Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα , νοικιαζουμε  ενα σπιτι εδω και 7 χρονια. οταν ειχαμε μπει ειχαμε κανει συμβολαιο για 2 χρονια.
μετα δεν εγινε καποια αλλη συμφωνια , αρα εγινε αοριστου χρονο η μισθωση ?

μας πηρε τωρα ο ιδιοκτητης και θελει λεει το σπιτι για ιδιοκατοικηση και θελει να ερθει να μετρησει το σπιτι για να δει αν τον χωρανε τα επιπλα που εχει.

1ον ) μπορει να μπει μεσα να μετρησει , εχει το δικαιωμα ?
2ον ) τι ισχυει με την ιδιοκατοικηση ? πρπει να μας φερει ενα χαρτι που να γραφει οτι θα μενει αυτος μεσα ? 
3ο ) εχω περιθωριο 6 μηνες να βρω κατι και να φυγω απο οταν μου φερει καποιο χαρτι η οταν μου το πει ? και μετα τους 6 μηνες τι γινεται ? 

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

Καλησπερα , νοικιαζουμε  ενα σπιτι εδω και 7 χρονια. οταν ειχαμε μπει ειχαμε κανει συμβολαιο για 2 χρονια.

μας πηρε τωρα ο ιδιοκτητης και θελει λεει το σπιτι για ιδιοκατοικηση και θελει να ερθει να μετρησει το σπιτι για να δει αν τον χωρανε τα επιπλα που εχει.

2ον ) τι ισχυει με την ιδιοκατοικηση ? πρπει να μας φερει ενα χαρτι που να γραφει οτι θα μενει αυτος μεσα ? 
3ο ) εχω περιθωριο 6 μηνες να βρω κατι και να φυγω απο οταν μου φερει καποιο χαρτι η οταν μου το πει ? και μετα τους 6 μηνες τι γινεται ? 

Κανονικά έπρεπε να έχετε κάνει συμβόλαιο και μάλιστα ηλεκτρονικό καθώς είναι υποχρεωτικό για όλες τις μισθώσεις παλιές και νέες.

Αφού έχει περάσει η τριετία και χωρίς συμβόλαιο μπορεί όποτε θέλει να σας ζητήσει να φύγετε και δεν χρειάζεται να σας πει τον λόγο.

Ναι έχει δικαίωμα να έρθει σε ώρες που σας βολεύουν και να δει και να μετρήσει. Άλλωστε τα περισσότερα συμβόλαια, που συνήθως αγοράζονταν από το περίπτερο έχουν μέσα και όρο ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να το επισκέπτεται σε τακτά διαστήματα κατόπιν συννενόησης για να ελέγχει ότι το προσέχετε αλλά και για να το δείχνει σε μελλοντικούς ενοικιαστές όταν πρόκειται να φύγετε.

Καλό είναι να φροντίσετε να βρείτε σπίτι το συντομότερο, καθώς δεν έχει νόημα και ούτε κερδίζετε κάτι με το να αρνείστε να φύγετε και να τον αναγκάσετε να σας κάνει έξωση!

• Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

"Σιωπηρή αναμίσθωση" λέγεται για την ακρίβεια, κάτι σαν αορίστου χρόνου, η μίσθωση συνεχίζει να ισχύει κανονικά μέχρι να την καταγγείλει ένας από τους δυο σας.

Τώρα μια και ρωτάς τι ισχύει νομικά υποθέτω πως δεν έχεις διάθεση να τα βρείτε μεταξύ σας, αλλά θες να φτάσετε στα άκρα, οπότε:

1ον) για να δεις αν έχει το δικαίωμα, πρέπει να διαβάσεις το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχετε υπογράψει.
2ον) έξωση λόγω ιδιοκατοίκησης δεν μπορεί να σας κάνει, δεν προβλέπεται, μια χαρά μπορεί όμως μπορεί να σας κάνει έξωση επειδή έληξε το συμβόλαιο, ακόμα και να ζητήσει όσο αύξηση θέλει για όσο μείνετε μέσα.
3ον) αν καταγγείλει τη σύμβαση δεν έχεις κανένα περιθώριο, μπορεί να ξεκινήσει διαδικασίες έξωσης άμεσα, αλλά σίγουρα θα του πάρει κάποιους μήνες μέχρι να το καταφέρει.

Αυτά ισχύουν πάνω κάτω.

Δημοσ.

δεν θελουμε να το φτασουμε στα ακρα απλα να ξερω τι με καλυπτει και τι δικαιωματα εχω.
για να την την καταγγείλει την συμβαση ομως δεν πρεπει να υπαρχει καποιος λογο πχ να καθυστερω τα ενοικια ?

δεν ισχυει αυτο με τους 6 μηνες οταν το θελει για ιδιοκατοίκηση?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

δεν θελουμε να το φτασουμε στα ακρα απλα να ξερω τι με καλυπτει και τι δικαιωματα εχω.
για να την την καταγγείλει την συμβαση ομως δεν πρεπει να υπαρχει καποιος λογο πχ να καθυστερω τα ενοικια ?

Αφού έχει λήξει το συμβόλαιο και δεν έχετε κάνει άλλο μπορεί να ζητήσει το σπίτι και δεν χρειάζεται να σας πει το λόγο.

Ιδιοκατοίκηση δεν υπάρχει πλέον ως λόγος έξωσης. Μετά τη λήξη του συμβολαίου αν δεν θέλει να σας το νοικιάσει πρέπει να φύγετε. Τελεία!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

Όχι, μετά το πέρας της διάρκειας του αρχικού συμβολαίου (3ετία), και εφόσον δεν έχει υπογραφεί κάποιο καινούριο συμβόλαιο τότε μπορεί να ανα πάσα στιγμή να καταγγείλει την σύμβαση, δίχως να δικαιολογηθεί.

Δημοσ.

οχι αν εχει ληξει η συμβαση δεν εχεις "δικαιωματα" μπορει να την καταγγειλει για οποιοδηποτε λογο (οπως και εσυ αλλωστε) . Μπορει να σου πει οτι θελω 200,000 ευρω το μηνα νοικι. Μπορει να σου πει θελω πισω το σπιτι τελεια. Δεν υπαρχει "ιδιοκατοικηση" και ειδικοι οροι που τη συνοδευουν. Φροντισε να συννενοηθεις με τον ιδιοκτητη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.capital.gr/agora-akiniton/3523131/i-krisimi-prothesmia-gia-tis-aorates-misthoseis-akiniton

https://www.sofokleousin.gr/mexri-30-septemvriou-oi-diorthoseis-ton-enoikiastirion-stin-efori

Σε κάποια από αυτές τις 2 Ημερ.νιες έπρεπε οντως να δηλωθούν παλιές κ νεες μισθωσεις...  Το τι γίνεται αφού δεν δηλώθηκε ίσως κάνα 100€ σε αυτόν πρόστιμο αλλά παρόλα αυτα ισχύει αυτό π λένε παραπάνω ...δεν χετε ενεργο συμβόλαιο ή έξωση ή αύξηση ενοικίου όσο θέλει για να φυγεις..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

καταλαβα οκ ευχαριστω. 

ο ιδιοκτητης ειπε οτι θελει στο μελλον για ιδιοκατοικηση σε κανα 1 χρονο ισως.
αλλα ηθελε αυτη τη βδομδα να ερθει να μετρησει ειπε. και μου εκανεε εντυπωση γιατι τοση βιασυνη να μετρησει εφοσον δεν ειναι κατι για 1 χρονο μπροστα. μαλλον δεν τα λεει ολα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

καταλαβα οκ ευχαριστω. 

αλλα ηθελε αυτη τη βδομδα να ερθει να μετρησει ειπε. και μου εκανεε εντυπωση γιατι τοση βιασυνη να μετρησει εφοσον δεν ειναι κατι για 1 χρονο μπροστα. μαλλον δεν τα λεει ολα

Αν θέλει να αγοράσει έπιπλα / συσκευές ή να κάνει εργασίες, δεν είναι υπερβολικό.

Να τον ρωτήσεις πότε πρέπει να παραδώσεις το ακίνητο για να κανονίσεις, και προσπάθησε να είναι τουλάχιστον 6 μήνες στο μέλλον για να έχεις χρόνο. Καλό είναι να το έχεις και γραπτά σε ενα mail πχ.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

καταλαβα οκ ευχαριστω. 

Δεν το θέλει για ιδιοκατοικηση. Θέλει να το νοικιάσει επιπλωμένο ή air bnb....

Απλα πιθανόν να μην γνωρίζει οτι πλέον δεν υφίσταται λόγος έξωσης για ιδιοκατοίκηση γιαυτό και σας το είπε.

Σε κάθε περίπτωση, αφου το θέλει (για οποιδήποτε λόγο) είστε υποχρεωμένοι να φύγετε. Σίγουρα όμως θα πρέπει να ζητήσεις ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να βρείς σπίτι... 

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, CONAN_ είπε

Σίγουρα όμως θα πρέπει να ζητήσεις ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να βρείς σπίτι... 

Η ενημέρωση ένα χρόνο πριν φαντάζομαι πως είναι κάτι περισσότερο από εύλογο χρονικό διάστημα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, CONAN_ είπε

Σίγουρα όμως θα πρέπει να ζητήσεις ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να βρείς σπίτι... 

Εδωσε ενα χρονο προθεσμια,και ο ts ψάχνει να βρει δεν ξερω και εγω τι.

5 ώρες πριν, dvlsakos είπε

μαλλον δεν τα λεει ολα

Τι ηθελες να σου πει δλδ;

Να λες και ευχαριστω που δε σου ειπε να φυγεις σε ενα μηνα,και τα υπολοιπα αστα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, dvlsakos είπε

Όχι, μπορεί να την καταγγείλει λόγω λήξης συμβολαίου.

Εφόσον ο άνθρωπος θέλει το σπίτι του και συμβόλαιο δεν υπάρχει μην δημιουργείτε ιστορίες. Σε περίπου 6 μήνες σε βγάζει έξω με έξωση όπου θα πρέπει μέχρι τότε να πληρώνεις δικηγόρο και ενοίκιο. Δεν έχει νόημα συνεννοηθείτε σε ήρεμο τόνο ζητήσετε μια λογική διορία ενός μήνα και τέλος.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Εδωσε ενα χρονο προθεσμια,και ο ts ψάχνει να βρει δεν ξερω και εγω τι.

Τι ηθελες να σου πει δλδ;

Να λες και ευχαριστω που δε σου ειπε να φυγεις σε ενα μηνα,και τα υπολοιπα αστα.

καλα αυτο που λες δεν παιζει... σε μηνα χωρις περιθωριο οταν παιρνει τα λεφτα του στην ωρα του και εχω και ενα σπτι στην πενα. 
δεν ειπα οτι ενας χρονος δν ειναι αρκετο χρονικο περιθωριο αλλα να ξερω τι δικαιωματα εχω. δατσ ιτ

anyway οτι θελει ας το κανει σπιτι του ειναι. απλα θελω ξερω αν εχω απο το νομο ενα περιθωριο ευλογο αν δεν ισχυει ο ενας χρονος που λεει , γιατι αν θες να μετρησεις το σπιτι αμεσα θα πει οτι δεν ισχυει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...