Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Ναι αυτο δεν το κανει λιγότερο ηλιθιο.. Δηλαδη δουλευω πληρωνω 1002 φορους κανω αποταμιευση και αποφασιζω να δωσω ενα ποσο στο παιδι μου και πρεπει να ξαναπληρωσω φορο.. Με ποια λογικη περα απο το νταβατζιλικι; 

Καταρχήν στην περίπτωση που περιγράφεις τον φόρο δεν τον πληρώνεις εσύ, τον πληρώνει ο δωρεοδόχος, το παιδί σου. Οι φόροι που πλήρωσες εσύ αφορούσαν το δικό σου εισόδημα, ήταν φόρος επειδή πέρασαν χρήματα στα δικά σου χέρια, και το παιδί σου με τη σειρά του θα πληρώσει φόρο για τα χρήματα που θα περάσουν στα δικά του χέρια.

Αυτή είναι η λογική, κάθε ατομική προσαύξηση περιουσίας φορολογείται.

7 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Για την πώληση δεν θα πληρωθουν καποια χρηματα; ο πατερας δεν θα φορολογηθεί για το εισόδημα;

Όχι βέβαια, τα χρήματα που θα εισπράξει ο πατέρας από την πώληση δεν είναι εισόδημα.

• Like 2
  • Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Με οποιο τρόπο, νομιμο, και να βγαλει τα λεφτα ο πατερας απο τη στιγμη που τα εχει αν θελει να τα δωσει σε καποιον της οικογενείας δεν θα επρεπε να πληρωσει τιποτα και ουτε να εξηγει γιατι.

Για την πώληση δεν θα πληρωθουν καποια χρηματα; ο πατερας δεν θα φορολογηθεί για το εισόδημα;

Στην πώληση, θα πληρώθουν κάποια έξοδα αλλά ΔΕΝ θα φορολογηθεί ο πατέρας για το εισόδημα από την πώληση.

25 λεπτά πριν, greekfragma είπε

δεν έχει λογική. Ελλαδάρα 🤣🙏

Γιατί ?

Σε ποια κράτη δεν ισχύει αυτό ?

Ξέρεις η το λες στην τύχη ?

• Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Στην πώληση, θα πληρώθουν κάποια έξοδα αλλά ΔΕΝ θα φορολογηθεί ο πατέρας για το εισόδημα από την πώληση.

Δηλαδη αν εγω πουλησω το σπιτι που μου ανηκει δεν θα φορολογηθω για τα λεφτα που θα παρω;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Δηλαδη αν εγω πουλησω το σπιτι που μου ανηκει δεν θα φορολογηθω για τα λεφτα που θα παρω;

Όχι βέβαια.

Εκτός και αν άλλαξε κάτι πρόσφατα και δεν το πήρα χαμπάρι, που δεν παίζει, θα είχε βουίξει ο τόπος.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Spect~ είπε

ΟΧΙ.

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Όχι βέβαια.

Εκτός και αν άλλαξε κάτι πρόσφατα και δεν το πήρα χαμπάρι, που δεν παίζει, θα είχε βουίξει ο τόπος.

1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

ΟΧΙ.

Ενδιαφέρον και περιεργο ταυτόχρονα.. Παρολα αυτα η αποψη μου οτι στη δωρεα απο ΝΟΜΙΜΑ εσοδα παντα, σε ατομο με Α βαθμο συγκένειας η φορολόγηση ειναι νταβατζιλίκι

Δημοσ.

Αν το θεμα ειναι να σου δωσει τα λεφτα που θα παρει απο το διαμερισμα καλυτερα να στο κανει γονικη παροχη και να το πουλησεις εσυ μετα .

Τετοια μικρα ποσα (70.000) δεν εχουν φορο για γονικη παροχη .

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Διάβασες την περίπτωση ?

Ο πατέρας έχει ένα ακίνητο και αντί να το μεταβίβασει στον υιό του και αυτός να το πουλήσει, το πουλά ο ίδιος και δίνει τα λεφτά στον υιό.

Ναι αυτό που λες είναι το σωστό. Απλά σκέφτηκα αυτό με τον λογαριασμό συνδικαιούχου μήπως και αποφευχθούν τα εξοδα μεταβίβασης του ακινήτου. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Ενδιαφέρον και περιεργο ταυτόχρονα.. Παρολα αυτα η αποψη μου οτι στη δωρεα απο ΝΟΜΙΜΑ εσοδα παντα, σε ατομο με Α βαθμο συγκένειας η φορολόγηση ειναι νταβατζιλίκι

Σου έγραψα ότι αν τα πάρει στο χέρι, δεν υπάρχει φόρος !!!

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν το θεμα ειναι να σου δωσει τα λεφτα που θα παρει απο το διαμερισμα καλυτερα να στο κανει γονικη παροχη και να το πουλησεις εσυ μετα .

Ναι αυτό είναι το λογικό. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Εχεις δίκιο !!

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Ενδιαφέρον και περίεργο σου φαίνεται επειδή έχεις πλήρη άγνοια επί του θέματος, επειδή δεν καταλαβαίνεις ούτε τους απλούς όρους, επειδή αντιλαμβάνεσαι τα ποσά που εισπράχθηκαν από την πώληση περιουσιακών στοιχείων ως εισόδημα.

Κατά τα άλλα σεβαστή η άποψη σου, αλλά δεν τη συμμερίζομαι.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Σου έγραψα ότι αν τα πάρει στο χέρι, δεν υπάρχει φόρος !!!

Αν τα πάρει στο χέρι όμως και θέλει να κάνει μια μεγάλη αγορά με αυτά π.χ. αυτόκίνητο και δεν έχει εισόδημα που να το δικαιολογεί, δε θα μπορεί. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ενδιαφέρον και περίεργο σου φαίνεται επειδή έχεις πλήρη άγνοια επί του θέματος, επειδή δεν καταλαβαίνεις ούτε τους απλούς όρους, επειδή αντιλαμβάνεσαι τα ποσά που εισπράχθηκαν από την πώληση περιουσιακών στοιχείων ως εισόδημα.

Κατά τα άλλα σεβαστή η άποψη σου, αλλά δεν τη συμμερίζομαι.

Ναι δεν ειπα ποτε οτι εχω γνωση επι του θεματος, για αυτο και ποτε δεν τοποθετηθηκα αλλα εξεφρασα την αποψη μου.. Το ιδιο συμβαινει και με την πωληση αυτοκινητου; Δηλαδη αν εγω πουλησω ενα αυτοκινητο 20.000€ δεν θα φορολογηθω για αυτα σαν εισόδημα;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Αν τα πάρει στο χέρι όμως και θέλει να κάνει μια μεγάλη αγορά με αυτά π.χ. αυτόκίνητο και δεν έχει εισόδημα που να το δικαιολογεί, δε θα μπορεί. 

Εννοείται !!!!

3 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Ναι δεν ειπα ποτε οτι εχω γνωση επι του θεματος, για αυτο και ποτε δεν τοποθετηθηκα αλλα εξεφρασα την αποψη μου.. Το ιδιο συμβαινει και με την πωληση αυτοκινητου; Δηλαδη αν εγω πουλησω ενα αυτοκινητο 20.000€ δεν θα φορολογηθω για αυτα σαν εισόδημα;

ΟΧΙ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...