Προς το περιεχόμενο

Εξετάσεις GRE & IELTS για Μεταπτυχιακό στο Delft


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να κάνω αίτηση για Μεταπτυχιακό στο τμήμα Computer Science του Delft. Είμαι απόφοιτος ΑΕΙ Πληροφορικής με ΜΟ 7.3 (βάση από ότι είδα είναι το 7 για ελληνικά πανεπιστήμια) που δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό αλλά έβγαλα τη σχολή στα 4 χρόνια(αν και δε ξέρω κατά πόσο αυτό εκτιμάται από τους ξένους). Θα ήθελα λίγο κάποιες συμβουλές για τις δύο εξετάσεις που αναφέρω στον τίτλο. Για το GRE ζητάει 154 για Verbal Reasoning, 163 για Quantitative Reasoning και 4.0 για Analytical Writing, για το IELTS απαιτείται 6.5.

Πιστεύετε μπορώ να προετοιμαστώ μόνος σε αυτά; Με τα Μαθηματικά στο σχολείο αλλά και στις σπουδές ήμουν πάντα πολύ καλός οπότε θα ήθελα να γλιτώσω το 800αρι εάν είναι εφικτό να προετοιμαστώ και μόνος. Για το IELTS δίνει βάση το 6.5, πρέπει να είναι μέτριο σκορ από ότι κατάλαβα. Είμαι κάτοχος lower αλλά το επίπεδο μου είναι αισθητά πάνω από αυτό αφού ασχολούμαι αρκετά με τη γλώσσα (άρθρα, ταινίες) οπότε υποθέτω ότι ίσως και εδώ να μπορέσω να ασχοληθώ μόνος.

Any advice από άτομα που έχουν δώσει τις παραπάνω εξετάσεις και ξέρουν τι παίζει ή θέλουν να δώσουν κανένα tip;

Επεξ/σία από Asevastos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια που είχα δώσει το IELTS. Είχα βέβαια το Proficiency τότε. Γενικά εύκολο είναι να πιάσεις 6-6.5 μέσο όρο, πχ αν πιάσεις κανα 8 στο reading και listening. Αν μπορείς κανε μερικές ώρες ιδιαίτερα speaking και κανα writing και θα είσαι έτοιμος . Βρες παλιά θέματα στο internet και μη μασάς. Δώσε όμως μια φορα πιο νωρίς να δεις τι βαθμολογία θα βγάλεις για να έχεις χρόνο μήπως χρειαστείς να ξαναδωσεις. Σχετικά με τα μεταπτυχιακά μην αγχώνεστε κανε τα χαρτιά στα πανεπιστήμια που θες και στείλτε. Με είχαν δεχτεί σε όλα όσα είχα κάνει αίτηση τότε στην Αγγλία. 
Καλή σου επιτυχία !

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το IELTS, μπορεις να βρεις πολύ εύκολα... τη σειρά βιβλίων Cambridge IELTS απο 1 έως 15. Έχει ολόκληρα test. Δοκίμασε να κανεις μερικά listening/reading. Δες πως τα πας. Αν είσαι από 6.5 και πάνω πιστευω μπορεις να τα καταφέρεις μόνος σου οπότε και ξεκινάς προετοιμασία.

Στη συνέχεια ΣΑΡΩΝΕΙΣ οπωσδήποτε την ιστοσελίδα της κυρίας Liz https://ieltsliz.com και ακολουθείς πιστά τις μεθόδους της για Listening, Reading, Writing Task 1&2 και speaking.

Αν πας για φροντιστήριο διάλεξε κάποιο εξειδικευμένο στο IELTS γιατί υπάρχουν πολλά φροντιστήρια και καθηγητές που δεν έχουν εμπειρία γύρω από τη συγκεκριμένη εξέταση και θα χάσεις τσάμπα το χρόνο σου και τα χρήματά σου.

Καλό θα ήταν να έχεις κάποιον καθηγητή για εξάσκηση speaking και διόρθωση εκθέσεων αλλά όπως προανέφερα θα πρέπει να βρεις κάποιον εξειδικευμένο που ΞΕΡΕΙ όχι απλά ξέρει το test και είχε κάποτε 2 μαθητές που το έδωσαν.

Από προσωπική εμπειρία, η Liz αλλά όπως και πολλά από τα βίντεο που θα βρείς στο YouTube (όπως το παρακάτω) θα σε βοηθήσουν πολύ περισσότερο από ότι ένας μη εξειδικευμένος καθηγητής.

Από την άλλη, αν σαρωσεις Liz και YouTube και δεις ότι δεν τραβάς μετά από καμία 10αρια test και δεν μπορεις να πιάσεις overall 6.5 με τιποτα, χρειάζεσαι μαθήματα για advance/proficiency κανα χρόνο ώστε να ανεβάσεις το επίπεδο των αγγλικών σου. Μετά χαλαρά επιστρέφεις σε Liz, YouTube και Cambridge IELTS tests για προετοιμασία μόνος σου.

Ελπίζω να βοήθησα και να μη σε μπέρδεψα. Καλή συνέχεια :)

Επεξ/σία από andreas.v
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είσαι σίγουρος ότι το GRE απαιτείται και όχι απλά προτείνεται? Έχω πολλούς φίλους που έκανα μάστερ στο Delft και κανείς δεν έδωσε GRE. Βέβαια όλα αυτά 3-4 χρόνια πριν :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα sources, θα τα ψάξω αργότερα μες στη μέρα :D Ενταξει, απ' ότι κατάλαβα με προσπάθεια ατομική βγαίνει το IELTS. Όντως ίσως κάνω λίγα ιδιαίτερα για speaking & writing.

Salazar ναι για 4-5 προγράμματα (ένα εξ αυτών το CS) απαιτείται GRE, για τα άλλα όχι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 6/11/2020 στις 7:32 ΠΜ, Asevastos είπε

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα sources, θα τα ψάξω αργότερα μες στη μέρα :D Ενταξει, απ' ότι κατάλαβα με προσπάθεια ατομική βγαίνει το IELTS. Όντως ίσως κάνω λίγα ιδιαίτερα για speaking & writing.

Salazar ναι για 4-5 προγράμματα (ένα εξ αυτών το CS) απαιτείται GRE, για τα άλλα όχι. 

Η απάντηση πάντως εξαρτάται από το επίπεδο που είσαι αυτή τη στιγμή. Βρες κάποια δοκιμαστικά τεστ. Αν είσαι κοντά σε αυτό που ζητάνε, πάρε 1-2 βιβλία σχετικά και με εξάσκηση θα βελτιωθείς κάπως και θα πιάσεις τα νούμερα που θες. Αν είσαι μακριά, ενδεχομένως να χρειάζεσαι μια πιο συστηματική βοήθεια. Όλα είναι σχετικά. Αν είσαι πραγματικά πολύ καλός στα μαθηματικά πχ, το 164 το πιάνεις χαλαρά χωρίς καμία προετοιμασία. Αλλά αν δεν κάνεις ένα δοκιμαστικό, δε θα ξέρεις σε τι επίπεδα κινείσαι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έδωσα IELTS το καλοκαίρι. Κατ' αρχάς να ξέρεις πως υπάρχουν 2 ειδών εξετάσεις IELTS:

  • IELTS General: Εάν χρειάζεσαι για να δουλέψεις σε κάποια εταιρεία στο εξωτερικό συνήθως, για προαγωγή κτλπ.
  • IELTS Academic. Αυτό που έδωσα εγώ, κι αυτό είναι που χρειάζεσαι κι εσύ φαντάζομαι το οποίο είναι για εισδοχή σε πανεπιστήμια. Είναι πιο δύσκολο από το General

Γενικά αυτό που είχα προσέξει είναι πως για τα IELTS δεν θα μάθεις περισσότερα αγγλικά από αυτά που ξέρεις. Κατά κάποιο τρόπο αντικατοπτρίζουν το επίπεδο των αγγλικών σου (κυρίως στην κατανόηση) απλά μπορείς να το ξεγελάσεις λίγο για να πάρεις ένα καλύτερο βαθμό. Θεωρώ πως ακόμη κι αν είσαι πολύ καλός στα αγγλικά, μην το αφήσεις στην τύχη και ψάξε κάποιο καθηγητή που έχει εμπειρία με αυτές τις εξετάσεις και μπορεί να σου δείξει τα κόλπα. Ας πούμε εγώ είχα βρει καθηγήτρια η οποία κάποτε ήταν εξεταστής. Θυμάμαι στην έκθεση υπήρχαν πολλά κόλπα. Τύπου "στην πρώτη παράγραφο γράψε αυτό, εδώ θα έχανες 1 μονάδα γιατί δεν έγραψες overview, εδώ θα έχανες αυτόματα 2 γιατί έβαλες ποσοστό στην τελευταία παράγραφο...". Αν δεν έχει εμπειρία θα είναι χάσιμο χρόνου αλλά πιστεύω ζήτα βοήθεια από κάποιο καθηγητή. Δεν απαιτεί μεγάλη προετοιμασία. Φάση 1 μήνας είναι αρκετός αν ξέρεις αγγλικά.

Το αν είναι μέτριο το 6-6.5 εξαρτάται καθαρά από εσένα. Για μένα ήταν διότι κι εγώ είμαι του CS και είχα επαφή με τα αγγλικά. Απλά πρέπει να προετοιμαστείς διότι θα έχεις περιορισμένο χρόνο να λύσεις τις ασκήσεις. Εμένα η αδυναμία μου θυμάμαι ήταν το reading γιατί πάει 1 ώρα και βαριόμουν να διαβάσω 😅😅

Τώρα για το αν τέλειωσες στα 4 χρόνια όχι δεν μετρά διότι εκτός Ελλάδας οι πλείστοι στα 4 τελειώνουμε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θες να δώσεις σε ενα απο τα δύο λεφτά, τότε με κλειστά μάτια στο GRE. Το IELTS αν ξέρεις αγγλικά δε το χάνεις, το 6.5 είναι πάρα πολύ εύκολο. Κάνε ένα καλο subscription για να βρίσκεις καλογραμμένα άρθρα και that's it. Το μόνο που όντως πρέπει να προετοιμάσεις είναι την έκθεση κι απο εκεί έχασα το 8.5 γιατί είδα πρώτη φορά τη μορφή στην εξέταση

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...