Προς το περιεχόμενο

Ανακοινώθηκαν τα Apple AirTags, για εύκολο εντοπισμό συσκευών και αντικειμένων


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η λειτουργία Find My κάνει τη διαδικασία εξαιρετικά εύκολη.

Η Apple ανακοίνωσε τα Apple AirTags στο πλαίσιο του Spring-Loaded Event.

Τα μικροσκοπικά αντικείμενα, η κυκλοφορία των οποίων φημολογούταν για καιρό, επιβεβαιώθηκαν με κάθε επισημότητα και κυκλοφορούν σύντομα.

Μπορούν να ενσωματωθούν σε τσάντες, κλειδιά και οποιοδήποτε αντικείμενο γενικότερα μπορεί να τα φιλοξενήσει είτε σε κάποιο τσεπάκι είτε μέσω μπρελόκ. Είναι εξαιρετικά ελαφριά, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι και φέρουν πιστοποίηση IP67 που τα καθιστά ανθεκτικά ενάντια στο νερό και τη σκόνη. 

airtags.jpg.1f63fc2e66698a17ff112371aab775fb.jpg

Διαθέτουν επίσης ενσωματωμένο ηχειάκι που παράγει θορύβους για ευκολότερο εντοπισμό τους όταν ο χρήστης βρίσκεται κοντά (στην εμβέλεια του Bluetooth), ενώ το καπάκι τους αφαιρείται για να αλλαχτεί η μπαταρία όταν χρειαστεί - αναφέρεται πως η μπαταρία (τύπου CR2032) αντέχει περίπου ένα χρόνο χρήσης προτού χρειαστεί αλλαγή.

Η διαδικασία σύζευξης με το iPhone είναι πολύ εύκολη: φέρνοντας το AirTag κοντά στο iPhone, η σύνδεση των δύο γίνεται αυτόματα. Έπειτα, οι χρήστες μπορούν να δώσουν ονομασίες στα AirTags για να τα ξεχωρίζουν ευκολότερα μέσω της εφαρμογής. Αν κάποιο AirTag χαθεί, τότε ο χρήστης μπορεί να το ορίσει ως χαμένο κι αν κάποιος άλλος βρεθεί στην εμβέλειά του τότε ο κάτοχος θα λάβει σχετική ενημέρωση εντελώς ανώνυμη και για τις δύο πλευρές.

Αν κάποιος το εντοπίσει και επιθυμεί, μπορεί να το σαρώσει μέσω NFC και να επικοινωνήσει με τον κάτοχο (εφόσον εκείνος έχει δώσει τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας). Η Apple στάθηκε στην ιδιωτικότητα, αναφέροντας πως δεδομένα τοποθεσίας ή ιστορικό δεν μένουν στη μνήμη του AirTag, ακόμη κι αν μέσω του δικτύου Find My εντοπιστεί από κάποιον κι αυτό επικοινωνηθεί στον κάτοχο.

Ορίζοντας μέσω της εφαρμογής πως ένα αντικείμενο είναι χαμένο, τότε ξεκινά η αναζήτησή του. Η εταιρεία έκανε ειδική μνεία στο πόσο εύκολα μπορεί να εντοπίσει κανείς οτιδήποτε έχει χάσει, καθώς το κινητό συνδυάζει απτική ανάδραση, ήχους και εικόνες για να κατευθύνει τον χρήστη προς το AirTag. Βέβαια, αυτά ισχύουν για χρήστες iPhone 11 και iPhone 12, καθώς είναι οι συσκευές που ενσωματώνουν το U1 chip (που επίσης ενσωματώνεται στα AirTags) κι έτσι κάτοχοι παλαιότερων iPhone μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα AirTags μεν, αλλά χωρίς τόσο αναλυτικές οδηγίες.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης μπορεί επίσης να επιστρατεύσει τη Siri και να ξεκινήσει μια αναζήτηση μέσω φωνητικών εντολών.

Τα AirTags θα είναι διαθέσιμα από τις 30 Απριλίου με κόστος 29$ το ένα ή σε πακέτο τεσσάρων έναντι 99$. Θα κυκλοφορήσουν επίσης αξεσουάρ, όπως δερμάτινα λουράκια, όπου θα τοποθετούνται τα AirTags. Τέλος, κάθε αγοραστής δικαιούνται ένα δωρεάν χαραγμένο σχέδιο (π.χ. emoji) στο μεταλλικό κομμάτι του AirTag, αν αγοράσει τη συσκευή μέσω της Apple.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, qwasd είπε

Με αυτές τις τιμές μάλλον συναγερμό πρέπει να βάλετε 

Σοβαρά τώρα, θεωρείς ακριβά τα 30 δολάρια για να μπορείς να έχεις την πρακτικότητα αυτή και την αξιοπιστία της Apple? Ή απλά γράφεις για να γράψεις;

Μπορείς σε παρακαλώ να μου βρεις κάτι αντίστοιχο πιο οικονομικό λοιπόν να δούμε ποσό πρακτικό είναι και ποσά χρήματα μου γλιτώνεις;

Χρειαζομαι 4, και ότι κινεζιά έχω κατά καιρούς χρησιμοποιήσει είναι σχεδόν άχρηστο λόγω είτε θλιβερής μπαταρίας, άκυρης συνδεσιμότητας ή αναξιοπιστίας γενικότερα. Αναμένω την πρόταση σου. 
 

Edit: Και για να σου δείξω ποσό πολύ πραγματικά περιμένω σοβαρή πρόταση δίκη σου, βρες μου εσύ και σου υπόσχομαι εδώ ανοικτά ότι θα σου πάρω και εσένα ένα δώρο αν το χρειάζεσαι, ή οτιδήποτε ίσης αξίας απτό site που θα μου υποδείξεις να αγοράσω την πρόταση σου αν δεν σε ενδιαφέρει να καλύψεις αυτήν την συγκεκριμένη ανάγκη.

Επεξ/σία από polaki
  • Like 4
  • Thanks 11
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια λυση, υπηρχε χρονια με τα Tile, αλλα με το που εβγαλε το αντιστοιχο η Samsung(Samsung SmartTag τον Ιανουαριο), μετα απο λιγους μηνες παρουσιαζει και η apple την δικια της λυση...

Επεξ/σία από haHa
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
18 minutes ago, S2Katana said:

Δεν κατάλαβα τι παίζει με την μπαταρία τους όμως. Φορτίζονται; Ή θέλει αντικατάσταση; 

Αλλάζει απο το χρήστη. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, S2Katana είπε

Δεν κατάλαβα τι παίζει με την μπαταρία τους όμως. Φορτίζονται; Ή θέλει αντικατάσταση; 

7 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αλλάζει απο το χρήστη. 

Ακριβώς, μπαταρία τύπου CR2032 (του εμπορίου), το έβαλα πλέον και στο άρθρο :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, WolvesInTheThroneRoom είπε

Aυτό δεν ειναι που εβγαλε πριν κανα 2 μηνες η Samsung και το κραζατε στα σχολια;

Προσωπικά δεν το θυμάμαι καν, αλλά μπορείς να μπεις στον κόπο να κάνεις match ποιός από τους 10 σχολιαστές πριν το σχόλιο σου έκραξε την αντίστοιχη λύση της Samsung? Έχω χρόνο, περιμένω, και συζητάμε μετά...

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...