Προς το περιεχόμενο

Άνοιγμα επιχείρησης


MadCenter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, MadCenter είπε

Σε καμια των περιπτωσεων δεν θα μπορεσω να πουλησω την ποσοτητα που πουλαει καποιος στην Αθηνα πχ,ισως στην καλη μου μερα να δινω την μιση ποσοτητα και αυτο το λεω λογω πληθυσμου ξεκαθαρα,παρολα αυτα εχεις υποψιν για τι ποσοστο κερδους μιλαμε;;

Κοιτα επειδη δεν εχεις ενοικιο η συνταγη ειναι αυτο που θα πουλας να το εχεις σε καλυτερη τιμη απο τους αλλους!!! Βγαλε απο το μυαλο σου το ευ ζην και μεινε στο ζην! Δεν υπαρχει περιπτωση να μην πιασεις!!!  Για μενα οχι ντονατς,δεν ειναι για το ευρυ κοινο..!  Κατι σε φαγητο..  Θυμαμαι στον στρατο στον Εβρο το πρωι εφερναν κατι μεγαλες στρογγυλες πιτσες με πλουσια υλικα πολυ φρεσκες και νοστιμες με 1.10ευρω!!!  Γινοταν πανικος το πρωι!!!! Απο τοτε τετοια πιτσα δεν εχω ξαναφαει στην ζωη μου!!!  Αμα δεν κανεις την διαφορα στη τιμη μην ανοιγεις τιποτα!!!

Επεξ/σία από PLACEBO_89
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 27/3/2021 στις 5:42 ΠΜ, Pokemon640 είπε

Ψάξου λίγο αν τρέχει κάνα πρόγραμμα ΕΣΠΑ, να σου βγει οικονομικά το άνοιγμα.

Ξερεις κατι για τα ΕΣΠΑ; Γενικα υπαρχουν ΕΣΠΑ για νεες επιχειρησεις τα οποια μπορει να τα παρει καποιος που να μην εχει βυσμα καποιον πολιτικο;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, MadCenter είπε

Αυτό το υπέθεσα, μάλλον από βδομάδα που θα με καλέσουν θα ξέρω. Αν είναι για τόσες λίγες ώρες δεν ξέρω αν με συμφέρει 

Μα και δύο ή τρεις ώρες παραπάνω να είναι,πάλι το ίδιο ασυμφορο είναι. Εκτός αν σου πουν πχ ότι ανοίγεις οπότε θέλεις από 8 το πρωί ως 8 το βράδυ τότε οκ. Οτιδηποτε με συγκεκριμένο ωράριο που δεν σου δίνει την δυνατότητα της επιλογής απλά το αποφεύγεις, πχ μπορεί να σου πουν οι άλλοι κάποιο άλλο ωράριο αλλά εσένα να μην σε συμφέρει βάσει της κινητικότητας στο μέρος σου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, kage είπε

Είσαι σε χωριό τελικα με 2κ κατοίκους κ 1500παιδια έρχονται από γύρω χωρια? 

Είναι τραγικά μικρός πληθυσμός και αγνώστων ηλικων ...δεν θα έκανα τπτ άλλο από μίνι μάρκετ είδη δωρων κ στην τελικη βάλτου κ ντόνατ  και ΑΤΜ  οποιασδήποτε τράπεζας...

 

 

Τα 1500 παιδιά είναι απο τα γύρω χωριά ναι, καλά ΑΤΜ με τίποτα γιατί θα μού γκρεμίσουν το σπίτι σε μια βδομάδα 😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

42 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Κοιτα επειδη δεν εχεις ενοικιο η συνταγη ειναι αυτο που θα πουλας να το εχεις σε καλυτερη τιμη απο τους αλλους!!! Βγαλε απο το μυαλο σου το ευ ζην και μεινε στο ζην! Δεν υπαρχει περιπτωση να μην πιασεις!!!  Για μενα οχι ντονατς,δεν ειναι για το ευρυ κοινο..!  Κατι σε φαγητο..  Θυμαμαι στον στρατο στον Εβρο το πρωι εφερναν κατι μεγαλες στρογγυλες πιτσες με πλουσια υλικα πολυ φρεσκες και νοστιμες με 1.10ευρω!!!  Γινοταν πανικος το πρωι!!!! Απο τοτε τετοια πιτσα δεν εχω ξαναφαει στην ζωη μου!!!  Αμα δεν κανεις την διαφορα στη τιμη μην ανοιγεις τιποτα!!!

Έτσι είναι φίλε, για αρκετούς από εμάς το πιο γαματο φαγητό στην ζωή μας, το τρως από κάποιον τυχαίο τύπου καντίνας που θα τον βλέπεις έξω από κάπου, θα φας και θα απολαύσεις για Χ χρονικό διάστημα και μετά τέλος. Εγώ δεν θα ξεχάσω ως μαθητής το σουβλάκι που είχα φάει από έναν πλανόδιο που ερχόταν και τα έψηνε έξω από την λεωφόρο πριν 20 χρόνια, είχε κάτι μεταφερομενα σαν αυτά που έχουν αυτοί που ψήνουν κάστανα και καλαμπόκια, δοκιμάσαμε κάποιες φορές και μετά γειά σας, από όπου αλλού και να έφαγα τόσο απολαυστικά δεν έφαγα ποτέ μου. Ο συγκριμενος ήταν και έξυπνος, δεν έδινε να φας πάνω από έναν αριθμό από ξυλάκια για να δοκιμάσουν όσο πιο πολλοί μπορούν και να έχει πελατεία. Ερχόταν τα ΣΚ στους αγώνες. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, cyclone11 είπε

Υπόθετω 6 με 7 χιλιάδες είναι μόνο για να πάρεις το όνομα. Επειδή δεν μπορώ να σκεφτώ πως ανοίγεις επιχείρηση, πόσο μαλλον franchise με τόσα...

Κατ'αρχας γύρω στα 2000€ είναι μόνο παράβολα δήμου, βεβαιώσεις μηχανικών, έναρξη επιχείρησης,  εγγραφή στα επιμελητήρια, πιστοποιητικά διαχείρισης τροφίμων, εξοπλισμός πυρασφάλειας, κόστος ταμειακης και POS. Αν σου φαίνονται πολλά να ξέρεις σίγουρα έχω ξεχάσει μερικά 😅. Σε αυτά έχεις συν πάγια έξοδα τον λογιστή, την ασφάλεια σου, ρεύμα, νερό και ιντερνέτ και δημοτικά τέλη.  Υπολόγισε περίπου 400€ + ένοικιο αν έχεις. 

Δεύτερον δεν μπορείς να έχεις κατάστημα το οποίο έχει μόνο ένα προϊόν. Δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα. Πόσα ντόνατς να φάνε οι άνθρωποι?? Είναι σαν να ανοίγεις φούρνο μόνο με κουλουράκια. 

Τρίτον, η εστίαση δεν σου αφήνει μεγάλο περιθώριο κέρδους. Υπολογισε πως το μεικτό κέρδος από ένα προϊόν είναι γύρω στα 20-30%. Με μια μικρή εξαίρεση τον καφέ.  Όποτε πρέπει να βασιστείς πολύ στην κατανάλωση, το οποίο σε ένα χωριό δεν υπάρχει περίπτωση να σε κάλυψει. 10.000 άτομα είναι μόνο η γειτονιά εδώ που βρίσκομαι, και δεν με καλύπτει, χωρίς να έχω ανταγωνισμό. 

Πέρα από αυτά θα χρειαστείς τουλάχιστον 5-6 χιλιάδες για μηχανήματα, πάγκους, εξοπλισμό, πινακίδες, διαφήμιση κτλ...

Επειτα πρέπει να έχεις αρκετό λίπος ωστε να ανταπεξέλθεις τους πρώτους 3 μήνες. Μέχρι να ορθοποδήσεις. Επειδή σίγουρα θα μπεις μέσα τον πρώτο καιρό. Αυτό προϋποθέτει αλλά 2-3 χιλιάρικα. 

Με λίγα λόγια πρέπει να κάνεις καλά τα μαθηματικά. 

Αν θες την γνώμη μου, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να ανοίξεις παγωτατζιδικο  (παγωτό μηχανής). Θα χρειαστείς μόνο αγορά της μηχανής, και προσφέρει καλό κέρδος.Ειδικα αν δεν έχεις ανταγωνισμό. 

Δευτέρον βάλε καφέ, επειδή ο καφές δεν έχει στοκ και έχει καλό ποσοστό κέρδους. Επίσης μπορείς να το πουλάς όλο τον χρόνο.

Τρίτον, τα ντόνατς είναι ωραία ιδέα, αλλά απέρριψε την ιδέα του franchise, και βρες απλά προμηθευτη. Αυτό σε αποδεσμευει από πολλές υποχρεώσεις. 

Όσον αφορά αφορα το τρίτο, εγώ θα σου πρότεινα, αντί για ντόνατς που είναι ευαίσθητα, θέλουν συντήρηση, κατάλληλους χώρους και υγειονομικα προτοκολλα, να βάλεις άλλα γλυκά. Μπισκότα ας πούμε, κουλουράκια κτλ...

Ακριβώς αυτό θα είναι το επόμενο βήμα εάν βέβαια απορρίψουν ότι έχω να τούς πω γιατί για 2 ώρες την ημέρα ανοιχτός εγώ δεν χρεώνομαι, αν χρειαστώ κάποια βοήθεια ή έχω απορία θα μπορούσα να σού στείλω pm;

2 ώρες πριν, arispz είπε

Σωστά, και δεν ανέφερες ακόμα την εφορεία, προπληρωμή φόρου, και φυσικά την ασφάλεια  ΕΦΚΑ. Δυστυχώς ούτε στην 3ετια θα είναι κερδοφόρα. 
Είναι λυπηρό ότι ακόμα σκεφτόμαστε με την λογική του μικρομάγαζο να βγάζουμε ένα μικρό μεροκάματο για να πάμε ποιο κάτω, και δυστυχώς έτσι μένουμε πίσω σαν χώρα. 
Αντι να σκεφτόμαστε την καινοτομία και εξωστρέφεια, σκεφτόμαστε πως θα μας «ακουμπήσει» ο συνταξιούχος και ο πιτσιρικάς το χατζιλίκι τους......

Φίλε Άρη καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά όταν δεν έχεις λεφτά όσες ιδέες και να έχεις, τι να το κάνεις; Πχ, εγώ έχω μια ιδέα η οποία θα κοστίσει γύρω στις 50.000,ναι αλλά πως; Και είμαι σίγουρος δεν είμαι ο μόνος σε αυτή την φάση, ιδέες πολλές και χρήμα ελάχιστο, καλά οι τράπεζες είναι αστείες τουλάχιστον 

3 ώρες πριν, stormrain είπε

Δεν εχω καμια σχεση με την εστιαση και για αυτον ακριβως τον λογο θα πω το παρακατω.

Κατα την γνωμη μου αν δεν εργαζεσαι ηδη στην εστιαση ή δεν εχεις παλιοτερη εμπειρια, μην μπεις στη διαδικασια να ανοιξεις μια τετοια επιχειρηση. Προσωπικα ειμαι της γνωμης οτι για να εχεις περισσοτερες πιθανοτητες επιτυχιας σε εναν κλαδο ως ελευθερος επαγγελματιας, προαπαιτουμενο ειναι (εκτος εξαιρεσεων φυσικα το να σου κατσει το προιον ή η ιδεα, αλλα εκει πας κοντρα στις πιθανοτητες), ειναι να γνωριζεις ακριβως πως δουλευει ο εκαστοτε κλαδος. Σε ολες τις βαθμιδες του ιδανικα. 

Δεν θελω να σε αποθαρρυνω ακριβως και στο κατω κατω, 7000 που ζητανε οπως λες, οντως δεν ειναι και εξωφρενικο ποσο ειδικα απο την στιγμη που δεν εχεις ενοικιο, αλλα μου φαινεται εξαιρετικα δυσκολο και ψυχοφθορο το να δοκιμασω να ανοιξω ενα τετοιο καταστημα απο το πουθενα. Συμβουλευσου και εναν λογιστη παντως για να δεις τι αλλα εξοδα θα εχεις με το "καλημερα", ουτως ωστε να κρινεις αν σε συμφερει τελικα.

Καλα αν ειναι να το εχεις ανοιχτο αυτες τις λιγες ωρες που αναφερθηκαν, ουτε κατα διανοια.

