fylatos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 10 λεπτά πριν, tigergreg είπε Κανε συμβολαιογραφικο συμφωνητικο η συμβολαιο αγορας και συμβουλευσου ποσο εισαι κατοχυρωμενος απο αυτο σε περιπτωση θανατου του ιδιοκτητη. ΥΓ.3-4 χρονια ουτε το γιοφυρι της αρτας νατανε.....τι αυτοκινητο ειναι? Ανακατασκευή ιστορικού αυτοκινήτου κάνουμε, δεν μιλάμε για αλλαγή υγρών φρένων. Επίσης θέλω να το κάνω σαν χόμπυ όχι με τη ψυχή στο στόμα. Θα το ρωτήσω κι αυτό αλλά δύσκολο το κόβω να εξασφαλίζομαι 100%.
tigergreg Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, fylatos είπε Ανακατασκευή ιστορικού αυτοκινήτου κάνουμε, δεν μιλάμε για αλλαγή υγρών φρένων. Επίσης θέλω να το κάνω σαν χόμπυ όχι με τη ψυχή στο στόμα. Θα το ρωτήσω κι αυτό αλλά δύσκολο το κόβω να εξασφαλίζομαι 100%. Εχω κανει πριν χρονια καποιες ανακατασκευες και συνηθως στο εξαμηνο τελειωνα ειτε με βοηθεια μηχανικου ειτε φαναρτζη. Απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι ειναι βαρελι διχως πατο οπου καποια στιγμη μετα 3-4 χρονια χοντροσκυλοβαριεσαι και το πουλας οπως εχει με τεραστια οικονομικη αιμορραγια. Γι αυτο σε ρωτησα τι αυτοκινητο ειναι καθοτι απο παλια μοντελα γνωριζω λιγα πραγματα. Παντως ο/η συμβολαιογραφος θα σου λυσει τα χερια.
fylatos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 11 λεπτά πριν, tigergreg είπε Εχω κανει πριν χρονια καποιες ανακατασκευες και συνηθως στο εξαμηνο τελειωνα ειτε με βοηθεια μηχανικου ειτε φαναρτζη. Απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι ειναι βαρελι διχως πατο οπου καποια στιγμη μετα 3-4 χρονια χοντροσκυλοβαριεσαι και το πουλας οπως εχει με τεραστια οικονομικη αιμορραγια. Γι αυτο σε ρωτησα τι αυτοκινητο ειναι καθοτι απο παλια μοντελα γνωριζω λιγα πραγματα. Παντως ο/η συμβολαιογραφος θα σου λυσει τα χερια. Δεν είναι η πρώτη μου ανακατασκευή. Αφορά αρκετά μεγάλης αξίας ιταλικό αυτοκίνητο του 60. Απλά πρώτη φορά παίρνω αμάξι που δε τσουλαει καθόλου.
Nabuko Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 3 ώρες πριν, fylatos είπε Ανακατασκευή ιστορικού αυτοκινήτου κάνουμε Γιατί δεν βγάζεις ιστορικές πινακίδες? https://www.google.com/amp/s/www.newsbeast.gr/car/arthro/5146533/i-omospondia-michanokinitoy-athlitismoy-antikathista-tin-elpa%3famp=1 https://www.omae-epa.gr/
fylatos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Ρωτα ΕΛΠΑ ΦΙΛΠΑ και λοιπά σωματεία. 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Γιατί δεν βγάζεις ιστορικές πινακίδες? https://www.google.com/amp/s/www.newsbeast.gr/car/arthro/5146533/i-omospondia-michanokinitoy-athlitismoy-antikathista-tin-elpa%3famp=1 https://www.omae-epa.gr/ Γιατί όταν ένα αυτοκίνητο, ιστορικό μεν, έχει και πινακίδες υπουργείου έχει εντελώς άλλη αξία και δυνατότητα πώλησης μετά αν χρειαστεί. Σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι ιστορικές πινακίδες είναι χρήσιμες για συγκεκριμένους σκοπούς. Από συζήτηση που άνοιξα σε ομάδα barn find στο fb, απάντησαν 15-20 άτομα, 6-7 έχουν κάνει τη διαδικασία, ο καθένας με άλλο εμπόδιο και άλλη πολιτική στην εκάστοτε ΔΟΥ και υπουργείο της περιοχής του. Συνεπώς θα ρωτήσω τοπικά κι άλλους διεκπεραιωτές και βλέπουμε.
