Προς το περιεχόμενο

Blender 2200W 3HP Biolomix G5200 50€ @ Aliexpress


JohnnyX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και στην τελική αν δεν σας βολεύει στο κόψιμο, με το μοτέρ κανεις και ηλεκτρικό σκούτερ ανετα :P

Αν έψαχνα μπλέντερ θα το αγόραζα σίγουρα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 λεπτά πριν, zaico είπε

To blender του θέματος είναι καλύτερο απο αυτό ?https://www.skroutz.gr/s/21967851/Karni-I-2000-Black.html

Γιατί έχει καλές αξιολογήσεις. Σκέφτομαι και εγώ για αγορά

ιδιο δειχνει οπτικα.

τι φαση? λες να ειναι rebranded? :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

ιδιο δειχνει οπτικα.

τι φαση? λες να ειναι rebranded? :P

του θέματος έναν επιλογέα δεν έχει; στου Σκρουτζ βλέπω δυο. πιθανόν όμως να είναι και το ιδιο.

πάντως όπως και να έχει blender με πλαστική κανάτα από εμένα είναι Χ.

Επεξ/σία από ipal
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ipal είπε

πάντως όπως και να έχει blender με πλαστική κανάτα από εμένα είναι Χ.

Kαι τα καλυτερα επαγγελματικα τα vitamix που 200Ε κανει μονο το γραναζακι που κουμπωνει η κανατα,πλαστικη κανατα εχουν.Δεν εχει καμια σχεση.Το μηχανημα της προσφορας για 45-50ε που κανει,δειχνει απιστευτο.

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Ntinaras είπε

ιδιο δειχνει οπτικα.

τι φαση? λες να ειναι rebranded? :P

Ναι, κυκλοφορεί φασόν σε πολλές μάρκες. Τα μοντέλα ειναι το G5200 το απλο, και το T5200 με το έξτρα ποτενσιόμετρο/τάιμερ για τα προγράμματα.

3 ώρες πριν, dimitrisbd87 είπε

Εχει κανείς ιδέα αν το dry container εχει νόημα?

Το dry είναι για να σπας ξηρά και σκληρά πράγματα όπως υπονοεί και το όνομα. Δηλαδή πχ, ένας ρώσος στο youtube φτιάχνει καλαμποκάλευρο (από σπόρους καλαμποκιού) και φυστικοβούτυρο (από φρέσκα φυστίκια). Αυτά με τον καιρό θα χαράξουν την πλαστική κανάτα από μέσα, και πέρα απο το αισθητικό κομμάτι οτι θα είναι κάπως θαμπή, θα κρατάει πιο εύκολα και μυρωδιές λόγω της σαγρέ υφής. Το αν αξίζει παίζει στο κατά πόσον θα χτυπάς σκληρά πράγματα και το κατά πόσον σε νοιάζει το αισθητικό ή να τρίβεις στο πλύσιμο λίγο παραπάνω.

Επίσης τα συγκεκριμένα απ οτι έψαξα λίγο, βγάζουν πρόβλημα στην υποδοχή πάνω στον ρότορα λόγω στροφών και κραδασμών. Εκεί που κουμπώνει η κανάτα δηλαδή. Ο ρώσος έλεγε οτι καλό είναι να κρατάς την κανάτα όσο το δουλεύεις ώστε να έχει λιγότερους κραδασμούς, και οτι είχε αλλάξει ήδη ένα επειδή είχαν φαγωθεί τα δοντάκια, και ο τύπος εδώ αλλάζει την βίδα που το συγκρατεί και λέει οτι εξαφανίζονται όλοι οι κραδασμοί. Ντάξει οκ, και προφανώς δεν θα το τρέχεις στα 2200w συνέχεια χωρίς λόγο, πιστεύω οτι αυτό είναι κόμον σένς. Οτι συσκευή τερματίζεις ψοφάει νωρίς.

Στο τέλος θα μάθω ρώσικα με τόσα βίντεο. Η μισή ρωσία πρέπει να το έχει αγοράσει.

Επεξ/σία από helicoid
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τους κωδικούς 

HGFAE202: -2€ σε αγορές από 20€

HGFAE303: -3€ σε αγορές από 30€

HGFAE495: -5€ από 50€

HGFAE697: -7€ από 69€

πέφτει λίγο ακόμα η τιμή

Επεξ/σία από nikos16717
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, helicoid είπε

Ναι, κυκλοφορεί φασόν σε πολλές μάρκες. Τα μοντέλα ειναι το G5200 το απλο, και το T5200 με το έξτρα ποτενσιόμετρο/τάιμερ για τα προγράμματα.

Το dry είναι για να σπας ξηρά και σκληρά πράγματα όπως υπονοεί και το όνομα. Δηλαδή πχ, ένας ρώσος στο youtube φτιάχνει καλαμποκάλευρο (από σπόρους καλαμποκιού) και φυστικοβούτυρο (από φρέσκα φυστίκια). Αυτά με τον καιρό θα χαράξουν την πλαστική κανάτα από μέσα, και πέρα απο το αισθητικό κομμάτι οτι θα είναι κάπως θαμπή, θα κρατάει πιο εύκολα και μυρωδιές λόγω της σαγρέ υφής. Το αν αξίζει παίζει στο κατά πόσον θα χτυπάς σκληρά πράγματα και το κατά πόσον σε νοιάζει το αισθητικό ή να τρίβεις στο πλύσιμο λίγο παραπάνω.

Επίσης τα συγκεκριμένα απ οτι έψαξα λίγο, βγάζουν πρόβλημα στην υποδοχή πάνω στον ρότορα λόγω στροφών και κραδασμών. Εκεί που κουμπώνει η κανάτα δηλαδή. Ο ρώσος έλεγε οτι καλό είναι να κρατάς την κανάτα όσο το δουλεύεις ώστε να έχει λιγότερους κραδασμούς, και οτι είχε αλλάξει ήδη ένα επειδή είχαν φαγωθεί τα δοντάκια, και ο τύπος εδώ αλλάζει την βίδα που το συγκρατεί και λέει οτι εξαφανίζονται όλοι οι κραδασμοί. Ντάξει οκ, και προφανώς δεν θα το τρέχεις στα 2200w συνέχεια χωρίς λόγο, πιστεύω οτι αυτό είναι κόμον σένς. Οτι συσκευή τερματίζεις ψοφάει νωρίς.

Στο τέλος θα μάθω ρώσικα με τόσα βίντεο. Η μισή ρωσία πρέπει να το έχει αγοράσει.

Και στο Αμαζον σε reviews άλλων φασον το αναφέρουν για τη βάση και σε αυτό το update (μάλλον Ρωσία είναι και αυτή). Σκουριά και διαρροές.

http://www.pennilessparenting.com/2020/01/update-about-my-biolomix-blender-2.html

εγώ προσωπικά δε θα έβαζα αυτή τη συσκευή στη κουζίνα μου για καθημερινή χρήση .

όσο για το vitamix που αναφέρθηκε παραπάνω ο κάδος είναι Eastman Tristan και ακόμα και για αυτόν υπάρχουν καταγγελιες.  τέλος πάντων ο καθένας κρίνει και αποφασίζει...

Επεξ/σία από ipal
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, ipal είπε

Και στο Αμαζον το αναφέρουν και σε αυτό το update (μάλλον Ρωσία είναι και αυτή). Σκουριά και διαρροές.

http://www.pennilessparenting.com/2020/01/update-about-my-biolomix-blender-2.html

εγώ προσωπικά δε θα έβαζα αυτή τη συσκευή στη κουζίνα μου για καθημερινή χρήση .

όσο για το vitamix που αναφέρθηκε παραπάνω ο κάδος είναι Eastman Tristan και ακόμα και για αυτόν υπάρχουν καταγγελιες.  τέλος πάντων ο καθένας κρίνει και αποφασίζει...

Μάλλον δεν διάβασες όλα όσα γράφει. Γράφει οτι είναι υπερευχαριστημένη μετά από δυο χρόνια, οτι το χρησιμοποιεί πολλές φορές μέσα στην βδομάδα και για τα πάντα. Επίσης οτι η σκουριά και το ξεφλούδισμα που αναφέρει είναι αποκλειστικά στο κάτω μέρος και δεν έχουν καμιά επαφή με το δοχείο που είναι τα τρόφιμα.

