Προς το περιεχόμενο

Star Wars: Andor (Disney+, 2022)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Peak star wars συνολικα το ολο project . Γλυκοπυκρο το τελος γιατι ξερεις οτι πρεπει να καταληξουν καπου συγκεκριμενα 

Ως star wars 10/10 συνολικα και 8.5με 9/10 γενικα. 

Δυστυχως βεβαια διαβασα οτι ο Tony Gilroy, o δημιουργος δεν ενδιαφερεται να ασχοληθει αλλο με το star wars , αρα τουλαχιστον για το αμεσο μελλον τελειωνει εδω το franchise ( Στο μυαλο μου το στορυ τελειωνει με το return of  the Jedi, οτιδηποτε μετα απλα δεν υφίσταται )

• Like 2
  • Απαντ. 280
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, SergioX είπε

Σκατόφατσα-αχώνευτη η Dedra Miro...

Ναι αλλά το ότι σου φαίνεται τόσο αποκρουστική σημαίνει ότι είναι πολύ καλή ηθοποιός. Τέτοια ξινίλα δεν έχω δει άλλο  ηθοποιό να βγάζει! Παίζει τέλεια τον ρόλο! 

Η σειρά είναι καταπληκτική, και το γράφω αυτό χωρίς να είμαι fan του Star Wars. Ότι καλύτερο έπαιξε η τηλεόραση τον τελευταίο μήνα. Πραγματικό αριστούργημα, κλάσεις ανώτερη από οποιαδήποτε άλλη σειρά της sanga, ακόμα και από τις  τελευταίες ταινίες. Από σκηνοθεσία ξεχωρίζω την ανάκριση της Ντίτρα όπου το πλάνο κόβει τα μάτια του ανακριτή...απλά καταπληκτικό!  Το μοντάζ δεν ήταν το ίδιο καλό αλλά ήταν αξιοπρεπές. Ωστόσο εκεί που έδωσε ρέστα η σειρά ήταν στο σενάριο και την ανάπτυξη χαρακτήρων, καμία σχέση με τους ρηχούς και προβλέψιμους χαρακτήρες που είδαμε στις άλλες συγγενείς παράγωγές. Μακάρι να ξαναδούμε τέτοιες παραγωγές από την Disney.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανεβηκε αρκετα η σεζον,ειδικα απ'το 8ο επισοδειο και μετα και εκλεισε με θετικο προσημο οπως και η 1η σεζον.Ενα δυνατο στοιχειο της σειρας περα απ'την υποθεση και πως αναπτυχθηκε ηταν και οι τρισδιαστατοι χαρακτηρες και οι ηθοποιοι που τους υποδυθηκαν.

Επεξ/σία από johny f
Δημοσ.

Οπότε επόμενη σεζόν πάμε προς ολοταχώς για το Battle of Yavin. Πριν δω τα τελευταία τρία επισόδεια, είχα μια ελπίδα ότι θα εσώκλειε και την τελευταία μάχη - δεν ήξερα ότι πάει για τρείς-σεζόν.

Όλα καλά, καλό το slow-burn, οι χαρακτήρες έχουν πολύ ενδιαφέρον. Επιτέλους χάνονται άνθρωποι και οι γύρω τους αντιδρούν φυσιολογικά, δεν το ξεχνούν μετά από 5''.

Δημοσ.

Τι έχει η σειρά που δεν έχουν οι άλλες ; Είναι σοβαρή και όχι κωμωδία. Απλά τα πράγματα, ελπίζω το επόμενο Avengers να έχει την σοβαρότητα των προηγούμενων και να μην είναι γελοία κωμωδία σαν τα τελευταία Thor.

• Like 5
Δημοσ.

Για εμενα που δε μπορω να δω star wars με τπτ, ειναι πολυ καλη σειρα με καλυτερο 2ρο season.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχε δείξει από την 1η σεζόν πόσο καλό μπορούσε να γίνει, ή μάλλον από το Rogue One που ήταν εντελώς παράταιρο με τα υπόλοιπα του franchise.

Η 2η σεζόν αν και σπατάλησε τα πρώτα επεισόδια, είχε εκπληκτικό τελείωμα, συγκρινόμενο με Breaking Bad.

Έχει σενάριο που δένει με το υπόλοιπο lore, ενδιαφέροντες χαρακτήρες με ωραία εξέλιξη, άψογα εφέ, σοβαρότητα, μουσική, αλλά και μερικούς εκπληκτικούς διαλόγους με οσκαρικές ερμηνειές.

Κρίμα που δεν έχει παραπάνω σεζόν, αλλά αν έτσι έκριναν οι δημιουργοί του, δείχνουν πόσο σέβονται το έργο τους.

Ατόφιο χρυσάφι η σειρά που δεν χρειάζεται να σου αρέσει ο κόσμος του Star Wars, μπορείς να το δεις σαν την εποχή της ναζιστικής Γερμανίας ή ακόμα και την τωρινή...

Επεξ/σία από hurin
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 10/5/2025 στις 3:58 ΜΜ, Πέτρος είπε

Για να δεις τις ιστορίες που ήθελες, έπρεπε να υπάρχει διάθεση για κάτι ορθό, συνολικά.

Στον 2ο κύκλο

Απόκρυψη περιεχομένων

Ο Luthen λίγο πολύ παρουσιάζεται σαν ένας στυγνός εκμεταλλευτής, χωρίς να του κόβει και πολύ, που τελικά ότι καταφέρνει είναι λόγω της καπατσας "βοηθού" του, ενώ ο ίδιος κάνει τη μία χοντράδα πίσω από την άλλη.

Ήταν πάρα πολύ χτυπητό αυτό, τεράστιο φάουλ για εμένα.

Στις 11/5/2025 στις 10:58 ΠΜ, Πέτρος είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Το "awesomeness" του L φάνηκε στο διάλογο εκεί στο "ασανσέρ", κι όσες φορές έδειξε τί θυσιάζει και τί απαιτεί, και γιατί.

Το "διαστημόπλοιο" ήταν απλά ένα τυράκι, μια φάση τζέμιςμποντ, για να δείξουμε και κάτι οπτικά που να παραπέμπει λίγο παραπάνω σε SW (αφού δεν έχουμε δύναμη, φωτόσπαθα και την αγία οικογένεια κάπου). Βέβαια, είχαμε διαστημόπολοια μεταβαλλόμενης γεωμετρίας πριν το R1 και τις επόμενες (χρονολογικά στο συγκεκριμένο σύμπαν) ταινίες, και μετά χάθηκαν.

Είδα και το ένατο...κάπως τον ίσιωσαν, αλλά και πάλι η "βοηθός" κάνει την ουσιαστική δουλειά, ο  L είναι ένα πρόσωπο, μια παρουσία μπροστά από την "πραγματική ουσία".

Πάλι πήξαμε στη χαζομάρα (και) στο 9ο...φόρμες και σκηνές της "αθωότητας" των 70s-80s, με ταρζανιλίκια των 90s για να βγει κάτι. Οριακά ο εκάστοτε "κακός" δεν ακούγεται σε φάση "μουχαχαχαχα"-με ηχώ. Περιμένω και ένα "Nooooooooooooo/Άντριαααααν" στα επόμενα τρία.

Ναι, η σειρά είναι 2 (και παραπάνω) κλάσεις από τα λοιπά εκτρώματα που έχει βγάλει η ποντικομαμή. 

Αυτό δεν την κάνει ούτε "την καλύτερη σειρά όλων των εποχών", ούτε τίποτα τέτοιο. Η πρώτη σεζόν πήρε ένα χαριστικό (γιατί τα μισά επεισόδια ήταν να κόβεις φλέβα από τη βαρεμάρα) 8άρι γιατί έδειξε κάποια σοβαρά (τον L, δηλαδή) πράγματα και ξέφυγε (όπως και το R1) από τα γνωστά κι επαναλαμβανόμενα του SW σύμπαντος, αλλά η δεύτερη δεν είναι ούτε για 7 έτσι όπως πηγαίνει.

