Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

έχω μπερδευτεί λίγο με το πως θα υπολογίσω το ποσό που χρειάζεται να ξοδέψω με κάρτα ώστε να πιάσω το αφορολόγητο. Το έψαξα στο ίντερνετ και λέει 30% του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος. Μιας και είμαι λιγο άσχετη δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό... είναι το καθαρό εισόδημα ( που μπαίνει στην τσέπη μας ) ή το υπολογίζουμε απο το μικτό μισθό; Μπόρω να βρώ σε κάποιο εγγραφό απο ποιο ποσό θα υπολογίσω το 30%; Επίσης τα δώρα υπολογίζονται και αυτα σε αυτο το ποσό;

Ευχαριστώ πολυ!

υ.γ. δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mariabr είπε

Καλησπέρα σας!

έχω μπερδευτεί λίγο με το πως θα υπολογίσω το ποσό που χρειάζεται να ξοδέψω με κάρτα ώστε να πιάσω το αφορολόγητο. Το έψαξα στο ίντερνετ και λέει 30% του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος. Μιας και είμαι λιγο άσχετη δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό... είναι το καθαρό εισόδημα ( που μπαίνει στην τσέπη μας ) ή το υπολογίζουμε απο το μικτό μισθό; Μπόρω να βρώ σε κάποιο εγγραφό απο ποιο ποσό θα υπολογίσω το 30%; Επίσης τα δώρα υπολογίζονται και αυτα σε αυτο το ποσό;

Ευχαριστώ πολυ!

υ.γ. δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας

Η eurobank σιγουρα εχει δικο της calculator μεσα στο ebanking για το αφορολογητο. Δες στην δικια σου τραπεζα αν υπαρχει

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, cumulus είπε

Στο καθαρο ποσο παει και βεβαια μεσα και τα δωρα.

Στο μικτό πάει, όπου μικτός ο καθαρός που παίρνεις στο χέρι συν ΦΜΥ, εισφορά αλληλεγγύης κλπ 

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Στο μικτό πάει, όπου μικτός ο καθαρός που παίρνεις στο χέρι συν ΦΜΥ, εισφορά αλληλεγγύης κλπ 

Μου αρεσει που ημουν και σιγουρος οτι ηταν στον καθαρο μισθο 😝.Κατι μαθαμε σημερα.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, SabotazNic said:

Η eurobank σιγουρα εχει δικο της calculator μεσα στο ebanking για το αφορολογητο. Δες στην δικια σου τραπεζα αν υπαρχει

οι περισσοτερες το εχουν

2 hours ago, mariabr said:

Αρα κοιτάω τα μικτα που γράφει η συμβαση μου; Η πχ σε καποιο αλλο εγγραφο;

αυτα που παιρνεις στο χερι στην τραπεζα.αν ισχυσει το 30 τις 100 λογω covid

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, poulinos είπε

αυτα που παιρνεις στο χερι στην τραπεζα.αν ισχυσει το 30 τις 100 λογω covid

Όχι ρε συ, δεν είναι στα καταβληθέντα (εκτός αν δεν υπάρχει ΦΜΥ), ως εισόδημα νοείται το μικτό (εξαιρουμένων ασφαλιστικών εισφορών)

Δημοσ.
16 minutes ago, AristidisZ said:

Όχι ρε συ, δεν είναι στα καταβληθέντα (εκτός αν δεν υπάρχει ΦΜΥ), ως εισόδημα νοείται το μικτό (εξαιρουμένων ασφαλιστικών εισφορών)

αφαιρειται λενε η εισφορα αλληλεγγυης και τυχον διατροφες.αλλα ναι εχεις δικιο.πραγματικο εισοδημα θεωρουν τα μεικτα.ελεος

3 hours ago, mariabr said:

Αρα κοιτάω τα μικτα που γράφει η συμβαση μου; Η πχ σε καποιο αλλο εγγραφο;

το ευκολο ειναι αν καποιος φιλος σου εχει συμπληρωσει το ποσο ,να πληρωνεις με την καρτα σου και να στα δινει μετρητα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

αφαιρειται λενε η εισφορα αλληλεγγυης λαι τυχον διατροφες.αλλα ναι εχεις δικιο.πραγματικο εισοδημα θεωρουν τα μεικτα.ελεος

Καλά, το πιο ελεεινό είναι ότι δε θεωρείται δαπάνη το ενοίκιο και τα δάνεια…

Για να καταλάβεις πόσο γελοίοι είναι, αν ένα ζευγάρι παίρνει μικτά πχ 4 χιλιάρικα, στην τσέπη μπαίνουν λιγότερα απο τρία, αλλά πρέπει κάθε μήνα να εχει 1200 ευρώ δαπάνες, χωρίς να υπολογίζεις νοίκια, δάνεια, ΕΝΦΙΑ κι όλα τα αλλά ωραία…

• Like 1
Δημοσ.

Ο νόμος είναι τραγικός. Νομίζω πως το χειρότερο είναι πως για ένα εισόδημα και πάνω τους απαλλάσσει

Δημοσ.
51 minutes ago, AristidisZ said:

Για να καταλάβεις πόσο γελοίοι είναι, αν ένα ζευγάρι παίρνει μικτά πχ 4 χιλιάρικα, στην τσέπη μπαίνουν λιγότερα απο τρία, αλλά πρέπει κάθε μήνα να εχει 1200 ευρώ δαπάνες, χωρίς να υπολογίζεις νοίκια, δάνεια, ΕΝΦΙΑ κι όλα τα αλλά ωραία…

οτι νανε.τα μεγαλα εξοδα εκτος.με το ζορι να χαλασεις δηλαδη τα λεφτα σου

Δημοσ.
8 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Το καλύτερο ειναι πως το θεωρούσαν λιγο και επρόκειτο να αυξηθει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...