NHNA Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα.. Είναι η πρώτη φορά που εστίες γκαζιού και δεν ήξερα ότι θέλουν έστω λίγο ρεύμα για την ανάφλεξη και όσους ρώτησα μου είπαν ότι δεν θέλει ρεύμα.. Το θέμα είναι ότι εκεί που τις έχω βάλει, δεν έχω παροχή για ρεύμα, υπάρχει κάποια λύση?? Ευχαριστώ!!
haris_216 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δεν ξέρω αν μιλάς για φορητές εστίες ή κανονική κουζίνα. Πάντως οι "κανονικές" θέλουν ρεύμα, όπως πολύ σωστά είπες, για την ανάφλεξη. Αν δεν έχει ρεύμα απλά δεν δίνει σπινθήρα Επίσης μπορείς να ανάψεις το μάτι πιέζοντας τον διακόπτη και βάζοντας κοντά αναπτήρα, αλλά προφανώς δεν είναι ότι πιο πρακτικό για την καθημερινότητα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Στο παλαιό γκάζι που είχαμε υπήρχε ένας ηλεκτρονικός αναπτήρας με μπαταρίες και μια μικρή αντίσταση, πατούσες ένα κουμπί και σε 1 δεύτερο πυρακτωνε η αντίσταση για να ανάψει το γκάζι. Δεν ξέρω αν κυκλοφορούν στο εμπόριο.
NHNA Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Χάρη, τώρα το ξέρω και εγώ όπως προείπα, έχεις μήπως κάποια λύση? Με αναπτήρα ανάβουν κανονικά πάντως, αλλά όπως είπες δεν βολεύει και πολύ.. Βασίλη σε ευχαριστώ για την ιδέα.. Μπορείς μήπως να το ψάξεις λίγο να μου δώσεις ένα παράδειγμα μήπως το δείξω στον ηλεκτρολόγο μου? Το λέω επειδή έψαξα και το μονο που μου βγάζει είναι πιεζοηλεκτρικός - αντιανεμικος αναπτήρας..
haris_216 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σίγουρα εξαρτάται από την κάθε κουζίνα αλλά δε νομίζω ότι θέλει "βαρβάτη" παροχή ρεύματος για το σπινθήρα (εκτός αν εκτός από τις εστίες αερίου έχει κι ένα "μάτι" ηλεκτρικό όπως η δική μου). Αν όπως φαντάζομαι (σίγουρα θέλει τσεκάρισμα) χρειάζεται απλά μία παροχή χωρίς πολλά αμπέρ ίσως ο ηλεκτρολόγος σου μπορεί να τραβήξει από κάπου αλλού εκεί κοντά (πρίζα, φως, αποροφητηρα ή ότι άλλο) Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2020 από haris_216
NHNA Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2020 Όχι, δεν έχει ηλεκτρικό μάτι, μόνο για τον σπινθήρα είναι το όλο θέμα... Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να τραβήξει, είναι σε νησί και γι'αυτό τα βάλαμε εκεί, για να μην χρειάζονται ρεύμα... Σκέφτηκα ίσως κάτι με μπαταρία, αλλά δεν έχω κάτι υπόψιν μου.. έχει κάποιος να προτείνει κάτι??
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Άμα δεν μας δείξεις καν την κουζίνα, τι λέει το μάνιουλ για την εισαγωγή του ρεύματος, πως είναι η σύνδεση που παίρνει το ρεύμα κλπ δεν μπορούμε να προτείνουμε πράγματα στην τύχη. Πάρε απλά έναν αναπτήρα να ανάβεις τα μάτια όπως ένα γκαζάκι
StormGr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Πάρε ένα αναπτήρα από αυτούς με το μακρύ λαιμό και θα είσαι εντάξει.
agamoi-thytai Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Να βάλετε και ενα αισθητήρα διαρροής.
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 17 ώρες πριν, NHNA είπε Όχι, δεν έχει ηλεκτρικό μάτι, μόνο για τον σπινθήρα είναι το όλο θέμα... Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να τραβήξει, είναι σε νησί και γι'αυτό τα βάλαμε εκεί, για να μην χρειάζονται ρεύμα... Σκέφτηκα ίσως κάτι με μπαταρία, αλλά δεν έχω κάτι υπόψιν μου.. έχει κάποιος να προτείνει κάτι?? Ψάξε για αναπτήρα γκαζιού μπαταρίας, αυτός που έχουμε μάλλον δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο, παίρνει δύο μεγάλες αλκαλικές μπαταρίες.
cabdik Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Στις 22/10/2020 στις 1:20 ΜΜ, NHNA είπε Καλησπέρα.. Είναι η πρώτη φορά που εστίες γκαζιού και δεν ήξερα ότι θέλουν έστω λίγο ρεύμα για την ανάφλεξη και όσους ρώτησα μου είπαν ότι δεν θέλει ρεύμα.. Το θέμα είναι ότι εκεί που τις έχω βάλει, δεν έχω παροχή για ρεύμα, υπάρχει κάποια λύση?? Ευχαριστώ!! αν δεν εχεις παροχη για ρευμα, τοτε μονο με κλασικο τροπο, (αναπτηρας, σπιρτα, κλπ).....!!! μονο για τον σπινθηρα αναφλεξης χρειαζεται το ρευμα...!
panostom Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 βαλε φις στο καλωδιο και συνδεσε το σε μια κοντινη πριζα
NHNA Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. Θα το δοκιμάσουμε για ένα διάστημα με αναπτήρα και αν δούμε ότι μας ζοριζει, θα ψάξουμε άλλες εναλλακτικές.. Ήδη ψάχνω για αισθητήρα διαρροής, γτ η αλήθεια είναι ότι ψιλό φοβάμαι... Έχετε κάτι να προτείνετε?? Απλά λογικά θέλει και αυτό με μπαταρία..
john_petrucci7 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 3 λεπτά πριν, NHNA είπε Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. Θα το δοκιμάσουμε για ένα διάστημα με αναπτήρα και αν δούμε ότι μας ζοριζει, θα ψάξουμε άλλες εναλλακτικές.. Ήδη ψάχνω για αισθητήρα διαρροής, γτ η αλήθεια είναι ότι ψιλό φοβάμαι... Έχετε κάτι να προτείνετε?? Απλά λογικά θέλει και αυτό με μπαταρία.. Με ρεύμα είναι κι ο ανιχνευτής... Ωραία μελέτη έγινε πάντως όλα τα προβλέψατε
@pnea1973 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Επίσης ο ανιχνευτής θα πρέπει να κόβει παροχή υγραερίου, και όχι απλά να χτυπάει. Αν χτυπάει και δεν είσαι σπίτι δεν έχει νόημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα