Προς το περιεχόμενο

Colony Ship


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Το Colony Ship είναι ένα isometric cyperpunk RPG από το Iron Tower Studio, την ομάδα πίσω από το (παραγνωρισμένο, σε σημαντικό βαθμό) Age of Decadence.

Η θεματική της παρακμής και των ηθικά γκρίζων ζωνών αυτή τη φορά μεταφέρεται από το post-apocalyptic σκηνικό με σαφείς αναφορές στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, σε ένα καθαρά cyberpunk setting, καθώς θα κληθούμε να αναλάβουμε τις τύχες μιας ομάδας αποίκων που ταξιδεύουν με ένα διαστημόπλοιο προκειμένου να φτάσουν στο Proxima Centauri (Εγγύτατος Κενταύρου στη γλώσσα μας). Και πάλι υπάρχει το "ρεαλιστικό" στοιχείο (όπως στο AoD με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία) καθώς ο Proxima Centauri είναι πραγματικό άστρο, σχετικά "κοντινό" (στα περίπου 4 έτη φωτός από τον Ήλιο) με εντοπισμένους εξωπλανήτες, έναν εξ αυτών (πολύ) θεωρητικά κατοικήσιμο, ενώ το 2019 εντοπίστηκε και σήμα προερχόμενο από την περιοχή αυτή το οποίο χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Στα του παιχνιδιού, το Colony Ship θα έχει turn-based μάχες, διαχείριση ομάδας, σύνθετους διαλόγους, πολλαπλούς τρόπους διευθέτησης των διάφορων quests και, γενικά, θα αποτελεί μια εξέλιξη του AoD σε όλα τα επίπεδα.

ss_eeda424737d777c3349ab3f8ff6592b9f82aedf0.1920x1080.jpg?t=1617397452

Όπως φαίνεται και από το screenshot έχουμε μια αρκετά grimdark αισθητική, με καλοφτιαγμένους χώρους. 

Aντίστοιχα πλούσιες είναι και οι επιλογές για την ανάπτυξη των χαρακτήρων της ομάδας, αλλά και το σετάρισμα του εξοπλισμού τους:

ss_f376df4d52697db3a4bcfb5110dc0e163b96c637.1920x1080.jpg?t=1617397452

Το cyberpunk σκηνικό προσφέρει δυνατότητες για ρομποτικές αναβαθμίσεις αλλά και τα ανάλογα ηθικά διλήμματα του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος κτλ.

Το Iron Tower Studio έχει δώσει ήδη πολύ θετικά δείγματα γραφής με το AoD ως προς την πολυπλοκότητα των διαλόγων και τα διάφορα μονοπάτια που μπορεί να ακολουθήσει κανείς για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, οπότε υπάρχει μια βάσιμη αισιοδοξία πως αυτά που διαβάζουμε τώρα για σύνθετα quests και ουσιαστικά διαφορετικές λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν δεν θα είναι λόγια του αέρα.

Προφανώς, όλα αυτά μένουν να αποδειχτούν στην πράξη και η ευκαιρία θα δοθεί στους ενδιαφερόμενους σύντομα, καθώς το Colony Ship εισέρχεται σε Early Access μέσω του Steam στις 6 Απριλίου.

Bίντεο του παιχνιδιού μπορείτε να δείτε στο παρακάτω Let's Play, με την (προφανή) επισήμανση πως θα υπάρξουν και κάποια spoilers:

 

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...