Προς το περιεχόμενο

Apple Siri Remote 2021


stelakis1914

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά την αλλαγή από imac σε mac mini M1 έμεινα χωρίς remote control για το χειρισμό του υπολογιστή. Είχα συνηθίσει να χρησιμοποιώ το παλιό infrared remote στον καναπέ για έλεγχο έντασης ήχου, πλοήγησε σε μενού kodi, παύση αναπαραγωγής κτλ. Τώρα παίρνω μαζί μου το πληκτρολόγιο, κάτι που δεν είναι πολύ βολικό.

Η apple κυκλοφόρησε το νέο Siri Remote χωρίς να αναφέρει ότι είναι συμβατό με υπολογιστές mac. Αν υπάρχει κάποιο μέλος που το έχει κάνει pair στο mac του, θα ήταν πολύ χρήσιμο να αφήσει το σχόλιο του. 

Δεν θέλω να δώσω κι άλλα χρήματα σε εφαρμογές που διαφημίζουν ήδη ότι αποκαθιστούν την συνεργασία μεταξύ mac & Siri Remote γιατί ανεβάζουν το ήδη τσουχτερό κόστος.

Υπάρχουν και τρίτες λύσεις για bluetooth remote που ισχυρίζονται ότι δουλεύουν σωστά αλλά το κόστος δεν διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με το Siri Remote.

 Θα ήθελα την άποψη όσων έχουν σχετική εμπειρία. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω το πρόβλημα σου εστιάζεται στο ότι τα τελευταία χρόνια τα mac δεν έχουν θύρα  infrared (νομίζω ότι το τελευταίο mac mini που είχε ήταν αυτό του 2014). Από την άλλη βλέπω ότι το νέο Siri Remote έχει bluetooth αλλά έχει και θύρα υπερύθρων (για ταυτόχρονο χειρισμό των τηλεοράσεων). Οπότε στην ερώτησή σου η απάντηση είναι καταρχάς αρνητική δεδομένου ότι το mac mini σου δεν έχει θύρα υπερύθρων. Ωστόσο, είναι πιθανό να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου συνδέοντας το remote με το mac mini μέσω bluetooth. Χρειάζεται όμως κάποια ειδική εφαρμογή. Δες εδώ και τσέκαρε την εφαρμογή SiriMote for Mac. Σίγουρα δουλεύει με το προηγούμενο siri remote, δε βλέπω να υπάρχει λόγος να μην δουλεύει με το επόμενο. Ενδεχομένως, θα υπάρχουν και άλλες εφαρμογές. Οπότε ψάξτο περισσότερο αλλά αναφορικά με σύνδεση bluetooth.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι δεδομένο ότι κοιτάω πλέον αποκλειστικά για bluetooth remote.

Αυτό που κάνει αρνητική εντύπωση είναι η συμπεριφορά της apple. Αφού (καλώς ή κακώς) κατήργησε την λειτουργία υπερύθρων από όλα τα τελευταία μοντέλα (mini, macbook, imac) δεν κυκλοφόρησε κάποιο remote control για αυτές τις συσκευές. 

Μπορούσε να υποστηρίξει πλήρως το τελευταίο Siri Remote χωρίς να καταφεύγουμε σε τρίτες εφαρμογές που να καλύπτουν αυτή την έλειψη. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...