Aris_ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) πιτσιρικάδες βαζουν απο τις σχολές , εγώ εχω θεμα γιατί έχω εσωτερικό διχτυο 1Gbps σε πολυκατοικία και αυτοι θελουν χωρις σκαλωσιά να απλώσουν τα κουτιά σε καθε όροφο εξωτερικά για να βγάλουν φωτογραφίες και να πάρουν επιδότηση Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου από Aris_ 1 1
iliata2410 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου καποια στιγμη που θα καταργηθει ο χαλκος,η οπτικη θα ειναι υποχρεωτικα 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Super Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 7 hours ago, Aris_ said: πιτσιρικάδες βαζουν απο τις σχολές , εγώ εχω θεμα γιατί έχω εσωτερικό διχτυο 1Gbps σε πολυκατοικία και αυτοι θελουν χωρις σκαλωσιά να απλώσουν τα κουτιά σε καθε όροφο εξωτερικά για να βγάλουν φωτογραφίες και να πάρουν επιδότηση Σε μένα αντιθέτως ήταν 50ρηδες. Χωρίς επιδότηση πάντως μιας κι έγινε Οκτώβριο 2023.
Black Flag Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου ΦΕΚ και θα έλεγα τίποτα. Εργολάβος της Wind. Κανάλι στο κάγκελο και μέσα η οπτική ίνα. Από το κάγκελο αν κρατηθεί κανείς, ξηλώνει και την οπτική. Χαλκό μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Με τέτοιες κακοτεχνίες, ποτέ οπτική. 1 1 1
Aris_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου άνοιξαν τρύπες στα σίδερα η θα ξεκολλήσει η θερμοκολλα απο τον ήλιο η με τον καιρό ?
Black Flag Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Θερμόκολλα. Ήδη σε κάποιους ορόφους το καπάκι από το κανάλι έχει φύγει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Super Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 7 hours ago, Black Flag said: Χαλκό μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Με τέτοιες κακοτεχνίες, ποτέ οπτική. Γι' αυτό μπορεί να επιλέξει όποιον θέλει η πολυκατοικία και τα φτιάχνει όπως επιθυμεί με το ανάλογο κόστος. Χαλκός μέχρι να αποφασίσει switch-off στην περιοχή ο ΟΤΕ. Να υπενθυμίσουμε ότι το χάλκινο δίκτυο του ανήκει, δεν είναι κρατικό και δεν είναι εδώ και χρόνια "καθολικός" πάροχος, αλλά η Nova. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 10 hours ago, Black Flag said: ΦΕΚ και θα έλεγα τίποτα. Εργολάβος της Wind. Κανάλι στο κάγκελο και μέσα η οπτική ίνα. Από το κάγκελο αν κρατηθεί κανείς, ξηλώνει και την οπτική. Χαλκό μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Με τέτοιες κακοτεχνίες, ποτέ οπτική. Γιατί κόλλησαν κανάλι πάνω στο κάγκελο; Η συνήθης διαδικασία είναι να τρυπάνε το κάγκελο και μέσα από αυτό να ανεβαίνουν στους ορόφους. 2
Black Flag Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 9 ώρες πριν, Thresh είπε Γι' αυτό μπορεί να επιλέξει όποιον θέλει η πολυκατοικία και τα φτιάχνει όπως επιθυμεί με το ανάλογο κόστος. Χαλκός μέχρι να αποφασίσει switch-off στην περιοχή ο ΟΤΕ. Να υπενθυμίσουμε ότι το χάλκινο δίκτυο του ανήκει, δεν είναι κρατικό και δεν είναι εδώ και χρόνια "καθολικός" πάροχος, αλλά η Nova. Συγγενής μου μένει εκεί, όλοι βάλανε και στο σπίτι, μόνο ο συγγενής μου δεν έβαλε. Θα επανέλθω και με φωτογραφίες πως πέρασαν τις οπτικές στο διαμέρισμα. Μιλάμε ακόμα πιο άθλια δουλειά. Δεν μπήκαν στον κόπο να επιδιορθώσουν και τις τρύπες που άνοιξαν να μην φαίνονται άσχημα. Στην δική μου πολυκατοικία θα μπει οπτική ίνα μόνο από το πεζοδρόμιο που είναι το κουτί διανομής, από τότε που χτίστηκε η οικοδομή (2000 - 2001) του ΟΤΕ θαμμένο και μέσω του υπογείου και του φρεατίου του ασανσέρ να φέρουν στα διαμερίσματα τα καλώδια. Το φρεάτιο του ασανσέρ έχει χώρο για καλωδίωση. Αλλιώς ο εργολάβος και ο κάθε εργολάβος θα πάρει τα... Έχει και τρία μαγαζιά η οικοδομή, ας πάρουν οπτική εξωτερικά τρυπώντας τους τοίχους τους. Εδώ στην γειτονιά έχω δει να βάζουν τα κουτιά της οπτικής για το διαμέρισμα και για την διανομή στις βεράντες εξωτερικά για κάθε διαμέρισμα σε πολλές πολυκατοικίες που είναι παλιές, προ 1980s. 6 ώρες πριν, Malthador είπε Γιατί κόλλησαν κανάλι πάνω στο κάγκελο; Η συνήθης διαδικασία είναι να τρυπάνε το κάγκελο και μέσα από αυτό να ανεβαίνουν στους ορόφους. Γιατί ο εργολάβος ήθελε να τελειώνει γρήγορα. Σε δέκα ημέρες έβαλε οπτικές σε εκατοντάδες σπίτια και κυρίως πολυκατοικίες. Σε έναν άλλον συγγενή μου στην περιοχή που έβαλε τελικά στο σπίτι του, πέρασε ο εργαλάβος τα καλώδια για διπλανό οίκημα μέσα από την είσοδο του οικήματος του και τρύπησε χωρίς να ρωτήσει τον τοίχο για να περάσει οπτικές και στο διπλανό οίκημα. Με δικηγόρο τα ξηλώσανε με συνοπτικές διαδικασίες και απεκατέστησαν την ζημιά, γιατί το καλοκαίρι ο συγγενής μου είχε βάλει μονωτικά υλικά και αυτοί τα κατέστρεψαν.
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 22 minutes ago, Black Flag said: Γιατί ο εργολάβος ήθελε να τελειώνει γρήγορα. Σε δέκα ημέρες έβαλε οπτικές σε εκατοντάδες σπίτια και κυρίως πολυκατοικίες. Μα δεν στέκει αυτό. Το «γρήγορα» στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι να κάνουν στο κάγκελο μία τρύπα στην αρχή και από μία τρύπα σε κάθε όροφο, όχι να κάθονται να κόβουν και να κολλάνε κανάλια. Πάντως, χωρίς να είμαι ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένω και επειδή είναι διπλοκατοικία και δεν ήθελα να ακούω γκρίνιες μετά (γιατί εγώ καιγόμουν να βάλω οπτική), ήμουν πάνω από το συνεργείο καθόλη τη διάρκεια που γίνονταν οι εργασίες, ακριβώς επειδή είχα ακούσει για τέρατα. Τελικά έκαναν ακριβώς ότι είχαμε συμφωνήσει με τον τεχνικό που είχε έρθει για αυτοψία. Σε εμένα πάντως δεν ήρθε τρίτη εταιρεία, ήρθαν με βανάκια της COSMOTE και φόραγαν και φόρμες με το σήμα της. Ίσως να παίζει και αυτό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. 28 minutes ago, Black Flag said: Σε έναν άλλον συγγενή μου στην περιοχή που έβαλε τελικά στο σπίτι του, πέρασε ο εργαλάβος τα καλώδια για διπλανό οίκημα μέσα από την είσοδο του οικήματος του και τρύπησε χωρίς να ρωτήσει τον τοίχο για να περάσει οπτικές και στο διπλανό οίκημα. Με δικηγόρο τα ξηλώσανε με συνοπτικές διαδικασίες και απεκατέστησαν την ζημιά, γιατί το καλοκαίρι ο συγγενής μου είχε βάλει μονωτικά υλικά και αυτοί τα κατέστρεψαν. Έπρεπε να υπάρχει επίβλεψη, καλώς ή κακώς. Αλλά σε κάθε περίπτωση, πρέπει με κάποιο τρόπο να μπαίνουν μέσα στο ακίνητο, δηλαδή την τρύπα δεν υπάρχει τρόπος να την γλιτώσει κάποιος.
Black Flag Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 11 λεπτά πριν, Malthador είπε Μα δεν στέκει αυτό. Το «γρήγορα» στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι να κάνουν στο κάγκελο μία τρύπα στην αρχή και από μία τρύπα σε κάθε όροφο, όχι να κάθονται να κόβουν και να κολλάνε κανάλια. Πάντως, χωρίς να είμαι ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένω και επειδή είναι διπλοκατοικία και δεν ήθελα να ακούω γκρίνιες μετά (γιατί εγώ καιγόμουν να βάλω οπτική), ήμουν πάνω από το συνεργείο καθόλη τη διάρκεια που γίνονταν οι εργασίες, ακριβώς επειδή είχα ακούσει για τέρατα. Τελικά έκαναν ακριβώς ότι είχαμε συμφωνήσει με τον τεχνικό που είχε έρθει για αυτοψία. Σε εμένα πάντως δεν ήρθε τρίτη εταιρεία, ήρθαν με βανάκια της COSMOTE και φόραγαν και φόρμες με το σήμα της. Ίσως να παίζει και αυτό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Έπρεπε να υπάρχει επίβλεψη, καλώς ή κακώς. Αλλά σε κάθε περίπτωση, πρέπει με κάποιο τρόπο να μπαίνουν μέσα στο ακίνητο, δηλαδή την τρύπα δεν υπάρχει τρόπος να την γλιτώσει κάποιος. Και όμως θέλανε να τελειώσουν γρήγορα για να πάρει τα χρήματα ο εργολάβος. Μιλάμε για εργολάβους της Wind. Που για προσωπικό έχει πάρει με πρόγραμμα εργάτες αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Για τα συνεργεία της Cosmote έχω ακούσει τα καλύτερα και εγώ. Είναι επαγγελματίες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Super Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 1 hour ago, Black Flag said: Συγγενής μου μένει εκεί, όλοι βάλανε και στο σπίτι, μόνο ο συγγενής μου δεν έβαλε. Θα επανέλθω και με φωτογραφίες πως πέρασαν τις οπτικές στο διαμέρισμα. Μιλάμε ακόμα πιο άθλια δουλειά. Δεν μπήκαν στον κόπο να επιδιορθώσουν και τις τρύπες που άνοιξαν να μην φαίνονται άσχημα. Η αρχική "μελέτη" πάντως γίνεται με τον διαχειριστή ή τον ιδιοκτήτη, πέφτει συζήτηση, συμφωνείτε και προχωράει. Δεν επιλέγει μόνο του το συνεργείο και κάνει ό,τι θέλει... 1 hour ago, Malthador said: Τελικά έκαναν ακριβώς ότι είχαμε συμφωνήσει με τον τεχνικό που είχε έρθει για αυτοψία. Ακριβώς! Από ότι φαίνεται στη συγκεκριμένη είτε δεν έφερε αντίρρηση είτε δεν ασχολήθηκε. 1
Black Flag Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 17 λεπτά πριν, Thresh είπε Η αρχική "μελέτη" πάντως γίνεται με τον διαχειριστή ή τον ιδιοκτήτη, πέφτει συζήτηση, συμφωνείτε και προχωράει. Δεν επιλέγει μόνο του το συνεργείο και κάνει ό,τι θέλει... Ακριβώς! Από ότι φαίνεται στη συγκεκριμένη είτε δεν έφερε αντίρρηση είτε δεν ασχολήθηκε. Εδώ Λάρισα δεν ισχύει με τον συγκεκριμένο εργολάβο της Nova - Wind. Ότι γουστάρουν κάνουν, όπως τους βολεύει. Σε περιοχές που ανέλαβε ο ΟΤΕ, έγινε καλύτερη δουλειά.
08041978 Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΝΑΣ ΕΝΟΙΚΟΣ ΠΟΛΥΚΑΤΙΚΙΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ?
diimitris12 Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου 1 ώρα πριν, 08041978 είπε ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΝΑΣ ΕΝΟΙΚΟΣ ΠΟΛΥΚΑΤΙΚΙΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ? αν έστω και ένας ιδιοκτήτης θέλει οπτική ίνα, μπορει να γινει η εγκατασταση. Ο ενοικος (οχι ιδιοκτητης) δεν εχει δικαιωμα να κανει κατι, μονο φασαρια. Μπορει το συνεργειο, αν δει οτι τα πραγματα ειναι τεταμενα και δεν τους αφηνει να κανει δουλεια λογω φασαριας (ακομα και με αλλον ιδιοκτητη), θα σταματησει μεχρι να λυθει η οποια διαφορα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα