jgeorgiou Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Υ.Γ. Να μιλάμε αν το έχουμε δοκιμάσει ή αν έχουμε δει άλλους να το έχουν δοκιμάσει, όχι να υποστηρίζουμε τις υποψίες μας και να παίρνουμε τους άλλους στο λαιμό μας. Τη τελευταία βδομάδα έχω διαβάσει πολλά ανεδαφικά εδώ μέσα. Ανεδαφικό είναι να εγκαθιστας windows xp σε pc με 768MB , τον Οκτώβριο του 2020 και όχι αυτό που είπα εγώ. Αμφιβάλω ότι πρόκειται για χομπίστα που θέλει ένα τέτοιο retro-pc γιατί θα έβαζε win98SE και όχι winXP επειδή στην αρχική έκδοση έτρεχε και με τα service packs πολλαπλασιάστηκαν οι απαιτήσεις και η χωρητικότητα που απαιτούσε. Και με το 50ρι παπί του παππού μου ανεβαίνω θεωρητικά Θεσσαλονίκη αλλά δεν θα γκρινιάξω στο φόρουμ αν με αφήσει. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2020 από jgeorgiou
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πάντως παλαιότερα, προ 15ετίας περίπου, σε μηχάνημα socket 478 με pentium 4 και 512mb ram που είχα για χρήση γραφείου, είχε γίνει επιτυχώς φορμάτ αρκετές φορές με windows xp home γνήσια, δεν υπήρχε κανένα θέμα στην εγκατάσταση. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2020 από Mult1C0r3Cpu
Τέρης Α. Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 23/10/2020 στις 6:54 ΜΜ, jgeorgiou είπε Ανεδαφικό είναι να εγκαθιστας windows xp σε pc με 768MB , τον Οκτώβριο του 2020 Αναφέρθηκα στο θέμα που δημιουργήθηκε για την ελάχιστη ραμ που απαιτείται προκειμένου να εγκατασταθεί ένα λειτουργικό. Όντως, όχι το 2020, από το 2015 -6 μήνες μετά τη λήξη τους- ήταν μανίκι να χρησιμοποιεί κάποιος τα XP. Στη σχολή μας έχουμε Windows Vista και έχω εγκαταστήσει σε δικό μου SSD τα Windows 10 και όταν πρόκειται να καθήσω σε κάποιον από αυτούς τους υπολογιστές, συνδέω με USB το δίσκο μου και κάνω boot από εκεί. Αυτό κι αν είναι ανορθόδοξο, αλλά τουλάχιστον έχω ασφάλεια και χρησιμοποιώ τo σύστημα κανονικά σα να ήμουν στο δικό μου PC. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2020 από Τέρης Α.
ZELOMOTH Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Λοιπόν παιδιά, τα xp εχουν ελάχιστη μνήμη εγκατάστασης και λειτουργίας τα 64mb... Είχα μηχάνημα κάποτε pentium 3 με τα ελάχιστα δυνατά specs μόνο και μόνο λόγο πειραμάτων κτλ... Και έπαιζα μόνο μουσική απο εκει, mp3 κτλ με traktor που 'ηταν αέρας τότε ή jetaudio... Πάντως τον καλύτερο ήχο τον είχε ο musicmatch jukebox ...Ασχετα αλλά τα θυμήθηκα ολα μαζί....🙂 https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk01vcRBySse00ipx04OUZMMKIgqTrQ%3A1603556650669&source=hp&ei=KlWUX8fRJIj6UtOwiZAJ&q=win+xp+minimum+ram&oq=windows+xp+minimum+ra&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQARgBMgUIABDJAzIGCAAQFhAeOgcIIxDqAhAnOgcILhAnEJMCOgQIIxAnOggIABDJAxCRAjoFCAAQkQI6AggAOggILhDHARCjAjoHCAAQFBCHAjoHCAAQyQMQCjoECAAQCjoOCC4QxwEQowIQyQMQkwI6BQgAEMsBOggIABDJAxDLAToCCC5QrxpY-XNgmIIBaAJwAHgAgAHSAYgBohuSAQYwLjIwLjKYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6sAEK&sclient=psy-ab Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από ZELOMOTH
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Ισως καποια εκδοση Service Pack να ηθελε να δει 256 για την εγκατασταση, οποτε κι εβαζες τοσα στην αρχη μα...αφαιρουσες ram stick μετα, χαχαχα! 😄 Ναι φο-βε-ρο τοτε το musicmatch jukebox 🎛️🔊
ZELOMOTH Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Στις 24/10/2020 στις 7:58 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε Ισως καποια εκδοση Service Pack να ηθελε να δει 256 για την εγκατασταση, οποτε κι εβαζες τοσα στην αρχη μα...αφαιρουσες ram stick μετα, χαχαχα! 😄 Ναι φο-βε-ρο τοτε το musicmatch jukebox 🎛️🔊 Κατευθείαν εγκατάσταση win xp με sp3 μπαίνει με 64 mb ram...🙂 Ναι το musicmatch jukebox είχε τον πιο καλό ήχο απο ολους τους media player...👍🙂
dpolal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Στις 24/10/2020 στις 7:58 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε Ναι φο-βε-ρο τοτε το musicmatch jukebox 🎛️🔊 19 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε Ναι το musicmatch jukebox είχε τον πιο καλό ήχο απο ολους τους media player...👍🙂 /off-topic Το MusicMatch ήταν σχετικά καλό και ήταν το μόνο που μπορούσε να διαβάσει και να φορτώσει τραγούδια απευθείας σε Ipod χωρίς να χρειαστεί να περάσεις το itunes. Κατά τα άλλα αν ήθελες εφαρμογή με τον καλύτερο ήχο από άποψη απόδοσης και πρόσθετων την εποχή εκείνη η μόνη λύση ήταν το Foobar2000. /end of off-topic.
conlap13 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Μετά κόπων και βασάνων λύθηκε το πρόβλημα , δοκίμασα με άλλο cd drive και έγινε κανονικά η εγκατάσταση , μάλλον ήταν ελαττωματικό το παλιό , τώρα σας γράφω από την ψυχιατρική κλινική 😜 , ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.
panosk13 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 23/10/2020 στις 6:48 ΜΜ, duffyduck είπε Καντε πειραμα. Φτιαξτε VM στο VMWARE ή στο VIRTUALBOX με μονο 128MB ή 256MB RAM και δειτε αν γινεται εγκατασταση και τρεχουν. με 512mb πάντως τρέχουν μια χαρά δοκιμασμένο. Και αν η μητρική δεν είναι από την εποχή του Βυζαντίου περνάνε και με usb δεν χρειάζεται απαραίτητα το cd. Απλά μπορεί να το διαβάζει σαν hdd Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2020 από panosk13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα