Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zanskou είπε

ε προφανώς, δηλαδή τι περιμένεις ; να σε αποζημιώσουν κιόλας ; 

το leasing αφορά τη χρήση και όχι την κατοχή του οχήματος και αυτή τη χρήση πληρώνεις. Η εκμισθώτρια εταιρεία που το έχει αγοράσει είναι και αυτή που θα αποζημιωθεί όπως είναι απόλυτα λογικό. 

εσένα το συμβόλαιο θα ακυρωθεί αζημίως (χωρίς το προβλεπόμενο πέναλτυ δηλαδή) κι αν θες συνάπτεις νέο. 

από που κι ως που να πάρεις χρήματα ;

Λογικά, με το τέλος της σύμβασης, επιθυμεί να κρατήσει το αυτοκίνητο.

Οπότε, αν έχουμε κλοπή ή ολική, η εταιρεία δεν θα του παραχωρήσει παρόμοιο αυτοκίνητο και στην ουσία θα έχει χρυσοπληρώσει δόσεις χρήσης, χωρίς δικαίωμα αγοράς.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zanskou είπε

ε προφανώς, δηλαδή τι περιμένεις ; να σε αποζημιώσουν κιόλας ; 

το leasing αφορά τη χρήση και όχι την κατοχή του οχήματος και αυτή τη χρήση πληρώνεις. Η εκμισθώτρια εταιρεία που το έχει αγοράσει είναι και αυτή που θα αποζημιωθεί όπως είναι απόλυτα λογικό. 

εσένα το συμβόλαιο θα ακυρωθεί αζημίως (χωρίς το προβλεπόμενο πέναλτυ δηλαδή) κι αν θες συνάπτεις νέο. 

από που κι ως που να πάρεις χρήματα ;

Δε θέλω να πάρω χρήματα αλλά να μην μου δώσουν άλλο αυτοκίνητο ;;

18 λεπτά πριν, Peugeot208 είπε

Οπότε, αν έχουμε κλοπή ή ολική, η εταιρεία δεν θα του παραχωρήσει παρόμοιο αυτοκίνητο και στην ουσία θα έχει χρυσοπληρώσει δόσεις χρήσης, χωρίς δικαίωμα αγοράς.

Ακριβώς.

Υ.Γ.:

Δε ξέρω γιατί εισέπραξα και δύο γέλια, ήταν ειλικρινής η απορία μου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kανονικά εφόσον το leasing έχει ρητή χρονική διάρκεια θα όφειλε ο μισθωτής (εταιρία leasing) να παρέχει ίδιο ή ισάξιο όχημα μέχρι το τέλος της εναπομείνασας διάρκειας της σύμβασης leasing. Αλλιώς (λέω πονηρά σκεπτόμενος) αν για κάποιο λογο οι τιμές των οχημάτων εκτοξευονται στα ύψη -ενώ η σύμβαση τρέχει με τους υπάρχοντες συμφωνημένους όρους- ο μισθωτής (εταιρία) θα είχε συμφέρον να ...εξαφανίσει τα οχήματα (σενάρια δεκτά).  Χωρίς πονηρές σκέψεις θα είχε συμφέρον αν οι τιμέςτων οχημάτων αυξηθούν έστω και ένα 20% να αφήνει τον εκμισθωτή χωρίς όχημα και ας τρέχει η σύμβαση (ο όρος λοιπόν μου φαίνεται πολύ καταχρηστικός γιατί ουσιαστικά ακυρώνει τη διάρκεια που είναι ρητός όρος και μέρος της σύμβασης)

Hθικό δίδαγμα. Μεγάλη απάτη το leasing. 

Επεξ/σία από kalmik
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει όρος που λέει ότι αν αυξηθούν τιμές/ασφάλεια ότι μπορούν να σου αναπροσαρμόσουν το μίσθωμα.

Είναι καλυμμένοι από παντού .

Και συμπτωματικά διαβάζω αυτό:

https://www.autoblog.gr/2025/06/18/i-ellada-i-defteri-xora-me-tis-perissoteres-klopes-aftokiniton-stin-evropi/

Και μιλάμε ότι "κλείνω" για Yaris Cross. Το νούμερο 1 στόχο ( ; )

Επεξ/σία από majnun
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jimmysss! είπε

κατσε αν βγει ολικη δεν θα επρεπε να του το αντικαταστησουν ;;;;

δεν ξέρω αν έχει τύχει να διαβάσετε ποτέ συμβόλαιο leasing αλλά αν διαβάσετε κάποιο θα δείτε ότι δεν γράφει γενικώς και αορίστως όρους. περιγράφει πολύ συγκεκριμένα ποιος οδηγεί το αυτοκίνητο, μάρκα, τύπο, χρώμα, πινακίδα, αριθμό πλαισίου χιλιομετρική χρήση κλπ. αντιλαμβάνεστε ότι αν το όχημα κλαπεί αυτομάτως το συμβόλαιο παύει να ισχύει. πώς θα πάρει κάποιος ένα άλλο αυτοκίνητο την επόμενη μέρα, το οποίο θα έχει άλλη πινακίδα, άλλα χλμ (γιατί προφανώς θα είναι μτχ αφού για καινούργιο θα πρέπει να μπει παραγγελία) κλπ κλπ έχοντας υπογράψει συμβόλαιοόπου αναγράφονται τα στοιχεία του αρχικού ; μπορεί να δεσμεύσει κάποια από τις δύο πλευρές αν εμένα σήμερα μου κλέψουν το BMW 116 με πινακιδα ΑΒΓ1234, και 14.000 χλμ και αύριο μου το αντικαταστήσουν χωρίς νέο συμβόλαιο με το GLA ΒΞΔ3456 που έχει 26.500 χλμ σε περίπτωση πχ παραβώ κάποιον όρο της αρχικής σύμβασης και πρέπει να χρεωθώ ; 

Το μόνο που θα έπρεπε να απασχολεί τον φίλο είναι τι ισχύει με την προκαταβολή που τυχόν θα χρειαστεί να δώσει. 

1 ώρα πριν, Peugeot208 είπε

έχω γράψει κι άλλες φορές ότι δεν συμφέρει κανέναν να γίνει εξαγορά ενός αυτοκινήτου leasing. 

τον μεν μισθωτή διότι το τίμημα είναι εντελώς ασύμφορο εδώ και πολλά χρόνια οπότε απλά θα πετάξει χρήματα, τη δε εταιρεία διότι θα χάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο μετά θα πάει στη Σαντορίνη να της βγάζει λεφτά από ενοικιάσεις ή θα το μοσχοπουλήσει ως μεταχειρισμένο με πλήρη συντήρηση κλπ. 

Αν ο τελικό σκοπός είναι να κρατήσει κάποιος το αυτοκίνητο ας το αγοράσει εξαρχής είτε μετρητοίς είτε με κάποιο δάνειο (που στις περισσότερες μάρκες πλέον υπάρχει και δυνατότητα προεξόφλησης χωρίς ποινή). πιο φτηνά θα βγει. 

Επεξ/σία από zanskou
  • Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Peugeot208 είπε

Στο τελευταιο σκέλος είναι όντως το θέμα…

οταν μισθώνεις με εξαγορά πληρώνεις αρκετά παραπάνω μηνιαίο μίσθωμα. Θα σου επιστρέψουν τη διαφορά; Όχι… Άρα ποιος είναι ο χαμένος; 
Όσον αφορά περιπτώσεις κλοπής ή ολικής οι μεγάλες εταιρείες σαφώς και σου αντικαθιστούν το όχημα με ίδιο ή αντίστοιχο βάσει διαθεσιμότητας μέχρι τη λήξη του συμβολαίου - έχει τύχει και σε συγγενή και σε συναδέλφους. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, zanskou είπε

απο Θεσσαλονίκη παραλαμβάνεις ;

Ναι. Στο συγκοινωνιων δυτικής θα γίνει η διεκπεραιωση

Επεξ/σία από Johnkeppas
Δημοσ.

Πήγα είδα το Lexus LBX,πανέμορφο και η ποιότητα είναι σε άλλο level δεν υπάρχει τίποτα που έστω το πλησιάζει σε αυτήν τη κατηγορία.Όμως μου πέφτει μικρό,το τιμόνι ήθελα να σηκώνεται πιο ψηλά και γενικά δεν ήμουν άνετα μέσα.

• Like 4
Δημοσ.

Για αυτο δεν εχει νοημα το leasing με σκοπο την αγορα, δεν κερδιζεις απολυτως τιποτα.

Αν θες leasing απλα το βλεπεις σαν ενοικιο, το εχεις να περνας στην εταιρια τα εξοδα, η εχεις το εταιρικο που σου εδωσαν, γνωριζοντας εξαρχης οτι δεν ειναι δικο σου. 

• Like 7
Δημοσ.

Για πείτε γνώμες και για Kia Stonic και Seat Arona όσο απομακρύνεται το σενάριο του leasing...

Φαντάζομαι ότι και τα δύο ειναι ΓΚΟΥΒΑΔΕΣ με περικεφαλαία αλλά δεν βρίσκω κάτι περίπου στα 20, ελαφρώς ψηλό και όχι για πέταμα. 

Το Seat μου κάνει κλικ με τον πλούσιο εξοπλισμό του με μεγάλο ερωτηματικό την αξιοπιστία.

Το Stonic απλά το βλέπω για την αξιοπιστία και στο υπόλοιπο μου φαίνεται όσο ενδιαφέρον είναι ένας λευκός τοίχος.

• Like 1
  • Haha 4
Δημοσ.

Το Stonic δεν είναι κακό οδηγικά. Yπολόγισε μονάχα ελλείψεις ανταλλακτικών (σύμπτωμα KIA) και δεν πηγαίνει σφαίρα με φορτίο αλλά πιο ελαστικό στις χαμηλές στροφές. Arona κινητήρας ψόφιος χαμηλά αλλά πιο δυνατός ψηλά. Δεν θα μου άρεσε μες την πόλη στην κίνηση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, majnun said:

Για πείτε γνώμες και για Kia Stonic και Seat Arona όσο απομακρύνεται το σενάριο του leasing...

Φαντάζομαι ότι και τα δύο ειναι ΓΚΟΥΒΑΔΕΣ με περικεφαλαία αλλά δεν βρίσκω κάτι περίπου στα 20, ελαφρώς ψηλό και όχι για πέταμα. 

Το Seat μου κάνει κλικ με τον πλούσιο εξοπλισμό του με μεγάλο ερωτηματικό την αξιοπιστία.

Το Stonic απλά το βλέπω για την αξιοπιστία και στο υπόλοιπο μου φαίνεται όσο ενδιαφέρον είναι ένας λευκός τοίχος.

Και τα δύο χάλια μαύρα. 

Στα 20 για δες το grande panda που έρχετε τώρα, από reviews φαίνεται αρκετά καλο. 

Αλλιώς καλύτερα dacia με αέριο αφού όλα είναι χάλια σε αυτά τα λεφτά να πας στο πιο φτηνό 

Επεξ/σία από imr
Δημοσ.

Το ανέφερε και ο Θωμάς το οτι ειναι κακός ο 1.0 χαμηλά. Τόσο χάλια ;

Από κοντά το Αρόνα ηταν συμπαθητικό, πιο κόμπακτ από ότι περίμενα.

Ο διάκοσμος του FR (τον είδα σε Ibiza) μου θύμισε άπειρα το Fiesta και αυτό μου άρεσε !

Βέβαια σαν έδρα καθίσματος μου φάνηκε πιο χαμηλό από Yaris Cross και LBX όσο θυμάμαι και αυτό είναι ένα πλην.

Η τιμή σαφώς πιο ανθρώπινη από του Yaris Cross με πιο πλουσιο εξοπλισμο σαφώς που είναι τεράστιο +.

• Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, majnun said:

Το ανέφερε και ο Θωμάς το οτι ειναι κακός ο 1.0 χαμηλά. Τόσο χάλια ;

Από κοντά το Αρόνα ηταν συμπαθητικό, πιο κόμπακτ από ότι περίμενα.

Ο διάκοσμος του FR (τον είδα σε Ibiza) μου θύμισε άπειρα το Fiesta και αυτό μου άρεσε !

Βέβαια σαν έδρα καθίσματος μου φάνηκε πιο χαμηλό από Yaris Cross και LBX όσο θυμάμαι και αυτό είναι ένα πλην.

Η τιμή σαφώς πιο ανθρώπινη από του Yaris Cross με πιο πλουσιο εξοπλισμο σαφώς που είναι τεράστιο +.

Αν σου αρεσε το fiesta δεν ειδες και το puma?

Αν πας σε fr εκδοση στα ιδια λεφτα φτανουν και ειναι παρα πολυ καλυτερο και ποιοτικα και απο δυναμη με το mild hybrid

• Δημιουργία νέου...