Επίσης άμα δείς το αρχικό της video, στο unboxing δηλαδή, δεν φαίνεται να το προσέχει καθόλου. Γεμίζει τις κανάτες τέρμα που απαγορεύεται και γενικώς φαίνεται τελείως ούγκανη και άσχετη σε όλες της τις κινήσεις (πχ τα μισά τα χύνει απ'έξω). Οπότε περισσότερο εμπιστεύομαι τον ρώσο (που τελικά μάλλον είναι ουκρανός λολ) και που δίνει πολύ καλύτερες οδηγίες χρήσης κι αυτός πάλι μετά από δυο χρόνια συστηματικής χρήσης.

Και για την τιμή του, αν πρέπει να δίνεις κάθε δυο χρόνια 2 ευρώ για το παξιμάδι στην βάση, ή  20 ευρώ κάθε 3-4 χρόνια για να αλλάξεις όλο το σίδερο και τα μαχαίρια και να είναι σαν καινούριο τότε νομίζω πως αξίζει και πάλι χωρίς σκέψη.

Ακόμα δηλαδή και να σου σπάσει η κανάτα μετά απο τρία χρόνια όπως γράφει παλι αυτή που έδωσες στο blog της στο τρίτο update, αν διαβάσεις θα δείς οτι κι έτσι προτίμησε να πάρει καινούρια κανάτα με $30 από το να αγοράσει καινούριο blender.

Και επιμένω οτι η μακροζωία της κανάτας είναι και θέμα χρήσης. Αν το δουλεύεις όλη μέρα και τα μαχαίρια πιάνουν φωτιά και αναπτύσσει τρελές θερμοκρασίες στον πάτο, και το έχεις και βρεγμένο συνέχεια όπως αυτή και γεμίζεις και τις κανάτες μέχρι πάνω όπως αυτή, και το τρέχεις και στα 2200w συνέχεια, ε πόσο να αντέξει το πλαστικό;

Και μην ξεχνάς οτι με ~56 ευρώ έπαιρνες το σετάκι -τώρα φαίνεται εξαντλημένο- που έχει έξτρα σετ παξιμάδι/μαχαίρια/βάση και αυτήν την τσιμπίδα. Άρα είσαι καλυμένος από ανταλλακτικά (εκτός κι αν σπάσεις την κανάτα, που το αναλύσαμε παραπάνω).

Επεξ/σία από helicoid
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, helicoid είπε

Μάλλον δεν διάβασες όλα όσα γράφει. Γράφει οτι είναι υπερευχαριστημένη μετά από δυο χρόνια, οτι το χρησιμοποιεί πολλές φορές μέσα στην βδομάδα και για τα πάντα. Επίσης οτι η σκουριά και το ξεφλούδισμα που αναφέρει είναι αποκλειστικά στο κάτω μέρος και δεν έχουν καμιά επαφή με το δοχείο που είναι τα τρόφιμα.

Επίσης άμα δείς το αρχικό της video, στο unboxing δηλαδή, δεν φαίνεται να το προσέχει καθόλου. Γεμίζει τις κανάτες τέρμα που απαγορεύεται και γενικώς φαίνεται τελείως ούγκανη και άσχετη σε όλες της τις κινήσεις (πχ τα μισά τα χύνει απ'έξω). Οπότε περισσότερο εμπιστεύομαι τον ρώσο (που τελικά μάλλον είναι ουκρανός λολ) και που δίνει πολύ καλύτερες οδηγίες χρήσης κι αυτός πάλι μετά από δυο χρόνια συστηματικής χρήσης.

Και για την τιμή του, αν πρέπει να δίνεις κάθε δυο χρόνια 2 ευρώ για το παξιμάδι στην βάση, ή  20 ευρώ κάθε 3-4 χρόνια για να αλλάξεις όλο το σίδερο και τα μαχαίρια και να είναι σαν καινούριο τότε νομίζω πως αξίζει και πάλι χωρίς σκέψη.

 

Και μόνο που είδα τη χαραγμένη πλαστική κανάτα δεν ασχοληθηκα άλλο.φουλ Βακτήρια και BPA. Τι να πω αν το θέλετε για φουντούκια κλπ Η ρίζες φυτών που γράφει ένας στο Σκρουτζ  είναι μονόδρομος αν δεν υπάρχει budget για κάτι καλύτερο.

πιστεύω όμως  αν ήταν όντως deal και vitamix killer θα είχε γράφτει κάτι σε food blog όπως με αλλες συσκευές κουζίνας που έχω πετυχει. ίσως και να υπάρχει, δε ξέρω .προσωπικά δε με ενδιαφέρει να ψάξω αλλο από αυτά που είδα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...