fylatos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 17 ώρες πριν, Joshua21 είπε Για αυτό σου είπα πρώτα να το επιβεβαιώσεις ρωτώντας στο υπουργείο. Ρώτα πρώτα, και μετά βγάλε συμπεράσματα/γέλα/γκρίνιαξε/whateva. Το "τουρμποκτεο" πάντως δεν το γνωρίζω. Έφαγα 2.5 ώρες στο τηλέφωνο και έμαθα πλέον με 1000% βεβαιότητα ότι για να πάρω τις πινακίδες ενώ είμαι σε καθεστώς άδειας όχι για κυκλοφορία απαιτείται ΚΤΕΟ χωρίς σοβαρές ελλείψεις. Μίλησα με συγκοινωνιών, με ΔΟΥ, με 3 διεκπεραιωτές και με 2 ΚΤΕΟ. Το αυτοκίνητο πρέπει να συμμαζευτεί πολύ πριν περάσει ΚΤΕΟ συνεπώς πέσαμε σε loop που δε λύνεται. Ίσως μόνο με τη λύση του συμβολαίου που όμως δε τη θέλω καθώς δε ξέρω καθόλου τον άνθρωπο.
Joshua21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 6 λεπτά πριν, fylatos είπε Έφαγα 2.5 ώρες στο τηλέφωνο και έμαθα πλέον με 1000% βεβαιότητα ότι για να πάρω τις πινακίδες ενώ είμαι σε καθεστώς άδειας όχι για κυκλοφορία απαιτείται ΚΤΕΟ χωρίς σοβαρές ελλείψεις. Μίλησα με συγκοινωνιών, με ΔΟΥ, με 3 διεκπεραιωτές και με 2 ΚΤΕΟ. Το αυτοκίνητο πρέπει να συμμαζευτεί πολύ πριν περάσει ΚΤΕΟ συνεπώς πέσαμε σε loop που δε λύνεται. Ίσως μόνο με τη λύση του συμβολαίου που όμως δε τη θέλω καθώς δε ξέρω καθόλου τον άνθρωπο. Όλα λύνονται, απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει απλή λύση. Ίσως σε κάποια άλλη διεύθυνση μεταφορών σου δώσουν τις πινακίδες ενώ το ΚΤΕΟ γράφει σοβαρές ελλείψεις.
fylatos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όλα λύνονται, απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει απλή λύση. Ίσως σε κάποια άλλη διεύθυνση μεταφορών σου δώσουν τις πινακίδες ενώ το ΚΤΕΟ γράφει σοβαρές ελλείψεις. Αθήνα μου είπαν κάποιοι ότι δίνουν ορισμένοι υπάλληλοι. Τώρα το ορισμένοι υπάλληλοι νομίζω όλοι καταλάβαμε που πάει. Θα ρωτήσω και Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Joshua21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, fylatos είπε Αθήνα μου είπαν κάποιοι ότι δίνουν ορισμένοι υπάλληλοι. Τώρα το ορισμένοι υπάλληλοι νομίζω όλοι καταλάβαμε που πάει. Θα ρωτήσω και Πολύγυρο Χαλκιδικής. Όχι απαραίτητα, υπάρχει και η πιθανότητα απλώς να δίνουν διαφορετική ερμηνεία στην επίμαχη νομοθεσία, είναι πολύ συνηθισμένο αυτό. Επίσης από όσο ξέρω η θεσσαλονίκη έχει δύο διευθύνσεις μεταφορών, η μία στον Εύοσμο, η άλλη είναι αυτή που λες στον Πολύγυρο?
fylatos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Όχι απαραίτητα, υπάρχει και η πιθανότητα απλώς να δίνουν διαφορετική ερμηνεία στην επίμαχη νομοθεσία, είναι πολύ συνηθισμένο αυτό. Επίσης από όσο ξέρω η θεσσαλονίκη έχει δύο διευθύνσεις μεταφορών, η μία στον Εύοσμο, η άλλη είναι αυτή που λες στον Πολύγυρο? Θεσσαλονίκη μίλησα με τα συγκοινωνιών, επίσης μίλησα με ειδικό διεκπεραιωτή που φέρνει ακριβά αυτοκίνητα από εξωτερικό και έχει χειριστεί ανάλογες περιπτώσεις. Η δική του λύση ήταν να το πάρω να το ασφαλισω, να πληρώσω τέλη για όσα χρόνια το έχω και μετά 150€ πρόστιμο στο ΚΤΕΟ συν 65€ για κάθε έτος. Borderline το σκέφτομαι. Χαλκιδική είναι ο Πολύγυρος. Επίσης άσχετο/σχετικό αν κάποιος κάνει μεταβίβαση στα σύντομα, όλα θέλουν ραντεβού λόγω covid (αυτό είναι το λιγότερο).
