Moderators matrixxx Δημοσ. Δευτέρα στις 06:49 μμ Μέλος Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 06:49 μμ Στις 18/10/2025 στις 11:06 ΠΜ, christakos07 είπε Έχω ένα δεματάκι από dhl.de που κατέληξε στα ΕΛΤΑ (οχι κούριερ σύμφωνα με τα λεγόμενα των εκπροσώπων). Προσπάθησα να "απειλήσω" και με καταγγελία στην ΕΕΤΤ αλλά δε χαμπαριάζουν. Ειλικρινά με το υποκατάστημα Σεπολίων που είναι υποθετικά το δέμα δεν βγάζω άκρη αφού πάντα "με καλούν" για να με ενημερώσουν. Γιατί στο καλό δέμα της deutsche post καταλήγει στα κανονικά ΕΛΤΑ; Τι παραλογισμός είναι τούτος, δεδομένης και της άφιξης του στην Ελλάδα με πτήση; Στις 7 το παρέδωσαν στην dhl.de, στις 8 αφίχθη στο αεροδρόμιο και στις 9 για τη δύστυχη μου τύχη το παρέλαβαν τα ΕΛΤΑ. Τι ειναι αυτο; Μηπως κανενας πωλητης ebay; H "deutsche post" ειναι ο δημοσιος ταχυδρομικος φορεας της Γερμανιας, 100% ερχεται με (απλα απο ο,τι θυμαμαι σε καθε περιπτωση) ΕΛΤΑ.
christakos07 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:17 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:17 μμ (επεξεργασμένο) 47 minutes ago, matrixxx said: Τι ειναι αυτο; Μηπως κανενας πωλητης ebay; H "deutsche post" ειναι ο δημοσιος ταχυδρομικος φορεας της Γερμανιας, 100% ερχεται με (απλα απο ο,τι θυμαμαι σε καθε περιπτωση) ΕΛΤΑ. Όχι όχι. Ωτασπιδες είναι από loopearplugs. Το γνωρίζω ότι είναι ο δημόσιος φορέας αλλά πολλά δέματα που ξεκινούσαν έτσι τα παρέδιδε συνήθως η DHL και ερχόταν μάλιστα οδικώς. Αυτό έφτασε σε μία μέρα με πτήση για να παραδοθεί στα ΕΛΤΑ. Κατάντια. Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:37 μμ από christakos07
Death_In_Paradise Δημοσ. Τρίτη στις 01:54 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:54 μμ έχει περάσει σχεδόν 1 μηνας, ποσο περίπου ειναι ο χρόνος αναμονής; Υπάρχει περίπτωση να έχει χαθεί; ή βασικά, πότε να αρχίσω να ανησυχω ότι έχει χαθεί ή κλαπεί; Δλδ αν περάσει ενα 3μηνο, μπορώ να απευθυνθώ κάπου;
kofer Δημοσ. Τρίτη στις 03:38 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:38 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Death_In_Paradise είπε έχει περάσει σχεδόν 1 μηνας, ποσο περίπου ειναι ο χρόνος αναμονής; Υπάρχει περίπτωση να έχει χαθεί; ή βασικά, πότε να αρχίσω να ανησυχω ότι έχει χαθεί ή κλαπεί; Δλδ αν περάσει ενα 3μηνο, μπορώ να απευθυνθώ κάπου; Μου έχει τύχει να μείνει πακέτο 2 μήνες χωρίς λόγο. Υπάρχει περίπτωση να περιμένουν το τιμολόγιο/απόδειξη αγοράς, αν ο αποστολέας δεν έχει κάνει σωστά την τελωνειακή δήλωση. Δοκίμασε τηλέφωνο: 2103538122 ή email: [email protected] Επεξ/σία Τρίτη στις 03:39 μμ από kofer 1
Death_In_Paradise Δημοσ. χθες στις 10:49 πμ Δημοσ. χθες στις 10:49 πμ Τους έστειλα email και μου απάντησαν με αυτό; Τι φάση; Δεν κάνουν τα ΕΛΤΑ μόνοι τους τον εκτελωνισμο;
Nabuko Δημοσ. χθες στις 11:16 πμ Δημοσ. χθες στις 11:16 πμ 22 λεπτά πριν, Death_In_Paradise είπε Δεν κάνουν τα ΕΛΤΑ μόνοι τους τον εκτελωνισμο; Τα ΕΛΤΑ αναλαμβάνουν τον εκτελωνισμό, αλλά ενεργούν ως ο τελωνειακός σου αντιπρόσωπος. Οπότε δεν μπορούν να κάνουν τη δήλωση εκτελωνισμού για λογαριασμό σου χωρίς επίσημη εξουσιοδότηση από σένα και τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτεί η τελωνειακή νομοθεσία.
Death_In_Paradise Δημοσ. χθες στις 11:27 πμ Δημοσ. χθες στις 11:27 πμ Δλδ και για μικρόπράγματα από Κίνα, θέλουν τέτοια πράγματα;
christakos07 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες On 20/10/2025 at 19:17, christakos07 said: Όχι όχι. Ωτασπιδες είναι από loopearplugs. Το γνωρίζω ότι είναι ο δημόσιος φορέας αλλά πολλά δέματα που ξεκινούσαν έτσι τα παρέδιδε συνήθως η DHL και ερχόταν μάλιστα οδικώς. Αυτό έφτασε σε μία μέρα με πτήση για να παραδοθεί στα ΕΛΤΑ. Κατάντια. Στα υπόψη με κάλεσαν σήμερα στις 3 το μεσημέρι και μου ζήτησαν να το παραλάβω από το ΕΛΤΑ Σεπολίων. Εκνευρίστηκα αρκετά και για να μην γαμοσταυρίσω υπάλληλο το έκλεισα, αφού μου είπε πως είναι μη συστημένο και δεν έχουν υποχρέωση να το φέρουν. Μετα από λίγα λεπτά με ξανακάλεσαν (άλλη υπάλληλος) και επανέλαβε το ίδιο και όταν της ζήτησα να δοθεί προς επίδοση στον ταχυδρόμο μου είπε πως θα αφεθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας γιατί δεν είναι συστημένο. Έχω πολλά χρόνια να εκνευριστω με την συμπεριφορά των ΕΛΤΑ αλλά το κατάφεραν. Το ύφος των δημοσίων υπαλλήλων του τηλεφωνικού κέντρου ήταν ακόμη χειρότερο βέβαια. Κύριε μόνο τα RE είναι συστημένα (το δικό μου ξεκινάει με LY___DE). Ελπίζω κάποια στιγμή να περάσουν στην ιστορία είτε με πλήρη απορρόφηση απο την κούριερ είτε με αφανισμό. Αυτά.
Nabuko Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 3 ώρες πριν, christakos07 είπε Ελπίζω κάποια στιγμή να περάσουν στην ιστορία είτε με πλήρη απορρόφηση απο την κούριερ είτε με αφανισμό. Βασικά το ανάποδο έγινε. Συγχώνευση, δια απορροφήσεως της ΕΛΤΑ Courier από τη μητρική της τα ΕΛΤΑ.
Death_In_Paradise Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 12 ώρες πριν, Death_In_Paradise είπε Τους έστειλα email και μου απάντησαν με αυτό; Τι φάση; Δεν κάνουν τα ΕΛΤΑ μόνοι τους τον εκτελωνισμο; Τον αριθμό EORI που τον βρίσκω;
Nabuko Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 1 ώρα πριν, Death_In_Paradise είπε Τον αριθμό EORI που τον βρίσκω; Σαν ιδιώτης συνήθως ο EORI είναι το ΑΦΜ σου με το GR μπροστά, πχ GR123456789. Επειδή βλέπω ότι ζητάνε επικύρωση και όχι χορήγηση αυτό σημαίνει ότι έχουν βρει το αφμ σου και απλά πρέπει να το επικυρώσεις. Επικοινώνησε ξανά με το [email protected] να σου δώσουν οδηγίες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα