Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα λες αυτό ακριβώς που έγραψες. Ότι, επίσημα τουλάχιστον, το pc τους δεν έχει τις κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές για να δουλέψουν τα 11 με όλες τις λειτουργίες τους. Επίσης, θα επισημαίνεις, ότι αν και μπορείς εσύ να τους περάσεις τα 11, δεν θα είσαι σε θέση να προσφέρεις πλήρη υποστήριξη και εγγύηση ότι θα δουλεύουν απρόσκοπτα ή ότι θα παίρνουν όλες τις ενημερώσεις κανονικά στο μέλλον. Αν μπορούν να το δεχτούν αυτό τότε προχώρα.

• Like 2
  • Απαντ. 4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Λίγο ανορθόδοξη ερώτηση. Περιστασιακά παρέχω τεχνική υποστήριξη σε άτομα, ιδιώτες κυρίως. Πολλοί μου ζητάνε να τους βάλω τα Windows 11 μιας και τους έχει έρθει ενημέρωση ότι η υποστήριξη των Windows 10 θα λήξει. Το θέμα είναι ότι πολλοί έχουν μη-υποστηριζόμενο hardware. Την διαδικασία για bypass την ξέρω, με το rufus, αλλά πως να τους εξηγούσα ότι επίσημα έχουν μη-υποστηριζόμενο hardware; δεν θα πρέπει να ενημερωθούν κάπως;

2 ώρες πριν, Alejandro είπε

Τρέξε στα PC το Health Check της Microsoft και θα εμφανίσει εκείνο τους λόγους που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν. Εκτός αν δεν έχω καταλάβει σωστά την ερώτησή σου.

Ξέρω πως να ελέγχω αν ο υπολογιστής έχει υποστηριζόμενο ή μη-υποστηριζόμενο hardware. Το θέμα είναι πως το εξηγώ στους χρήστες, ειδικά σε αυτούς που δεν έχουν τεχνικό υπόβαθρο για να κατανοήσουν από τεχνικής άποψης γιατί ο υπολογιστής δεν μπορεί να αναβαθμιστεί επίσημα σε Windows 11, τονίζω το επίσημα.

2 ώρες πριν, micos000 είπε

Θα λες αυτό ακριβώς που έγραψες. Ότι, επίσημα τουλάχιστον, το pc τους δεν έχει τις κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές για να δουλέψουν τα 11 με όλες τις λειτουργίες τους. Επίσης, θα επισημαίνεις, ότι αν και μπορείς εσύ να τους περάσεις τα 11, δεν θα είσαι σε θέση να προσφέρεις πλήρη υποστήριξη και εγγύηση ότι θα δουλεύουν απρόσκοπτα ή ότι θα παίρνουν όλες τις ενημερώσεις κανονικά στο μέλλον. Αν μπορούν να το δεχτούν αυτό τότε προχώρα.

Κάπως έτσι το σκεφτόμουν. Να τους λέω ότι ο υπολογιστής επίσημα δεν είναι συμβατός με τα Windows 11 και ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα, οπότε αν θέλουν να τους τα εγκαταστήσω τότε αυτό θα γίνει με δική τους ευθύνη. Και σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα να μην μου κάνουν παράπονα διότι τους είχα ενημερώσει εξαρχής ότι είναι μη-συμβατός ο υπολογιστής, και παρόλα αυτά δέχτηκαν να γίνει η εγκατάσταση.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Το θέμα είναι πως το εξηγώ στους χρήστες, ειδικά σε αυτούς που δεν έχουν τεχνικό υπόβαθρο για να κατανοήσουν από τεχνικής άποψης γιατί ο υπολογιστής δεν μπορεί να αναβαθμιστεί επίσημα σε Windows 11, τονίζω το επίσημα.

"Ο υπολογιστής σας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 11. Οι επιλογές σας είναι να αγοράσετε νεότερο υπολογιστή ή να μείνετε με Windows 10 ή με δική σας ευθύνη να σας περάσω τα 11 αλλά για οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε στο μέλλον, δεν φέρω καμία ευθύνη."

Δημοσ.

Εξηγεις ομορφα πως μεχρι εδω παει το hardware τους. Παραπερα, με "πατεντες" τις οποιες εισαι διατεθειμενος να υποστηριξεις οσο χρειαστει με XX €/ΩΡΑ και αυτο θα ειναι πονοκεφαλος.

Διαφορετικα, προτεινεις τη λυση του "fire&forget" με νεο hardware στα ΧΧΧΧ €

Τους αφηνεις να διαλεξουν, οπως θα διαλεγαν για το αν θα συνεχισουν να χρησιμοποιουν ενα smartphone 10ετιας με viber/whatsapp/facebook κτλ απολαμβανοντας το να σερνεται!

Δημοσ.
3 hours ago, micos000 said:

Με αυτό τον σκοτώνεις τον άλλον. :D 

θα πει αν και οποτε προκυψει καποιο θεμα με τα w11 λογω ακαταληλοτητας hw θα κανω τα αδυνατα δυνατα να ξεπεραστει 

Δημοσ.

Σε εναν υπολογιστη κατασκευης πριν τον πολεμο με Q6600 καταφερα να βαλω Windows 11 23H2 δεν μπορω με τιποτα να βαλω 24H2 25H2 δοκιμασα RUFUS VENTOU τιποτα εκει που προσπαθει να κανει εγκατασταση δηλαδη πριν φτασει στο σημειο που επιλεγεις δισκο κλπ κανει restart και μπαινει στα WIndows που ηδη εχει.

Μου εχει τυχει ξανα αυτο με παλιο υπολογιστη αλλα δεν ασχοληθηκα εβαλα τα 10 και τον χαρισα σε παιδι.

Προσπαθησα απο τα 23H2 να αναβαθμισω σε 25H2 και μου εβγαλε μηνυμα για τον επεξεργαστη ενω το ISO ηταν φτιαγμενο με το RUFUS για παλιο υπολογιστη με MBR και τσεκαρισμενα τα κουτακια που βγαζει.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Σε εναν υπολογιστη κατασκευης πριν τον πολεμο με Q6600 καταφερα να βαλω Windows 11 23H2 δεν μπορω με τιποτα να βαλω 24H2 25H2 δοκιμασα RUFUS VENTOU τιποτα εκει που προσπαθει να κανει εγκατασταση δηλαδη πριν φτασει στο σημειο που επιλεγεις δισκο κλπ κανει restart και μπαινει στα WIndows που ηδη εχει.

Μου εχει τυχει ξανα αυτο με παλιο υπολογιστη αλλα δεν ασχοληθηκα εβαλα τα 10 και τον χαρισα σε παιδι.

Προσπαθησα απο τα 23H2 να αναβαθμισω σε 25H2 και μου εβγαλε μηνυμα για τον επεξεργαστη ενω το ISO ηταν φτιαγμενο με το RUFUS για παλιο υπολογιστη με MBR και τσεκαρισμενα τα κουτακια που βγαζει.

Χωρίς διάθεση τρολαρίσματος, Windows 11 σε MBR σε τόσο παλιό μηχάνημα, είναι σαν να προσπαθείς να βρεις τον μπελά σου. Σε αντίστοιχη περίπτωση για τον πατέρα μου έβαλα Linux Mint και ησύχασα. Μόνο ένα στικάκι για WiFi χρειάστηκε γιατί δεν έπαιζε με τίποτα η κάρτα δικτύου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Χωρίς διάθεση τρολαρίσματος, Windows 11 σε MBR σε τόσο παλιό μηχάνημα, είναι σαν να προσπαθείς να βρεις τον μπελά σου. Σε αντίστοιχη περίπτωση για τον πατέρα μου έβαλα Linux Mint και ησύχασα. Μόνο ένα στικάκι για WiFi χρειάστηκε γιατί δεν έπαιζε με τίποτα η κάρτα δικτύου.

Παλιος φιλος δεν εχει λεφτα να παρει κατι καλυτερο και ειπα να τον βοηθησω σε αλλη περιπτωση θα ελεγα με 10 ευρω το παω στην ανακυκλωση.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Παλιος φιλος δεν εχει λεφτα να παρει κατι καλυτερο και ειπα να τον βοηθησω σε αλλη περιπτωση θα ελεγα με 10 ευρω το παω στην ανακυκλωση.

Θα τον άφηνα με τα 10 και θα τα γύριζα έκδοση σε LTSC IoT για να παίρνει ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι το 2032, αν ζήσει το μηχάνημα μέχρι τότε. Υποθέτω ότι μιλάμε για οικιακό υπολογιστή.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Θα τον άφηνα με τα 10 και θα τα γύριζα έκδοση σε LTSC IoT για να παίρνει ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι το 2032, αν ζήσει το μηχάνημα μέχρι τότε. Υποθέτω ότι μιλάμε για οικιακό υπολογιστή.

Ναι σπίτι κανά youtube και mame games

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

εκει που προσπαθει να κανει εγκατασταση δηλαδη πριν φτασει στο σημειο που επιλεγεις δισκο κλπ κανει restart και μπαινει στα WIndows που ηδη εχει.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πατήσεις SHIFT+F10 και να διαγράψεις τον δίσκο δίνοντας

diskpart

list disk
(δες ποιο νούμερο έχει ο βασικός δίσκος, μάλλον 0)

sel disk 0
(αν έχεις περισσότερους δίσκους δες ποιο νούμερο έχει ο δίσκος και άλλαξε το 0)

clean

exit

Έτσι θα καθαρίσει τελείως ο δίσκος και δεν θα μπορεί να μπει στα windows. Πρόσεχε όμως γιατί αν έχει κάποιο πρόβλημα μετά δεν θα έχεις καθόλου λειτουργικό.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, micos000 είπε

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πατήσεις SHIFT+F10 και να διαγράψεις τον δίσκο δίνοντας

diskpart

list disk
(δες ποιο νούμερο έχει ο βασικός δίσκος, μάλλον 0)

sel disk 0
(αν έχεις περισσότερους δίσκους δες ποιο νούμερο έχει ο δίσκος και άλλαξε το 0)

clean

exit

Έτσι θα καθαρίσει τελείως ο δίσκος και δεν θα μπορεί να μπει στα windows. Πρόσεχε όμως γιατί αν έχει κάποιο πρόβλημα μετά δεν θα έχεις καθόλου λειτουργικό.

Εβαλα και άλλον δίσκο άδειο εντελώς πάλι αντί να προχωρήσει στην εγκατάσταση κάνει restart και μου λέει δεν βρέθηκε λειτουργικό.

Στον άλλον υπολογιστή που είχα προσπαθήσει είπα πως είναι πρόβλημα του υπολογιστή αλλά τελικά δεν ήταν.

Έχει βγει καινούριο RUFUS που έχει ακόμα μια επιπλέον επιλογή να επιλέξεις το έκανα και αυτό τίποτα.

Έχεις καταφέρει να βάλεις σε τόσο παλιό υπολογιστή 24H2 25H2

• Super Moderators
Δημοσ.
On 05/10/2025 at 10:06, LLLEFTERIS said:

Από το 24Η2 και μετά τα Win11 έχουν απαίτηση ο επεξεργαστής να υποστηρίζει SSE 4.2, άρα no koukou οι Core 2 επεξεργαστές...

Θέλει Intel επεξεργαστές του 2008 και μετά (Core i7 Nehalem), καθώς κι AMD FX Series του 2011 (Bulldozer)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...