Joshua21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, fylatos είπε Θεσσαλονίκη μίλησα με τα συγκοινωνιών, επίσης μίλησα με ειδικό διεκπεραιωτή που φέρνει ακριβά αυτοκίνητα από εξωτερικό και έχει χειριστεί ανάλογες περιπτώσεις. Η δική του λύση ήταν να το πάρω να το ασφαλισω, να πληρώσω τέλη για όσα χρόνια το έχω και μετά 150€ πρόστιμο στο ΚΤΕΟ συν 65€ για κάθε έτος. Borderline το σκέφτομαι. Χαλκιδική είναι ο Πολύγυρος. Επίσης άσχετο/σχετικό αν κάποιος κάνει μεταβίβαση στα σύντομα, όλα θέλουν ραντεβού λόγω covid (αυτό είναι το λιγότερο). Αυτό στα bold το σκέφτηκα και εγώ, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να αρχίσει να γίνεται ηλεκτρονική διασταύρωση για όσα οχήματα δεν έχουν ΚΤΕΟ, και κάθε φορά που γίνεται τέτοια διασταύρωση να σου έρχεται νέο ηλεκτρονικό πρόστιμο, για αυτό δεν το ανέφερα καθόλου. Ελπίζω να βρεις άκρη.
fylatos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό στα bold το σκέφτηκα και εγώ, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να αρχίσει να γίνεται ηλεκτρονική διασταύρωση για όσα οχήματα δεν έχουν ΚΤΕΟ, και κάθε φορά που γίνεται τέτοια διασταύρωση να σου έρχεται νέο ηλεκτρονικό πρόστιμο, για αυτό δεν το ανέφερα καθόλου. Ελπίζω να βρεις άκρη. Ναι αυτό το είπε κι αυτός και το 150αρι θα είναι κάθε φορά όχι μια άπαξ. Μόλις μίλησα και με Χαλκιδική κι εκεί θέλουν χωρίς σοβαρές ελλείψεις. Χλωμό το κόβω να προχωράει και είναι κρίμα, ούτε η κόρη του δε θα μπορέσει να το κληρονομήσει.
Nabuko Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Εδώ λέει αυτό Αν δεν είχατε υποχρέωση για ΚΤΕΟ την ημερομηνία κατάθεσης των πινακίδων, τότε και για όσο διάστημα το όχημα είναι ακινητοποιημένο, θεωρείται Εμπρόθεσμο και σε τυχαίο έλεγχο της τροχαίας αλλά και στο ΚΤΕΟ εφόσον όμως δεν παρέλθουν 15 ημέρες από την άρση της ακινησίας. Και εδώ λέει αυτό Σε περίπτωση που οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος έχουν καταστραφεί από τη Δ.Ο.Υ., ο έλεγχος στο ΚΤΕΟ διενεργείται μετά τη χορήγηση νέων πινακίδων από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2021 από Nabuko
fylatos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Εδώ λέει αυτό Αν δεν είχατε υποχρέωση για ΚΤΕΟ την ημερομηνία κατάθεσης των πινακίδων, τότε και για όσο διάστημα το όχημα είναι ακινητοποιημένο, θεωρείται Εμπρόθεσμο και σε τυχαίο έλεγχο της τροχαίας αλλά και στο ΚΤΕΟ εφόσον όμως δεν παρέλθουν 15 ημέρες από την άρση της ακινησίας. Και εδώ λέει αυτό Σε περίπτωση που οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος έχουν καταστραφεί από τη Δ.Ο.Υ., ο έλεγχος στο ΚΤΕΟ διενεργείται μετά τη χορήγηση νέων πινακίδων από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας. Ναι χορηγείται άδεια όχι για κυκλοφορία και υπάρχει υποχρέωση για ΚΤΕΟ εντός 15 ημερών. Οι πινακίδες μένουν στο υπουργείο στο μεταξύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα