Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, imr είπε

Θα θεωρούσα λογική  μια τιμή +30% για ίδιο σπίτι σε παραπάνω όροφο με θέα.

Νομίζω και για εμένα το μέχρι μια τέτοια αύξηση θα ήταν σε λογικά πλαίσια. 

5 ώρες πριν, KoreanW είπε

Αλλά η θέα σαφώς και μετράει. Ένα ευχάριστο περιβάλλον είναι συστατικό της ποιότητας ζωής.
Και θέα εκτός από το καθαρά αισθητικό κομμάτι
μπορεί να σημαίνει και ευάερο-ευήλιο σπίτι ακόμα και ήσυχο μακριά από αδιάκριτα μάτια κατά περίπτωση.

Τώρα θέα από «θέα» διαφέρει. Αναλόγως λοιπόν.
Υπάρχουν σπίτια στην πρώτη σειρά της παραλιακής που βλέπουν το απέραντο γαλάζιο και δε θα τα κλείσει κανείς από μπροστά.
Είναι διαμπερή και η θέα φαίνεται σα ντεκόρ από τους εσωτερικούς χώρους.
Προφανώς σε αυτά τα σπίτια η θέα αξίζει και την πληρώνεις.

Και υπάρχουν και σπίτια που βλέπεις τον κάμπο στα χωριά
ή τις γύρω ταράτσες και με λίγο ζόρι στο βάθος το Λυκαβηττό ανάμεσα στις μπουγάδες και τις κεραίες στην πρωτεύουσα.
Την πληρώνεις τη «θέα» κι εδώ αλλά αξίζει λιγότερο.

Συμφωνώ, ο τρόπος που το θέτεις μου φαίνεται πολύ σωστός

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σιγουρα παιζουν πολλα ρολο.
Στη γειτονια που ειμαι,δε θελω ουτε να βλεπω τους γειτονες,θα ανταλλαζα την ησυχια που δεν εχω,με εναν τουβλινο τοιχο μπροστα στην αυλη μου,για να εχω την ησυχια μου. Και μεγαλωσα σε σπιτι πανω σε πλαγια,με θεα ολο τον Λακωνικο κολπο.

Δημοσ.

Ο καθένας κοιτάει να βρει ένα κριτήριο για να ανεβάσει την αξία του ακινήτου που πουλάει η νοικιαζει. Δεν υπάρχει κανόνας και κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό για την αύξηση της τιμής, συνήθως οι ιδιοκτήτες θα δούνε πόσο πουλάνε αντίστοιχα ακίνητα με τα ίδια κριτήρια. 

Ο καθένας έχει τις δικές του προτεραιοτητες στα χαρακτηριστικά του ακινήτου που θελει να μένει. Άλλος θέα, άλλος μόνωση θέρμανση ησυχία κοκ. Επίσης το κάθε τι από αυτά που απαιτείς έχει και το αντίστοιχο κόστος συντήρησης, σε δικό μας διαμέρισμα κοντά στο ΚΑΤ σε οικόπεδο ένα στρέμμα με μεγάλο κήπο και θέα τα δέντρα έχουμε πελαγώσει με τα έξοδα του κηπουρου καθώς και διάφορα δέντρα που είτε βγαίνουν σε διπλανά οικόπεδα είτε στον δρόμο και δύσκολα βρίσκεις κηπουρό να αναλάβει την κοπή τους, οι μεν νοικαρηδες γκρινιάζουν στον διαχειριστή για τα κοινόχρηστα και τσακωνονται με τους ιδιοκτήτες όταν προκύπτουν έξοδα για κλάδεμα και κοπες ψηλά σε δέντρα σου λένε δεν είναι τακτικό έξοδο όπως το γκαζόν δεν πληρώνουμε. 

Από την άλλη αν θες να πας σε θάλασσα, θα έχεις το θέμα των διαβρωσεων από το αλάτι και την υγρασία. Να ψάξεις οικία με καλά στατικά ενώ θες καλή θερμομόνωση και υγρομονωση παντού στο κτίριο για να μην έχεις προβλήματα με την πάροδο του χρόνου. 

Σε σχέση με τα παραπανω εγώ προτιμώ μέρος κοντά σε μετρο και μαγαζιά καταστήματα, καλή μόνωση θερμική αλλά γιατί όχι και ηχητική, ασφαλη γειτονιά, κήποι θάλασσες θεες κτλ αδιάφορο, μια βόλτα σε μια ηλιόλουστη ημέρα μου είναι αρκετή. 

Δημοσ.

Στην αγορά κατοικίας αν υπάρχουν τα διαθεσιμα χρηματα βρισκεις οτι θελεις απο εκει και περα αν δεν υπαρχουν και προσπαθεις να κανεις το καλυτερο deal θελει πολύ υπομονή και να ορισεις προτεραιότητες γιατί αν το σπίτι που θα παρεις εχει κάποιο θέμα το τελευταίο που θα σκεφτείς θα είναι η θεα  

Δημοσ.
15 ώρες πριν, spyroskonst είπε

Υπερβολικά υπερεκτιμημένη η θέα, αφού όλοι την βγάζουμε αγκαλιά με την 60αρα ξάπλα στον καναπέ.

Και αν είναι να επιλέξω μεταξύ καλής ηχομόνωσης ώστε να έχω την ησυχία μου ή την θέα, σίγουρα θα επιλέξω το πρώτο.

Η θέα είναι το τελευταίο να κοιτάξεις αν ψάχνεις σπίτι. να ψάχνεις για καλή γειτονιά, καινούργια πολυκατοικία, καλή ηχομόνωση, κοντά σε μετρό & μαγαζιά.

Καινουργια πολυκατοικια δεν σημαινει καλη ηχομονωση.Αυτο πως μπορεις να το ελεγξεις...;

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Klikas είπε

ερώτηση κρίσεως έτσι για να δω και την άποψή σας μιας και είμαι στη φάση αναζήτησης για αγορά κατοικίας.
αξίζει για εσάς η θέα;Τι θα πληρώνατε παραπάνω;

Αν αυτη η οπτική,σε μια υποτιθέμενη δυνάμει  αγοραπωλησία ακινήτου φαντάζει υπερφίαλη,η γενιά της τηλεκπαίδευσης δεν έχει πει ακόμη τον τελευταίο λόγο.

Έτσι.Σνικ.

Δημοσ.

@momotis δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις...

Προφανώς βλέπεις και άλλα κριτήρια, αλλά και το κριτήριο της θέας είναι κι αυτό κριτήριο. Το έναυσμα για να ξεκινήσω τη συζήτηση ήταν κυρίως κάποιες κουβέντες που έχω κάνει με μεσίτες το τελευταίο διάστημα καθώς και το γεγονός οτι σε websites για αναζήτηση ακινήτων βλέπω το κριτήριο 'θέα' ως ξεχωριστό κριτήριο, οπότε φαντάζομαι οτι παίζει το ρόλο του... προφανώς δεν κοιτάζουμε τη θέα και ξεχνάμε το ακίνητο, φυσικά και θα πρέπει να είναι ποιοτικό για να έχει ο κάτοικος σε αυτό ένα καλό επίπεδο διαβίωσης και να είναι σε περιοχή που θα βολεύει.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Klikas είπε

@momotis δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις...

Προφανώς βλέπεις και άλλα κριτήρια, αλλά και το κριτήριο της θέας είναι κι αυτό κριτήριο. Το έναυσμα για να ξεκινήσω τη συζήτηση ήταν κυρίως κάποιες κουβέντες που έχω κάνει με μεσίτες το τελευταίο διάστημα καθώς και το γεγονός οτι σε websites για αναζήτηση ακινήτων βλέπω το κριτήριο 'θέα' ως ξεχωριστό κριτήριο, οπότε φαντάζομαι οτι παίζει το ρόλο του... προφανώς δεν κοιτάζουμε τη θέα και ξεχνάμε το ακίνητο, φυσικά και θα πρέπει να είναι ποιοτικό για να έχει ο κάτοικος σε αυτό ένα καλό επίπεδο διαβίωσης και να είναι σε περιοχή που θα βολεύει.

Πραγματικά εντελώς ανούσιο το ερώτημά σου, ειδικά όταν δεν μας λες περιοχές

Ένα διαμέρισμα με θέα θάλασσα στο Πέραμα ή στην Ελευσίνα μπορεί να έχει 20 ή 30% παραπάνω από το ίδιο διαμέρισμα που κοιτάει τον απέναντι, το αντίστοιχο διαμέρισμα στην Πειραϊκή μπορεί να έχει 100% παραπάνω, και ένα διαμέρισμα στην Πλάκα που βλέπει φάτσα φόρα την Ακρόπολη (όχι με κυάλια) μπορεί να έχει 150% παραπάνω από το ίδιο διαμέρισμα 2 ορόφους παρακάτω

• Thanks 1
Δημοσ.

Δώμα 6ου στην Αθήνα ή 9ου στη Θεσσαλονίκη: Απόλυτη ησυχία, συνήθως αξιοπρεπής θέα, χαμηλό κόστος, μένεις εργένης και κάνεις ποστ-κοβιδ παρτάρες κάθε μέρα στη βεράντα-ταράτσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πόσο κοστίζει η θέα ; ιδέα δεν έχω. Τα σπίτια μπροστά στη θάλασσα στην Θεσσαλονίκη έχουν εως και 5πλάσια τιμή , αλλά και πολλά προβλήματα από υγρασία και αλάτι. Στην δική μου λίστα προτεραιώτητας πάει πρώτα το κόστος χρήσης , ένα ενεργειακό σπίτι υψηλής κλάσσης είναι δύσκολο να βρεθεί , και προσφέρει χαμηλό κόστος θέρμανσης ψύξης και μειωμένο θόρυβο από τους γείτονες. Μετά περιοχή , θέλω να είναι κοντά στη δουλειά ή κοντά στους γονείς ή κοντά σε παραλία για το καλοκαίρι και πολλά ακόμα. Η θέα στο μπαλκόνι ; τουλάχιστον 7 μέτρα από το απέναντι μπαλκόνι , δηλαδή ένα μονόδρομο ανάμεσα ή και περισσότερο. Θόρυβος στο μπαλκόνι ; να μην ξαναμείνω ποτέ στην Τάκη Οικονομίδη, Καραμπουρνάκη , Καλαμαριά. Τα λεοφωρεία του ΟΑΣΘ κάνουν αδύνατο να έχεις 1 ώρα ησυχίας στο μπαλκόνι. Πλεονέκτημα , έβλεπα Lambo και Ferrari κάθε ΠΣΚ. Στο κάτω κάτω , άμα θέλω θέα , είναι πιο οικονομικό να αράξω σε καφετέρια με θέα. Υπάρχουν τουλάχιστον 10 Roof Garden στη Θεσσαλονίκη. Δεν θα πάω όμως σε ώρες αιχμής , θέλω και λίγη ησυχία. Για μένα η θέα είναι να μην βλέπω την μπουγάδα του άλλου στα 3 μέτρα ( φίλος γκρινιάζει για αυτό ) 

Επεξ/σία από Jos3ph
Δημοσ.

υποκειμενικο ερωτημα και υποκειμενικη απαντηση, για το καθενα ειναι διαφορετικες οι προτεραιοτητες, σιγουρα ενα σπιτι με ωραια θεα εχει μεγαλυτερη τιμη και οταν απο μπροστα δεν προκειται ποτε να το κλεισει κατι, αλλα επειδη τα ευρω δεν ειναι στραγαλια οπως πιστευουν ορισμενοι εγω θα εδινα μεχρι 15% παραπανω αλλα για πραγματικη θεα. Και μιλαω για ακινητα που απευθυνονται στον μεσο ελληνα μεχρι 100000 ευρω, και εννοειται σε μετρητο οχι με δανειο.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Bitbit είπε

μιας και λέτε για ποσοστά και τα λοιπά. 

Για αυτή τη θέα πόσα θα δίνατε;

Απόκρυψη περιεχομένων

65900349_2140958166033232_1447068284108144640_n.jpg.1803df6db55fa8743d52b50b88748178.jpg

υπαρχει το προβλημα οτι μπορει να σε κλεισει κατι και δεν ειναι μονιμη επομενως δεν αξιζει τπτ

• Like 1
Δημοσ.

Είναι χαζό να μιλάμε με ποσοστά, ότι δηλαδή "θα έδινα 15% ή 30% πάνω για θέα" γιατί πολύ απλά κανείς δεν μπορεί να σου πει τί αξία θα είχε το ίδιο ακίνητο αν δεν είχε θέα, οπότε ποτέ δεν θα μάθεις πόσο παραπάνω πληρώνεις για τη θέα... 

Ζυγίζεις τις προτεραιότητές σου ανάλογα με τη φάση της ζωής σου στην οποία βρίσκεσαι και τις προοπτικές σου, ξέρεις το ποσό που διαθέτεις και επιλέγεις. Το τί θα έδινε ο καθένας εδώ μέσα για θέα είναι ανούσια συζήτηση γιατί ο καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις και οικονομική κατάσταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...