Και βέβαια θα ρωτήσω λογιστή και θα δω μήπως παω και σε κάποιες πόλεις που έχει νανου να τούς ρωτήσω, είμαι ξενοδοχυπαλληλος, πηγαίνω ατην Ρόδο για σεζόν ως μπάρμαν οπότε δεν με λες άσχετο αλλά ούτε και φουλ σχετικό με το φαΐ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δηλαδή για να καταλάβω, υπάρχει περίπτωση να σε περιορίζουν και να σου λένε ότι θα ανοίγεις το μαγαζί για 2-3 ώρες, συγκεκριμένες μάλιστα; Και το συζητάμε ακόμα;

Υπήρχε ένα θέμα με ανέκδοτα, ας μετακινηθεί το παρον να συνεχίσουμε εκεί τη συζήτηση

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

51 λεπτά πριν, Bitbit είπε

δηλαδή για να καταλάβω, υπάρχει περίπτωση να σε περιορίζουν και να σου λένε ότι θα ανοίγεις το μαγαζί για 2-3 ώρες, συγκεκριμένες μάλιστα; Και το συζητάμε ακόμα;

Υπήρχε ένα θέμα με ανέκδοτα, ας μετακινηθεί το παρον να συνεχίσουμε εκεί τη συζήτηση

 

Αχαχαχαχα υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο αλλά ακόμα υποθέσεις κάνω, μες στην βδομάδα είπαν θα με καλέσουν αν και με γνωστούς που μίλησα που ξέρουν μού λένε δύσκολα θα μού δώσουν franchise σε χωριό, βλέπουμε, παρόλα αυτά μιας και άνοιξα αυτό το θέμα και για ιδέες, στην θέση μου τι θα άνοιγες; Υπόψιν έχουμε ήδη 4 καφετέριες και 3 σούπερ μάρκετ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 λεπτά πριν, MadCenter είπε

Αχαχαχαχα υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο αλλά ακόμα υποθέσεις κάνω, μες στην βδομάδα είπαν θα με καλέσουν αν και με γνωστούς που μίλησα που ξέρουν μού λένε δύσκολα θα μού δώσουν franchise σε χωριό, βλέπουμε, παρόλα αυτά μιας και άνοιξα αυτό το θέμα και για ιδέες, στην θέση μου τι θα άνοιγες; Υπόψιν έχουμε ήδη 4 καφετέριες και 3 σούπερ μάρκετ 

Ανοιξε ενα στουντιο για τους πιτσιρικαδες!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Bitbit είπε

δηλαδή για να καταλάβω, υπάρχει περίπτωση να σε περιορίζουν και να σου λένε ότι θα ανοίγεις το μαγαζί για 2-3 ώρες, συγκεκριμένες μάλιστα; Και το συζητάμε ακόμα;

Υπήρχε ένα θέμα με ανέκδοτα, ας μετακινηθεί το παρον να συνεχίσουμε εκεί τη συζήτηση

 

Αυτό με το ωράριο είναι γνωστό απο τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί. Κοιτα https://www.nanoudonutshouse.com/katastimata/ τι ωράριο έχουν και το https://www.iefimerida.gr/news/107043/φαινόμενο-nanou-donuts-γιατί-αρέσουν-τόσο-πολύ για ποιον λόγο έχει αυτό το ωράριο σύμφωνα με τον ιδρυτή (αρθρο του  2013 )

  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αυτό με το ωράριο είναι γνωστό απο τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί. Κοιτα https://www.nanoudonutshouse.com/katastimata/ τι ωράριο έχουν και το https://www.iefimerida.gr/news/107043/φαινόμενο-nanou-donuts-γιατί-αρέσουν-τόσο-πολύ για ποιον λόγο έχει αυτό το ωράριο σύμφωνα με τον ιδρυτή (αρθρο του  2013 )

δεν το ήξερα αυτό.

Και θα ανοίξει κάποιος μαγαζί πουλώντας ντονατς για 2 ώρες την ημέρα. Και μάλιστα σε χωριό όπου στοχεύει σε μαθητές με ωράριο λειτουργίας του καταστήματος 19:30 -21:00. Την ώρα που πηγαίνουν οι μαθητές για μάθημα δηλαδή.

Σοβαρά τώρα υπάρχουν καταστήματα που λειτουργούν με αυτό το ωράριο και βγάζουν λεφτά; Τώρα να βγάζουν όχι πριν 10 χρόνια που ξεκινήσαν.

Μόνο εμένα μου φαίνεται τρολάρισμα από τα λίγα όλο αυτό;

Πιστεύω καλύτερα θα πάει μια επιχείρηση που θα πουλάει άμμο σε κατοίκους της σαχάρα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 28/3/2021 στις 12:51 ΜΜ, stormrain είπε

Δεν εχω καμια σχεση με την εστιαση και για αυτον ακριβως τον λογο θα πω το παρακατω.

Κατα την γνωμη μου αν δεν εργαζεσαι ηδη στην εστιαση ή δεν εχεις παλιοτερη εμπειρια, μην μπεις στη διαδικασια να ανοιξεις μια τετοια επιχειρηση. Προσωπικα ειμαι της γνωμης οτι για να εχεις περισσοτερες πιθανοτητες επιτυχιας σε εναν κλαδο ως ελευθερος επαγγελματιας, προαπαιτουμενο ειναι (εκτος εξαιρεσεων φυσικα το να σου κατσει το προιον ή η ιδεα, αλλα εκει πας κοντρα στις πιθανοτητες), ειναι να γνωριζεις ακριβως πως δουλευει ο εκαστοτε κλαδος. Σε ολες τις βαθμιδες του ιδανικα. 

Δεν θελω να σε αποθαρρυνω ακριβως και στο κατω κατω, 7000 που ζητανε οπως λες, οντως δεν ειναι και εξωφρενικο ποσο ειδικα απο την στιγμη που δεν εχεις ενοικιο, αλλα μου φαινεται εξαιρετικα δυσκολο και ψυχοφθορο το να δοκιμασω να ανοιξω ενα τετοιο καταστημα απο το πουθενα. Συμβουλευσου και εναν λογιστη παντως για να δεις τι αλλα εξοδα θα εχεις με το "καλημερα", ουτως ωστε να κρινεις αν σε συμφερει τελικα.

Καλα αν ειναι να το εχεις ανοιχτο αυτες τις λιγες ωρες που αναφερθηκαν, ουτε κατα διανοια.

 

Στις 28/3/2021 στις 1:13 ΜΜ, cyclone11 είπε

Υπόθετω 6 με 7 χιλιάδες είναι μόνο για να πάρεις το όνομα. Επειδή δεν μπορώ να σκεφτώ πως ανοίγεις επιχείρηση, πόσο μαλλον franchise με τόσα...

Κατ'αρχας γύρω στα 2000€ είναι μόνο παράβολα δήμου, βεβαιώσεις μηχανικών, έναρξη επιχείρησης,  εγγραφή στα επιμελητήρια, πιστοποιητικά διαχείρισης τροφίμων, εξοπλισμός πυρασφάλειας, κόστος ταμειακης και POS. Αν σου φαίνονται πολλά να ξέρεις σίγουρα έχω ξεχάσει μερικά 😅. Σε αυτά έχεις συν πάγια έξοδα τον λογιστή, την ασφάλεια σου, ρεύμα, νερό και ιντερνέτ και δημοτικά τέλη.  Υπολόγισε περίπου 400€ + ένοικιο αν έχεις. 

Δεύτερον δεν μπορείς να έχεις κατάστημα το οποίο έχει μόνο ένα προϊόν. Δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα. Πόσα ντόνατς να φάνε οι άνθρωποι?? Είναι σαν να ανοίγεις φούρνο μόνο με κουλουράκια. 

Τρίτον, η εστίαση δεν σου αφήνει μεγάλο περιθώριο κέρδους. Υπολογισε πως το μεικτό κέρδος από ένα προϊόν είναι γύρω στα 20-30%. Με μια μικρή εξαίρεση τον καφέ.  Όποτε πρέπει να βασιστείς πολύ στην κατανάλωση, το οποίο σε ένα χωριό δεν υπάρχει περίπτωση να σε κάλυψει. 10.000 άτομα είναι μόνο η γειτονιά εδώ που βρίσκομαι, και δεν με καλύπτει, χωρίς να έχω ανταγωνισμό. 

Πέρα από αυτά θα χρειαστείς τουλάχιστον 5-6 χιλιάδες για μηχανήματα, πάγκους, εξοπλισμό, πινακίδες, διαφήμιση κτλ...

Επειτα πρέπει να έχεις αρκετό λίπος ωστε να ανταπεξέλθεις τους πρώτους 3 μήνες. Μέχρι να ορθοποδήσεις. Επειδή σίγουρα θα μπεις μέσα τον πρώτο καιρό. Αυτό προϋποθέτει αλλά 2-3 χιλιάρικα. 

Με λίγα λόγια πρέπει να κάνεις καλά τα μαθηματικά. 

Αν θες την γνώμη μου, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να ανοίξεις παγωτατζιδικο  (παγωτό μηχανής). Θα χρειαστείς μόνο αγορά της μηχανής, και προσφέρει καλό κέρδος.Ειδικα αν δεν έχεις ανταγωνισμό. 

Δευτέρον βάλε καφέ, επειδή ο καφές δεν έχει στοκ και έχει καλό ποσοστό κέρδους. Επίσης μπορείς να το πουλάς όλο τον χρόνο.

Τρίτον, τα ντόνατς είναι ωραία ιδέα, αλλά απέρριψε την ιδέα του franchise, και βρες απλά προμηθευτη. Αυτό σε αποδεσμευει από πολλές υποχρεώσεις. 

Όσον αφορά αφορα το τρίτο, εγώ θα σου πρότεινα, αντί για ντόνατς που είναι ευαίσθητα, θέλουν συντήρηση, κατάλληλους χώρους και υγειονομικα προτοκολλα, να βάλεις άλλα γλυκά. Μπισκότα ας πούμε, κουλουράκια κτλ...

Συμφωνώ 100% με τα παραπάνω και προσθέτω το εξής σημαντικό κατ' εμέ.

Δεν ξεκινάς από το μηδέν το επιχείρην με τα μοναδικά σου χρήματα και σε καμία των περιπτώσεων με δανεικά.

Κάτσε και υπολόγισε ολα τα πάγια έξοδα της πρώτης χρονιάς + τα έξοδα ανοίγματος και βάλτα στην άκρη. Τα ξεχνάς σαν να μην υπάρχουν. Είναι για το μαγαζί. Ένα το κρατούμενο.

Κρατας περίπου αλλά τόσα στην άκρη για να μπορείς να κινηθείς αν χρειαστεί να επενδύσεις επιπλέον χρήματα στην επιχείρηση. (Θα χρειαστεί!).

Οποτε αν χρειάζεσαι 15.000 για να ανοίξεις (τυχαίο νούμερο) + 5.000 πάγια ετήσια έξοδα (ρεύμα, ΟΑΕΕ/ΕΦΚΑ, επιμελητήρια κτλ), θες συνολικά 20.000*2 για να είσαι safe than sorry. 40.000€ μετρητά.

Όλοι ξεκινάνε με την προοπτική ότι σίγουρα θα δουλέψουν, αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια απλή οικονομική ανάλυση 2 ωρών του τι θα συμβεί και τι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αν το εγχείρημα δεν τραβήξει.

Καταρχάς κανένας δεν κλείνει μαγαζί μέσα σε 1-2 μήνες από το άνοιγμα ακόμα κι αν δε τραβάει. 9 στους 10 το κρατάει μίνιμουμ ένα χρόνο και ένα μεγάλο ποσοστό 2-3 χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχεις υπολογίσει εξ αρχής τα πάγια έξοδα σου για τουλάχιστον ένα έτος, δεν είναι απλά ότι χάνεις το αρχικό κεφάλαιο σε περίπτωση που δε πάει καλά, αλλά και το ότι κάθε μήνα θα συσσωρεύονται χρέη.

Τα νούμερα που σου αναφέρω μπορεί να σου φαίνονται τεράστια για ένα απλό ντοναταδικο, αλλά πίστεψέ με μπορεί να χρειαστούν.

Αφού λοιπόν υπολογίσεις τα λεφτά που πρέπει να έχεις στην άκρη, στην συνέχεια θα κάτσεις να υπολογίσεις:

α. Τι τζίρο κάνει ένα αντίστοιχο κατάστημα σε μια αντίστοιχη οικονομικά περιοχή με τον ίδιο πληθυσμό; Με πραγματικά νούμερα από άλλα μαγαζιά και όχι θεωρητικες υποθέσεις τύπου "ε δε θα αγοράζουν 10 ντόνατ τη μέρα;"!!!!!! ΣΟΣ

β. Ποιο είναι το μέγιστο κέρδος που θα μου αφήνει σε ετήσια βάση αν πάει καλά;

γ. Σε πόσα χρόνια θα κάνω απόσβεση το αρχικό κεφάλαιο; (Κατά μέσο όρο δεν είναι κάτω από διετία στην εστίαση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων)

δ. Πόσα χρόνια ζωής έχει αυτό που πάω να στήσω; (Αν είναι να κάνεις απόσβεση στη διετία, ε δε πρέπει να σε πάει τουλάχιστον άλλα 2-3 χρόνια για να σου μείνει και κανένα σοβαρό κεφάλαιο;)

Το καλό με τα franchise είναι ότι έχουν άπειρα τέτοια στατιστικά. Το κακο είναι ότι σου λένε μόνο για τα μαγαζιά τους που πάνε τρένο και μόνο για τις περιόδους που πάνε τρένο. ;)

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 ώρες πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

 

Συμφωνώ 100% με τα παραπάνω και προσθέτω το εξής σημαντικό κατ' εμέ.

Δεν ξεκινάς από το μηδέν το επιχείρην με τα μοναδικά σου χρήματα και σε καμία των περιπτώσεων με δανεικά.

Κάτσε και υπολόγισε ολα τα πάγια έξοδα της πρώτης χρονιάς + τα έξοδα ανοίγματος και βάλτα στην άκρη. Τα ξεχνάς σαν να μην υπάρχουν. Είναι για το μαγαζί. Ένα το κρατούμενο.

Κρατας περίπου αλλά τόσα στην άκρη για να μπορείς να κινηθείς αν χρειαστεί να επενδύσεις επιπλέον χρήματα στην επιχείρηση. (Θα χρειαστεί!).

Οποτε αν χρειάζεσαι 15.000 για να ανοίξεις (τυχαίο νούμερο) + 5.000 πάγια ετήσια έξοδα (ρεύμα, ΟΑΕΕ/ΕΦΚΑ, επιμελητήρια κτλ), θες συνολικά 20.000*2 για να είσαι safe than sorry. 40.000€ μετρητά.

Όλοι ξεκινάνε με την προοπτική ότι σίγουρα θα δουλέψουν, αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια απλή οικονομική ανάλυση 2 ωρών του τι θα συμβεί και τι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αν το εγχείρημα δεν τραβήξει.

Καταρχάς κανένας δεν κλείνει μαγαζί μέσα σε 1-2 μήνες από το άνοιγμα ακόμα κι αν δε τραβάει. 9 στους 10 το κρατάει μίνιμουμ ένα χρόνο και ένα μεγάλο ποσοστό 2-3 χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχεις υπολογίσει εξ αρχής τα πάγια έξοδα σου για τουλάχιστον ένα έτος, δεν είναι απλά ότι χάνεις το αρχικό κεφάλαιο σε περίπτωση που δε πάει καλά, αλλά και το ότι κάθε μήνα θα συσσωρεύονται χρέη.

Τα νούμερα που σου αναφέρω μπορεί να σου φαίνονται τεράστια για ένα απλό ντοναταδικο, αλλά πίστεψέ με μπορεί να χρειαστούν.

Αφού λοιπόν υπολογίσεις τα λεφτά που πρέπει να έχεις στην άκρη, στην συνέχεια θα κάτσεις να υπολογίσεις:

α. Τι τζίρο κάνει ένα αντίστοιχο κατάστημα σε μια αντίστοιχη οικονομικά περιοχή με τον ίδιο πληθυσμό; Με πραγματικά νούμερα από άλλα μαγαζιά και όχι θεωρητικες υποθέσεις τύπου "ε δε θα αγοράζουν 10 ντόνατ τη μέρα;"!!!!!! ΣΟΣ

β. Ποιο είναι το μέγιστο κέρδος που θα μου αφήνει σε ετήσια βάση αν πάει καλά;

γ. Σε πόσα χρόνια θα κάνω απόσβεση το αρχικό κεφάλαιο; (Κατά μέσο όρο δεν είναι κάτω από διετία στην εστίαση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων)

δ. Πόσα χρόνια ζωής έχει αυτό που πάω να στήσω; (Αν είναι να κάνεις απόσβεση στη διετία, ε δε πρέπει να σε πάει τουλάχιστον άλλα 2-3 χρόνια για να σου μείνει και κανένα σοβαρό κεφάλαιο;)

Το καλό με τα franchise είναι ότι έχουν άπειρα τέτοια στατιστικά. Το κακο είναι ότι σου λένε μόνο για τα μαγαζιά τους που πάνε τρένο και μόνο για τις περιόδους που πάνε τρένο. ;)

 

Πρωτα απ ολα σε ευχαριστω για τις συμβουλες,κατα δευτερον καταλαβαινω τι θες μου πεις περι δανεικων και κεφαλαιου και συμφωνω απειρα αλλα δεν βρισκω απο αλλου χρηματοδοτηση,να σου δωσω να καταλαβεις ηθελα πριν κανα χρονο περιπου να αγορασω μια καφετερια στον Πειραια και πηγα να παρω δανειο (σα κοροιδο αλλα εν γνωση μου ) μου ζητησαν λαγους με πετραχηλια και μιλαμε μονο για 18 με 20.000,εγω τους προτεινα η δοση να βγαινει μεσω τζιρου με την λογικη αν δουλεψω θα παρετε δεν δουλεψω μην μου ζητατε (το λεω χοντρικα τωρα δεν το ειπα ακριβως ετσι)Παρολα αυτα δεν θα το ανοιξω επειδη το ωραριο τους ειναι μη διαπραγματευσιμο για τον λογο οτι τα φτιαχνουν το πρωι στο εργοστασιο τους και μετα τα παραδιδουν στα μαγαζια και γι αυτο ανοιγει αυτες τις ωρες(απ οτι μου ειπαν).Σας ευχαριστω ολουες για τις απαντησεις σας και οπως εχω πει ,καθε αλλη ιδεα ειναι ευπροσδεκτη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, MadCenter είπε

Πρωτα απ ολα σε ευχαριστω για τις συμβουλες,κατα δευτερον καταλαβαινω τι θες μου πεις περι δανεικων και κεφαλαιου και συμφωνω απειρα αλλα δεν βρισκω απο αλλου χρηματοδοτηση,να σου δωσω να καταλαβεις ηθελα πριν κανα χρονο περιπου να αγορασω μια καφετερια στον Πειραια και πηγα να παρω δανειο (σα κοροιδο αλλα εν γνωση μου ) μου ζητησαν λαγους με πετραχηλια και μιλαμε μονο για 18 με 20.000,εγω τους προτεινα η δοση να βγαινει μεσω τζιρου με την λογικη αν δουλεψω θα παρετε δεν δουλεψω μην μου ζητατε (το λεω χοντρικα τωρα δεν το ειπα ακριβως ετσι)Παρολα αυτα δεν θα το ανοιξω επειδη το ωραριο τους ειναι μη διαπραγματευσιμο για τον λογο οτι τα φτιαχνουν το πρωι στο εργοστασιο τους και μετα τα παραδιδουν στα μαγαζια και γι αυτο ανοιγει αυτες τις ωρες(απ οτι μου ειπαν).Σας ευχαριστω ολουες για τις απαντησεις σας και οπως εχω πει ,καθε αλλη ιδεα ειναι ευπροσδεκτη!

Εννοείς για το δάνειο ότι ζήτησες από την τράπεζα να διαμορφώνεται η δόση με βάση τον τζίρο; Νομίζω ότι δεν υπάρχει πουθενά αυτό που ζητάς, μακάρι να υπήρχε βέβαια. Η τράπεζα σου βάζει ένα πλάνο δόσεων κάθε μήνα χωρίς απόκλιση η εξαίρεση, αν δεν πληρώσεις αρχίζουν τα προβλήματα. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...