Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, hoodrich είπε

φιλε @xsterg δε θα ασχοληθω αλλο με το να σου απανταω περισσοτερο καθως ειδα απο τα σχολια που κανεις μεσω του προφιλ σου ποσο είρωνας είσαι .Αναφορικα με @greekfragma δεν εχω τιποτα μαζι σου ισα ισα ησουν ευγενεστατος και καλοπροαίρετος φαινεται απο το τροπο που μου μιλησες οτι κατεχεις το σπορ και οτι εχεις γνωσεις πανω στη δουλεια και δε ξεπετας κατι οταν είναι να το κανεις,απλα νομιζω ειναι δικαίωμα μου να θελω να βρω κατι πιο στα μέτρα μου , δεν νομίζω να ανεφερα πουθενα οτι πληρώνω με τυρόπιτα όπως ανέφερε ενας φίλος παραπάνω ίσα ίσα μπορεις να το αποδειξεις κ εσύ οτι σου πρότεινα  πως διατίθεμαι να δώσω μεχρι κ 60 ευρω,ένα ποσό σεβαστό κατ εμένα που πολλοι θα σου κανουν τη δουλεια γ αυτά τα λεφτά,μιλώ για ενα στησιμο κ ενα βοοτ ετσι. Κατανοω απολυτα οτι η αγορα εξω ειδικα στο ελευθερο επαγγελμα μπορει να κυμαίνεται πιο ψηλα απλα εγω εχω ενα ταβανι για τα δικα μου γουστα.Απο εκει κ περα για οσους αναρωτηθηκαν γιατι  λοιπον δε το παω σ ενα εξουσιοδοτημενο σερβις οπως και αυτο του e-shop μαλλον δε διαβασαν το αρχικο μ μυνημα ,δε πιστευω οτι δε θα κανουν καλη δουλεια απλα δυσκολευομαι να εμπιστευτω κατι που δε θα το βλεπω την ωρα που γινεται γιατι εχω ακουμπησει αρκετα λεφτα.Αναφορικα με τη περιγραφη μου σαν ακραιο build που εσπευσαν καποιοι κακοπροαιρετοι να κακολογησουν ,για τη δικη μ τσεπη και γουστα το να αφησεις 1.2κ για πυργο χωρις να συμπεριλαμβανεται σ αυτη τη τιμη το water cooling και το gpu για μενα ειναι ακραιο κ overkill για τους περισσοτερους εκει εξω,με αυτη την έννοια εκφραστηκα,δε καταλαβαινω λοιπον το λογο της αναστάτωσης .

απλά μερικές παρατηρήσεις ...

οι φίλοι που σου απάντησαν @xsterg και @greekfragma είναι μέλη σε αυτή την ιστοσελίδα με γνώσεις και δεν θεωρώ ότι είχαν απρεπή συμπεριφορά ή ακραία μάλλον η δική σου φίλε μου ήταν ακραία.

αν θεωρείς "ακραίο" Build φίλε μου το μηχάνημα σου...

εγώ τι πρέπει να θεωρώ για το "Gaming" μηχάνημα μου που είναι AMD Ryzen 7 2700X ή το "Streaming" μηχάνημα μου AMD Ryzen 9 3950X (δεν θα αναφέρω φυσικά τιμή)

επίσης τα 60 ευρώ που λες ότι δίνεις για να σου στήσει κάποιος το μηχάνημα προσωπικά τα θεωρώ λίγα μάλλον θα πρέπει να ενημερωθείς το πόσο πληρώνεται ένας τεχνικός Η/Υ για συναρμολόγηση - έλεγχο - εγκατάσταση στον χώρο του πελάτη

βέβαια μπορείς από το μαγαζί που θα αγοράσεις το "ακραίο" μηχάνημα σου να στο στήσουν (συνήθως όλα τα παραπάνω τα κάνουν δωρεάν)

αλλιώς υπάρχει το Google - Youtube να το στήσεις μόνος σου με προσοχή το κάθε βήμα (καλό θα σου κάνει γιατί θα μάθεις)

τα μόνα που θέλουν "προσοχή" είναι η τοποθέτηση της μητρικής και του επεξεργαστή (ειδικά του CPU Cooler/Fan. όλα τα άλλα είναι εύκολα στην ανάγκη ακολουθείς τις οδηγίες του MANUAL ή όπως το λέω εγώ RTFM

Επεξ/σία από ikorolis
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Στις 6/3/2021 στις 11:51 ΜΜ, hoodrich είπε

Καλησπέρα αγαπητά μέλη,χτίζω ενα καινούργιο pc και εχω παραγγείλει ολο το hardware κομματι κομματι.Το θέμα είναι οτι δεν είμαι οικείος με τη συναρμολόγηση του και επικοινώνησα με το e-shop παρόλο που δεν τα πήρα απο εκει και μου είπαν οτι αναλαμβάνουν συναρμολόγηση.Ο φόβος μου ειναι ο εξής:εχω ρίξει πολλά λεφτά το build είναι ακραίο και εχουν αρχίσει και μου μπαίνουν ιδέες οτι μπορούν να με εξαπατήσουν αλλάζοντας μου κομματια με άλλα μεταχειρισμένα και μετά τρέχα γύρευε,να εχω προβλήματα και να πρέπει να κάτσω να τρέχω με το μαγαζί που τα πήρα σαν ελατωματικά.Το ερώτημά μου είναι πως μπορώ να διαβεβαιωθώ οτι αφ ενος δε θα μου πουν μετα οτι δε μας παρεδωσες αυτα που οντως τους εδωσα και δευτερον πως μπορω να ειμαι σίγουρος οτι αφου ανοίξουν τα κουτια δε θα μου τοποθετήσουν  άλλα απο αυτά.Υπάρχει καποιος τρόπος αν βγάλω τα barcode των κουτιών φωτογραφια η καποιος σειριακός μοναδικος αριθμος που ν αναγράφεται πανω στο hardware  ωστε να μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δε θα μου τ αλλάξουν?Για το πρώτο εχω σκεφτεί μηπως εχω γραψει απο πριν σ ενα χαρτι οτι παραλαμβανουν τα παρακατω προιοντα σφραγισμενα κλπ κλπ και να απαιτήσω να βάλουν μια σφραγιδα-υπογραφη με ημερομηνια,απο την άλλη σκεφτομαι μηπως φανει κακό και προκαλέσω με αυτό το τρόπο να με εξαπατήσουν.Παρακαλώ πολύ οποιος γνωρίζει να βοηθήσει

1)Δεν μπορω να κατανοησω την "αγωνια" μηπως σου παρουν τα κομματια και βαλουν διαφορετικα.
Διοτι και το αυτοκινητο στο service οταν το αφηνουμε μπορει να μας βγαλουν κατι και να βαλουν κατι αλλο.Αρα να καλουμε εναν μηχανικο να μας κανει service εξω απο το σπιτι μας :-)
Υποτιθεται πως οταν ενα καταστημα αναλαμβανει μια εργασια, τους εμπιστευεσε. Διοτι αυτοι δεν ξερουν τι γνωσεις εχεις εσυ.Δεν ρισκαρουν λοιπον να αλλαξουν κατι και να το καταλαβεις. Θα ειχε συμβει κατι και θα τους το ειχαν κλεισει το μαγαζι.
Αρα αυτη η "αγωνια" ειναι εντελως παραλογη.

2)Εχεις καποιο extreme build αρα υποθεσαμε ολοι οτι εχεις δωσει αρκετα χρηματα.
Αναφερεις ομως οτι ο κοσμος πειναει.....
ναι...το ξερουμε οτι ο κοσμος πειναει...ομως εσυ προφανως δεν πεινας.
Και αυτη τη στιγμη ψαχνεις ΕΣΥ για καποιον να σου κανει την δουλεια.
Αρα το αν ο κοσμος πειναει η οχι δεν σε επηρεαζει εσενα και αρα ηταν αστοχο.

3) εχεις αγορασει ενα ενα τα κομματια αλλα δεν εχεις γνωσεις συναρμολογησης.
Αρα υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα καποια κομματια να μην ειναι συμβατα μεταξυ τους.
Οταν ο τεχνικος τα παρει ολα και αρχισει να τα εννωνει...και κατι δεν δουλευει λογο ασυμβατοτητας.......κατανοεις οτι ο τεχνικος πρεπει να πληρωθει ετσι? και θα πρεπει να αγορασεις το συμβατο κομματι..να του το πας...κλπ κλπ.....
Αρα δεν ειμαι σιγουρος οτι μιλαμε για ενα μεροκαματο.

• Like 3
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ikorolis είπε

επίσης τα 60 ευρώ που λες ότι δίνεις για να σου στήσει κάποιος το μηχάνημα προσωπικά τα θεωρώ λίγα μάλλον θα πρέπει να ενημερωθείς το πόσο πληρώνεται ένας τεχνικός Η/Υ για συναρμολόγηση - έλεγχο - εγκατάσταση στον χώρο του πελάτη

Ε, όχι και λίγα 60Ε μπρο!. Μηχανικοί κάνουν ΠΕΑ, μελέτες φυσικού αερίου που μαζί με αυτοψία και επίβλεψη και μπορεί να χρειαστούν ώρες για  να βγάλουν τα σχέδια, η τιμή είναι μέσον όρο 100Ε. Και βαράνε και σφραγίδες με όλη την ευθύνη πάνω τους σαν μελετητές-επιβλέποντες. Γιατροί χρεώνουν επίσκεψη 30Ε. Σε παιδίατρο που πήγαινα την κόρη μου αφιέρωνε 1+ ώρα και έπαιρνε 30-35Ε. Εκεί ναι τα θεωρώ λίγα. Μη μας τρελαίνεις τώρα όμως οτι 60 ευρώ να αναλάβει να κάνει ένα build ένας που απλά μπορεί να μην σπούδασε καν και θα αφιερώσει 2 ώρες να στήσει ένα μηχανάκι που μπορεί να το κάνουν και χιλιάδες άλλοι. Και στην χειρότερη απλα δεν θα μπουτάρει, δεν φέρνει και καμια σοβαρή ευθύνη. 60Ε είναι καλά χρήματα για να λάβει ένας για δουλειά 2 ωρών. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Ε, όχι και λίγα 60Ε μπρο!. Μηχανικοί κάνουν ΠΕΑ, μελέτες φυσικού αερίου που μαζί με αυτοψία και επίβλεψη και μπορεί να χρειαστούν ώρες για  να βγάλουν τα σχέδια, η τιμή είναι μέσον όρο 100Ε. Και βαράνε και σφραγίδες με όλη την ευθύνη πάνω τους σαν μελετητές-επιβλέποντες. Γιατροί χρεώνουν επίσκεψη 30Ε. Σε παιδίατρο που πήγαινα την κόρη μου αφιέρωνε 1+ ώρα και έπαιρνε 30-35Ε. Εκεί ναι τα θεωρώ λίγα. Μη μας τρελαίνεις τώρα όμως οτι 60 ευρώ να αναλάβει να κάνει ένα build ένας που απλά μπορεί να μην σπούδασε καν και θα αφιερώσει 2 ώρες να στήσει ένα μηχανάκι που μπορεί να το κάνουν και χιλιάδες άλλοι. Και στην χειρότερη απλα δεν θα μπουτάρει, δεν φέρνει και καμια σοβαρή ευθύνη. 60Ε είναι καλά χρήματα για να λάβει ένας για δουλειά 2 ωρών. 

Ολα είναι σχετικά , για έναν τακτικό πελάτη τα 30ευρώ/ώρα είναι μια χαρά.

Για έναν έκτακτο πελάτη , σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον , με μη επιλεγμένα εξαρτήματα από τον τεχνικό είναι λίγα. Αν κάτι είναι ασύμβατο ή ελαττωματικό πόσες ώρες θα φάει ο τεχνικός και πόσες θα πληρωθεί?

ΥΓ

Προσωπικά δεν κάνω τέτοιες δουλειές για τρίτους , οπότε εκφέρω άποψη ως εξωτερικός παρατηρητής. Αποδέχομαι ότι ο κάθε ένας τιμολογεί τον χρόνο του όσο νομίζει. Αν βέβαια είναι εκτός αγοράς απλά δεν έχει πελάτες.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Στην αγορά εργασίας δεν πάει έτσι όμως. Δεν έχει σημασία αν έανς γιατρός χρεώνει 30ευρώ κτλ. Ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας χρεώνει όσο θέλει και όσα πιστεύει ότι αξίζει η τεχνογνωσία και ο χρόνος του, για αυτό και έχουμε ελεύθερη αγορά. Σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις τα πράγματα ξεφεύγουν αλλά όταν λες ότι έχεις ελεύθερη αγορά σημαίνει ότι δεν βάζεις περιορισμούς σε κανέναν. Από την άλλη προφανώς ο πελάτης μετράει την τσέπη του και αποφασίζει ποιον θα πληρώσει και σίγουρα στην αγορά δεν επιζούν για πολλοί αυτοί που βαράνε τιμές στον Θεό και είναι παράλογοι, μιλάω γενικά όχι για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Επεξ/σία από godfather0991
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tzitzikas2 είπε

κάπου έχεις μπερδευτεί φίλε μου

άλλη αμοιβή έχει ο μηχανικός που αναφέρεις οποίος έχει τεράστια ευθύνη για την υπογραφή / σφραγίδα του

άλλη αμοιβή έχει ο γιατρός

άλλη αμοιβή έχει ο εκπαιδευτικός

και άλλη αμοιβή έχει ο τεχνικός Η/Υ οποίος δεν θα συναρμολογήσει μόνο το "ακραίο" μηχάνημα του φίλου μας

αλλά θα πρέπει να του κάνει έλεγχο και εγκατάσταση

να έχεις κατά νου ότι αν ο φίλος μας έχει κάνει "πατάτα" στην συλλογή των εξαρτημάτων του "ακραίου" μηχανήματος μπορεί να έχει ασυμβατότητα άρα όπως καταλαβαίνεις σε τέτοια περίπτωση δεν μιλάμε για ένα μεροκάματο ή αμοιβή... για αυτό είπα να κοιτάξει στο Google να δει τιμή πόσο πάει το μεροκάματο ενός τεχνικού Η/Υ

εγώ πάντως που έστησα τα δύο δικά μου "ακραία" μηχανήματα με την βοήθεια φίλου (δεινόσαυρου) σαν εμένα σε θέματα τεχνολογίας μια χαρά τα στήσαμε με τους παγωμένους καφέδες μας / παγωμένες μπύρες και τα απαραίτητα πιτόγυρα και ήταν ευχάριστη εμπειρία καθώς είχαμε πάρα πολύ καιρό να συναρμολογήσουμε μηχάνημα

βέβαια εγώ θα τραβήξω και άλλο ... καθώς ο AMD Ryzen 9 3950X θέλει οπωσδήποτε υδρόψυξη...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, godfather0991 είπε

Στην αγορά εργασίας δεν πάει έτσι όμως. Δεν έχει σημασία αν έανς γιατρός χρεώνει 30ευρώ κτλ. Ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας χρεώνει όσο θέλει και όσα πιστεύει ότι αξίζει η τεχνογνωσία και ο χρόνος του, για αυτό και έχουμε ελεύθερη αγορά. Σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις τα πράγματα ξεφεύγουν αλλά όταν λες ότι έχεις ελεύθερη αγορά σημαίνει ότι δεν βάζεις περιορισμούς σε κανέναν. Από την άλλη προφανώς ο πελάτης μετράει την τσέπη του και αποφασίζει ποιον θα πληρώσει και σίγουρα στην αγορά δεν επιζούν για πολλοί αυτοί που βαράνε τιμές στον Θεό και είναι παράλογοι, μιλάω γενικά όχι για την συγκεκριμένη περίπτωση.

ε καλα αν συγκρίνεις τις υπηρεσίες που παρέχει ένας που στήνει ένα build με αυτές που παρέχει ένας μηχανικός που πλήν της εργασίας του υπογράφει και την ευθύνη του έργου το οποίο έργο χρησιμοποιεί ο κόσμος και πρέπει να είναι ασφαλές ή ακόμα χειρότερα με έναν γιατρό που κάνει διάγνωση και πολλές φορές μπορεί να είναι κρίσιμη για την ίδια την ζωή η διάγνωση, ε τότε πάω πάσο, τι να πώ, μιλάμε άλλη γλώσσα. Οπως πολλοί είπαν πιο πάνω pc build κάνει πλέον και η κουτσή Μαρία. 60 ευρώ είναι καλά ως πολλά για pc build, απο όπου και να το πιάσεις. Συνδέεις κομμάτια έτοιμα με καλώδια, δεν είσαι και πυρηνικός επιστήμονας!.....

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tzitzikas2 είπε

ε καλα αν συγκρίνεις τις υπηρεσίες που παρέχει ένας που στήνει ένα build με αυτές που παρέχει ένας μηχανικός που πλήν της εργασίας του υπογράφει και την ευθύνη του έργου το οποίο έργο χρησιμοποιεί ο κόσμος και πρέπει να είναι ασφαλές ή ακόμα χειρότερα με έναν γιατρό που κάνει διάγνωση και πολλές φορές μπορεί να είναι κρίσιμη για την ίδια την ζωή η διάγνωση, ε τότε πάω πάσο, τι να πώ, μιλάμε άλλη γλώσσα. Οπως πολλοί είπαν πιο πάνω pc build κάνει πλέον και η κουτσή Μαρία. 60 ευρώ είναι καλά ως πολλά για pc build, απο όπου και να το πιάσεις. Συνδέεις κομμάτια έτοιμα με καλώδια, δεν είσαι και πυρηνικός επιστήμονας!.....

Δεν κατάλαβες τι είπα. Δεν συγκρίνω δουλειές, στην αγορά εργασίας δεν πάει έτσι. Στην αγορά εργασίας ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας κοστολογεί όπως νιώθει αυτός ότι τον συμφέρει. Όπως και μεταξύ γιατρών ένας σου πάιρνει 30 ένας άλλος 80, γιατί λες να γίνεται αυτό? Γιατί ο κάθε γιατρός κοστολογεί την εργασία του με τα δικά του κριτήρια. Έτσι και εδώ ένας που φτιάχνει pc θα σου πει θέλω 30 άλλος θα πει 60, άλλος 100. Στην τελική είναι δικαιωμά του, αν εσύ ή εγώ το θεωρούμε σωστό ή ότι η δική του εργασία είναι μικρότερης σημασίας από ενός γιατρού δεν έχει σημασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

60 είναι καλά στις μέρες μας. Και μιλάμε για λογικα πλαίσια.

Εκτός αν όλοι εδώ είναι επιχειρηματίες η εχουν εισοδήμτα ή βγάζουν 100 ευρώ τη μέρα απο mining που τους πληρώνει αλλος το ρευμα.

Επεξ/σία από Seaside
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

τα ειπες ολα φιλε μου ειμαι μηχανικος κ εγω στο ελευθερο επαγγελμα και συμπασχω με τον ιδιο ακριβως τροπο γ αυτο οταν μιλησα με τιμες εκφραστηκα κατ αυτον τον τροπο.

42 λεπτά πριν, ikorolis είπε

οι φίλοι που σου απάντησαν @xsterg και @greekfragma είναι μέλη σε αυτή την ιστοσελίδα με γνώσεις και δεν θεωρώ ότι είχαν απρεπή συμπεριφορά ή ακραία μάλλον η δική σου φίλε μου ήταν ακραία.

συγγνωμη φιλε αλλα αν καταλαβες απ αυτα που ειπα οτι ειπα κακο λογο για τον @greekfragma πραγματικα τι να σου πω το μονο που καταφερνεις να κανεις κ εσυ και πολλοι αλλοι να πετατε λαδι στη φωτια γιατι αυτο αρεσει στο ελληνικο community.Για τον αλλο κυριο ειπα οτι δε μου αρεσε η συμπεριφορα του και οτι ενιωσα να με ειρωνευεται ,οποιοσηποτε νοημον ανθρωπος κοιταζοντας τα σχολια του το καταλαβαινει .

45 λεπτά πριν, yanpas είπε

2)Εχεις καποιο extreme build αρα υποθεσαμε ολοι οτι εχεις δωσει αρκετα χρηματα.
Αναφερεις ομως οτι ο κοσμος πειναει.....
ναι...το ξερουμε οτι ο κοσμος πειναει...ομως εσυ προφανως δεν πεινας.
Και αυτη τη στιγμη ψαχνεις ΕΣΥ για καποιον να σου κανει την δουλεια.
Αρα το αν ο κοσμος πειναει η οχι δεν σε επηρεαζει εσενα και αρα ηταν αστοχο.

εσυ απο που και ως που θα κανεις κουμαντο στη δικια μου τη τσεπη δε καταλαβαινω γιατι πολλοι πεσατε να με φατε τοσο κομπλεξ υπαρχει πια?που ξερεις ρε φιλαρακι αν εγω το εχω φορτωσει ποσες δοσεις το μηχανημα ?κ τελικως δεν απολογουμαι για κανενα και για τιποτα υπαρχουν και παιδια που εχουν προσφερθει να βοηθησουν μεχρι και αφιλοκερδως επειδη τυχαινει να μην εχω καποιο γνωστο η φιλο που να ασχολειται με αυτα .

Αναφορικα με τη συμβατοτητα του hardware ειμαι gamer πολλα χρονια κ λογο αυτου εχω καποιες καλες γνωσεις στο κομματι της διαλογης και της συμβατοτητας αλλα μεχρι εκει .καποια βασικα πραγματα τα κανω οταν ανοιξω το κουτι απλα επειδη θελω να στηθει σωστα σα πρωτη φορα τη βοηθεια καποιου.Δε καταλαβαινω γιατι ολος αυτος ο ντορος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, ikorolis είπε

κάπου έχεις μπερδευτεί φίλε μου

άλλη αμοιβή έχει ο μηχανικός που αναφέρεις οποίος έχει τεράστια ευθύνη για την υπογραφή / σφραγίδα του

άλλη αμοιβή έχει ο γιατρός

άλλη αμοιβή έχει ο εκπαιδευτικός

και άλλη αμοιβή έχει ο τεχνικός Η/Υ οποίος δεν θα συναρμολογήσει μόνο το "ακραίο" μηχάνημα του φίλου μας

αλλά θα πρέπει να του κάνει έλεγχο και εγκατάσταση

-------------------------------------

να έχεις κατά νου ότι αν ο φίλος μας έχει κάνει "πατάτα" στην συλλογή των εξαρτημάτων του "ακραίου" μηχανήματος μπορεί να έχει ασυμβατότητα άρα όπως καταλαβαίνεις σε τέτοια περίπτωση δεν μιλάμε για ένα μεροκάματο ή αμοιβή... για αυτό είπα να κοιτάξει στο Google να δει τιμή πόσο πάει το μεροκάματο ενός τεχνικού Η/Υ

δεν έχω μπερδευτεί πουθενά φίλος... Ο τεχνικός Η/Υ που μπορεί καν να μην έχει τελειώσει και το Λύκειο, θα πρέπει στην παραπάνω σειρά επαγγελμάτων που αναφέρεις να έχει την μικρότερη αμοιβή. Ο μηχανικός κάνει μελέτες, επιβλέψεις και εγκατάσταση σε έργα που πολλές φορές χρησιμοποιούνται απο το κοινό και φέρει μεγάλη ευθύνη. Ο γιατρός ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη γιατι κάνει διαγνώσεις και εγχειρίσεις. Στον εκπαιδευτικό βασίζεται το μέλλον των παιδιών μας. Ο τεχνικός Η/Υ βλάβες επιδιορθώνει και στήνει μηχανήματα. Σεβαστή η δουλειά του, αλλά απο αυτήν δεν κρίνεται και καμιά ζωή. Να πληρωθεί φυσικά, επαγγελματίας είναι. Αλλα να λέμε και τα 60 ευρώ για 2 ώρες δουλειά λίγα, είναι ιεροσυλία προς σημαντικότερα επαγγέλματα ως προς την ευθύνη και το έργο που παράγουν. αν δεν το καταλαβαίνετε κάποιοι τι να πώ..

......................................................................

στην ανάγκη απο πριν απο την επίσκεψή σου σου στέλνει τον κατάλογο με τα parts, και αν δεν "κουμπώνουν" τα διορθώνει και πας μετά. Μην το κάνουμε θέμα, δεν χτίζουμε πύραυλο..

8 λεπτά πριν, godfather0991 είπε

Δεν κατάλαβες τι είπα. Δεν συγκρίνω δουλειές, στην αγορά εργασίας δεν πάει έτσι. Στην αγορά εργασίας ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας κοστολογεί όπως νιώθει αυτός ότι τον συμφέρει. Όπως και μεταξύ γιατρών ένας σου πάιρνει 30 ένας άλλος 80, γιατί λες να γίνεται αυτό? Γιατί ο κάθε γιατρός κοστολογεί την εργασία του με τα δικά του κριτήρια. Έτσι και εδώ ένας που φτιάχνει pc θα σου πει θέλω 30 άλλος θα πει 60, άλλος 100. Στην τελική είναι δικαιωμά του, αν εσύ ή εγώ το θεωρούμε σωστό ή ότι η δική του εργασία είναι μικρότερης σημασίας από ενός γιατρού δεν έχει σημασία.

30 ευρώ παίρνουν οι γιατροί και λίγα και οι μηχανικοί, γιατι έχουν ανάγκη να ζήσουν . Φυσικά και δεν κοστολογούν τόσο χαμηλά την εργασία τους. Αν είναι δυνατόν. Υπάρχουν πολλοί απόφοιτοι έξω και υπάρχει μεγάλη συμπίεση τιμών. Και ναι είναι ξεφτύλα γιατρός (δεν μιλάω μόνο για μηχανικό γιατι είμαι μηχανικός μην θεωρηθώ προκατειλημμένος) να λαμβάνει αμοιβή 30Ε και ο pc builder NASA qualified να θέλει 60 ευρώ για να συνδέσει 5 καλώδια και να περάσει τα windows....... 

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

30 ευρώ παίρνουν οι γιατροί και λίγα και οι μηχανικοί, γιατι έχουν ανάγκη να ζήσουν . Φυσικά και δεν κοστολογούν τόσο χαμηλά την εργασία τους. Αν είναι δυνατόν. Υπάρχουν πολλοί απόφοιτοι έξω και υπάρχει μεγάλη συμπίεση τιμών. Και ναι είναι ξεφτύλα γιατρός (δεν μιλάω μόνο για μηχανικό γιατι είμαι μηχανικός μην θεωρηθώ προκατειλημμένος) να λαμβάνει αμοιβή 30Ε και ο pc builder NASA qualified να θέλει 60 ευρώ για να συνδέσει 5 καλώδια και να περάσει τα windows....... 

Και οι ποδοσφαιριστές παίρνουν από σένα και μένα χωρίς καν πτυχίο για να χτυπάνε μια μπάλα κάτι εκατομύρια, καλώς ήρθες στον καπιταλισμό 😛

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες απλώς σου λέω πως το βλέπουν όσοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.

• Like 3
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

εγώ πάω "πάσο" μαζί σου και δεν συγκρίνω επαγγέλματα

προσωπικά τα θεωρώ λίγα τα 60 ευρώ (ελεύθερη αγορά) έχουμε άλλωστε

επίσης ως "παλιός" πληροφορικός/πληροφορικάριος (τεχνικός Η/Υ-Δικτύων) φίλε μου δεν έχω βγάλει μόνο το λύκειο που λες αλλά και ΤΕΙ όπως και ανάλογες πιστοποιήσεις πάνω στα δίκτυα/λογισμικά) τα οποία ξέρεις κοστίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ και δείχνουν ότι ο άλλος έχει γνώσεις/εμπειρία πάνω στο αντικείμενο του

ο τεχνικός Η/Υ δεν βιδώνει απλά βίδες και κουμπώνει εξαρτήματα μόνο (συναρμολόγηση) που κάνουν οι τεχνικοί Η/Υ σε γνωστά καταστήματα για μισθούς "πραγματικά" πείνας.

γιατί σοβαρός τεχνικός Η/Υ δεν θα πάει σε αυτά τα καταστήματα αλλά θα πάει στην αγορά εργασίας είτε ελλάδα είτε εξωτερικό που θα πληρωθεί αδρά η γνώση του και η εμπειρία του.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...