Θα κάνουν κάτι εντυπωσιακό στα τελευταία τρία, θα δείξουν και μερικές επικούρες, θα "συγκινηθούμε" με το τέλος κάποιων και θα κλείσει λογικά ως η καλύτερη SW σειρά (όντως, εύκολα, ειδικά έτσι όπως σάπισε το "Μ") μέχρι να δούμε την επόμενη και να ξαναπέσουμε σε κατάθλιψη.

Χαίρομαι ειλικρινά που (μέχρι ένα βαθμό) διαψεύσθηκα. Δεν αλλάζω τίποτα από όσα έχω γράψει μέχρι και για το 9ο, αλλά τα 3 τελευταία έδωσαν μεγάλο boost.

Θα μπορούσαν να λείπουν κάποιες χτυπητές χαζομάρες

Spoiler

το ντου στο νοσοκομείο στερείται κάθε ψήγματος σοβαρότητας, όπως και η "αναμέτρηση" στο μαγαζί του L που οδήγησε εκεί

αλλά (όπως και στον 1ο κύκλο) το κλείσιμο ήταν αριστοτεχνικό.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω, βέβαια, γιατί όταν είσαι ικανός (και με το παραπάνω) να δώσεις κάτι τόσο καλό/σωστό (αναφέρομαι στα επιμέρους επεισόδια, όχι στο σύνολο), πετάς μέσα και ένα κάρο χαζομάρες και σκηνικά που ξενερώνουν.

Φτιάξατε, ρε, μια πραγματικά δραματική σειρά, μια σοβαρή σειρά, μια σωστή σειρά, αλλά και πάλι πετάξατε μέσα πόσες σαβούρες και γελοιότητες, πανάθεμά σας.

• Like 2
Δημοσ.
Spoiler

Είχα δει πριν κανα εξάμηνο περίπου την πρώτη σεζόν και τώρα μόλις είδα την 2η.

Παρότι (όπως μόλις διαπίστωσα) δεν θυμόμουν και τόσο καλά την πρώτη μου είχε αφήσει πολύ καλή εντύπωση και περίμενα την συνέχεια πως και πως.

Μπορώ να πω ότι στην 2η σεζόν δεν πέρασα τόσο καλά όσο στην πρώτη.

Δεν ξέρω αν έφταιγα εγώ που δεν θυμόμουν καλά την πρώτη, ή η προσοχή μου και κατανόηση σε αυτά που έβλεπα, αλλά μου φάνηκε ακαταλαβίστικη. Όλο συνέβαιναν και αναφερόντουσαν πράγματα που μου ήταν άγνωστα. Επίσης για πολλά επεισόδια στην αρχή βλέπουμε συνέχεια ματιές από 3-4 διαφορετικά σημεία δράσης/χαρακτήρων που απλά με ζάλιζαν.

Η πρώτη σεζόν γρήγορα απέκτησε ένα φόκους όταν άρχισαν να σχεδιάζουν την κλοπή από το θησαυροφυλάκιο, η οποία κορυφώθηκε με φαντασμαγορικές σκηνές από την βροχή μετεωριτών με ταυτόχρονη κορύφωση της αγωνίας για την έκβαση της αποστολής. Νομίζω αυτά ήταν τα καλύτερα επεισόδια της σειράς. Επίσης τρομερή σκηνή το πως ξέφυγε ο Λούθερ με το σκάφος του όταν τον είχε κλειδώσει το μεγάλο αυτοκρατορικό πλοίο.

Στην 2η σεζόν δεν είχαμε σε καμία περίπτωση κάτι τόσο έντονο ούτε σαν εικόνες, ούτε σαν κορύφωση της αγωνίας που χτίστηκε σταδιακά.

Όταν πήγαν στον πλανήτη Ghorman δεν κατάλαβα ούτε τι πήγανε να κάνουν πρακτικά και στείλανε τον Syril ούτε τι έγινε στην συνέχεια. Οκ είχα καταλάβει ότι θέλουνε τα ορυκτά (αν και στην αρχή λέγανε για τις αράχνες?) αλλά δεν κατάλαβα ούτε γιατί τους μάζεψαν όλους στην πλατεία και στήσανε πλεκτάνη για να οδηγηθεί σε σφαγή. Επίσης ο Κάσιαν είπε ότι χτίζουνε ένα καβούκι προστασίας γύρω από την πλατεία και δεν θα μπορεί να πυροβολήσει, αλλά δεν είδα τίποτα τέτοιο. Η σκηνή που πεθαίνει η Ινδή λεσβία τελείως αχρείαστη και από το πουθενά έτσι όπως συνέβη.

Όταν πήγε ένας νεαρός με τεχνογνωσία και κάτι μπόμπες στον Saw Gerrera, κάποια στιγμή του λέει να βγάλει την μάσκα και να αναπνεύσει "για να νιώσει ελεύθερος". Δεν κατάλαβα γιατί το είπε, ούτε τι υπήρχε στην ατμόσφαιρα που δεν έπρεπε να εισπνευθεί αρχικά καθώς έτσι και αλλιώς βλέπαμε τον Saw να αναπνέει κανονικά, και η συνέχεια που ήταν ένα κρεσέντο εισπνοής και απελευθέρωσης μου φάνηκε κατά συνέπεια γελοία.

Στα πρώτα επεισόδια που προσγειώθηκε ο Κάσιαν σε μια ζούγκλα με κάτι αντάρτες του κώλου, δεν κατάλαβα ούτε ποιοι ήταν, ούτε με τι υπόβαθρο χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, ούτε ποια ονόματα ήταν αυτά που ανέφεραν συνέχεια σαν κομβικά ούτε πως βρέθηκαν ξαφνικά εκεί πριν δυο μέρες ούτε τίποτα.

Οι σκηνές με τον γάμο τράβηξαν ούτε καν θυμάμαι πόσα επεισόδια, χωρίς λόγο, λες και ήταν κάτι σημαντικό ενώ δεν ήταν.

Κάτι άλλο που με ξένισε πολύ είναι το συνεχές φλερτ με το κλισέ. Συνέχεια πάει να γίνει αλλά κάτι αλλάζει τελευταία στιγμή και δε γίνεται για να καταλήξει αντικλισέ παίζοντας με το μυαλό σου. Μόνο που και αυτό είναι ένα είδος κλισέ και κουράζει.

Στα τελευταία 3-4 επεισόδια φαίνεται να καθαρίζει λίγο το τοπίο σχετικά με το τι θέλει να δείξει το κάθε επεισόδιο, πιο πολύ από την φυγή της Μπιξ από το κάδρο και ύστερα και κάπου εκεί άρχισα να συγκεντρώνομαι ευκολότερα και να μου αρέσει περισσότερο αυτό που βλέπω.

Ο χαφιές από την αυτοκρατορία συναντάει εκτάκτως τον Λούθερ σε ένα παγκάκι να του πει πως μπήκε στα αρχεία της Ντέτρα και βρήκε τα μυστικά πλάνα για το υπερόπλο. Ποιος τον σκότωσε εκεί στο παγκάκι, ο ίδιος ο Λούθερ? Με τι σκοπό? Και μετά από 5 λεπτά τον επισκέπτεται η Ντέτρα που τον βρήκε με άγνωστο τρόπο, σίγουρα όχι ακολουθώντας τον Γιουνγκ. Τρομερή σύμπτωση, πάνω που κατέστρεφε τα στοιχεία. Ο Λούθερ στην σκηνή που μιλάει με την Ντέτρα έχει μια μοναδική ευκαιρία να την καθαρίσει με ευκολία όμως επιλέγει να αυτοκτονήσει πριν καν το προσπαθήσει, λες και είχε τίποτα να χάσει.

Ο Partagaz στο τέλος γιατί άκουγε μια κασέτα για την τυραννία και μετά αυτοκτόνησε? Ήταν και αυτός με το μέρος της επανάστασης τελικά? Δεν νομίζω, ήταν τόσο υψηλόβαθμος και αφοσιωμένος αλλά δεν ξέρω τι θα μπορούσε να συμβαίνει.

Γράφω λίγο χαοτικά με σκόρπια πράγματα που θυμάμαι και δεν έχω πολύ καλή συνοχή. Θα προτιμούσα να αντάλλαζα απόψεις ύστερα από κάθε επεισόδιο αλλά η δομή του θρεντ και η μικρή συμμετοχή των μελών δεν το επιτρέπει οπότε γράφω τώρα με ό,τι μου έρχεται.

Long story short, η 2η σεζόν με κούρασε και δεν είχε πολλά να δείξει στα περισσότερα επεισόδια και έγινε καλύτερη και βρήκε τα πατήματά της μόνο προς το τέλος. Επίσης δεν είχε πολλά στοιχεία κορύφωσης και θεάματος όπως η πρώτη.

Με μπέρδεψε πάρα πολύ και παρότι μάλλον φταίω και γω σε έναν βαθμό δεν νομίζω ότι φταίω μόνο εγώ. Δεν το μετανιώνω που την είδα και έχει κάποια πολύ ωραία στοιχεία όπως έχουν αναφερθεί για όλη την σειρά αλλά τα κύρια αρνητικά που αναφέρω με ξένισαν πολύ.

Δημοσ.

Έλεγα να δω την δεύτερη σεζόν, αλλά ένιωθα ότι θα έπρεπε να ξανά δω την πρώτη, μιας και έχει περάσει καιρός. Βλέπω τώρα να λέτε και για 3η σεζόν, με βλέπω να τις βλέπω όλες μαζί σε 2 χρόνια (εφόσον δεν βγει και 4η).

Δημοσ.

Καταπληκτική σειρά,δένει με star wars,δείχνει και πόσο δύσκολα γεννιέται μια επανάσταση,ότι δεν είναι όλα εύκολα και ρόδινα,περιμένω την Τρίτη περίοδο,έχει ανακοινωθεί πότε θα έρθει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, john_dr said:

Έλεγα να δω την δεύτερη σεζόν, αλλά ένιωθα ότι θα έπρεπε να ξανά δω την πρώτη, μιας και έχει περάσει καιρός. Βλέπω τώρα να λέτε και για 3η σεζόν, με βλέπω να τις βλέπω όλες μαζί σε 2 χρόνια (εφόσον δεν βγει και 4η).

Δεν υπαρχει καμια 3η σεζον ...

55 minutes ago, bardull01 said:

Καταπληκτική σειρά,δένει με star wars,δείχνει και πόσο δύσκολα γεννιέται μια επανάσταση,ότι δεν είναι όλα εύκολα και ρόδινα,περιμένω την Τρίτη περίοδο,έχει ανακοινωθεί πότε θα έρθει?

Ρε σεις τι λετε ποια 3η σεζον , τελειωσε η σειρα . Τελειωνει ακριβως πριν το rogue one 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Δεν υπαρχει καμια 3η σεζον ...

Ρε σεις τι λετε ποια 3η σεζον , τελειωσε η σειρα . Τελειωνει ακριβως πριν το rogue one 

Όντως, το imdb το δείχνει ως ολοκληρωμένο

image.png.793e900578f2c83fb8b88115d05c2fb1.png

Δημοσ.
2 ώρες πριν, john_dr είπε

Τριτη σεζον βγαινει το 2016 και θα λεγεται rogue one

και τεταρτη σεζον θα βγει το 1977 και θα λεγεται star wars (episode IV)

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Τριτη σεζον βγαινει το 2016 και θα λεγεται rogue one

και τεταρτη σεζον θα βγει το 1977 και θα λεγεται star wars (episode IV)

Και που πουλάνε time machines? 😛

(ναι μου το εξήγησαν πιο πάνω)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...