εργασίας ανά εβδομάδα αν είναι 40 ή 37 κλπ ή το ποσό ενοικίου αν είναι 400 ή 500 ή 300, μικρή σημασία έχουν μπροστά σε μία τέτοια απόφαση. Τον εαυτό σου στον καθρέφτη κοίτα και ρώτησε τον, μην περιμένεις κανένα άλλον να σου πει. Μετανάστης ήταν και ο Ωνάσης, μετανάστης ήταν και κάποιος Γιώργος που πέθανε από τις κακουχίες δουλεύοντας στις γραμμές του τρένου στην Αριζόνα. Μετανάστης είναι και κάποιος γιατρός χειρούργος στη Γερμανία που βγάζει 20.000 το μήνα και μένει σε βίλα, μετανάστης είναι και ένας βοηθός λαντζέρη που δουλεύει 14 ώρες και το βράδυ κοιμάται χαπακωμένος σε μία κρύα τρώγλη. Το θέμα είναι έχεις εσύ τη διάθεση να ρισκάρεις και να βάλεις τον εαυτό σου σε περιπέτειες; Αυτό μόνο εσύ το ξέρεις Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2020 από archer100 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα