Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, teo_3 είπε

Και πως μπορείς να αποδείξεις τι έχει κάνει ο ιδιοκτήτης ή όχι απο την ημέρα που υπέγραψες. Σου δίνει νομίζεις κάποια εγγύηση ο μηχανικός, ότι βλέπει επί τόπου υπογράφει, υποτίθεται και τέλος. Άντε βγάλε εσύ άκρη μετά. Για την όποια αλλαγή έχει υποχρέωση ο ιδιοκτήτης να κάνει νέα υδε. Πιάσε το αυγό και κούρεφτο.
ΥΔΕ με βιντεοκλήση λέμε. Αλλά σίγουρα υπάρχουν και σωστοί. Αν τους βρεις, σφύρα.

Σε ποια περιοχή είσαι?

Αθήνα?

1 ώρα πριν, teo_3 είπε

Και πως μπορείς να αποδείξεις τι έχει κάνει ο ιδιοκτήτης ή όχι απο την ημέρα που υπέγραψες. Σου δίνει νομίζεις κάποια εγγύηση ο μηχανικός, ότι βλέπει επί τόπου υπογράφει, υποτίθεται και τέλος. Άντε βγάλε εσύ άκρη μετά. Για την όποια αλλαγή έχει υποχρέωση ο ιδιοκτήτης να κάνει νέα υδε. Πιάσε το αυγό και κούρεφτο.
ΥΔΕ με βιντεοκλήση λέμε. Αλλά σίγουρα υπάρχουν και σωστοί. Αν τους βρεις, σφύρα.

ΕΣΥ προσωπικά έχεις βγάλει υδε η να χάμε να λέμε?

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sebu είπε

Ναι γιατι το σπιτι ειναι κλειστο και κατοικειται ενα μηνα το χρονο καθε 2-3 χρονια. Επομενως δεν παιζει καποιος να πληρωσει 300+ ευρω εισιτηρια να παει και να ερθει στο νησι με αμαξι για την ΥΔΕ μονο.

Και γιατι ο τοπικος ηλεκτρολογος ζηταει 300+ ευρω για να κανει την ΥΔΕ το οποιο ισοδυναμει με την καταναλωση ρευματος για καμποσα χρονια αρα παλι δεν παιζει να δοθουν.

Συνεπως να πληρωθουν 600+ ευρω για μια ΥΔΕ δεν παιζει με την καμια ομως.

Δεν ειναι να απορεις που μερικα εκατομμυρια ρολογια παραμενουν στο Πρασινο Γ1 της ΔΕΗ και θα παραμενουν για πολλα χρονια. Ειναι παμπολα σε χωρια και επαρχιακες κατοικιες που δεν προκειται ο αλλος να μπλεξει να αλλαξει ονομα ιδιοκτησιας ή να μπλεξει με ΥΔΕ και τα ρολογια παραμενουν στη ΔΕΗ σε ονοματα προπαπουδων ή παπουδων. Αν βαλω μεσα και τα κληρονομικα που σπιτια εχουν ρολοι στο ονομα αποθανοντως εδω και δεκαετιες και μπροστα υπαρχουν δεκαδες κληρονομοι που δεν ξεκαθαριζουν τα κληρονομικα ή δεν συμφωνουν να υπογραψουν ενα χαρτι για αλλαγη εκπροσωπησης παροχου.

Και εμείς έτσι το έχουμε το ρολόι στο όνομα του παππού από το 60 στον κάτω όροφο. Για να βγει ΥΔΕ εκεί θέλει ξήλωμα όλης της παλιάς εγκατάστασης σχεδόν. Το σπίτι είναι κενό και δεν παίζει να κστοικηθει στο μέλλον γιατι ειναι ερείπιο. 

3 ώρες πριν, teo_3 είπε

Μερικοί ηλεκτρολόγοι φροντίζουν και βγάζουν φωτογραφίες του πίνακα που ελέγχουν και τις βάζουν μέσα στην ΥΔΕ. Έτσι είναι κατοχυρωμένοι  σε όλα. 

Παρόλα αυτά. Σε δικαστήριο που είχε γίνει για νεκρό παιδί επειδή δεν υπήρχε ρελε στην εγκατάσταση και ο ηλεκτρολόγος έδειχνε ότι έβαλε. Καταδικαστηκε τόσο αυτός όσο και ο ιδιοκτήτης. 

Δημοσ.

εγω μενω σε ενοικιο και απο την εφαρμογη βλεπω οτι ληγη στης 6 ιουλιου,δεν εχει ερθει ομως καποια ειδοποιηση απο ΔΕΔΔΗΕ μηπως αυτο ισχυει για τον επομενο ενοικιαστη;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, iliata2410 είπε

εγω μενω σε ενοικιο και απο την εφαρμογη βλεπω οτι ληγη στης 6 ιουλιου,δεν εχει ερθει ομως καποια ειδοποιηση απο ΔΕΔΔΗΕ μηπως αυτο ισχυει για τον επομενο ενοικιαστη;

Σε οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος 

Δημοσ.
2 hours ago, GREGORYMO said:

Σε ποια περιοχή είσαι?

Αθήνα?

ΕΣΥ προσωπικά έχεις βγάλει υδε η να χάμε να λέμε?

ΕΓΩ προσωπικά έχω βγάλει, Μηχανικός είμαι, την στάμπα μου βάζω.
Και φίλος πρόσφατα έκανε ΥΔΕ μέσω του τσαμπέ της Elpedison με φωτογραφία του πίνακα και ατάκα του μηχανικού ότι αν θες να έρθω θα γίνει και έλεγχος των θερμοσυσσωρευτών, 40€+φπα. Του έστειλε φωτό, που θα μπορούσε να τείλει απο όπου να ναι, είδε το ρελέ, τον ρώτησε αν δουλεύει κια του υπέβαλλε τα χαρτιά και τα υπέργραψε ηλεκτρονικά

Σε κάλυψα ή να σου στείλω και στοιχεία ? Εξυπνάδες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, iliata2410 είπε

Μην μπλέκεις. Είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη, αλλά δεν παίζει να κάτσει να σου βγάλει άλλη. Όταν θα μπει ο επόμενος ενοικιαστης θα βγάλει. Μήνυμα μπορεί να σου έρθει, δεν θα κάνουν κάτι παραπανω.

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, teo_3 είπε

ΕΓΩ προσωπικά έχω βγάλει, Μηχανικός είμαι, την στάμπα μου βάζω.
Και φίλος πρόσφατα έκανε ΥΔΕ μέσω του τσαμπέ της Elpedison με φωτογραφία του πίνακα και ατάκα του μηχανικού ότι αν θες να έρθω θα γίνει και έλεγχος των θερμοσυσσωρευτών, 40€+φπα. Του έστειλε φωτό, που θα μπορούσε να τείλει απο όπου να ναι, είδε το ρελέ, τον ρώτησε αν δουλεύει κια του υπέβαλλε τα χαρτιά και τα υπέργραψε ηλεκτρονικά

Σε κάλυψα ή να σου στείλω και στοιχεία ? Εξυπνάδες.

Μια στιγμή!

Την διαδικασία που κάνει η ελπεντισον ΔΕΝ την γνωρίζω αλλά θα έπρεπε να ενημερώσει την ελπεντισον ότι το δώρο ΔΕΝ είναι δώρο και να πάει αλλού.

Γιατί ΔΕΝ το έκανε?

Επειδή του ήρθε τζάμπα τελικά?

Δημοσ.
1 hour ago, GREGORYMO said:

Μια στιγμή!

Την διαδικασία που κάνει η ελπεντισον ΔΕΝ την γνωρίζω αλλά θα έπρεπε να ενημερώσει την ελπεντισον ότι το δώρο ΔΕΝ είναι δώρο και να πάει αλλού.

Γιατί ΔΕΝ το έκανε?

Επειδή του ήρθε τζάμπα τελικά?

Γιατί παληκάρι μου, όλοι έχουν γνώσεις ηλεκτρολογικών και διαδικασιών ? Έτσι του είπε έτσι έκανε. Δες λίγο στην αγορά τι παίζει, σιγά μην έρθει ο άλλος, ιδίως δουλευταράδες/προσφορές απο εταιρίες, να σου κάνουν επί τόπου έλεγχο για λεφτά που ΘΑ πάρουν.
Ή μήπως θα έρει υδραυλικός για συντήρηση αερίου και θα σου κάνει αυτά που πρέπει να σου κάνει με μετρήσεις καύσης, καθαρισμό κλπ κλπ με έντυπο 3 σέλιδο ή θα κοροιδέψει και θα φύγει ιδίως μεγαλύτερους σε ηλικία.
Ή μήπως δε γνωρίζεις ότι για τοποθέτηση κλιματιστικού κανένας δε βάζει αντλία κενού γιατί "δε χρειάζεται ναούμε είναι καινούργιο ξερωγώ".
Εγώ θα σου μάθω την αγορά, δεν ξέρεις πως δουλεύει ?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, teo_3 είπε

Γιατί παληκάρι μου, όλοι έχουν γνώσεις ηλεκτρολογικών και διαδικασιών ? Έτσι του είπε έτσι έκανε. Δες λίγο στην αγορά τι παίζει, σιγά μην έρθει ο άλλος, ιδίως δουλευταράδες/προσφορές απο εταιρίες, να σου κάνουν επί τόπου έλεγχο για λεφτά που ΘΑ πάρουν.
Ή μήπως θα έρει υδραυλικός για συντήρηση αερίου και θα σου κάνει αυτά που πρέπει να σου κάνει με μετρήσεις καύσης, καθαρισμό κλπ κλπ με έντυπο 3 σέλιδο ή θα κοροιδέψει και θα φύγει ιδίως μεγαλύτερους σε ηλικία.
Ή μήπως δε γνωρίζεις ότι για τοποθέτηση κλιματιστικού κανένας δε βάζει αντλία κενού γιατί "δε χρειάζεται ναούμε είναι καινούργιο ξερωγώ".
Εγώ θα σου μάθω την αγορά, δεν ξέρεις πως δουλεύει ?

Μου κάνουν εντύπωση αυτά που λες πάντως με εκδόσεις πιστοποιητικων από το τηλέφωνο. Από τότε που η βεβαίωση έγινε υποχρεωτικά ηλεκτρονική, και μάλιστα ο ηλεκτρολόγος πρέπει να κάνει δύο φορές επίσκεψη στο σπίτι για να πάρει μετρησεις, αυτα τα φαινόμενα ήξερα ότι μειώθηκαν σημαντικά. Στις παλιές ΥΔΕ έπαιζε μεγάλο θέμα με πλαστές σφραγίδες και διαδικασίες οτι να ναι. Υπάρχει και η θεώρηση που γίνεται από το σωματείο του καθενός επαγγελματία, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν αυτά. 

Δημοσ.
5 hours ago, mariosnik_ said:

Μου κάνουν εντύπωση αυτά που λες πάντως με εκδόσεις πιστοποιητικων από το τηλέφωνο. Από τότε που η βεβαίωση έγινε υποχρεωτικά ηλεκτρονική, και μάλιστα ο ηλεκτρολόγος πρέπει να κάνει δύο φορές επίσκεψη στο σπίτι για να πάρει μετρησεις, αυτα τα φαινόμενα ήξερα ότι μειώθηκαν σημαντικά. Στις παλιές ΥΔΕ έπαιζε μεγάλο θέμα με πλαστές σφραγίδες και διαδικασίες οτι να ναι. Υπάρχει και η θεώρηση που γίνεται από το σωματείο του καθενός επαγγελματία, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν αυτά. 

Και εγώ έτσι πίστευα μέχρι που το είδα. Καλά παλιά γινόνταν χαμός, βγάζανε ΥΔΕ απο μία πόλη για άλλη για πλάκα. Αλλά και τώρα που έχει ένα χαρτομάνι ηλεκτρονικό, αυτό με την βιντεοκλήση έγινε μόδα. Ο άνθρωπος τον τεχνικό δεν τον είδε ποτέ. Δύο τηλέφωνα, μία φωτό και μια βιντεοκλήση. Όχι που δε θα βρίσκανε άκρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, gpapadakis said:

Τώρα που πέρασε στον ιδιώτη, περαστηκε και ρύθμιση να πάει η ΥΔΕ από τα 14 χρόνια που ήταν, στα 10 για τις κατοικιες. 

Μετά είδα ότι η ΔΕΗ βγάζει πλεον και αυτή πιστοποιητικά σαν υπηρεσία, και κατάλαβα... Καλή φάμπρικα άνοιξε...

02.12.2021 άλλαξε από 14 σε 10 χρόνια το διάστημα επανελέγχου. Προφανώς δεν σχετίζεται με την αλλαγή ιδιοκτησίας του ΔΕΔΗΕ που είναι πρόσφατη, άσε που ο ΔΕΔΔΗΕ δεν εισπράτει τίποτα από την έκδοση Υ.Δ.Ε. 

Υ.Α. 129600/2021 (ΦΕΚ 5635/Β` 2.12.2021) 

https://www.elinyae.gr/en/node/73860

Επεξ/σία από Vasileios-gr
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε

02.12.2021 άλλαξε από 14 σε 10 χρόνια το διάστημα επανελέγχου. Προφανώς δεν σχετίζεται με την αλλαγή ιδιοκτησίας του ΔΕΔΗΕ που είναι πρόσφατη, άσε που ο ΔΕΔΔΗΕ δεν εισπράτει τίποτα από την έκδοση Υ.Δ.Ε. 

Υ.Α. 129600/2021 (ΦΕΚ 5635/Β` 2.12.2021) 

https://www.elinyae.gr/en/node/73860

Πίεσαν αυτοί που κάνουν υδε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην πράξη κανείς δεν σε φωνάζει στα 10 χρόνια. 

Αν δεν συμβεί κάτι , δεν του ζητάει κανείς την ΥΔΕ. Θα πρέπει να γίνει αλλαγή ονόματος για να σε καλέσουν, να θέλουν να βάλουν φωτοβολταικά, να κάνουν ρύθμιση όταν ο εμφανιζόμενος ιδιοκτήτης έχει αποδημήσει, κ.τ.λ. 

Χωρίς λόγο μόνο με την λήκη της ΥΔΕ δεν σε καλεί κανένας.  Ότι τα σωματεία των ηλεκτρολόγων  πίεσαν , είναι το μόνο σίγουρο.

Επεξ/σία από Vasileios-gr
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε

Στην πράξη κανείς δεν σε φωνάζει στα 10 χρόνια. 

Αν δεν συμβεί κάτι , δεν του ζητάει κανείς την ΥΔΕ. Θα πρέπει να γίνει αλλαγή ονόματος για να σε καλέσουν, να θέλουν να βάλουν φωτοβολταικά, να κάνουν ρύθμιση όταν ο εμφανιζόμενος ιδιοκτήτης έχει αποδημήσει, κ.τ.λ. 

Χωρίς λόγο μόνο με την λήκη της ΥΔΕ δεν σε καλεί κανένας.  Ότι τα σωματεία των ηλεκτρολόγων  πίεσαν , είναι το μόνο σίγουρο.

Ισχύει αυτό αλλά η ουσία είναι ότι ο χρόνος ΜΕΙΩΘΗΚΕ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, σε οικιακή παροχή που αυτή τη στιγμή ηλεκτροδοτείται κανονικά, αλλά έχει λήξει η ΥΔΕ, σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης, θα πρέπει να κατατεθεί άμεσα νέα ΥΔΕ, ή γίνεται επανασύνδεση και σου δίνουν ένα εύλογο διάστημα για κατάθεση νέας ΥΔΕ;

Μπορεί κάποιος να συντάξει ΥΔΕ στο όνομα του; είμαι διπλωματούχος μηχανικός, έχοντας τις αναγγελίες για όλες τις ειδικότητες ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, εκτός αν υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο..

Κάτι τελευταίο, όταν γίνεται διακοπή ηλεκτροδότησης σε μια παροχή που έχει έξυπνο μετρητή, μετά από ποσό καιρό που μένει ανενεργή, αφαιρούν τον μετρητή, όπου θα χρειαστεί να "κατασκευαστεί" ξανά η παροχή (με τα αντίστοιχα κόστη)

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Kozanitis1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...