Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, phanispal είπε

Κάνε σαν τον άλλον κι εσύ. Από το στυλό και το σωβρακο πήγαμε στη λάμπα και το σωβρακο.

Μόνο αυτά τα τρία είναι που μπορεί να χρειαστεί ένα νοικοκυριό.

Για αυτά βλέπω να γράφουν.Αν δεν τα θεωρουν σημαντικά οι ίδιοι ας γραψουν τα σημαντικά.

Για εμένα θα ηταν σημαντικό ως ζημιά  μια σπασμένη βρύση,να χαλάσει ο θερμοσίφωνας ,να χαλάσει η κουζίνα και το ψυγείο.

Τι είναι το σημαντικό για εσένα που έχει στο σουπερ μαρκετ και δεν μπορείς να αγοράσεις;

Επεξ/σία από Ukforthemoment
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Νομίζω όλο αυτό δεν έγινε για τα super market αλλά για το Jumbo που έχει ΚΑΔ super market και μένει ανοιχτό πουλώντας πχ χριστουγεννιάτικα και παίρνει όλο το χαρτί..

Αυτή την αίσθηση έχω

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, eMike είπε

Νομίζω όλο αυτό δεν έγινε για τα super market αλλά για το Jumbo που έχει ΚΑΔ super market και μένει ανοιχτό πουλώντας πχ χριστουγεννιάτικα και παίρνει όλο το χαρτί..

Αυτή την αίσθηση έχω

Έγινε για να "σπάσουν" την περίοδο εκπτώσεων για τα Σ/Μ, όταν έχει να επιλέξει ο καταναλωτής να ψωνίσει για τα Χριστούγεννα τώρα με -20% σε ορισμένες αλυσίδες ή τον Δεκέμβριο χωρίς έκπτωση (και με αστερίσκο το αν θα ανοίξει η αγορά όπως προανήγγειλαν), δεν θέλει πολύ σκέψη πως τα περισσότερα ψώνια θα γίνονταν μέσα στο Νοέμβρη. ΙΜΗΟ γι'αυτό και δεν έγινε αντίστοιχη κίνηση στο πρώτο lockdown. 

• Like 2
Δημοσ.

Γι'αυτό το θέμα είχε γίνει ντόρος στην προηγούμενη καραντίνα από τον εμπορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης, αν δεν κάνω λάθος, και σωστά: Δεν μπορείς να κλείνεις το μαγαζί του άλλου, που η δουλειά του είναι, π.χ, οι ανεμιστήρες, και να αφήνεις το σουπερμάρκετ να πουλάει ελεύθερα ανεμιστήρες. Αφενός τον κατέστρεψες, και αφετέρου ακυρώνεις την ουσία της απαγόρευσης. Πρόκειται ξεκάθαρα περί αθέμιτου ανταγωνισμού, με πλάτες (τότε) της πολιτείας.

Εκτός βέβαια αν το κάνεις καθαρά μεροληπτώντας υπέρ των αλυσίδων, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Τον Απρίλη είχα διαβάσει ότι στο Λουξεμβούργο είχε εφαρμοστεί αυτό το μέτρο.

Δημοσ.

ρωταει ο αλλος τι μπορεις να αγορασεις απο σουπερ  σε μη τροφιμο ,εντωμεταξυ στα λιντλ καθε δευτερα / πεμπτη / παρασκευη ο κοσμος περιμενει απο τις 730 8παρα απεξω να πιασει σειρα να παρει απο πυτζαμες/παπουτσια/μπουφαν /εργαλεια  μεχρι και ηλεκτρικο πατινι .

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aspirini είπε

ρωταει ο αλλος τι μπορεις να αγορασεις απο σουπερ  σε μη τροφιμο ,εντωμεταξυ στα λιντλ καθε δευτερα / πεμπτη / παρασκευη ο κοσμος περιμενει απο τις 730 8παρα απεξω να πιασει σειρα να παρει απο πυτζαμες/παπουτσια/μπουφαν /εργαλεια  μεχρι και ηλεκτρικο πατινι .

Μιλάμε για τωρα που δεν θα επιτρέπονται.Και απο περιέργεια κοίταζα το https://www.lidl-hellas.gr/ και δεν έχει ούτε ρουχα ούτε εργαλεία ,μονο άνθη φυτά .

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μιλάμε για τωρα που δεν θα επιτρέπονται.Και απο περιέργεια κοίταζα το https://www.lidl-hellas.gr/ και δεν έχει ούτε ρουχα ούτε εργαλεία ,μονο άνθη φυτά .

Στο φυλλάδιο του νέου καταστήματος στη Χαμοστέρνας πάντως έχει και εργαλεία / ηλεκτρονικά / ηλ. συσκευές / παιχνίδια, μάλλον ξέχασαν να το διορθώσουν:

https://www.lidl-hellas.gr/el/fyladia/apo-pempte-05-noembriou-neo-katastema-kato-petralona/view/flyer/page/1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Για αυτά βλέπω να γράφουν.Αν δεν τα θεωρουν σημαντικά οι ίδιοι ας γραψουν τα σημαντικά.

Για εμένα θα ηταν σημαντικό ως ζημιά  μια σπασμένη βρύση,να χαλάσει ο θερμοσίφωνας ,να χαλάσει η κουζίνα και το ψυγείο.

Τι είναι το σημαντικό για εσένα που έχει στο σουπερ μαρκετ και δεν μπορείς να αγοράσεις;

Για μένα μπορεί να είναι το αεροστόπ που είπα πιο πάνω, ένα μαξιλάρι επειδή έριξε πορτοκαλάδα ο μικρός πάνω, ένα πολύπριζο, μία βούτρσα για ξύσιμο σχάρας ή οτιδήποτε άλλο.

Είτε είναι πολλά για μένα είτε λίγα, το θέμα είναι ότι για όλο τον κόσμο τα είδη θα είναι πολλά, δε θέλουμε όλοι ακριβώς τα ίδια λίγα.

Το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού το αντιλαμβάνομαι και γενικά τη θεωρώ σωστή κίνηση όσο κι αν βολεύει την πλειοψηφία. Όμως θεωρώ ότι το timing είναι εντελώς λάθος.

Ας κρατήσουν τα μαγαζιά (π.χ. τύπου Praktiker αλλά και συνοικιακά) ανοιχτά, αλλά μόνο για παραλαβές απ' το κατάστημα. Όχι να πηγαίνει ολόκληρη οικογένεια στο Praktiker και να κόβει βόλτες με τις ώρες σαν τον κουμπάρο μου που πριν δυο βδομάδες ήταν οικογενειακώς 2 ώρες μέσα στα Jumbo. Τι έκανες τόση ώρα εκεί μέσα του λέω, χαζεύαμε μου λέει. Ε αυτό προφανώς είναι πρόβλημα, ειδικά στην παρούσα φάση.

Το online όμως είναι πρόβλημα, δουλεύει εντελώς λάθος.

Τα Jumbo είναι όντως ανοιχτά; Δεν το γνώριζα. Αν είναι όντως, λύνει κάποια προβλήματα, αλλά δημιουργεί άλλα.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 3
Δημοσ.

Τα jumbo είναι κλειστά , το γράφει στο site οπότε φαντάζομαι θα ισχύει. Μη γράφετε πράγματα που κατεβάζετε από το μυαλό σας.

Επί του θέματος τώρα, σε τέτοιες ανώμαλες περιπτώσεις κάποιοι θα αδικηθουν. Δε μπορεί να γίνει αλλιώς

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...